Koop niet bij Joden is weer helemaal in

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt:17 april 2014) (Laatste bewerking: 1 mei 2021)

 

De wereld wordt overspoeld met IsraŽlhaat en antisemitisme. Een van de organisaties die zich daar heel nadrukkelijk mee bezig houdt is de Boycott, Divestment and Sanctions beweging (BDS). De oprichter van deze antisemitische kliek is Palestijnse extremist Omar Barghouti. Deze figuur die werd geboren in Qatar, groeide op in Egypte en trouwde met een IsraŽlisch-Arabische vrouw, en verkreeg daarmee een permanente verblijfsstatus in IsraŽl. Hij steunt het einde van de staat IsraŽl en de oprichting van een Palestijnse staat tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee.

 

Velen geloven dat de BDS beweging een progressieve, geweldloze organisatie is die er slechts op uit is IsraŽlische producten uit de Bijbelse gebieden Samaria en Judea (de zogenaamde West-Bank) te boycotten. Maar dit is pure misleiding. BDS (B staat voor Blacklist-Zwarte lijst) is een internationale campagne die zich ten doel stelt IsraŽl te isoleren door wereldwijd campagnes te voeren tegen de Joodse staat. Joden worden ďZionistische varkensĒgenoemd. Zionisme noemt men racisme en terrorisme. De BDS-beweging is consequent verbonden met terroristische organisaties en haar aanhangers zijn agressief en gewelddadig tegen iedereen die het niet eens is met hun visie op IsraŽl. De methoden die de beweging aandringt, tonen weinig aandacht voor het kwetsen van burgers, zelfs Palestijnse Ė al die tijd, waardoor er een kloof ontstaat tussen het IsraŽlische volk en de Palestijnen.

 

Ook de naziís, begonnen met boycots net zoals de BDS beweging dat doet. De BDS-beweging is er niet om de Palestijnen te helpen, maar heeft slechts ten doel IsraŽl te demoniseren.BDS wil geen vrede, en geen vredesonderhandelingen tussen IsraŽl en Palestijnen. Ze streven net als de vroegere klassieke antisemieten naar het verdwijnen van IsraŽl totdat het land helemaal vrij van Joden zal zijn.Zo kan een uitspraak van de BDS-beweging ĎFrom the river to the sea, Palestine will be freeí, niet anders worden uitgelegd dan dat er de vernietiging van IsraŽl mee wordt bedoeld.

 

De door de duivel gedreven Omar Barghouti

De eisen van deze antisemitische bende zijn dat IsraŽl de ďbezetting en kolonialiseringĒ van al het bezette Arabische land vanaf juni 1967 inclusief het oostelijk deel van Jeruzalem beŽindigd moet worden. Maar het Joodse volk bezet geen Arabisch land want al ontstond al ruim drieduizend jaar geleden met haar hoofdstad Jeruzalem, maar dat wordt tot op de dag van vandaag door de BDS-vriendjes van de ďBende van RamallahĒ hartgrondig ontkend. De geschiedenis en geografie is door oliebelangen totaal verhaspeld, zodat alleen goed opgeleide archeologen, historici en geografen er nog zicht op hebben. 

Verder vind men dat alle Palestijnse Ďvluchtelingeníen hun nakomelingen terug moeten kunnen keren. Deze beweging is met steun van allerlei anti-IsraŽlische organisaties en bekende figuren op zeer agressieve wijze bezig iedere samenwerking met IsraŽl te torpederen. Waar het de extremistische kliek van de BDS-beweging in werkelijkheid om gaat is het volledig verdwijnen van de Joodse staat.

Klik hier voor: Koop niet bij Joden klinkt steeds luider in de catacomben van de Europese Unie.

IsraŽl heeft inmiddels een twintig organisaties die deze kliek steunen, de toegang tot het land ontzegd. Volgens de IsraŽlische krant Haaretz gaat het om organisaties die expliciet oproepen tot een boycot van IsraŽl.De op 7 januari 2018 gepubliceerde zwarte lijst bevat onder meer actiegroepen uit Europa en de Verenigde Staten. In 2017 nam het IsraŽlische parlement al een wet aan die het mogelijk maakte activisten een visum voor IsraŽl te weigeren. Minister van Strategische Zaken Gilad Erdan zei hierover: ďDe boycotorganisaties moeten weten dat de staat IsraŽl tegen hen zal optreden en hen niet zal toestaan ​​om onze burgers schade te berokkenen. Geen enkele natie zou toegang hebben verleend tot critici die het land zouden schaden.ĒMinister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri, wiens ministerie de ban moet implementeren zei: ďDeze mensen proberen onze gastvrijheid uit te buiten om tegen IsraŽl te handelen en het land te schande te maken. Ik zal hiertegen met alle middelen optreden.ĒNaast hoge functionarissen van de op de zwarte lijst geplaatste organisaties en belangrijke activisten, zullen burgemeesters en gevestigde figuren die boycotten tegen IsraŽl leiden of promoten, ook de toegang tot de Joodse staat worden ontzegd.Activisten die aankomen namens een van de groepen op de zwarte lijst, of als onderdeel van een delegatie gesponsord door, of geÔnitieerd of gepromoot door een van de op de zwarte lijst geplaatste organisaties, zullen ook de toegang worden ontzegd.

IsraŽlische technologie: water als brandstof en geen migraine meer

Ondanks alle acties van de BDS-beweging om IsraŽl te boycotten, staan buitenlandse bedrijven in de rij om met IsraŽlische bedrijven samen te werken. Alle top-10 technologie bedrijven in de wereld hebben de laatste jaren geÔnvesteerd in IsraŽlische technologie. Dit zijn de giganten Microsoft, Apple, Amazon, Google, Facebook, Alibaba, Intel, Oracle, Samsung en Baidu. Deze top-bedrijven verrichten er onderzoek en/of namen IsraŽlische innovatieve ondernemingen over. Boycotters van IsraŽlische producten moeten derhalve niet alleen van de IsraŽlische sinaasappels en wijn afblijven, maar ook van alle technologische producten, zoals computers of smartphones. Want die bevatten allemaal IsraŽlische technologie. Maar er is nog veel meer. Zo heeft het IsraŽlische bedrijf Electriq~Global een op waterstof gebaseerde brandstof ontwikkeld. Bijzonder is dat deze brandstof voor zestig procent uit water bestaat. De brandstof is daardoor niet brandgevaarlijk of schadelijk voor het milieu. Het is nog in de experimentele fase, maar in IsraŽl heeft het bedrijf al een scooter ontwikkeld die op de nieuwe brandstof -water dus (!) Ė rijdt.

Het eerste Ė door een IsraŽli ontwikkelde Ė medicijn ter wereld dat de verspreiding van kankercellen tegengaat, is goedgekeurd voor patiŽnten. Dat gebeurde door de Amerikaanse ĎFood and Drug Administrationí (FDA), dat bekend staat om haar strenge eisen voor de toelating van nieuwe medicijnen. Het medicijn Xpovio kreeg gezien de bijzondere resultaten wel een spoedprocedure. Het middel is in eerste instantie uitgebracht tegen bloedkanker. Bij 40% van de lijders daaraan zorgde het voor een krimp van hun tumoren en verlengde hun levensverwachting met een factor drie tot vijf.
Momenteel wordt onderzocht of het middel ook werkt bij andere vormen van kanker.

Een IsraŽlische hoofdband die migraine bestrijdt, is recent goedgekeurd door het Europese Comitť voor geneesmiddelen.

Migraine neuroliefIsraŽl heeft zich wat hightech betreft ontwikkeld tot een van de leidende landen op aarde.

Deze hoofdband, Neurolief, is het eerste apparaat in zijn soort dat veilig wordt beschouwd voor poliklinisch gebruik. De hoofdband werkt met elektrische prikkels. Het is een Ďzelflerendí systeem, waardoor het na verloop van tijd een optimale individuele behandeling geeft aan iedere patiŽnt. Circa 12% van de wereldbevolking lijdt aan migraine, het is daarmee de op twee na meest voorkomende ziekte op aarde. Dankzij IsraŽlisch vernuft is er nu een effectief middel tegen. Bovenstaande is nog maar een kleine greep uit de recente IsraŽlische uitvindingen. Producten waar de huilebalken van de BDS-beweging af moeten blijven.

Het is onmogelijk om IsraŽl te boycotten Ė tenzij je jezelf wilt isoleren van planeet Aarde! De startup-natie heeft zoveel nieuwe technologieŽn uitgevonden die dagelijks over de hele wereld worden gebruikt.De gebruiker is zich er kennelijk niet van bewust dat IsraŽl achter de technologie staat, of het nu gaat om een ​​ultramoderne iPhone, een levensreddend medisch apparaat, tientallen medicijnen, luchthavenbeveiliging en nog veel heel veel meer.

GroenLinks steunt BDS-beweging die streeft naar vernietiging van IsraŽl

Nederland kent ook een fijnmazig netwerk van organisaties die samenwerken met de BDS-kliek. Zo is de beweging doorgedrongen in kerken, vooraanstaande maatschappelijke en politieke organisaties, nationale instanties en sommige politieke partijen. De Nederlandse politieke partij GroenLinks onder leiding van Jesse Feras Klaver heeft op haar congres op zaterdag 16 februari 2019 een resolutie aangenomen waarin de partij zich schaart achter de doelstellingen van de BDS-beweging. Daarmee steunt deze partij de vernietiging van de Staat Israel. Voor het eerst sinds de NSB mag er dus weer openlijk antisemitisme bedreven worden. De Jodenhaat in Nederland blijkt weer volledig toegestaan. GroenLinks schaart zich hiermee, bewust of onbewust, in het rijtje van nazi groeperingen en Jodenhaters in Europa. Waar in Duitsland stemmen opgaan de BDS-beweging te verbieden, hebben reeds 26 Amerikaanse Staten besloten bedrijven die de BDS steunen te verbieden. De Amerikaanse regering is bezig een vergelijkbare wet op landelijk niveau voor te bereiden. Maar nu is er in Nederland dus een politieke partij die precies het tegenovergestelde doet. Advies voor iedereen die actie wil ondernemen tegen de BDS en GroenLinks; lees dit rapport ďTerroristen in pakkenď, het maakt duidelijk waar al die BDS leiders voor staan en wat ze uiteindelijk willen bereiken.

De Nederlandse regering heeft zich consistent uitgesproken tegen een boycot, maar zegt dat oproepen hiertoe worden beschermd door de vrijheid van meningsuiting. Volgens een in 2016 aangenomen motie van de SGP, VVD en ChristenUnie mogen BDS-organisaties evenwel niet (in)direct worden gefinancierd met belastinggeld, omdat dit rechtstreeks tegen het kabinetsbeleid ingaat. Of deze motie goed wordt uitgevoerd is nog maar de vraag, gezien het feit dat minister Blok (Buitenlandse Zaken) recent heeft aangegeven dat BDS-ondersteuning ďgeen afwijzingscriterium is voor financieringĒ. In februari bracht Strategische Zaken al een rapport uit over de banden tussen BDS en terreurbewegingen. Hieruit bleek dat tientallen leden van de Palestijnse terreurbewegingen Hamas en het Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) betrokken zijn bij de BDS-beweging. Een aantal van de organisaties in kwestie hebben ook subsidies van Nederland ontvangen, en/of onderhouden banden met lokale BDS-bewegingen in Europa.

De door Dries van Agt opgerichhte ďThe Rights ForumĒ in Nederland ondersteund ook de BDS-beweging. Ook juridisch regeringsadviseur Andrť Nollkaemper en de schoonvaders van prins Constantijn en prins Maurits, D66-coryfee Laurens Jan Brinkhorst en minister van staat Hans van den Broek (CDA) hebben zich verbonden met deze club. Nederlands invloedrijkste BDS-promotor, directeur Jan Keulen ontkent weliswaar dat The Rights Forum een BDS-organisatie is, maar wie een blik werpt op hun website ziet dat de organisatie een duidelijke BDS-agenda heeft en diverse samenwerkingsverbanden onderhoudt met andere BDS-organisaties. Zie ook deze video waarin Peter Siebelt tijdens een presentatie bij de Christenen voor IsraŽl, uitlegt welke organisaties in Nederland de BDS-campagne en allerlei andere activiteiten tegen IsraŽl ondersteunen.

Nederlandse BDS-activist rijd op elektrische scootmobiel uit IsraŽl

Het gaat om Robert-Willem van Norren een Nederlandse supporter van de ďLandrovers in Ram-allahĒ en tevens supporter van BDS beweging. Driemaal per week staat hij op de Dam in Amsterdam met Palestijnse vlaggen te zwaaien en zijn afkeer te tonen van de staat IsraŽl. De door hem gebruikte scootmobiel was kennelijk aan vervanging toe want plotseling verscheen hij in februari 2019 met een gloednieuwe elektrische scootmobiel op de Dam. Natuurlijk met de Palestijnse vlag eraan vast en voorin een IsraŽlische vlag met een doorgestreepte Davidsster. Maar Van Norren lijkt iets over het hoofd gezien te hebben want zijn nieuwe elektrische scootmobiel is een 'Breeze S3' van het merk Kalnoit, gefabriceerd in IsraŽl in Kibboets Afikim in de Jordaan Vallei.

BDS-activist Robert-Willem Norren

NGO Monitor heeft een bericht in The Jewish Press van 23 januari 2017, een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de Europese Unie tientallen projecten financiert die zich hebben toegelegd op de vernietiging van IsraŽl. De Europese Unie is de grootste donor aan niet-gouvernementele organisaties (NGOís) die actief zijn in het Arabisch-IsraŽlische conflict. In tegenstelling tot de gestelde doelen, financiert de EU een aantal zeer bevooroordeelde en gepolitiseerde NGOís die de retoriek van de mensenrechten benutten om anti-IsraŽl BDS groepen te promoten alsook juridische campagnes voeren, opruiende retoriek en activiteiten houden die zich keren tegen het raamwerk van de tweestatetenoplossing. Een totaal van 42 van de 180 begunstigden die gefinancierd worden door de EU ondersteunen naar verluidt de BDS beweging, heeft de NGO Monitor gevonden in haar laatste onderzoek. Sommigen worden meerdere malen financieel bedropen, een fenomeen dat bekend staat als ďdubbel onderdompelenĒ (double dipping.)

Onderzoek heeft uitgewezen dat 30 leden van de Palestijnse terreurbeweging Hamas en het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) hoge posities bekleden in NGOís die met BDS-beweging verbonden zijn. De overgrote meerderheid heeft gevangen gezeten voor terrorisme misdaden, waaronder moord. De openbare veiligheidsminister van IsraŽl Gilad Erdan zei dat het onderzoek ďde ware aard en doelen aantonen van de BDS-beweging en de connectie met terrorisme en antisemitisme.Een van de voorbeelden is Laila Khaled, een lid van PFLP, berucht vanwege het kapen van twee burgervliegtuigen in 1969 en 1973.Deze teroriste is actief in het verwerven van fondsen voor BDS-organisaties in Europa en Zuid-Afrika. Zij was in 2016 in Brussel voor een ontmoeting met leden van het Europees Parlement.

Laila Khaled (Afbeelding Wikipedia)

Hoewel Hamas met BDS-beweging verbonden is, heeft de pro-IsraŽlische blogger Israellycool enkele afbeeldingen verzameld waarop te zien is hoe amateuristisch de terrorsten van Hamas met de door hen zo bejubelde boycot omgaan. Door hun consumptie van IsraŽlische producten ondersteunen ze juist de economie van het land dat ze van de aardboden willen wegvagen.Op een van de fotoís is te zien hoe Hamasterreurleider Ismail Haniyeh, een jongen iets te eten geeft van een tafel waarop een paar IsraŽlische bakjes Gil-Yoghurt staan. Op een andere foto is een groenteman te zien die quaves uit IsraŽl verkoopt. Op een groepsfoto van Hamasfunctionarissen staan een serie flesjes IsraŽlisch vruchtensap op de tafels. Een betere reclamefoto had de firma Prigat niet kunnen bedenken voor zijn klanten in Gaza.

 

Zie ook deze video waarin Peter Siebelt tijdens een presentatie bij de Christenen voor IsraŽl, uitlegd welke organisaties in Nederland de BDS-campagne en allerlei andere activiteiten tegen IsraŽl ondersteunen. In deze video werd aan Arabische IsraŽli's gevraagd wat zij vinden van de BDS-beweging, of zij voor of tegen een boycot van IsraŽl zijn. Veel van de respondenten lijken zich nauwelijks bezig te houden met deze kwestie, en zijn, na te hebben gehoord waar het om gaat, tegen de boycot van IsraŽl. Een jonge Arabisch-IsraŽlische vrouw vertelt dat ze geen problemen heeft met de Joden en een goed leven heeft in haar woonplaats Sachnin. In Tel Aviv voelt ze echter een zeker racisme. Alles hangt af van de manier waarop de Arabische bevolking wordt behandeld, zei ze onder andere. Een boycot van IsraŽl heeft ook gevolgen voor de Arabische bevolking in IsraŽl, zoals een van de respondenten zei.

In Europa weigert men in te zien dat collaboratie met de BDS beweging uiteindelijk de veiligheid van IsraŽl ondermijnt. De Europese landen (met Nederland voorop) geven massaal financiŽle steun aan organisaties die de BDS campagne voeren. Daarmee hebben zij in feite de kant gekozen van het anti-IsraŽlische kamp en werken zij mee aan de ondermijning van de positie van Israel in het Midden-Oosten. Ook de Scull&Bones satanist John Kerry staat achter de Europese boycotmaatregelen. Volgens IsraŽlische diplomaten is het Europese klimaat van boycotdreigingen van de afgelopen tijd mede het gevolg van zijn inspanningen.Dat meldde The Times of Israel begin januari 2014.

Scull&Bones satanist John Kerry

Kerry had ook al eens een keer gedreigd dat een storing in de vredesbesprekingen met de landrovers in Ramallah, zou leiden tot een wereldwijde boycot en delegitimisering van de Joodse staat. Vandaag roepen ze op tot een boycot van de Joodse Staat, en alleen van de Joodse Staat', zei de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu tijdens een toespraak tot de leiders van Joods-Amerikaanse organisaties in Jeruzalem. Vooral in Europa hoor je steeds meer oproepen tot het boycotten van IsraŽlische bedrijven en universiteiten. Netanyahu: 'Het is belangrijk dat deze boycotters worden ontmaskerd als wat ze zijn: Klassieke antisemieten in een modern gewaad'. Veel IsraŽli's worden door de oproepen tot boycot herinnerd aan de donkere tijd van het nationaalsocialisme. Ook toen werden Joodse wetenschappers gediscrimineerd en Joodse bedrijven uitgesloten. Het moderne antisemitisme wordt vooral gepropageerd door zogenaamde intellectuelen.

Het is niet alleen fruit in de supermarkten dat geboycot wordt, maar ook IsraŽlische kunstenaars, academici en ondernemers die in IsraŽl willen investeren of ermee willen samenwerken.De agressieve manier van de krypto-antisemitische tegenstanders van IsraŽl maakt het voor de betrokkenen heel moeilijk om stand te houden en zich voor IsraŽl te blijven inzetten. Het zijn vooral studenten die steeds vaker voor de zaak van IsraŽls vijanden worden gewonnen, daar zij op termen als Ďonderdrukkingí, Ďgerechtigheidí en Ďvredeí afkomen. Een groot aantal Amerikaanse universiteiten heeft inmiddels besloten producten uit IsraŽl te boycotten, en de trend gaat ook in andere landen in die richting.

NGO monitor een organisatie die onderzoek doet naar de houding van niet- gouvernementele organisaties (NGO's) ten opzichte van IsraŽl, heeft vastgesteld dat verscheidene kerken en landen indirect campagnes ondersteunen die gericht zijn tegen IsraŽl. In Nederland is wat betreft de boycotmaatregelen tegen IsraŽl vooral de organisatie The Rights Forum (TRF) bijzonder actief met als leider Dries van Agt. Het treurige feit doet zich voor dat de ex-politici die lid zijn van The Rights Forum in Nederland worden gezien als deskundig op het gebied van het Midden-Oosten conflict. Figuren als Dries van Agt en Hans van den Broek zijn graag geziene gasten in programmaís die over IsraŽl gaan en kunnen meestal ongestoord onwaarheden ventileren. Hun invloed op de publieke opinie en de politieke besluitvorming in Nederland kan daardoor niet onderschat worden.The Rights Forum is echter totaal onbetrouwbaar als informatiebron en draagt slechts bij aan de escalatie van het Palestijns IsraŽlische conflict.

De krant Maíariv publiceerde op woensdag 29 januari 2014 een uitvoerig artikel over de rol van Van Agt in deze club als drijvende kracht achter de boycotcampagne. Grondig onderzoek wordt er door TRF niet verricht want zoals al eerder is gebleken baseert TRF zich bij haar bevindingen uitsluitend op PLO-bronnen of op informatie die men krijgt van pro-PLO organisaties. Van enige objectiviteit is dus geen enkele sprake. Het gevolg hiervan is dat men onjuiste of onvolledige informatie verspreidt.

De organisatie is in veel landen verboden vanwege haar antisemitische grondslag. In Nederland is BDS nog wel toegestaan omdat de voormalige Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders van de anti-IsraŽlische Partij van de Arbeid (PvdA) in 2016 besloot dat het delegitimeren en boycotten van IsraŽlische producten onder de vrijheid van meningsuiting valt. Hij was een van de achttien ministers van de Europese Unie die producten uit de ďnederzettingenĒ (de Bijbelse gebieden Samaria en Judea )wilden kenmerken als van niet-IsraŽlische herkomst.

Er waren twaalf EU-ministers van Buitenlandse Zaken die deze mening niet deelden. Een meerderheid van het Duitse parlement heeft een motie aangenomen, waarin de BDS-beweging wordt bestempeld als een beweging die antisemitische tactieken tegen IsraŽl gebruikt. Dit is een krachtig signaal naar de wereld toe en zeker richting Israel. Dit is de eerste keer dat een groot Europese Parlement de BDS-beweging als antisemitisch kenmerkt.

In IsraŽl is men trouwens niet echt onder de indruk van het BDS-fenomeen en de gevolgen van de boycotmaatregelen die wereldwijd worden gepropageerd. De IsraŽlische economie wordt er nauwelijks door geschaad. IsraŽl is bijvoorbeeld druk bezig om in AziŽ nieuwe markten aan te boren. Vooral China is enorm geÔnteresseerd in IsraŽlische hightech producten. IsraŽl is qua productie van deze technologische producten alle landen van de wereld ver vooruit. Bijvoorbeeld op het gebied van Cyber technologie is de IsraŽlische output ongeveer 50 keer zo groot als in de rest van de wereld.

BDS wordt aangestuurd door een hele serie anti-IsraŽl activisten waaronder de Britse zanger Roger Waters en figuren die ĎHitler een held noemení. Waters is niet vies van een flinke portie antisemitisme. Ook schuwt hij de leugen niet zoals blijkt uit zijn toespraak op 29 november 2012 voor de Algemene Vergadering van de VN. Volgens Waters maakt IsraŽl zich schuldig aan een aantal internationale misdaden, zoals apartheid en etnische zuivering. Ook vertelt hij het sprookje dat de terreurbeweging Hamas uit is op vrede met IsraŽl. Ieder wiens geest niet is verduisterd voor de waarheid weet dat deze doodscultuur streeft naar totale vernietiging van IsraŽl. Dat doel staat te lezen in het zesendertig artikelen tellende handvest uit 1988. Hamas is doordrenkt van haat en racisme. Dat staat centraal in de ideologie van Hamas.

Waters tijdens zijn toespraak

Tijdens een optreden in BelgiŽ choqueerde hij een deel van het publiek met antisemitische uitspraken. Onder het concertthema Ďdictatoriale regimesí liet Waters een opblaasvarken op daarop een davidster geprojecteerd. Geschokte muziekliefhebbers merkten op dat er ook een silhouet van een man geprojecteerd werd die de nazigroet brengt. Waters zong ondertussen het lied ĎIn the Fleshíí waarin hij Joden uitmaakt voor uitschot. Waters droeg zelf een dictatoroutfit die verdacht veel leek op een nazi-uniform en schoot aan het eind van het liedje het varken met een replica machinegeweer aan flarden.

Goed bericht is dat de Duitse tv-zender WDR de uitzendig van een concert van Waters, wat op 11 juni 2018 in de Lanxess Arena van Keulen gehouden zou worden heeft geschrapt omwille van zijn virulente Jodenhaat en IsraŽlhaat . De oorzaak is dat Malca Goldstein-Wolf een petitiecampagne startte om te voorkomen dat WDR belastinggeld zou gebruiken om een ​​notoire ďJodenhaterĒ te financieren.The Jerusalem Post legt uit waarom dit concert van niet zal uitgezonden worden wat aanvankelijk wel het geval was. 

Palestijnse 'koningin van BDS-beweging heeft een website 'Made in Israel'


De Israel Advocacy Movement heeft een hilarisch stukje informatie onthuld die de dwaasheid van de BDS -beweging tegen IsraŽl blootlegt. Het gaat om Radida Tlaib, lid van de Amerikaanse Democratische partij in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en bekend om haar giftige uitspraken over IsraŽl. Tlaib is van "Palestijnse" Arabische afkomst, met een grondige hekel aan de Joodse staat. Ze is ook een groot voorstander van BDS-beweging. Maar de Israel Advocacy Movement ontdekte dat haar campagnewebsite was gebouwd op het Wix-platform. Wix is namelijk een van de meest succesvolle internetstart-ups van IsraŽl, met het hoofdkantoor in Tel Aviv.

De lijst van diegenen die reclame maken voor BDS tegen IsraŽl is lang. In de Verenigde Staten behoren daartoe organisaties, academici, studentenraden en pensioenfondsen. Enkele voorbeelden zijn studentenraden van zeven van de tien campussen van de Universiteit van CaliforniŽ. Deze hebben er voor gestemd investeringen uit Amerikaanse firmaīs in te trekken die zogenaamd van de ďnederzettingenĒ profiteren, zoals Caterpillar en Hewlett-Packard. De pensioenraad van de United Methodist Church zette IsraŽlīs vijf grootste banken, die filialen in de ďnederzettingenĒ hebben, op een zwarte lijst. De Presbyteriaanse kerk van de VS nam op haar synode een serie besluiten aan ter ondersteuning van BDS en riep IsraŽl op de gebieden te verlaten. In een milieu dat vrijheid van meningsuiting propageert, schijnen deze mensen te denken dat de vrijheid om antisemitisch te zijn daar bij hoort.

Meer dan 70 Amerikaanse intellectuelen en academici publiceerden een open brief, waarin zij opriepen tot een ďdoelgerichte boycotĒ van alle IsraŽlische ďnederzettingenĒ op de zogenaamde ďWestbankĒ en van producten en dienstverleningen uit de ďnederzettingenĒ. De American Studies Association en de National Womenīs Studie Association hebben ervoor gestemd om IsraŽlische universiteiten te boycotten. Tot de andere Amerikaanse academische verenigingen die zich aansluiten bij de boycot behoren de African Literature Association, de Association for Asian american Studies, de Critical Ethnic Stusies Association en de Native American and Indigenous Studies Association.

Het zijn niet alleen landen, kerken en allerlei linkse organisaties die oproepen tot een boycot, maar ook een hele serie wetenschappers. Meer dan 500 wetenschappers uit de hele wereld hebben namelijk een petitie ondertekend die zich keert tegen 'de voortdurende schendingen door IsraŽl van de rechten van de Palestijnen, inclusief de IsraŽlische militaire bezetting van de Gazastrook, de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.' De ondertekenaars, onder wie medewerkers van Amerikaanse elite-universiteiten zoals Harvard, Yale en Princeton, willen IsraŽlische academische instellingen boycotten. Bij deze wetenschappers gaat het om antropologen (menskundigen). Met de ondertekening verplichten zij zich, niet aan projecten of bijeenkomsten mee te werken die door IsraŽlische academische instituten worden geÔnitieerd. Zij willen dergelijke projecten niet financieren, er geen lezingen geven, niet aan conferenties in dergelijke instituten deelnemen en geen artikelen in IsraŽlische vakbladen publiceren.

Dat deze wetenschappers een enorme invloed hebben op de studenten van de Amerikaanse elite-universiteiten, mag duidelijk zijn. Tienduizenden studenten worden dagelijks geconfronteerd met beweringen van professoren en andere personen met autoriteit ďDat elke Jood die naar IsraŽl komt, een wapen krijgt om daarmee Palestijnen te vermoordenĒ- ďDat het IsraŽlische leger scherpschutters opleid om Palestijnen de ogen uit te schietenĒ- ďDat IsraŽl organen steelt van Palestijnen en dat Ethiopische vrouwen worden gesteriliseerd omdat ze zwart zijnĒ en zo nog veel meer van dit soort smeerlapperij. Het gaat om een goed doordachte strategie waarbij ze de beschikking hebben over enorme budgetten afkomstig uit Saoedi-ArabiŽ en verschillende Golfstaten. Zij willen de boycot overeind houden 'totdat IsraŽl zijn bezetting heeft beŽindigd, de grondrechten van de Arabische Palestijnse burgers erkent, de stateloze BedoeÔenen in de Negev beschermt en hen volledige emancipatie verzekert, en alle Palestijnse vluchtelingen het recht geeft naar hun vaderland terug te keren.' Niet alleen IsraŽlische wetenschappers moeten worden uitgesloten, maar ook IsraŽlische diplomaten. Daartoe heeft de emir van Qatar, sjeik Tamim Bin Hamad al-Thani, opgeroepen.

Mensenrechtenorganisaties beweren dat de reden waarom zij oproepen tot een internationale boycot van IsraŽl voornamelijk gebeurt omdat zij zich bekommeren om de situatie van de Palestijnen vanwege het systematisch en onophoudelijk schenden van de mensenrechten door IsraŽl. IsraŽl bedrijft volgens hen permanent oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Er is overduidelijk een internationale oorlog gaande tegen de staat IsraŽl. Men probeert met alle mogelijke middelen de Joodse staat te demoniseren. IsraŽl staat bloot aan massieve aanvallen op politiek, economisch en juridisch gebied. De BDS-beweging is uitgegroeid tot een internationaal actieve kliek van IsraŽl-haters en antisemieten die alles in het werk stellen om IsraŽl op zoveel mogelijk terreinen schade te berokkenen.

Zo rijden er in San Francisco bussen die door de met IsraŽl-haat vervulde Seattle Mideast Awareness Campaign (SEAMAC), zijn voorzien met de tekst ďBoycott Israel Until Palestinians Have Equal Rights.Ē Daar is een antwoord op gekomen van de pro-IsraŽl organisatie American Freedom Defense Initiative (AFDI) die zegt dat waarheid dient te worden verteld en dat zij hun campagne zullen uitbreiden naar andere grote steden in de rest van het land op bussen en ook op treinen. 

 

sf-boycott2016bsf-bus-ads

Ook de leiders van de islamitische terreurbeweging Hamas in Gaza zijn blij met de activiteiten van BDS activisten over de hele wereld. Net als de BDS-kliek ijvert ook Hamas voor de beŽindiging van het bestaan van de Joodse staat.Hamas is ervan overtuigd dat de anti-IsraŽl campagne uiteindelijk de weg zal plaveien voor de eliminatie van IsraŽl.Voor Hamas gaat het om delegitimeren en isoleren van IsraŽl en het doen voorkomen alsof het bij de Joodse staat om een schurkenstaat gaat, terwijl zijzelf de schurken zijn. De leiders van Hamas wrijven van tevredenheid in hun handen wanneer ze de activiteiten volgen van de anti-IsraŽl activiteiten van de aanhangers van de BDS die zij voeren aan de universiteitscampussen in de Verenigde Staten, Canada, AustraliŽ en Groot-BrittanniŽ.Hamas beschouwt deze BDS activiteiten als in het verlengde van de campagne om IsraŽl te vernietigen die de islamistische beweging reeds voert sinds haar oprichting in 1988. Terwijl Hamas niet in staat is om haar vertegenwoordigers uit te sturen om te spreken voor studenten en professoren aan de universiteitscampussen, blijkende aanhangers van de BDS beweging dit in hun plaats te doen.

Het merkwaardige hierbij is dat juist in Gaza IsraŽlische produkten in ruime mate voorhanden zijn. Het wemelt van de videobeelden, fotoís en getuigenissen die bewijzen dat er geen tekorten in Gaza zijn. De overvolle winkels hebben ook de actie van de zogenaamde Ďvredesactivisten' op het vlaggenschip de Mavi Marmara van de ďFree Gaza MovementĒ op 31 mei 2010, volkomen belachelijk gemaakt. Terwijl 'mensenrechten'-activisten over de hele wereld mensen pushen om IsraŽlische goederen te boycotten zijn ook onder bestuur van de landrovers in Ramallah, produkten uit IsraŽl ruimschoots voorhanden waaronder in Bethlehem en andere plaatsen.

Overgrote meerderheid Palestijnen verkiezen IsraŽlische producten

chipsHet blijkt dat maar liefst 70 procent van de invoer van produkten in de gebieden die onder leiding van het bewind in Ramallah staan, uit IsraŽl afkomstig zijn. Het gaat om een totale waarde van ca. 3.5 miljard dollar!Het is de Palestijnse consument zelf die de vraag naar IsraŽlische goederen opdrijft, aldus de Palestijnse handelaren.Volgens de handelaren, verkiezen de consumenten bij voorkeur voor IsraŽlische producten, omdat ze vinden dat ze van hogere kwaliteit zijn dan de goedkopere lokale producten of producten uit Arabische landen. In IsraŽl gemaakte producten worden in de volksmond geprijsd en consumenten geloven dat ze waar krijgen voor hun geld.

Dat er een groot opgezette delegitimatiecampagne gevoerd wordt tegen de Staat IsraŽl en tegen zijn bestaan als Staat van het Joodse volk, mag duidelijk zijn.De campagne wil IsraŽl als bron van alle kwaad in de wereld presenteren. Ook de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu bekritiseerde de toenemende boycot. 'Ze veroordelen IsraŽl, maar niet het wrede Islamitische Kalifaat ISIS, en daarmee veroordelen ze zichzelf'. Het lijkt alsof het Westen nu wil bereiken wat de Arabische boycot niet is gelukt. Dit eindigde met de Oslo-onderhandelingen in de jaren '90.

BDS beweging zit vol met terroristen

Er zijn meer dan 100 banden tussen de internationaal aangewezen terroristische organisaties Hamas en het Volksfront voor de bevrijding van Palestina (PFLP) met NGOís die de anti-IsraŽl Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) -beweging promoten. Meer dan 30 leden van Hamas en de marxistische PFLP bekleden hoge posities in BDS-bevorderende NGOís, van wie de overgrote meerderheid gevangen zat voor aan terrorisme gerelateerde misdaden, waaronder moord, en actieve banden onderhouden met de terroristische groeperingen. De IsraŽlische veiligheidsminister Gilad Erdan zei dat het onderzoek ďde ware aard en doelen aantonen van de BDS-beweging en de connectie met terrorisme en antisemitisme. De doelen van de beweging zijn dezelfde als die van de leiders van Palestijnse terreurorganisaties. BDS verwerpt het bestaansrecht van IsraŽl als een Joodse staat binnen grenzen. Ze willen dat IsraŽl van de kaart wordt gevaagd. Het promoten van boycots is (slechts) een ander middel om dit doel te bereikenĒ, voegde de minister eraan toe.

Er zijn mensen die ďoverdag hoge functies bekleden in NGOís die BDS promoten en ís nachts lid zijn van terroristische groeperingen,Ē zei minister Erdan. ďDit zijn mensen die voorheen actieve leden van terroristische groeperingen waren en nu andere leden rekruteren bij hun ngoís.Ē Het BDS National Committee (BNC), de op Ramallah gebaseerde leiding van de wereldwijde boycotbeweging, omvat de Palestijnse Nationale en Islamitische Strijdkrachten, waaronder Hamas, PFLP en een andere internationaal aangewezen terroristische organisatie, de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). Het Amerikaanse fondsenwervende platform DonorBox schorste het account van de BNC nadat het had vastgesteld dat het banden had met terroristische groeperingen. Onder de organisaties over de hele wereld die connecties onderhouden met PFLP en Hamas-leden zijn de boycotbevorderende Amerikaanse Moslims voor Palestina, die veel personeel en bestuursleden heeft die eerder bij de Holy Land Foundation en de Islamitische Vereniging voor Palestina hebben gewerkt Ė twee groepen die werden gesloten voor het doorsluizen van gelden naar Hamas.

BDS-sponsors en EU-regeringen financieren BíTselem

IsraŽls links-liberale mensenrechtenorganisatie BíTselem beschikte in drie jaar (2012Ė2014) over een budget van 7 miljoen euro, waarvan 65 procent door Europese regeringen was gefinancierd. Dat heeft NGO-Monitor bekendgemaakt, die IsraŽlische niet-overheidsorganisaties observeert en hun financieringsbronnen blootlegt. BíTselem is slechts ťťn van de 27 links-liberale bewegingen in het land die IsraŽl vanwege het 'veroveren van de bezette gebieden', in het buitenland in een slecht daglicht plaatsen, en die als geregistreerde verenigingen onderzocht mogen worden. Twee miljoen euro heeft BíTselem rechtstreeks van buitenlandse regeringen gekregen, en nog eens 2,4 miljoen euro indirect via andere stichtingen in Europa, die zelf giften van Europese regeringen krijgen. Uit Denemarken en uit de Verenigde Staten hebben christelijke kerken financiŽle bijdragen aan BíTselem overgemaakt om IsraŽls gedrag tegenover de Palestijnse bevolking in Judea en Samaria te volgen. 'Wij zijn trots op de financieringen vanuit het buitenland, waarmee we IsraŽls onrecht tegenover de Palestijnen aan het licht kunnen brengen,' aldus een commentaar van BíTselem. 'Deze landen, die ons financieren, behoren tot de beste vrienden van IsraŽl.'

Nog interessanter is het om uit het rapport te vernemen dat de meeste kerkelijke stichtingen die BíTselem financieel steunen, eveneens in de anti-IsraŽlische BDS-campagne zijn verwikkeld. Onder hen ook de Deense kerkelijke organisatie, die tot de belangrijkste voorstanders van het labelen door de EU van producten uit Joodse nederzettingen behoort. Christian Aid wordt gefinancierd door de Britse regering, en ondersteunt BíTselem en bevordert ook het labelen van producten uit Joodse nederzettingen en steunt organisaties die IsraŽlische militairen voor de rechter brengt. Een andere kerkelijke organisatie is Trocaire uit Ierland, die oproept tot het verbreken van elke relatie tussen de EU en IsraŽl, en dat BíTselem financieel steunt tegen IsraŽls politiek. Twee en een half miljoen euro heeft BíTselem van private donateurs ontvangen, die net als de andere bewegingen dezelfde politieke agenda tegen IsraŽl hebben. Hoewel dit soort zichzelf hatende Joodse bewegingen slechts een miniem groepje aan de rand van de IsraŽlische maatschappij vormen, ondervinden veel steun van de buitenlandse IsraŽl hatende meute.

Danny Danon, de IsraŽlische ambassadeur bij de VN, noemde op maandag 1 februari 2016,tijdens een bijeenkomst van de Zionistische Wereldorganisatie in Jeruzalem de BDS-beweging een weerspiegeling van de waarden van de nazi's uit de jaren 1930 in Europa. 'BDS is het moderne antisemitisme. We moeten er tegen optreden als tegen werkelijk antisemitisme,' aldus Danon. 'We mogen de BDS-beweging niet negeren. Die richt psychische schade aan bij de jonge generatie en probeert hen er diepgaand van te overtuigen, geen zaken te doen met IsraŽl. Er wordt gesuggereerd dat IsraŽl een tweede Zuid-Afrika is (met rassenscheiding). In de VN bemerk ik dag-in dag-uit het antisemitisme, ook de BDS,' zei Danon. Over de VN merkte Danon op: 'De cijfers liegen er niet om. In 2015 werden tijdens de Algemene Vergadering van de VN 22 beslissingen genomen tegen de Staat IsraŽl, tegen slechts ťťn tegen Iran en slechts ťťn tegen Noord-Korea. En wat betreft de gruweldaden die in SyriŽ plaatsvinden Ė 450.000 doden, waaronder duizenden kinderen, en vier miljoen vluchtelingen Ė daarover werd niet ťťn besluit genomen. In de Verenigde Naties wordt alleen over IsraŽl gesproken.'

Joodse organisaties verontwaardigd door toespraak van BDS oprichter aan het E.U. parlement

Op 2 maart 2018 werd de leugenaar Omar Barghouti door de radicaal-linkse parlementaire fractie Progressive Alliance of Socialists and Democrats van het Europees Parlement uitgenodigd om zich met zijn kwaadaardige laster tot de wetgevende macht van de Europese Unie te richten. In zijn toespraak beschuldigde Barghouti IsraŽl ervan een Ďapartheidsstaatí te zijn. Natuurlijk kon deze leugenaar dat op geen enkele manier aantonen, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat ďDe bende van RamallahĒ daarentegen juist bezig is een apartheidstaat op te richten, daar wordt de IsraŽl-hatende kliek in Brussel liever niet mee geconfronteerd. De PA laat geen Joden noch IsraŽliŽrs toe om te wonen op haar grondgebied, ontkent elke Joodse band met Jeruzalem en het Land van IsraŽl en vernielt systematisch Joods erfgoed of islamiseert het.

De anti-IsraŽl tirade van Barghouti komt enkele weken nadat een Noorse politicus de BDS-beweging nomineerde voor een Nobelprijs voor de Vrede, ondanks zijn antisemitische oproepen tot vernietiging van IsraŽl. Daniel Schwammenthal, een vertegenwoordiger van het Amerikaans Joods Comitť in Brussel, waar het Europees Parlement zit, merkte op dat Barghoutiís toespraak ďeen ernstige aanval was op de waardigheid van het Europees Parlement, de Joodse gemeenschappen in Europa en de wereld en, niet het minst, het IsraŽlisch-Palestijnse vredesproces zelf.ĒSchwammenthal uitte scherpe kritiek op EU-parlementslid Ana Gomes, van de Portugese Socialistische Partij, die de speerpunt was van de inspanningen om Barghouti naar het Europees Parlement te brengen. Volgens Schwammenthal heeft Gomes ďeen grote slechte dienst bewezen aan de Palestijnse zaak en het vredesproces door een podium te geven aan een extremistische activist die openlijk de tweestatenoplossing afwijst.Ē

ďKoop niet bij JodenĒ is weer helemaal in! Alle organisaties en personen die hieraan meewerken, blijken vooral oog te hebben voor het in een kwaad daglicht stellen van IsraŽl, niet voor het verbeteren van het dagelijks leven van de Arabieren die onder controle van Abu Mazen en trawanten vallen. Integendeel, hun acties hebben vaak zeer negatieve effecten voor deze bewoners. Ook de Presbyteriaanse kerk heeft tijdens haar algemene vergadering in Pittsburgh besloten niet meer te investeren in Israelische bedrijven of bedrijven die hieraan gelinkt zijn. In november 2014 hield de Presbyteriaanse kerk een conferentie in Louisville en omhelsde hier het schandalige 'Kairos-documenten'. Tijdens een symposium in Louisville in maart 2014, zei emeritus hoogleraar oude Testament aan Presbyteriaanse seminarie, Eugene dat het Joodse recht op het land "ongeldig" is. Anti-Joodse eschatologie is niets nieuws in de Presbyteriaanse denominatie. Theoloog Robert Hamerton-Kelly betoogde al eens dat het jodendom altijd al "een bloeddorstige, primitieve religie is geweest".

De internationale boycot benadeelt allereerst de Palestijnen financieel. Zo gaf het in Maale Adumim (Judea) gevestigde IsraŽlische bedrijf SodaStream werk aan 1000 Arabieren. SodaStream maakt apparatuur om thuis koolzuurhoudende frisdranken te maken. Dit bedrijf is onder druk van de BDS-beweging waaronder Oxfam-Novib, naar Beersheva verhuisd, waardoor de Arabische ĎPalestijnseí werknemers en hun families hun werk zijn kwijtgeraakt. De Hollywood-actrice Scarlett Johansson verbrak hierdoor haar ambassadeurschap voor Oxfam na acht jaar nadat de BDS-beweging haar had aangevallen over haar werk voor SodaStream. In IsraŽl reageerde men aangenaam verrast door haar principiŽle en vastberaden houding tegenover de anti-IsraŽlische BDS-beweging. Scarlett was een van de meest herkenbare ambassadeurs van Osfam. Arabieren en IsraŽliís werkten bij SodaStream naar ieders tevredenheid zonder problemen samen.

De laatste 75 van de oorspronkelijke 500 Palestijnen zijn sinds 29 februari 2016 werkloos geworden. Het wordt voor deze mensen een haast onmogelijke opgave om een baan te vinden zodat zij hun gezinnen kunnen kleden en voeden. BDS juigt nu deze mensen hun baan zijn kwijtgeraakt. Alle rede en gezond verstand zoek geraakt temidden de anti-IsraŽl hysterie. Het lot van de Palestijnse arbeiders kan hen geen barst schelen. Werkloze Palestijnen die hun gezinnen niet meer kunnen voeden, zijn voor de boycotters enkel Ďcollateral damageí (randschade) in de strijd om de demonisering, delegitimering en de uiteindelijke vernietiging van de Joodse staat IsraŽl. Een baan vinden onder het corrupte bestuur van Abu Mazen en trawanten is welhaast onmogelijk.

De Palestijnen verdienden bij SodaStream een maandsalaris van 1100 euro. Velen kunnen nu hun financiŽle verplichtingen niet meer nakomen. Het maakt de BDS-kliek dus totaal niet uit dat de Palestijnen te lijden hebben van hun acties. Er spelen dus bij al die boycotteers hele andere motieven mee! Het gaat in werkelijkheid om een IsraŽlhatende extreemlinkse kliek die laat zien naar wat voor bedroevend laag niveau ze zijn gezakt. Om hun zin door te drijven wordt geen enkel middel geschuwd. Ook houden ze geen enkele rekening met de wensen van de overgrote meerderheid van de ĎPalestijnení die onder bestuur van het PLO-bewind leven en er de voorkeur aan geven om burger van IsraŽl te zijn, in plaats van burger van een toekomstige Palestijnse staat.

SodaStream heeft inmiddels op de nieuwe vestiging toch weer een aantal Arabieren in dienst genomen. Ook heeft het besloten op al haar producten die worden verkocht aan 45 landen, de IsraŽlische vlag af te beelden met daarop de tekst ďdit product is gemaakt door Arabieren en Joden die samen zij aan zij werken in vrede en harmonieĒ.

Er zijn een aantal industrieterreinen in Judea en Samaria, waarin honderden fabrieken en bedrijven werk bieden aan bijna 20.000 Palestijnen en een vergelijkbaar aantal IsraŽliŽrs. De werkgelegenheid in de fabrieken op deze industrieterreinen in Judea en Samaria biedt Palestijnen een goed salaris, comfortabele werkomstandigheden, en levert een belangrijke bijdrage aan de economie van het gebied dat onder controle van de PA ligt, dat lijdt onder meer dan 20 % werkloosheid. De duizenden Arabieren die nu nog werk vinden in de Joodse plaatsen in deze gebieden, zijn bang dat ze hun baan zullen kwijtraken.

Dat lang niet alle Arabieren IsraŽl haten is niet of nauwelijks in het nieuws terug te vinden. Een verbazingwekkend groot aantal van hen heeft geen enkel probleem met IsraŽl en koestert zelfs sympathie voor de Joodse staat. Isham, vader van vijf dochters woont in Abadiya, een Arabisch dorp tussen Bethlehem en het Mar Saba-klooster in de woestijn van Judea. Hij vertelde aan Israel Today dat hij net als vele andere Arabieren, iedere morgen naar zijn werk gaat in de Joodse plaatsen. ,,Hier verdienen we geld voor ons dagelijks levensonderhoud. Ik heb er geen problemen mee om in een nederzetting te werken en duizenden anderen denken er net zo over als ikĒ.

Voor de Arabieren die hier hun werk vinden, zijn de Joodse nederzettingen eerder een zegen dan een vloek. ,,De Westbank (Samaria en Judea) mag in geen geval in Palestijnse handen vallenĒ meent de 23 jarige Tareq Mohammed uit Bethlehem. ,,Het Palestijns bestuur zal alles kapot maken, dat mag inmiddels toch wel duidelijk zijn. Ik heb geen reden om de Joden te haten. Ik heb veel Joodse vrienden in Maíale Adumim en in andere Joodse nederzettingen. De Joden zorgen voor onze levensonderhoud. In de Palestijnse steden en dorpen verdien ik per dag niet meer dan twintig shekel 3.60 euro. Bij mijn Joodse werkgevers kom ik op 150 shekel, 27 euro.Ē Volgens Mohammed zal een evacuatie van de nederzettingen velen van hen ruÔneren! Momenteel telt Judea en Samaria 130 Joodse dorpen waar zoín 270.000 IsraŽliís wonen. De gedachte dat de bouw van nederzettingen stopgezet wordt of dat de Joden ook hier gedeporteerd zullen worden, net als in in 2005 in Gaza, beangstigt Isham en Mohammed.

De Palestijnse Nisreen Abdel Nabi uit Beit Hanina in het oostelijk deel van Jeruzalem, schreef in augustus 2009 een brief aan IsraŽls minister vanBuitenlandse zaken Avigdor Liebermann, dat in besloten kring veel Arabieren in Judea en Samaria positief over IsraŽl spreken.In een gesprek met Israel Today (oktober 2009) noemt Nisreen de PLO-leider Abu Mazen (Mahmoud Abbas) en zijn regering dieven en leugenaars. ,,Ik zie geen verschil tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit. Ga maar eens naar de Palestijnse dorpen en praat met de mensen daar. Dan zul je vanzelf ontdekken wat zij van Abu Mazen en zijn kliek vinden. Het volk haat zijn regering. Wij storen ons niet aan Joodse nederzettingen en pioniers. Integendeel, wij kunnen met de meesten van hen heel goed overweg. Bovendien verdienen veel Palestijnen hun inkomen in deze nederzettingen. Een bouwstop in de nederzettingen zal daarom ook de Palestijnen treffen. Geloof me, veel Palestijnen in Samaria en Judea verlangen terug naar het IsraŽlische bestuur. Dat ging veel respectvoller met ons om dan de Palestijnse politie.Ē

Niet de IsraŽlische agenten en soldaten van destijds, maar de PLO-politie van nu zijn een verschrikking. Nisreen: ,,De haat propaganda tegen IsraŽl en tegen de Joden begint op de Palestijnse scholen in Oost-Jeruzalem en op de Westbank. Dat is een ernstig probleem. In het bijzonder op de scholen in Oost-Jeruzalem die voor een deel zelfs door het IsraŽlische Ministerie van Onderwijs worden gefinancierd. Palestijnse kinderen worden overspoeld met haat tegen hun Joodse buren. Palestijnen veranderen pas van houding tegenover Joden en IsraŽliís als ze hen persoonlijk kennen. Dan merken ze dat het geen duivels zijn.Ē Uit een studie van de Kennedy School of Government van de universiteit Harvard uit 2008 bleek dat 77 procent van de Arabieren nergens anders zou willen wonen. Het negatieve beeld dat het voor Arabieren verschrikkelijk zou zijn om onder Joodse overheersing te leven, wordt met deze onderzoeken weerlegd. Er is een Bijbels gebod waar veel IsraŽlische Joden zich aan houden: ,,Iemand die als vreemdeling in jullie land verblijft, mag je niet onderdrukken. Behandel vreemdelingen die bij jullie wonen als geboren IsraŽlieten.Ē(Levitucus 19:33).(*)Bron: Israel Today, Oktober 2009.

De BDS beweging gebruikt taktieken van politieke oorlogsvoering tegen IsraŽl.De bedoeling is om het landte isoleren op economisch, cultureel en politiek gebied. Het gaat om pure Jodenhaat onder het mom van IsraŽlkritiek. Volgens deze bende houden zij zich enkel bezig met ďgewettigde kritiekĒ op IsraŽl, maar ze ontkennen het recht van de Joden op zelfbeschikking, gebruiken symbolen en beelden die worden geassocieerd met klassiek antisemitisme om IsraŽl of IsraŽliŽrs te karakteriseren en trekken vergelijkingen van het hedendaagse IsraŽlische beleid met dat van de naziís. Door IsraŽlische functionarissen en soldaten te vergelijken met ďnaziísĒ en Gaza met een ďconcentratiekampĒ of ďgettoĒ, zijn de activisten er onmiskenbaar op uit om IsraŽl te etiketteren als het kwade en genocidale. In zoverre de Joden de voornaamste slachtoffers waren tijdens de Holocaust, is het gebruik van dergelijke retoriek om Joden en de Joodse staat te demoniseren hoogst immoreel. Uitspraken zoals ďde slachtoffers zijn misdadigers gewordenĒ, terwijl niet expliciet de Holocaust wordt genoemd, zijn gemeen en beledigend.

Zuid-Afrikaanse kerkleiders steunen BDS

De Zuid-Afrikaanse Anglicaanse kerk heeft zijn anti≠semitische stand≠punt openlijk bevestigd door zijn steun aan de BDS-beweging uit te spreken. Op hun synode van 26 september 2019 keurden zij unaniem een resolutie goed ter ondersteuning van de BDS-beweging. De kerk rechtvaardigt hun standpunt theologisch door te zeggen: 'De huidige politieke natiestaat IsraŽl en het IsraŽl in de Bijbel moeten niet met elkaar verward worden, en ook de ideologie van het zionisme en de religie van het Jodendom mogen niet met elkaar verward worden'. Het standpunt van de Zuid-Afrikaanse anglicanen gaat hiermee in de voetsporen van de presbyterianen in de Verenigde Staten en de methodisten in Groot-BrittanniŽ die, in hun terug≠gevallen toestand, gemakkelijk verstrikt raken in een wereldse houding ten opzichte van Gods uitverkoren volk. Het is een volstrekt on-Bijbelse visie die algemeen bekend staat als Vervangingstheologie - het beweren dat de Kerk IsraŽl heeft vervangen in Gods genegenheid en doeleinden.

Helaas is het geen nieuw fenomeen, maar gaat het terug naar de vroege Kerkvaders die het samenvallen van de Joodse ballingschap uit IsraŽl in het jaar 70 (na een opstand tegen de Romeinen) met de opkomst van het christendom, als bewijs gebruikten om aan te tonen dat de zegeningen (maar niet de vervloekingen) die aan Abrahams zaad waren beloofd, nu exclusief gereserveerd waren voor Christenen. Maar het plaatst vraagtekens bij het karakter van God, die verscheidene verbonden met IsraŽl heeft gesloten, die Hij heeft gezworen nooit te verbreken. Hoewel hun verbanning inderdaad een straf was voor het niet-erkennen van de komst van de Messias, staan de Schriften vol met beloften van hun uiteindelijke terugkeer uit de vier hoeken van de aarde. Hoe kan dit in hemelsnaam op de kerk worden toegepast?Zulk denken verblindt ons voor wat God doet om Zijn volk naar hun oude land te herstellen ter voorbereiding op de tweede komst van Zijn geliefde Zoon.

Verheugend is te constateren dat de BDS-kliek wel steeds meer tegenstand begint te ondervinden. Op 7 december 2016 heeft de Duitse Christen Democratische Unie (CDU) van Angela Merkel namelijk een motie aangenomen waarin de acties van de BDS-kliek wordt afgewezen en deze club verder als antisemitisch gekenmerkt.ďWie vandaag onder de vlag van BDS oproept goederen uit IsraŽl te boycotten spreekt dezelfde taal als figuren die oproepen geen goederen van Joden te kopen.Dat is niets anders dan grof antisemitismeĒ aldus het CDU.

Roy Cooper van de Democratische Partij en gouverneur van de Amerikaanse staat Noord-Carolina, ondertekende op donderdag 27 juli 2017 een wet die de staat verbiedt om handel te drijven met bedrijven die IsraŽl boycotten, bericht Jewish Telegraphic Agency (JTA) op 30 juli. Noord-Carolina wordt hiermee de 22ste Amerikaanse staat met wetten of uitvoerende orders die staatshandel verbieden met bedrijven die de antisemitische BDS-beweging steunen in haar strijd om de vernietiging van de Joodse staat IsraŽl. Agentschappen van Noord-Carolina mogen voortaan geen contracten meer afsluiten met bedrijven die IsraŽl boycotten. ďDeze wet maakt het duidelijk dat de Staat Noord-Carolina de kant kiest van IsraŽl, dat reeds lang een belangrijkse handelspartner is van Noord-CarolinaĒ, zei Carin Savel, CEO van de Jewish Federation of Raleigh-Cary. Noord-Carolina genereert jaarlijks bijna 140 miljoen dollars in export en handel met IsraŽl.

Het IsraŽlische parlement heeft inmiddels een wet goedgekeurd die activisten die oproepen tot een IsraŽl-boycot de toegang tot het land verbiedt. In een verklaring op 6 maart 2017 zegt de Knesset dat het inreisverbod geldt voor pro-BDS activisten die geen IsraŽlisch staatsburger of permanente bewoner zijn. Volgens IsraŽlische media krijgen deze activisten geen visum of verblijfsvergunning meer als ze publiekelijk oproepen tot het boycotten van IsraŽlische producten uit de Bijbelse gebieden Samari en Judea. Ook buitenlanders die een organisatie representeren die een IsraŽl-boycot bepleit, mogen volkomen terecht het land niet meer in. De wet houdt wel rekening met de mogelijkheid uitzonderingen te maken. IsraŽl voert met de wet de strijd op tegen de BDS-beweging. Het parlement geeft als toelichting bij de wet: 'De afgelopen jaren wordt er vaker opgeroepen tot een IsraŽl-boycot. Dit blijkt een nieuw front in de oorlog tegen IsraŽl, waar we tot nu toe niet goed op voorbereid waren.' In 2016 weigerden de IsraŽlische autoriteiten de reisdocumenten te vernieuwen van de BDS-oprichter Omar Barghouti. Sindsdien mag hij niet meer reizen buiten IsraŽl, wat hij voordien met regelmaat deed om zijn anti-IsraŽl hetze te verspreiden in het buitenland.

Achter het masker van de BDS-beweging

Het IsraŽlisch ministerie van Strategische Zaken heeft een rapport uitgebracht over antisemitisme in de BDS-beweging. Uit het onderzoek blijkt dat verschillende prominente BDS-activisten en -leiders gebruik maken van antisemitische retoriek en afbeeldingen.Het rapport #BehindTheMask werd in september 2019 door minister Erdan op een evenement in het Europees Parlement onthuld. Het onderzoek is gebaseerd op openbare uitingen door prominente activisten en organisaties binnen de BDS-beweging. Het document bevat zoín 80 voorbeelden van door BDS-accounts gedeelde inhoud die als antisemitisch te kwalificeren is volgens de Werkdefinitie Antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance.

Antisemitische inhoud is gedeeld door onder andere prominente leden van het BDS Nationale Comitť (BNC). Het BNC bepaalt de wereldwijde agenda van BDS-organisaties  en de toon van de campagnes. Volgens met ministerie van Strategische Zaken leidt de ďmeedogenloze delegitimisering en demonisering van de staat IsraŽl door de BDS-beweging tot de stigmatisering van Joden over de hele wereld en in IsraŽlĒ.

Het onderzoek, aldus minister Erdan, onthult hoe de BDS-beweging zich verschuilt achter een masker van liberale waarden en mensenrechten Ė terwijl het inhoud met betrekking tot IsraŽl verspreidt dat schaamteloos antisemitisch is. Volgens Erdan bewijst het rapport zonder twijfel dat BDS een ďantisemitische campagne is die geleid wordt door terreursupporters met ťťn doel: de vernietiging van de Joodse staatĒ. De IsraŽlische minister roept westerse landen op niet deel te nemen aan de ďdiscriminerende en antisemitische BDS-campagneĒ.

Terug naar: Inhoud