Erdoğan dreigt Griekenland met oorlog

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 12 september 2022)

Op 30 augustus herdachten de Turken de "Dag van de Overwinning", waarmee ze de overwinning van het Turkse leger op de Griekse strijdkrachten herdenken die in 1922 plaatsvond in de buurt van Afyon Kütahya in Klein-Azië. De Turkse dictator Recep Tayyip Erdoğan maakte van de gelegenheid gebruik een nieuwe tirade tegen Griekenland te beginnen.

De Turkse dictator ‘sultan’ Recep Tayyip Erdoğan

Hij zei onder meer dat de Grieken een 'afschuwelijk karakter' hebben. Zijn regeringspartner Devlet Bahçeli dreigde zelfs met oorlog. Hij beweert dat Griekenland (Het Blauwe Thuisland) op gestolen land van de Turkse natie leeft. Deze bewering is gebaseerd op het feit dat Griekenland ooit deel uitmaakte van het Ottomaanse rijk. Bahçeli gaat uit van de veronderstelling dat elk land dat ooit door de islam werd geregeerd, voor altijd tot de islam behoord, wat gebaseerd is op het gebod van de Koran: "Verdrijf ze van waar ze je hebben verdreven" (2:191). Dit is dezelfde redenering die de "Palestijnen" gebruiken, en dwaze en/of opportunistische linksen trappen er gretig in. Bahçeli heeft dit echter volledig omgekeerd. Terwijl Griekenland tot 1821 inderdaad deel uitmaakte van het Ottomaanse rijk, bevond het hele Ottomaanse rijk zelf zich op gestolen land waaronder Het Heilige Land Israël.

Ook Erdoğan zocht naar de heropleving van de vijandige gevoelens uit het verleden: “Terwijl het Griekse leger zich terugtrok, werd 65% van zijn 200.000 soldaten vernietigd op de Afyon Kütahya-linie. Hetzelfde wonderbaarlijke tafereel deed zich voor in Kütahya op 30 augustus, toen de Turkse troepen de stad binnenvielen. Dat wil zeggen, hier werd het Griekse leger binnen vier dagen verslagen, toen de commandanten werden gevangengenomen en verslagen door de Turkse troepen”aldus Erdoğan met opruiende toon.

De eerder genoemde datum 1922 staat te boek als het jaar van de massaslachtingen op onder meer Griekse christenen door de Turken. In dat jaar werden onder leiding van Mustafa Kemal Ataturk in Smyrna, het huidige Izmir, 300.000 christenen in nauwelijks een paar weken tijd vermoord. Deze genocide waarvan een deel ook Pontische genocide wordt genoemd was een etnische zuivering van de christelijke Pontische Grieken in het Ottomaanse Rijk tijdens- en na de 1ste Wereldoorlog tussen 1914 en 1922 onder leiding van de beweging van de Jonge Turken. Hierbij kwamen volgens verschillende bronnen in totaal tussen de 750.000 en 900.000 Grieken om bij gedwongen deportaties en massamoorden.

 

Mustafa Kemal Ataturk, bijgenaamd Vader der Turken, was als bevelhebber verantwoordelijk voor de massaslachting onder Griekse christenen in Smyrna.

 

In het boek “The Sword of the Prophet” schrijft Serge Trifkovic: “Tijdens de lange strijd voor onafhankelijkheid hebben de Grieken een zeer hoge prijs betaald met bloed en tranen.” Over de geschiedenis van Turkse overheersing van de Grieks Orthodoxe christenen schrijft Trifkovic: Het verbranden van de Griekse stad Smyrna en de massaslachting van 300.000 christelijke bewoners is één van de meest beestachtige slachtpartijen van moslims jegens christelijke bevolkingsgroepen. Het is één van de bloedigste misdaden in de hele geschiedenis. Het markeerde het eind van de Griekse gemeenschap in Klein Azië.”

 

Wat Mohammeds volgelingen in zijn naam in deze plaats hebben aangericht is onvoorstelbaar. Terwijl de Westerse vloot in de haven toekeek, werden 300.000 christenen vermoord. De officieren hadden de grootste moeite om met hun sloepen bij de schepen te komen, vanwege de enorme aantallen lijken in het water. De schroeven raakten vast door de lijken die in het water dreven en wanhopige drenkelingen die via de ankerkettingen aan boord van de schepen probeerden te komen, werden in het water teruggeduwd. De Westerse regeringen waren volledig op de hoogte van deze slachting. Klik hier voor een compleet verslag. Uit dit stuk blijkt de systematische poging door het Westen om de schandvlek Smyrna, uit het collectieve geheugen te houden en ook hoe Turkije tegenwoordig een actieve rolt speelt om deze geschiedenis te verdoezelen en te vervalsen.

Het is trouwens opmerkelijk dat de Turken de Grieken als vijanden beschouwen want onderzoek heeft uitgewezen dat het merendeel van de Turken van Griekse afkomst zijn. Zij vormden ooit een overweldigende meerderheid van de bevolking van het land dat nu Turkije is. Door de geschiedenis heen, wanneer moslims een gebied hebben veroverd, degraderen ze de niet-moslims tot tweederangs burgers, ontzeggen ze hen talloze rechten en verplichten ze hen een belasting, de jizya, te betalen voor het voorrecht om hun religie te beoefenen zonder gedood te worden. Er is één gemakkelijke manier voor de onderworpen dhimmi's om aan deze staat van vernedering en degradatie te ontsnappen: ze kunnen zich bekeren tot de islam.

Dit leidde tot massale bekeringen en tot het feit dat in tal van landen die ooit door moslimlegers werden veroverd, het grootste deel van de moslimbevolking niet-islamitische voorouders heeft. Egypte was 99% christelijk toen het werd veroverd, en is nu nog maar ongeveer 10% christelijk. Waar zijn alle christenen gebleven? Ze zijn er nog steeds. Het zijn de moslims van het land. En ook in Turkije blijken de meeste Turken etnische Grieken die zich met geweld tot de islam hebben bekeerd, of die zich vrijwillig hebben bekeerd om te ontsnappen aan de geïnstitutionaliseerde pesterijen en vervolging van dhimmitude. De Turkse journalist Uzay Bulut vertelde dat Recep Tayyip Erdoğan zelf afkomstig is van de stad Rize, waarvan de Griekse naam Rizounta is. “Zijn familie komt uit de stad Potamia. Hun dorp is Pulihoz. Het zijn originele Griekse namen van deze locaties, maar ze werden later verturkt door de Turkse Republiek.” Ook Erdoğan noemt het dorp zelf Potamia. Dit is zo’n controversieel, taboe-onderwerp in Turkije.

Het Turkse imperialisme heeft de hele regio getroffen, van Libië tot Irak en Qatar, waar Turkse troepen zijn gestationeerd om het daar aanwezige terreurbewind te beschermen. Er zijn dreigende acties ondernomen tegen Egypte, Griekenland en Cyprus, en zowel Syrië als Irak hebben geleden onder militaire grond- en luchtaanvallen vanuit Turkije. Erdoğan haalde de afgelopen weken regelmatig uit naar Griekenland en waarschuwde de Grieken ‘dat de Turken plotseling midden in de nacht kunnen komen’.

Jezus komt

Franklin ter Horst

E-mail: Hijkomt@hetnet.nl

Terug naar: Inhoud