Josep Borrell Fontelles sympathisant van de landrovers in Ramallah

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 23 december 2019) (Laatste bewerking: 28 juni 2020)

 

De Spanjaard Josep Borrell Fontelles, is op 11-12-2019 benoemd tot buitenlandcoŲrdinator van de Europese Unie.Hij is de opvolger van Federica Mogherini die IsraŽl 5 jaar lang heeft neergezet als de slechterik in het Midden-Oosten omdat de Joodse staat haar smerige spelletjes niet wilde meespelen. In een op haar blog gepubliceerde verklaring maakte Mogherini bekend dat zij IsraŽl beschouwde als de echte onruststoker van het Midden-Oosten. Wel was zij dikke maatjes met de genocidale Iraanse ayatollahs, de Bašl-doodsculturen in Ramallah en Gaza. Zij was naast Barack Hoessein Obama en zijn loopjongen John Kerry, ook de meest uitgesproken voorstander van het gesloten nucleaire nep-verdrag met Iran. Ook verklaarde zij publiekelijk dat de radicale politieke islam een legitieme politieke kracht binnen Europa is.

Gedurende de jaren dat zij de buitenlandse politiek van de EU bepaalde, hielp zij de landrovers in Ramallah 15.000 hectare grond om te toveren tot Palestijns bezit in de zogenaamde C-gebieden. Deze gebieden worden sinds de Oslo akkoorden bestuurd door IsraŽl en bevatten alle Joodse dorpen en steden in Judea en Samaria. Er werden daar duizenden illegale bouwsels opgetrokken met financiŽle hulp van de Europese Unie. Mogheriniís anti-IsraŽl leidde er toe dat zij niet langer welkom was voor officiŽle bezoeken aan de Joodse staat.

De daden van Mogherini zullen net als van al die anderen die de Joodse staat hebben gedemoniseerd, in de hemelse boeken worden bijgeschreven en als de tijd daar rijp voor is, voor de grote witte troon moeten verschijnen en geoordeeld worden op grond van hetgeen in de boeken over hen geschreven staat. Openbaring 20:11 t/m15.

Maar nu is er na de drie voorgaande anti-IsraŽl activisten, Javier Solana, Catharine Ashton en Mogherini een volgende Ďanti-IsraŽl activistí een nitwit (hatelijke nietsnut) verschenen want de benoeming van Josep Borrell Fontelles belooft bij voorbaad al niet veel goeds voor IsraŽl want hij staat bekend als een vriend van Iran en de ďBende van RamallahĒ. De slechte relatie tussen IsraŽl en de Europese Unie onder Mogherini zal zich voortzetten onder Borrell.

 

Joseph Borell Fontelles, de nieuwe EU-buitenlandchef. - Foto: Ministro de Asuntos Exteriores, Spanje

Fontelles is van 2004 tot 2007 voorzitter geweest van het Europees Parlement en sinds juni 2018 minister van Buitenlandse Zaken van Spanje. Hij wilde al in oktober 2018 dat de Europese Unie eenzijdig een Palestijnse staat zou gaan erkennen. ďHet is duidelijk dat de situatie in Palestina niet kan voortduren zoals het isĒ, aldus Fontelles.

Hij zegt zelfs desnoods tot erkenning te willen overgaan zonder IsraŽl daarbij te betrekken. Hoewel de Europese Unie nog steeds zegt te streven naar een tweestaten-oplossing, vind hij dat er nu eindelijk beslissingen genomen dienen te worden. Ook deze figuur gaat er weer volledig aan voorbij dat de Bašl-aanhangers in Ramallah en Gaza geen enkele intentie hebben om tot vrede met IsraŽl te komen. In de Spaanse digitale krant Republica.com van mei 2018 schreef hij een vernietigend artikel over IsraŽls reactie op de zogenaamde Ďgrote mars van de terugkeerí, het door Hamas georganiseerde geweld langs de grens met IsraŽl in Gaza. Hij sprak van ďvreselijke bombardementenĒ en ďontmenselijking van de PalestijnenĒ in Gaza door een groot deel van de IsraŽlische politieke klasse en samenleving. Ook schreef hij dat Trump 'de oorlogszuchtige arrogantie van Netanyahu aanmoedigde'. In februari 2019, zei Fontelles dat IsraŽl maar moet leren leven met de Iraanse dreiging om het land van de kaart te willen vegen. Zijn uitspraak riep vanzelfsprekend heel wat irritatie op onder de IsraŽlische leiders.

Ook beschuldigde hij Trump ervan de nucleaire deal met Iran om zeep te hebben geholpen zonder rekening te houden met de belangen van de Europeanen en gaf aan te zullen blijven samenwerken met Iran. Fontelles kwam in 2012, in opspraak en werd gedwongen om ontslag te nemen als de president van het Europese Universiteit Instituut vanwege corruptiepraktijken. Een corrupte leider meer of minder maakt Brussel kennelijk niet uit. IsraŽl zal er verstandig aan doen deze figuur van meet af aan de toegang tot het Heilige land te ontzeggen. Het anti-IsraŽl beleid zal Europa uiteindelijk in het gezicht ontploffen. Met de benoeming van Fontelles werkt de Europese Unie gestaag door aan de eigen ondergang. Brussel wenst er geen rekening mee te houden dat ze met hun haat tegen de staat IsraŽl en het Joodse volk de strijdbijl hebben opgenomen tegen de God van IsraŽl en dat kan niet goed aflopen.

Landen, organisaties en individuen die steun verlenen aan de landrovers in Ram-allah (aka de Palestijnse Autoriteit) en de Bašl doodscultuur in Gaza, steunen in feite de vernietiging van de Joodse staat want dat is de uiteindelijke doelstelling, zoals staat beschreven in zowel het handboek van de ďBende van Ram-allahĒals die van de terreurbeweging Hamas in Gaza.

Europese Unie schenkt 20 miljoen euro aan terreurbewind in Teheran

Om zijn sympathie voor de ayatolahs te onderstrepen schenkt de ongekozen Borell na een conferentie van ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel, 20 miljoen euro aan het Shiíitische terreurbewind in Teheran omdat hij bang is dat het regime anders zal instorten. Leden van de Iraanse oppositie waarschuwen er echter voor om het regime geen contant geld ter beschikking te stellen want dat geld wordt alleen maar besteed aan het financieren van terreur. ďNatuurlijk is het belangrijk dat het Iraanse volk in deze noodsituatie geholpen wordt. Maar dit moet absoluut in de vorm van hulpgoederen plaatsvinden, niet in de vorm van financiŽle hulp, want die zal het regime altijd gebruiken om terreur te financieren en het eigen volk te onderdrukkenĒ, zei het Iraanse oppositielid Nila Behzadi tegenover ďPI-NewsĒ. ďHet is belangrijk dat het Iraanse regime geen euro meer ter beschikking gesteld wordt, want elke euro wordt onmiddellijk voor terreur tegen de buurlanden en Europa uitgegeven. We vragen onze vrienden in Duitsland en in de AfD: trapt u niet in dit foefje van de moellahs. Dat zijn niet jullie vrienden, en ze zullen het nooit zijn.Ē

De Duitse woordvoerder Buitenlandse Zaken Armin-Paul Hampel, verlangde bovendien om de financiŽle sancties tegen Iran tijdelijk stop te zetten, ďopdat de Iraanse regering medische uitrusting en medicijnen op de internationale markt kan kopenĒ en prees ďde traditioneel nauwe Duits-Iraanse betrekkingenĒ in een persverklaring met de titel ďIran bijstaan in het uur van de noodĒtijdens de corona-crisis.

Sinds 2012 heeft Iran $ 16 miljard voor terreur in de hele wereld uitgegeven, $ 1 miljard aan medische hulp is spoorloos verdwenen. Dringend benodigde medische hulpgoederen komen op de zwarte markt terecht, terwijl de ayatollahs en de Revolutionaire Gardes hun zakken vullen. De Amerikaanse ambassade in Iran heeft vorig jaar geschat dat de hoogste revolutieleider, Ali Khamenei, over een privťvermogen van meer dan $ 200 miljard op geheime rekeningen beschikt, geld dat grotendeels van buitenlandse hulp en buitenlandse handel achterovergedrukt werd. Reuters heeft in het jaar 2013 de rekeningen met zwart geld van Khamenei op $ 95 miljard geschat.

 

Terug naar: Inhoud