Uit het nieuws 06-01-2020

Door: Franklin ter Horst

Qassem Soleimani bij een drone aanval om het leven gebracht

Qassem Soleimani, hoofd van de Al-Quds Brigade van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC), is geŽlimineerd bij een Amerikaanse aanval met een MQ-9 Reaper-drone voorzien van Hellfire-raketten, nabij de internationale luchthaven van Bagdad in Irak. Soleimani gold als een van de machtigste mannen van Iran na de Iraanse opperleider ayatollah Ali Khamenei. Voor velen die dagelijks het nieuws uit het Midden-Oosten volgen, was Soleimani niets anders dan een staatsterrorist. Ook kwamen bij de aanval de Iraakse militieleider Abu Mahdi al-Muhandis en nog zes anderen om het leven. In een verklaring van het Pentagon werd de aanslag uitgevoerd in opdracht van Donald Trump omdat Soleimani druk doende was opnieuw aanslagen te plannen op Amerikaanse doelen in Irak en in de hele regio die mogelijk aan honderden Amerikanen het leven zou hebben gekost. Hij kreeg zijn orders rechtstreeks van Khamenei en voerde in diens opdracht diverse militaire operaties uit in het Midden-Oosten en daarbuiten en was als zodanig verantwoordelijk voor de dood van talloze burgers en honderden Amerikanen in de afgelopen jaren.

 

Qassem Soleimani. Afbeelding Ynetnews.

 

Soleimani stond bekend als de dodelijkste en gevaarlijkste man van het Midden-Oosten.Hij werd gezien als een van de meest duivelse figuren op aarde en prijkte sinds 2011 op de lijst van Amerikaís meest gezochte terroristen.

Ook zijn Al-Quds Brigade werd door de Verenigde Staten aangemerkt als een terroristische organisatie. Soleimani startte talloze militaire operaties tegen de Verenigde Staten, IsraŽl en andere landen. Hij zat achter diverse aanslagen in Irak waaronder de aanval op 27 december 2019, waarbij een Amerikaan om het leven kwam. Hij wakkerde de onrust aan in Irak door het leveren van dodelijke, geavanceerde bommen, waaronder geÔmproviseerde explosieven (IED's) die veel burgers en niet-burgers, waaronder Irakezen en Amerikanen, hebben gedood.

Als leider van de Al-Quds Brigade had Soleimani de leiding over extraterritoriale operaties, waaronder het organiseren, ondersteunen, trainen, bewapenen en financieren van voornamelijk sjiitische milities; het starten van oorlogen, het aanwakkeren van onrust in andere landen om de ideologische en hegemoniale belangen van Iran te bevorderen; het aanvallen en binnenvallen van steden en landen; en het vermoorden van buitenlandse politieke figuren en machtige Iraanse dissidenten wereldwijd. Hij sloot met succes allianties met diverse terreur- en militiegroepen, waaronder niet-ShiÔtische terreurgroepen zoals Al-Qaeda. Onder Soleimani's bewind was het Iraanse leger ook betrokken bij de aanslagen van 11 september. De Amerikaanse federale rechter George Daniels heeft een bevel uitgevaardigd waarin staat dat Iran, zijn Libanese sjiitische gevolmachtigde Hezbollah en Al-Qaeda gezamenlijk verantwoordelijk waren voor de aanslagen.

 

Hij was betrokken bij de oorlog in SyriŽ, steunde de Houthis in Yemen en was betrokken bij de dood van honderden Iraakse burgers die demonstreerden tegen de invloed van Iran in hun land. Ook was hij verantwoordelijk voor de dood van duizenden Afghaanse jongeren. Daarnaast was hij samen met Hezbollah verantwoordelijk voor de bomaanslag op het Argentijnse-IsraŽlische AMIA gebouw in Buenos Aires in 1994. Daarbij kwamen 85 mensen om het leven.

 

De Iraanse journalist en activist Masih Alinejad schreef na de eliminatie van Soleimani dat hij ook werd gehaat in zijn eigen land voor zijn lange geschiedenis van brutaal optreden tegen zijn eigen volk waaronder het gewelddadige optreden tegen de studenten van de universiteit in Teheran in 1999. Tussen de 1200 en 1400 studenten werden gevangen gezet waarvan 70 spoorloos zijn verdwenen. Vier 'leiders' werden ter dood veroordeeld. Hun namen zijn nooit bekendgemaakt.

 

Ook gaf Qassem Soleimani de opdracht acht Ďkiller dronesí vanaf Syrisch grondgebied op IsraŽl af te vuren maar dat werd door de IsraŽlische luchtmacht voorkomen. Na de geflopte aanslag gaf het IDF beelden vrij van de gepoogde drone aanval. In de video zijn terroristen te zien die een van de drones dragen.

 

Na de Islamitische Revolutie in 1979 werd de Iraanse Revolutionaire Garde opgericht. Een volksleger dat als bewaker van de Islamitische Revolutie moest dienen om de erfenis van de revolutie te bewaken en het terreurbewind in Teheran in stand te houden. Soleimani sloot zich hierbij aan en sindsdien is de organisatie uitgegroeid tot een op zichzelf staande militaire macht met circa 150.000 manschappen. Hij vocht mee aan het front in de achtjarige oorlog tegen Irak (1980-1988) waar hij talrijke levensgevaarlijke missies uitvoerde. Deze oorlog heeft het leven gekost aan tussen de 1 miljoen en 1Ĺ miljoen mensen.

 

In 1998 werd Soleimani hoofd van de Al-Quds Brigade en was hij 20 jaar lang de belangrijkste militaire- en inlichtingenofficier van Iran en leidde hij het verzet in Irak tegen de Amerikaanse aanwezigheid. Zijn organisatie trainde en bewapenende regionale terreurbewegingen zoals Hezbollah in Libanon, de Houthi-rebellen in Jemen, de Taliban in Afghanistan, volksmilities in Irak en de Bašl-doodscultuur in Gaza. Daarmee is hij ook verantwoordelijk voor de dood van vele onschuldige IsraŽlische burgers. De Al-Quds Brigade opereert parallel aan het reguliere leger en heeft eigen grondtroepen, een eigen luchtmacht en een eigen marine. Bovendien heeft het sinds 2007 het directe commando over de Basij-volksmilities. Deze organisatie bestaat uit vrijwilligers (alle fel aanhanger van het bewind) die kunnen worden gemobiliseerd in geval van nood. Ook houden Basij-milities de kuisheid op straat nauwlettend in de gaten en worden zij ingezet om protesten neer te slaan.

 

Soleimani was onder meer ook belast met het exporteren van de islamitische revolutie. Vanaf de verwoestende autobomaanslagen van de door Iran gesteunde Hezbollah-militie tegen Amerikaanse bases in Beiroet in de jaren tachtig tot de meer recente aanvallen op de Saoedi-Arabische oliefaciliteiten van Aramco in oktober 2019, heeft ayatollah Khamenei Soleimani volmacht gegeven zijn moordpartijen uit te voeren. Niet voor niets bevond hij zich in Bagdad tijdens de aanval. Hij waande zich kennelijk heer en meester en onaantastbaar, en dacht zich als zodanig vrijelijk door Bagdad te kunnen bewegen, niet ver van de Amerikaanse bases. Totdat een Amerikaanse drone op het vliegveld van Bagdad een einde aan zijn leven maakte. Hij hoopte als martelaar te sterven. Die wens is in vervulling gegaan. Vooral onder shiítische moslims werd dezemassamoordenaar gezien als een soort heilige.

 

Ayatollah Khamenei waarschuwde dat er wraak zal worden genomen. Dat er een Iraanse reactie komt, lijkt duidelijk. Raket≠aanvallen op IsraŽl vanaf Syrisch grondgebied of de Gazastrook moeten ook worden beschouwd als een mogelijke reactie. Amerikaanse bases en de IsraŽlische strijdkrachten houden rekening met eventuele Iraanse vergeldingsaanvallen. Soleimani is opgevolgd door Esmail Qaani.

 

Esmail Qaani. Afbeelding over genomen van The Times of Israel

Dat belooft meer van hetzelfde als zijn voorganger. Meteen na zijn aanstelling als hoofd van de afdeling buitenlandse operaties van de Revolutionaire Garde, uitte Qaani een reeks nieuwe dreigementen aan het adres van de Verenigde Staten: ďWees geduldig. U zult binnenkort overal in het hele Midden-Oosten de lijken van Amerikanen zien liggen.Ē

Als reactie hierop waarschuwde Trump op Twitter geen dreigementen van Iran meer te zullen accepteren. Hij zei 52 Iraanse locaties in het vizier te hebben en snel en hard te zullen toeslaan.

En ach, wat waren ze bedroefd de fake-Palestijnen in Gaza om de dood van de Ďmartelaarí Soleimani. De leiders van Hamas en de islamitische Jihad noemden zijn dood een Ďgroot verlies voor Palestina en het verzetí tegen IsraŽl. Ze noemden de uitschakeling een ĎAmerikaans-zionistisch planí. Ze waren zo bedroeft dat er rouwtent voor hem werd opgezet in Gaza zodat zijn aanhangers daar hun condoleances konden aanbieden. De leiders van de beide terreurgroepen IsmaŽl Haniyeh (Hamas) en Ziad Al-Nakhalah (Islamitische Jihad) reisden zelfs naar Iran om de begrafenis van Soleimani bij te wonen en de leiders van Iran te condoleren over zijn dood. Hun reactie is logisch want zonder de financiŽle, militaire en politieke steun van het boeventuig in Iran zouden beide terreurgroepen niet in staat zijn geweest hun controle over de Gazastrook te behouden. Soleimani zorgde ervoor dat ze voldoende wapens kregen om hun terreur tegen IsraŽl voort te zetten. Ahmed Abdel Hadi onthulde op 9 januari 2020 dat Soleimani een belangrijke rol speelde bij het helpen produceren en ontwikkelen van hun arsenaal raketten in Gaza. Volgens Hamasleider Mahmoud Zahar gaf Soleimani hen alles wat ze nodig hadden om hun militaire vermogens te ontwikkelen.

Ze noemen Jezus een Palestijnse martelaar

 

Met regelmaat komen de geschiedkundigen van het bewind in Ram-allah weer met de fabel op de proppen dat de Here Jezus Ďeen Palestijnse martelaar (Shahid) zou zijn geweest en dat Maria eveneens uit de natie Palestina afkomstig zou zijn.í Dit soort idiote uitspraken zijn jaar na jaar te horen tijdens de viering van Kerstmis in Bethlehem. Op 24 december 2019 plaatste Tawfiq Tirawi, lid van de Fatah-terreurbeweging, deze fabel op zijn persoonlijke Facebook-pagina. Laila Ghannam, districtsgouverneur van Ram-allah noemde Kerstmis een nationaal-religieuze feestdag en zei er trots op te zijn dat Jezus een Palestijn is geweest. Volgens Moefti Muhammad Hussein was Maria een Palestijn bij uitstek en werd Jezus als moslim in dit land geboren, deed hier zijn eerste stapjes en bracht de islamitische boodschap. De islam is echter pas ontstaan in de 7e eeuw n. Chr., toen Mohammed via de aartsengel GabriŽl openbaringen van Allah zou hebben gekregen waarin hij werd opgeroepen het geloof van Adam en Abraham opnieuw te introduceren. Dat is 700 jaar na Jezusí tijd op aarde. Aartsbisschop Atallah Hanna van de Grieks Orthodoxe Kerk in Jeruzalem noemt Jezus eveneens een Palestijn: ďwij christenen zijn locale producten: honderd procent Palestijns en Arabisch.Ē

 

De Grieks Orthodoxe haatprediker Atallah Hanna

 

Ook laat deze Ďchristelijkeí haatprediker er geen enkel misverstand over bestaan dat hij een voorstander is van de totale vernietiging van de staat IsraŽl. Zo roept hij met regelmaat christenen in het Westen op zich bij de moslims aan te sluiten om ĎPalestinaí te bevrijden van de Middellandse zee tot aan de rivier de Jordaan. Op 23 december 2019 beschuldigde hij IsraŽl ervan een poging te hebben gedaan hem te vergiftigen.

 

Het zijn echter niet alleen de diverse kerkleiders en de fake-Palestijnen die beweren dat de Here Jezus een Palestijn was. Zo schrijft Scott Roresman: ďhet christendom is begonnen door een jonge Palestijn genaamd Jezus.Ē Maar de Here Jezus gaf de wereld geen nieuwe religie genaamd ďchristendomĒ.Het is een bedenksel van mensen. Roresman ontkent Jezusí Joodse wortels en negeert daarmee volledig het historische feit dat er in Jezusí tijd nog geen Palestijnen bestonden. Barack Hoessein Obamaís vroegere predikant Jeremiah A. Wright noemt Jezus ook een Palestijn. Tijdens een openbare bijeenkomst noemde hij de IsraŽlische regering een 'apartheidsregime' en veranderde hij Jezus in een Palestijn.

 

Reeds in 1975 was Jasser Arafat bezig de historische Jezus uit te wissen door Hem "de eerste Palestijnse Martelaar te noemenĒ. Sindsdien herhaalde hij dat met regelmaat. Tijdens een persconferentie in de Verenigde Naties in 1983 noemde hij "Jezus, de eerste Palestijnse fedayee die zijn zwaard voerde". Een idiote fabel die echter nog steeds door velen als waarheid wordt aangenomen. Dat de Here Jezus twee duizend jaar geleden uit de stam Juda is voortgekomen, noemt men het toppunt van zionistische propaganda.

 

Vanaf het moment dat Arafat in 1996, -conform de afspraken in de Oslo-akkoorden- het gezag kreeg over Bethlehem, luisterde hij de feestelijkheden rond het kerstfeest in de geboorteplaats van Jezus op met een persoonlijk bezoek en maakte hij, tot groot genoegen van de betrokken kerkleiders, van de gelegenheid gebruik IsraŽl te demoniseren met opruiende toespraken. Natuurlijk gebeurde dat in het bijzijn van diverse internationale cameraploegen. De voormalige bezoeken van Arafat aan het kerstfeest in Bethlehem waren uitsluitend bedoeld om IsraŽl te demoniseren en dat geld evenzeer voor de huidige leiders.

 

Zelfs in sommige christelijke kringen blijkt het maar moeilijk te verteren dat Jezus - die ze beschouwen de stichter van het christendom- werd geboren als Jood, stierf als Jood en uit de dood opstond als Jood. Hij zit in de hemel als Jood en zal terugkeren als een indrukwekkende Jood - 'de leeuw uit de stam Juda, de wortel van David' (Openbaring 5: 5). Jezus, heeft zichzelf nooit als christen beschouwd of zichzelf zo heeft genoemd. Toen de Here Jezus werd geboren, waren er geen christenen. Hij werd niet geboren als koning van de kerk. Er was toen geen kerk en de Here Jezus kwam niet in de kerk. Dat kan ook niet want de term 'christenen' ontstond ​​pas tientallen jaren later in AntiochiŽ. (Handelingen 11:26).

 

Het christendom bereikte zijn volledige religieuze status pas onder keizer Constantijn (273- 337) na Chr., die het geloof in Jezus loskoppelde van zijn Joodse wortels en tot de belangrijkste religie van het Romeinse Rijk maakte, en zichzelf tot Pontifex Maximus de heidense hogepriester uitriep. Jezusí boodschap dat men door het geloof in Hem met vrijmoedigheid in Gods aanwezigheid kon komen, werd volledig tenietgedaan. Het werd vervangen door figuren gekleed in mooie gewaden met nauwelijks enige kennis van de Bijbel en al helemaal niet in Gods beloften aan IsraŽl.

 

Eeuwenlang zijn de Joodse broeders en zusters van de Here Jezus vervolgd en de dood ingejaagd door een duivelse christelijke moordmachine. Over de hele wereld gebruiken talloze anti-IsraŽlische en anti-Joodse organisaties de kerstdagen om stemming te maken tegen de Joodse Staat en antizionisme in de kerken te verbreiden. Maria, Jozef en hun kind worden voorgesteld als vervolgde Palestijnen, waarbij de IsraŽli's de rol spelen van de wrede Romeinse bezettingsmacht. Terwijl het Nieuwe Testament ons de Here Jezus temidden van het Joodse volk laat zien, worden er door allerlei verwrongen antisemitische breinen verwoede pogingen gedaan Hem juist te isoleren van het Joodse volk.

 

En zo zijn de landrovers in Ram-allah, diverse kerkleiders en vele anderen d.m.v. waanzinnige fabels druk doende de geschiedenis te herschrijven en de nep-Palestijnen aan een eigen nationale identiteit te helpen door Jezus neer te zetten als ťťn van de belangrijkste en bewonderde historische Palestijnse figuren. Het zijn ware meesters in het misleiden van de massa.

Franklin ter Horst