Uit het nieuws 02-11-2020

 

Door: Franklin ter Horst To translate my newsletter into different languages, click here

 

Ook Groot-Brittannië en Australië in de ban van de Covid-19 dictatuur

 

Dat het bij de plannen van de machthebbers om een wereldwijde Reset gaat, mag inmiddels voldoende duidelijk zijn. De voorbeelden zijn talrijk. Naast Nederland en een hele serie andere landen wordt ook de bevolking van onder meer Groot-Brittannië en Australië door hun regeringen gekneveld met allerlei waanzinnige maatregelen. Zo heeft Boris Johnson op een haastig georganiseerde persconferentie op 31 oktober een nieuwe nationale lockdown afgekondigd voor heel Engeland. De Britten moeten onder meer thuis blijven, behalve voor onderwijs, werk (als het niet vanuit huis kan worden gedaan), winkelen voor voedsel en andere essentiële dingen, of om voor anderen te zorgen. Alle pubs en restaurants moeten sluiten (afhaalrestaurants en bezorgingen kunnen doorgaan). Huishoudens mogen zich niet met anderen mengen binnenshuis of in privétuinen. Individuen kunnen één persoon van buiten hun huishouden ontmoeten in een openbare ruimte buiten. De regels gelden voorlopig tot 2 december. Ook in Engeland zijn de nieuwe regels opgelegd op basis van de totaal onbetrouwbare Polymerase Chain Reaction (PCR) tests.

 

Britten die positief testen moeten 10 dagen in quarantaine en zij die deze regels overtreden kunnen boetes van 1000 tot maar liefst 10.000 pond (10.997,25 Euro) tegemoet zien. Zij die worden betrapt op het niet dragen van het slavenmasker krijgen een boete van is 200 pond (218 euro) voor een eerste overtreding. Wie samenwoont met iemand die positief getest is of symptomen vertoont, moet 14 dagen binnenblijven. Johnson heeft aangekondigd zelfs het leger te zullen inzetten tegen burgers en bedrijven die zich tegen deze maatregelen verzetten. Groot-Brittannië begint onder zijn leiding in een totalitaire tirannie te veranderen. Volgens de Britse oud-toprechter Jonathan Sumption heeft de overheid de angst voor het coronavirus doelbewust opgestookt. Zij gedraagt zich als een autoritair regime dat politiestaat-tactieken hanteert.

 

Jonathan Sumption.Afbeelding afkomstig van Wikipedia.

Nooit eerder oefende de Britse overheid zoveel dwang uit op haar burgers als nu, aldus Sumotion, tot 2018 één van de rechters van het Britse Hooggerechtshof. De noodmaatregelen zijn volgens hem ‘de grootste inbreuk op persoonlijke vrijheid uit de geschiedenis van ons land’. Als we later terugkijken, zullen we de maatregelen bestempelen als ‘massahysterie en overheidswaanzin’.Toen de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock de eerste lockdown in het voorjaar aankondigde, was daar nog helemaal geen juridische basis voor. Die werd pas dagen na de aankondiging in orde gemaakt. De overheid had niet eens de macht om een dergelijke maatregel af te kondigen. Ook de Nederlandse bevolking is in het voorjaar door Rutte&Co aan regels onderworpen waarbij op grove manier inbreuk is gemaakt op de grondrechten van de burgers.

Ook de politie gaat geregeld haar boekje te buiten, suggereerde hij. “Toen ik me tijdens een BBC-interview kritisch uitsprak over de politie omdat zij haar bevoegdheden overschrijdt, ontving ik een brief van de politiechef van Derbyshire waarin stond dat dit nu eenmaal nodig is in crisistijd.” De politie denkt dus dat zij in crisistijd mag doen wat zij maar wil. Dat is mijn definitie van een politiestaat. Door middel van propaganda heeft de overheid haar eigen publieke opinie gevormd. Doelbewust stookte zij de angst op. “Het Britse volk heeft werkelijk geen idee hoe ernstig het is wat er met ons land gebeurt. Het interesseert de meesten niet, tot het straks te laat is” aldus Sumption.

De oorzaak van de lockdown in maart van dit jaar, en de daarop volgende collectieve hysterie werd veroorzaakt door de waarschuwing van professor Neil Ferguson van het Imperial College van Londen dat op grond van computermodellen een half miljoen mensen in Groot-Brittannië zouden kunnen sterven als de regering geen lockdown zou opleggen. De Verenigde Staten moest rekening houden met 2.5 miljoen sterfgevallen. Niemand werd om een mening gevraagd om deze valse aannames te controleren ondanks dat Ferguson er al een lange staat van foute beweringen op had zitten.

 

Zo waren zijn beweringen over sars en het mers virus, de gekkekoeienziekte (CJD) en Mexicaanse griep, allemaal fout maar dat mocht de pret niet drukken. Eminente epidemiologen waaronder professor Gupta van de universiteit van Oxford werden volkomen genegeerd. Ferguson nam zelf de lockdown niet zo serieus want terwijl het land door zijn toedoen op slot ging, ging hij de deur uit voor een bezoek aan een vriendin. Zij die het beleid bepalen houden zich er zelf niet aan. Waar hebben wij dat meer gezien?

 

Net als in diverse andere landen wakkerde ook in Groot-Brittannië de aan de leiband van de machthebbers liggende mainstream media, de angst aan met sterk overdreven aantallen doden en besmettingen. Ook hier zijn de normale jaarlijkse griepdoden plotseling van de radar verdwenen en spreekt men nagenoeg alleen nog maar van coronadoden.

Het Britse parlementslid Tobias Ellwood pleit voor een verplicht coronavaccin en een vaccinatiecertificaat waardoor het mogelijk wordt weer naar het buitenland te reizen. Ook drong hij er bij premier Johnson op aan om de strijdkrachten in te zetten bij de verspreiding van het coronavaccin. Hij wil dat er een landelijke databank wordt opgezet waar bijgehouden gaat worden wie gevaccineerd is en wie niet. Om mee te willen draaien in de samenleving moet je aan kunnen tonen gevaccineerd te zijn. Zonder vaccin zullen ook de vrijheden van de Britten drastisch worden beperkt met het argument dat ze niet het risico willen lopen dat ze de gezondheid van anderen in gevaar brengen. Dat geldt trouwens voor alle burgers wereldwijd want zo staat het als onderdeel in The Great Reset.

Groot-Brittannië bezit net als Nederland ook een kliklijn. De minister van Justitie Kit Malthouse heeft de burgers opgeroepen om de autoriteiten te waarschuwen als ze waar dan ook, misstanden signaleren die in strijd zijn met de door de overheid afgekondigde maatregelen. Verklikkers die vinden dat bijvoorbeeld hun buren een loopje nemen met de opgelegde regels, worden verzocht dat bij de kliklijn te melden zodat politie of ordehandhavers daartegen kunnen optreden.

Ze mogen de overtreders zelfs in de boeien slaan en afvoeren. Om de politie verder te helpen worden de verklikkers verzocht de nummerplaten door te geven van auto’s die bijvoorbeeld bij de buren voor de deur staan zodat de ‘misdadigers’ nadat ze zijn vertrokken, snel opgespoord kunnen worden. Ook videobeelden zijn bijzonder welkom en die per e-mail te delen met lokale politiebureaus. Er zal een netwerk ontstaan van verraders die hun buren gaan bespioneren. Sommigen zullen het zelfs zien als hun burgerplicht. Deze verklikkers en gluiperds zijn inmiddels in veel landen een vast onderdeel van een massaal surveillancesysteem worden.

De Britten pikken de dwangmaatregelen niet langer en zelfs vanuit het parlement komt er steeds meer verzet tegen de coronadecreten van de regering. Demonstraties tegen het beleid nemen in aantal toe zoals op 26 september in Londen.  Op Trafalgar Square was enorme mensenmassa te zien, die luidkeels tegen de beperking van de vrijheid- respectievelijk mensenrechten demonstreerden.

 

Covid: Clashes as police shut down protest over new rules - BBC NewsLockdown demonstratie op Trafalgar Square

 

Nagenoeg niemand droeg een mondkapje of hield zich aan de afstand van 1½ meter.  Duizenden demonstranten scandeerden: “Doe je masker af”, ’Weg met die stomme regels’. Op borden stond o.a. te lezen: “Wanneer tirannie wet wordt, wordt verzet tot plicht”. Een heel leger aan Politieagenten werden er op afgestuurd om de demonstratie te ontbinden. Echter zonder succes.

In het weekend van 24 en 25 oktober waren er opnieuw vele duizenden mensen op de been in Londen om te demonstreren tegen de lockdownmaatregelen. Dit was één van de grootste demonstraties sinds het begin van de lockdowns in maart. Eén vrouw zei tegen Breitbart London: “Ik ben zo boos. Al die politieagenten die op ons afstormden, zullen hun pensioen kwijtraken. Ze horen ons te beschermen, maar dat doen ze niet. Dit is tirannie.” Op beelden die rondgaan op internet is te zien hoe politieagenten de betogers te lijf gaan. Een man die een pet met de tekst ‘Make Britain Great Again’ draagt, wordt door de politie tegen de grond gewerkt. De politie greep enkele dagen eerder niet in bij een groot protest tegen politiegeweld dat werd geleid door een activist van Black Lives Matter.

Ook in Groot-Brittannië hebben de marionetten van de machthebbers de vrijheid, het geluk, de grondrechten en het leven van miljoenen Britten aangetast. Er wordt geen enkele aandacht besteed aan de mening van duizenden wetenschappers, professoren, artsen, onderzoekers en deskundigen uit de hele wereld die waarschuwen dat er geen enkele wetenschappelijke rechtvaardiging is voor de dwangmaatregelen zoals het invoeren van een lockdown, sluiting van restaurants het dragen van een slavenmasker en de belachelijke 1½ meter samenleving. Let op: De lockdowns zijn slechts het begin van een wereldwijde tirannie. 

Ook de bevolking van Australië wordt geconfronteerd met draconische lockdown maatregelen

 

Wat er in Australië gebeurd lijkt op een testcase van wat de machthebbers en hun lakeien met de rest van de wereld van plan zijn. Overheidsfunctionarissen hebben bevoegdheden gekregen om burgers te arresteren die zich niet aan de opgelegde regels houden of protesteren tegen de lockdown maatregelen. De Australische staat Victoria is wekenlang hermetisch van de buitenwereld afgesloten geweest. En dat terwijl er tot en met 28 oktober 819 doden zijn gemeld. In Melbourne is een avondklok van kracht tussen 20.00 en 05.00 uur. Religieuze diensten zijn verboden. Bij bruiloften mogen maximaal vijf personen aanwezig zijn (het paar, twee getuigen en de celebrant). Begrafenissen zijn beperkt tot 10 rouwenden plus mensen die nodig zijn om de ceremonie te leiden.

 

Werknemers in Melbourne die overdag hun huis mogen verlaten, moeten in het bezit zijn van een werkvergunning, die ze moeten tonen als de politie daarom vraagt, anders riskeren ze een boete van duizend dollar (603.80 Euro). De politie mag ook zonder huiszoekingsbevel een woning binnenvallen. Drones en strijdkrachten worden ingezet om de burgers in de gaten te houden dat ze geen inbreuk plegen op de opgelegde beperkingen. Het begint zelfs de mainstream journalisten op te vallen dat Victoria is verworden tot totalitaire politiestaat in de moderne geschiedenis. Dit soort verslaggevers missen wij in Nederland.

Ook Australië is in een samenleving veranderd waar de vrijheid van de burgers is verdwenen. Wat dit voor gevolgen voor de burgers heeft is te zien op diverse filmpjes van politieoptredens tegen burgers die ervan worden beschuldigd zich niet aan de regels te houden. Mensen worden op valse gronden gearresteerd en geboeid afgevoerd. Door de absurde maatregelen van de Australische leider Daniel Andrews zijn duizenden banen vernietigd.

Alan Jones van het Australische Sky News neemt geen blad voor de mond over wat hij vindt van de draconische maatregelen van de Australische leider Daniel Andrews.

Wanneer ze iemand verdenken van overtreding komen ze in actie zoals een vrouw die met geweld uit haar auto wordt gesleurd. Een ander voorbeeld is de arrestatie van een man met een bipolaire stoornis die zichzelf had aangemeld bij de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis omdat het niet goed ging met hem. Daar lieten ze hem weer gaan omdat er geen bed beschikbaar was en wat er vervolgens gebeurde is te zien in deze schokkende video. Vanwege zijn psychische stoornis gedraagt de man zich wat vreemd, maar de politie ramt hem met hun auto en beuken en trappen er vervolgens op los. Ze hebben hem het ziekenhuis in getrapt waar hij eerder werd weggestuurd omdat ze hem niet konden helpen omdat er geen bed vrij was. En wat te denken van deze video waarin de politie op 2 september 2020 de zwangere vrouw Zoe Buhler in haar pyjama de handboeien omdoet wegens 'opruiing' vanwege het plaatsen van een protest op Facebook inzake de lockdown in Victoria.

 

De zwangere vrouw Zoe Buhler gearresteerd vanwege het plaatsen van een protest op Facebook betreffende de lockdown in Victoria.

 

Sky News-presentator Rowan Dean noemde de arrestatie van Buhler een 'nationale dag van schaamte' en zei dat hij werd gebombardeerd met telefoontjes van mensen uit heel Australië die 'geschokt waren door de video'.

 

Een Australie’s echtpaar kreeg een forse boete voor het ‘overtreden van de coronamaatregelen omdat ze de (onzichtbare) grens van hun staat hadden overschreden. Ze hadden in een nabijgelegen stad wat vitamines gekocht, en onderweg een maaltijd voor de kinderen meegenomen. Op de terugweg werden ze tegengehouden door de ‘coronapolitie’ en op de bon geslingerd. De agenten zeiden dat ze elk een boete van $1000 zouden krijgen, maar toen ze hun boete in de bus kregen, bleek het te gaan om een boete van elk bijna $5000, in totaal dus $10.000 (6.031,80 Euro).

 

Mensen die zich kritisch uitlaten over de coronamaatregelen krijgen te maken met politiegeweld. Op 3 september 2020 arresteerde de politie James Bartolo één van deze complotdenkers’ in Melbourne na eerst zijn voordeur te hebben ingetrapt. In de video is te zien dat meerdere agenten voor zijn deur staan en zeggen dat ze een huiszoekingsbevel hebben en dat hij de deur moet opendoen. Een agent gebiedt hem naar beneden te komen en zegt dat hij wordt beschuldigd van opruiing. Nadat hij weigert, beukt één van de agenten de deur in. Vervolgens rent Bartolo naar beneden, waarna hij gelijk tegen de grond wordt gewerkt door de agenten. Zie ook hier hoe een zwangere vrouw op het strand wordt gearresteerd.

De zeer strenge lockdown in Melbourne, heeft tot schokkende totalitaire toestanden geleid. Mensen worden met geweld op straat tegen de grond gewerkt en gearresteerd. Desondanks trotseert een deel van de bevolking de keiharde sancties en gaan de straat op om te protesteren. Klik ook hier en hier en hier. Als er één ding is dat een tirannieke overheid niet kan gebruiken is het wel burgers die hen doorzien en die dwarsliggen door niet te gehoorzamen. Daarom maakt de overheid in Victoria korte metten met zogenaamde complotdenkers. Australië heeft ook een ‘kliklijn’ waarmee mensen die anderen ervan verdenken de regels niet na te leven bij de overheid kunnen aangeven, zodat de overtreders vervolgens kunnen worden gearresteerd.

Het gaat om mensen die de durf hebben om de waarheid te verspreiden en de overheid te ontmaskeren als de slaafse lakeien van de satanische machthebbers die achter de schermen aan de touwtjes trekken. Het Lagerhuis van de Australische staat Victoria heeft een voorstel van premier Daniel Andrews om burgers die de extreem strenge corona regels overtreden, of meningen verkondigen die de overheid ‘complottheorieën’ noemt, voor onbepaalde tijd in ‘faciliteiten’ op te sluiten, aangenomen.

Hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg meldden verwoestende gevolgen van de maatregelen. Sinds de invoering van de absurde lockdown-maatregelen die het land ooit heeft gezien, rinkelen de telefoons van de hulpverlenende organisaties onafgebroken van angstige en verwarde mensen die zich zorgen maken over hun financiën en hun baan. Telefoontjes ook van mensen die zich geen raad meer weten en suïcidale neigingen vertonen. In Melbourne zegt psycholoog Sharon Patton een stijging te zien van het aantal jongeren die vanwege een psychische crisis zijn opgenomen op een afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis.

 

Statistische modellen voorspellen dat de vergrendeling de komende vijf jaar in heel Australië meer dan 7.000 extra zelfmoorden zou kunnen veroorzaken. Daarnaast zal er sprake zijn van het instorten van bedrijven en stijgende werkloosheid als gevolg van de economische stillegging.

Twaalf maanden geleden had niemand zich de gebeurtenissen kunnen voorstellen die in 2020 zouden plaatsvinden hoewel dat allemaal tot in detail in het Masterplan is vastgelegd. Er is geen weg meer terug! De wereldbevolking wordt inmiddels geconfronteerd met het grootste georganiseerde complot in de menselijke geschiedenis. Regeringen weten heel goed dat hun maatregelen niets te maken hebben met een pandemie. Ze zijn volledig op de hoogte van een plan waarvan de afmetingen de verbeelding van zelfs de slimste mensen te boven gaan. Het plan van de machthebbers is zo duivels dat men nauwelijks kan geloven dat mensen zelfs maar op het idee zijn gekomen. Maar het is realiteit. Wat de wereldbevolking vanaf begin 2020 meemaakt zal de geschiedenis in gaan als de grootste medisch, economisch, sociaalpsychologisch en politieke misdaad ooit. Ik kom daar nog uitvoerig op terug.

Franklin ter Horst

Klik hier om u af te melden voor mijn nieuwsbrief

Terug naar: Inhoud