Maxima pleit voor de invoering van digitaal geld

 

Door: Franklin ter Horst. (aangemaakt: 7 november 2022) (Laatste bewerking: 15 november 2022)

 

Tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington heeft Maxima gepleit voor de invoering van een digitale munt: Digitaal centralebankgeld kan een goede manier zijn om financiële diensten voor iedereen in de wereld toegankelijker te maken. Maar dan moet dat digitale geld wel goed zijn ontworpen”, aldus Maxima. Ze zei verder dat er aan digitaal geld veel voordelen kunnen zitten. Zo zou het volgens haar kunnen helpen om bijvoorbeeld transactiekosten omlaag te brengen. Met zo’n digitale euro zouden we dan dezelfde betalingen kunnen doen als we nu doen met een pinpas, maar in de nieuwe situatie zou er bij de betaling geen rol meer weggelegd zijn voor normale, commerciële banken. Financieel journalist Arno Wellens noemde het pleidooi van Maxima ‘een ernstige aantasting van de democratie’. “Waar bemoeit dat mens zich mee?” vroeg hij. Het komt er op neer dat bij een digitale munt de overheid het gedrag van burgers volledig kan controleren.

 

Reeds in april 2019 gaf Maxima een toespraak over het ontwikkelen van digitale identiteitsbewijzen. In 2020 is zij toegetreden tot de bestuurscommissie van WEF’s Digital Currency Consortium, een stuurgroep die zich richt op afschaffing van al het contante geld. Op 21 oktober 2020 hield Maxima een digitale keynote toespraak over een vaccinatiepaspoort bij het evenement ‘Inclusive Digital ID for a Resilient Recovery from COVID-19’. Ook werkt zij nauw samen met de Bill and Melinda Gates organisatie. In mei 2022 ging zij nog in Seattle op bezoek bij deze club, zo valt te lezen op de website van het Koninklijk Huis. Maxima dus, pleitbezorger van de digitale euro en pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, initiatiefnemer en uitvoerder van de elitaire Agenda 2030. Op maandag 7 november vond een topconferentie plaats in Brussel over de introductie van de digitale euro. Wie zaten er aan tafel? Maxima, de Europese Centrale Bank, Eurocommissarissen en multinationals. Wie zaten er niet aan tafel? Volksvertegenwoordigers uit lidstaten.

 

Op maandag 15 november hield zij een toespraak voor de B20-bijeenkomst op Bali in Indonesië, waar ook diverse wereldleiders en andere prominente figuren bijeen waren waaronder de WEF-sekte leider Klaus Schwab op de afbeelding met aan zijn zijde Young Global Leader Jacinda Ardern, de premier van Nieuw Zeeland. Tijdens de toespraak hield ze een lofzang op digitaal geld. Ze riep op om samen te werken met overheden om een infrastructuur voor digitaal geld te bouwen waarin je digitale identiteit gekoppeld kan worden aan je digitale portemonnee. Namens wie spreekt zij eigenlijk? Namens Klaus Schwab misschien de man die zich gedraagt alsof hij de heerser van deze wereld is. Zij hoort enkel een ceremoniële functie, geen politieke functie uit te oefenen. Wanneer wordt zij teruggefloten?

 

 koning Schwab Willem Alexander en Maxima bezoeken niet alleen de jaarlijkse WEF-bijeenkomst in Davos, Alexander is zelfs door het WEF opgeleid tot Young Global Leader, Jaargang 2004. In 2019 bezocht Maxima met Rutte en Kaag de oprichter van de WEF-sekte, Klaus Schwab. Dat jaar stond de bijeenkomst in Davos in het teken van de Vierde Industriële Revolutie.

 

Ze promoten actief de WEF-agenda. Young Global Leaders worden volgens Klaus Schwab door het WEF gebruikt om wereldwijd ‘kabinetten te penetreren’. De tentakels van het WEF reiken tot ver in de Nederlandse staat. Het Nederlandse parlement is de grootste vijand van het volk geworden. Ook de Nederlandse bevolking wordt door een illegaal buitenlands kartel buitenspel gezet. Ze leiden ons via deze samenzweringskliek rechtstreeks in de armen van de draak.

Jezus komt

Franklin ter Horst

E-mail: Hijkomt@hetnet.nl

Terug naar: Inhoud