De intolerante apartheidsstaat Saoedi-ArabiŽ

Door: Franklin ter Horst. (Aangemaakt: augustus 2002) (Laatste bewerking: 5 april 2022)

Saoedi-ArabiŽ behoort tot ťťn van de meest wrede, inhumane staten in de wereld. In deze religieuze, intolerante apartheidsstaat wordt de olierijkdom misbruikt om de hele wereld te chanteren en de gewelddadige Wahabitische Apartheidsideologie te propageren. De Wahabitische stroming werd gevestigd in het midden van de achttiende eeuw en is vernoemd naar haar stichter: Mohammed ibn Abdal Wahhab.

 

In dit land worden de elementairemensenrechten met voeten getreden. Dit is zelfs vastgelegd in de op de islamitische sharia gebaseerde wetgeving. Zo hebben alle vrouwen een mannelijk familielid als Ďtoezichthouderí. Deze Ďtoezichthouderí dient toestemming te geven voor alle belangrijke beslissingen, zoals reizen, zakentransacties, studies en banen. Hierover heeft een vrouw in Saoedi-ArabiŽ dus niets te zeggen. Vrouwen moeten in dit achterlijke land apart zitten in restaurants en andere openbare ruimten, anders kunnen zij met stokslagen gestraft worden. Vrouwen moeten een abaya (lichaamsbedekkende kleding) dragen en al hun haar bedekken. Saoedi-ArabiŽ is het enige land in de wereld waar vrouwen verboden is om een auto te besturen. Dit wordt gezien als een misdaad net als de ťťn of ander vorm van Westerse muziek en dansen. Voor een rechtbank telt een vrouwelijke getuigenis slechts half zo zwaar als die van een man. Vrouwelijke erfgenamen erven de helft van wat mannelijke erfgenamen krijgen. Scheiden is vrijwel onmogelijk voor een vrouw, terwijl polygamie is toegestaan en mannen een huwelijk zo kunnen opzeggen. Kinderhuwelijken komen voor vanaf tien jaar. Op de televisie zijn vrouwen taboe, maar seksuele slavernij van Aziatische en Afrikaanse vrouwen wordt wel getolereerd.

De op 22 januari 2015 overleden Koning Abdullah had ten minste 30 (dertig!!) vrouwen. Vrouw nummer 2 deed enige tijd geleden een boekje over hem open.(klik hier voor video). Met deze vrouw, die na haar scheiding naar Londen vluchtte, had de Saoedische despoot 4 dochters. Vrouwen hebben binnen de islam nauwelijks rechten, dat is bekend. Als je man dan ook nog eens koning is van een van de verschrikkelijkste islamitische landen ter wereld, ben je als vrouw volslagen kansloos. De vier meisjes zitten nu al meer dan tien jaar opgesloten in een koninklijk gebouw waar ze verschrikkelijk behandeld worden. Om maar te zwijgen van het feit dat ze hun moeder al meer dan tien jaar niet hebben gezien. Dit is het lot van vrouwen in Saoedi-ArabiŽ, het land dat in de VN, door 82 landen werd geprezen om zijn uitstekende mensenrechtensituatie.

De op 22 januari 2015 overleden Saoedische oliedictator Abdullah.

Op de lagere school krijgen Saoedische jongens onderricht in alle aspecten van de islam, waaronder hoe straffen moeten worden voltrokken m.b.t. dieven en ander gespuis. Zo leren ze hoe handen en voeten van dieven moeten worden afgehakt. In dit land bestaat geen enkele gerechtigheid. Hier worden heden ten dage nog hoofden en handen van boeven publiekelijk afgehakt, zijn christenen hun leven niet zeker, worden homoseksuelen en verkrachte vrouwen gestenigd of onthoofd als misdadigers. Partijen en vakbonden zijn verboden.

Breitbart plaatste op 15 september 2017 een artikel over Saoedische schoolboeken waarin Mohammeds verklaringen zijn opgenomen ďdat Joden en Christenen vervloekt zijn en moslims Joden moeten doden." Dit soort oproepen tot moord begint al in de laagste klassen. In een officieel leerboek voor vijfde klassers, gepubliceerd door het Saoedische ministerie van Onderwijs, stelt dat de aanpak van de Dag der Wederopstanding herkenbaar zal zijn aan een reeks tekens. "Het uur zal niet komen voordat moslims tegen de joden zullen vechten, en moslims de joden zullen doden."
De westerse media heeft hier nauwelijks aandacht aan besteed en de westerse regeringsleiders doen er al helemaal het zwijgen toe bang zijnde om de Saoedische leider prins Al-Waleed bin Talal daarmee te beledigen. Geen economische sancties, wapenembargo's en reis- en visumbeperkingen tegen deze intolerante gewelddadige Wahabitische apartheidsstaat. Via de leerboeken leren ze Saoedische jongeren de weg van terreur te kiezen en het zwaard tegen Joden en christenen te gebruiken.

Op zoek naar nieuwe scharia-beulen

In mei 2015 zochten de barbaarse leiders van deze doodscultuur nieuwe sharia-beulen voor het onthoofden en het afhakken van handen en voeten, conform de islamitische wetgeving, zoals Allah dit vereist. Een arbeidsplaats met toekomst, want in Saoedi-ArabiŽ worden jaarlijks enkele honderden mensen islamcorrect op openbare plaatsen onthoofd. In dit achterlijke land bestaat geen gecodificeerd strafrecht. De aangeklaagden zijn daarom hulpeloos overgeleverd aan de willekeur van de streng conservatieve sharia-rechters. Voor het werk als beul zou geen speciale kwalificatie of ervaring nodig zijn, stond er op 19 mei in een gepubliceerde sollicitatieadvertentie. De meeste slachtoffers zijn Saoediīs, velen komen echter uit Pakistan, Jemen, SyriŽ, JordaniŽ, India, IndonesiŽ, Birma, Tsjaad, Eritrea, de Filippijnen en Soedan. En dan te bedenken dat deze barbaarse doodscultuur door gewetenloze volksverraders in het Westen geen strobreed in de weg wordt gelegd.

De Saoedische beul Abu Bandar Al Bishi in actie

Zoals bekend behoort Saoedi-ArabiŽ tot ťťn van de meest wrede, inhumane staten in de wereld. In deze religieuze, intolerante apartheidsstaat worden de elementaire mensenrechten met voeten getreden. Dit is zelfs vastgelegd in de op de islamitische sharia gebaseerde wetgeving. Zo hebben alle vrouwen een mannelijk familielid als Ďtoezichthouderí. Deze Ďtoezichthouderí dient toestemming te geven voor alle belangrijke beslissingen, zoals reizen, zakentransacties, studies en banen. Hierover heeft een vrouw in Saoedi-ArabiŽ dus niets te zeggen. Vrouwen moeten in dit land apart zitten in restaurants en andere openbare ruimten, anders kunnen zij met stokslagen gestraft worden. Op de lagere school krijgen Saoedische jongens onderricht in alle aspecten van de islam, waaronder hoe straffen moeten worden voltrokken m.b.t. dieven en ander gespuis. Zo leren ze hoe handen en voeten van dieven moeten worden afgehakt. In dit land bestaat geen enkele gerechtigheid. Hier worden op last van rechters heden ten dage nog hoofden en handen van mensen publiekelijk afgehakt, zijn christenen hun leven niet zeker, worden homoseksuelen en verkrachte vrouwen gestenigd of onthoofd als misdadigers.

De beul Abu Bandar Al Bishi, die al diverse veroordeelde criminelen op openbare plaatsen onthoofd heeft, zegt dat de vrouwen die ter dood veroordeeld zijn en naar de executieplaats worden gebracht, zich tijdens de onthoofding meer dan mannen verzetten.

Afbeelding Memritv.org

Dat heeft er toe geleid dat de autoriteiten toestemming hebben gegeven de executiemethode bij vrouwen te veranderen, door ze niet meer met een zwaard te onthoofden maar gewoon dood te schieten. De beul Abu Bandar Al Bishi voegde er nog aan toe dat veel gevangenen een laatste wens hebben voor de executie. Zo krijgt iemand die om een sigaret vraagt als antwoord dat het beter is voordat de executie wordt uitgevoerd, te bidden. Bishi zegt dat hij bij het doodschieten van vrouwen een pistool gebruikt om ze daarmee in hun hoofd te schieten.

Hij voegt er aan toe zich niet aan de instructies van een arts te houden om in het hart te schieten. ďDe arts maakt een markering op de rug van de gevangene waar het hart is, maar ik schiet ze in hun hoofd, omdat ik het hart kan missen als ze bewegenĒ.In deze video is Abu Bandar Al Bishi te zien tijdens zijn beroepsuitoefening. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

In Saoedi-ArabiŽ worden jaarlijks enkele honderden mensen islamcorrect op openbare plaatsen onthoofd. In dit barbaarse land bestaat geen gecodificeerd strafrecht. De aangeklaagden zijn daarom hulpeloos overgeleverd aan de willekeur van de streng conservatieve sharia-rechters. En dan te bedenken dat de gewetenloze leiders in het Westen schaamteloos blijven heulen met deze grootste apartheidsstaat ter wereld. De linkse antisemitische kliek in Nederland houdt zich liever bezig met het vervloeken en demoniseren van de staat IsraŽl.

De heersers in dit land kunnen zich veelal alleen maar handhaven door onderdrukking van de bevolking, door een overmacht aan politie en geheime diensten. Zo is er een religieuze politie die er onder meer op toe moet zien dat de conservatieve kledingvoorschriften worden gerespecteerd. Ze breken in woningen in als de eigenaars verdacht worden van het drinken van alcohol of ongewenste seksuele activiteiten.

Dit is het land waar de Oegandese massamoordenaar Idi Amin een veilige vluchthaven vond. Ook slavenhandel is hier de normaalste zaak van de wereld. Het zijn voornamelijk Aziaten die voor de Saoedische oliedictators werken. Zij worden vernederd, verkracht, en gedood door hun werkgever.De leiders van dit door Groot-BrittanniŽ bedachte ongeŽvenaarde decadentie en gewelddadige land, zijn nog nooit voor hun misdaden ter verantwoording geroepen.

De Saoedische elite doet zich naar de buitenwereld graag voor als vroom en religieus, maar volgens de door Wikileaks gepubliceerde berichten, gaat achter dat beeld een wereld van drank en drugsgebruik schuil. Er bestaat een heuse ondergrondse clubscene onder de jonge rijke elite, waar alcohol rijkelijk vloeit en hasj en cocaÔne en prostituees onbeperkt voor handen zijn. In het buitenland smijt het prinsengebroed met miljoenen, verschijnen horden prostituees en mishandelen ze iedereen die niet geheel aan hun wensen voldoen.Ze hebben overal lak aan en door flink te zwaaien met de geldbuidel komen ze overal mee weg.In september 2015 ging prins Majed bin Adullah bin Abdulaziz al-Daud onder invloed van coke, dagenlang als een beest te keer in een villa van 37 miljoen in Los Angeles.Hij dwong drie Amerikaanse huishoudsters tot seksuele handelingen, plaste over de vrouwen heen, mishandelde hen fysiek en bedreigde hen met de dood. Maar de smeerlap beriep zich op zijn diplomatieke immuniteit en kwam met het betalen van een borgzom van 300.000 dollar op vrije voeren.

Saoedi-ArabiŽ is geen eeuwenoud koninkrijk zoals door velen gedacht wordt. Dit land is pas ontstaan in 1932 bij het samenvoegen van de koninkrijken Nadjd en Hidjaz door Abdoel Aziz al-Saoed. Het bestond aanvankelijk uit BedoeÔnenstammen die in de Middeleeuwen waren blijven steken en die leefden van roof en plundering. Het land kent derhalve een wrede religieuze geschiedenis en is ontstaan met de door de Britten gesteunde veroveringen van Abdoel Aziz ibn Saoed. Door de ontdekking van enorme olievoorraden in de gebieden langs de Perzische Golf, belanden de BedoeÔnenstammen plotseling in de twintigste eeuw en binnen de kortse keren liepen er honderden prinsen rond. Dit oliedomme land is voor praktisch alles aangewezen op het westen. In dit land is niets van enige wetenschap te vinden. Er is geen enkele sprake van educatieve nog wetenschappelijke ontwikkeling. Achterlijkheid is het juiste woord. Individuele moslims kunnen weliswaar uitstekende kwaliteiten tonen, maar de invloed van de Wahabitische Apartheidsideologie verlamt de humanitaire en sociale ontwikkeling van alle mensen die haar aanhangen. In een interview in de Saoedische krant Okaz op 23 april 2009, zei de Saoedische intellectueel Ibrahim Al-Buleihi tegen de interviewer: ,,Kijk om je heen. Al het mooie in ons leven komt voort uit de westerse beschaving.Ē De pen in je hand, de recorder waarmee je ons gesprek opneemt, het licht in deze kamer, de krant waarvoor je werktÖzonder de uitvindingen van het westen was ons leven dor. De IsraŽlische president Simon Peres zei ooit: ďde IsraŽlisch halen meer uit hun hersenen dan Saoedi-ArabiŽ aan olie uit de grond.

 

Saoedi-ArabiŽ is de grootste financier van het islamterrorisme ter wereld.

Vanuit deze geperverteerde Wahabitische sekte, zijn de afgelopen jaren miljarden dollars steun gegeven aan allerlei islamitische terreurbewegingen waaronder Al-Qaeda, de doodscultuur Hamas in Gaza en de Nigeriaanse terreurbeweging ďBoko HaramĒ. Ook sponseren ze maar liefst 500 families van Palestijnnse ďmartelarenĒ om zo hun pelgrimstocht naar Mekka mogelijk te maken. Daarnaast doneren diverse islamitische hulporganisaties in Saoedi-ArabiŽ geld voor Hamas. Opmerkelijk is ook dat Hamas bedrijven runt in Saoedi-ArabiŽ en de Golfstaten, met name in het vastgoed, om fondsen te genereren. Ook de internationale media mag zich verheugen in financiŽle steun en in onder meer Europa en Amerika verschijnen aan de lopende band door de Saoedische kamelendrijvers gefinancierde nieuwe moskeeŽn. En er volgen nog vele miljarden. 80% van alle moskeeŽn in de VS zijn door Saoedi-ArabiŽ gefinancierd. Ook in Europa financieren ze de bouw van grote moskeeŽn zoals de Arrahma Moskee in Basel, en zetten daar haatpredikers neer die openlijk stellen dat niet-moslims Ďlager zijn dan dierení.

Desondanks wordt in Europa niet de islam aangepakt, maar juist politici en partijen die zich tťgen de religieuze ideologie van Allah en Mohammed verzetten. De Arrahma Moskee werd gefinancierd door de Saudische Koning Faysal Stichting, die onvermoeid propaganda bedrijft voor de islam, en moslims ertoe aanzet om autochtone Europeanen te mijden en tegen hen in opstand te komen. De meeste haatpredikers blijven onder de radar van de inlichtingendiensten, omdat zij achter gesloten deuren en in het Arabisch prediken. In december 2013 werden op aanplakbiljetten Joden en christenen in Arabische teksten verketterd, en werden de moslims ertoe aangezet om hen te bestelen of zelfs te vermoorden. Nadat het Openbaar Ministerie werd ingeschakeld, werden de posters verwijderd. Desondanks verdeelde de moskee in het Frans geschreven boeken waarin alle ongelovigen werden belasterd, en christelijke kerkklokken als Ďgetuigen van de duivelí werden omschreven.

Keer op keer blijkt de moskee in het centrum te staan van islamistische en terroristische activiteiten. En even zo vaak reageert de moskeeleiding ontkennend, en speelt men Ėeveneens op de bekende islamitische wijze- de bal steeds terug door zich als slachtoffer van racisme op te stellen. Het is een van de belangrijkste manieren waarop Saudi ArabiŽ Europa stap voor stap islamiseert. IS(IS), eveneens mede ontstaan dankzij Saudische miljarden, is goed te zien wat de oliesjeiks als de meest zuivere vorm van islam beschouwen.

Het plan is Amerika en de rest van het Westen te islamitiseren en overal de Sharia in te voeren. Wikileaks heeft documenten gepubliceerd over de activiteiten van het Saoedische bewind. Volgens Wikileaks wordt de internationale media niet door de Joden gecontroleerd zoals de algemene gedachte is, maar door Saoedi-ArabiŽ.

Ze verlenenen steun aan praktisch iedere terreuraanslag, gewapende opstand en moord en doodslag. Zo wordt de Taliban door Saoedi-ArabiŽ als legitieme regering van Afghanistan erkend. Saoedi-ArabiŽ heeft tevens de hand in radicalisering van moslims in West-Europa, waaronder Nederland. De nieuwste monsterachtige bijdrage is de financiering, uitrusting en controle van de terreurorganisatie ďIslamitische Staat in Irak en SyriŽĒ (ISIS). De Saoediīs bedrijven een smerige politiek door naar buiten toe met het Westen militair en economisch samen te werken, maar achter de coulissen alles doen om wereldwijd terreur te verbreiden, om staten te destabiliseren en te terroriseren. Van Aleppo in de buurt van de Middellandse Zee via het noorden van SyriŽ tot in Irak richting de Iraanse grens woeden de bloeddorstige hordes van ISIS, die betaald worden door de Saoedische Wahabieten. Bovendien doen ook nog de criminele despoten van de andere Golfstaten mee, zoals de sjeiks van Koeweit, Qatar en Bahrein.

De westerse regeringen kijken alleen maar toe of komen in actie om critici van dit bewind de mond te snoeren en zo de voeten van de voormalige kamelendrijvers te likken. Bijna alle donaties worden in harde munt uitbetaald, waardoor de geldstromen moeilijk te traceren zijn. De New York Times schreef dat een onderzoek in Saoedi-ArabiŽ had uitgewezen dat 95% van de ondervraagden in de leeftijd van 25 tot 41 jaar, sympathiseren met de terreurbeweging Al Qaeda. Naast de steun aan de diverse terreurbewegingen investeert Saoedi-ArabiŽ kapitalen om onder meer Europese en Amerikaanse samenleving te islamitiseren en dat terwijl de Bush familie is al jaren goede maatjes met het Saoedische koningshuis is dat naar schatting twee miljard dollar heeft geÔnvesteerd in bedrijven van de familie Bush. Zo was de Prins Bandar bin Sultan van 1983 tot 2005 ambassadeur van Saoedi-ArabiŽ in Washington, en ťťn van de beste vrienden was van George W. Bush. Hij was kind aan huis in het Witte Huis en had daarom de bijnaam Bandar-Bush. Bandar werd vanaf 2005 secretaris-generaal van de Saoedische Veiligheidsraad en van 2012 tot 2014 chef van de geheime dienst van Saoedi-ArabiŽ.

 

De voormalige Amerikaanse president George W. Bush hand in hand met de op 22 januari 2015 overleden Saoedische dictator Abdullah.

 

Deze Bandar was in 2013 betrokken bij de gifgasaanval in Gouta in SyriŽ. Barack Hussein OBOMba beschuldigde de Syrische dictator Bashar al Assad Assad verantwoordelijk te zijn voor deze gruwelijke moordpartij waarbij tussen de 281 en 355 voornamelijk kinderen om het leven gekomen zijn, maar het was Prins Bandar ben Sultan, die verantwoordelijk was voor deze gruwelijke aanslag.

 

Een brief van een groep inlichtingenexperts aan Obama, dat Assad niet schuldig kon zijn, werd door hem klakkeloos terzijde geschoven. De Amerikaanse journaliste Dale Gavlak vernam van de rebellen zelf dat zij het waren die de chemische wapens, door Saudi-ArabiŽ geleverd, gebruikt hebben. In een video zeggen jihadisten inderdaad verantwoordelijk te zijn voor het gebruik van chemische wapens. Dale Gavlak kreeg na publicatie de opdracht haar artikel te ontkennen en in te trekken onder druk van de Saoedi-Arabische prins Bandar bin Sultan. Resultaat: ze werd zonder verklaring ontslagen (Infowars, 24 sept. 2013).

 

In een uitgave van WorldNetDailyís "Whistleblower" getiteld "Terroristen in de Verenigde Staten" worden feiten aangehaald hoe terroristen, hun supporters en geldschieters gebruik maken van Amerikaís open samenleving. Hoe o.m. Saoedi-ArabiŽ kapitalen investeert in een netwerk van moskeeŽn en islamitische centra met de bedoeling de Amerikaanse samenleving te islamitiseren. Saoedi-ArabiŽ heeft de afgelopen 50 jaar miljarden dollars uitgegeven om zowel Amerika als Europa geleidelijk te islamiseren en te zorgen dat moslims door immigratie en grote aantallen kinderen een steeds grotere, maar vooral niet-geÔntegreerde bevolkingsgroep in het Westen zou blijven.

Een geheim onderzoek in meer dan 100 moskeeŽn en islamitische scholen in de Verenigde Staten, heeft een alarmerend resultaat opgeleverd. Het blijkt dat maar liefst drie op de vier van deze centra gesponsorde broeinesten zijn van antiwesters extremisme. Verschillende moskeeŽn blijken een bijenkorf van terreuractiviteit en ander extremisme te zijn waarbij geweld en haat wordt gepredikt tegen Joden en christenen en de Amerikaanse samenleving in zijn algemeenheid. Een groot deel van deze moskeeŽn opereren onder toezicht van Saoedi-ArabiŽ en de door Barack Hussein Obama veel geprezen radicale Moslimbroederschap. Duidelijk is dat de moslims in de Verenigde Staten door in Saoedi-ArabiŽ getrainde imams, worden opgejut tot opstand en jihad waarbij gebruik wordt gemaakt van onder meer antiwesterse literatuur en videoís. Ook in Nederland ontvangen islamitische instellingen geld uit Saoedi-ArabiŽ. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken houdt een lijst bij met islamitische instellingen die onder meer geld uit Saudi-ArabiŽ ontvangen maar weigert deze lijsten openbaar te maken. Wel bevestigt het ministerie het bestaan van een dergelijke lijst. Tot nu toe hield het kabinet vol dat dergelijke lijsten niet bestaan. 

De Amerikaanse staat Michigan wordt al praktisch geheel door moslims gecontroleerd. Michigan heeft na de stad Parijs, de tweedegrootste Arabische gemeenschap buiten het Midden-Oosten. Het merendeel van de moslims in deze staat zijn afkomstig uit het Midden-Oosten.

De van oorsprong katholieke Universiteit van Georgetown in Washington DC kreeg plotseling een gift van maar liefst 20 miljoen dollar van de Saoedische prins Alwaleed bin Talal Abdulaziz Al Saud. De prins stelde echter wel een aantal voorwaarden. Zo dienden evangelisch-georiŽnteerde studentenverenigingen de toegang tot de campus ontzegd te worden. Daarnaast moest de megagift gebruikt worden om workshops te geven over de islam, zodat de studenten aan de universiteit een beter beeld van de islam krijgen. Die workshops worden gegeven door mensen die speciaal daarvoor worden overgevlogen uit Saoedi-ArabiŽ. Ook maakte de universiteit een plan bekend dat de universiteit wil uitgroeien tot een 'centrum van kennis' over de islam. Over het christelijke erfgoed wordt in het plan totaal niet meer gesproken. Ook is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de 'Council on American Islamic Relations'.

Prins Alwaleed heeft ook de particuliere Harvard Universiteit in Cambridge (Massachusetts) 20 miljoen dollar geschonken voor een "Prince Alwaleed Bin Talal Islamic Studies Program" dat de Near Eastern Languages and Civilizations afdeling een impuls moet gaan geven. ,,Ik ben zeer ingenomen de islamitische studies aan Harvard te mogen steunen en hoop dat door dit programma generaties studenten en geleerden de rol van de islam zullen gaan begrijpen van zowel haar geschiedenis als haar rol in de toekomst van de wereld ď aldus de prins. ďZoals u weet is het imago van de islam, sinds de gebeurtenissen van 9/11, in het westen bezoedeld en de giften zijn bedoeld de Verenigde Staten te onderwijzen over de islam.Ē Het is volkomen duidelijk wat figuren als Alwaleed met hun giften beoogen: ďde beschaafde wereld te ondermijnen en te verzwakken.Ē

In een aflevering van het Amerikaanse tv-programma Stakelbeck on Terror, interviewt Erick Stakelbeck de ex-moslim Al Fadi over de haat van Saoedi-ArabiŽ tegen de Westerse wereld. Al Fadi is een van de auteurs van The Qur'an Dilemma, een kritisch boek over de koran dat door ex-moslims is geschreven.

Saoedi-ArabiŽ samen met CIA en FBI achter aanslagen op 09-11-2001.

Op zondag 10 april 2016 verklaarde senator Bob Graham, voormalig voorzitter van het Speciale Senaatcomitť voor Inlichtingen en tevens vicevoorzitter van het onderzoekscomitť dat Saudi-ArabiŽ samen met de CIA en de FBI achter deze aanslagen zat, en dat deze informatie te vinden is op de beruchte 28 blanco paginaís van het 838 bladzijden tellende officiŽle onderzoeksrapport. Graham zei dat zowel de Saudische regering als Saudische (liefdadigdheids)organisaties en rijke Arabieren de aanslagen op 9/11 mogelijk hebben gemaakt. De grote Saudische rol werd volgens hem echter weggemoffeld vanwege de Ďspeciale bandí tussen de VS en de racistische wahabitische Sharia-oliestaat.

Ook Tim Roehmer, een voormalige Democratische senator, heeft de 28 paginaís gelezen. Hij zei letterlijk dat de connectie tussen vijf van de 19 kapers (waarvan 15 de Saudische nationaliteit hadden) en een Saudische moslimgeestelijke in CaliforniŽ Ďgenoeg is om je te doen kronkelen en ongerust te maken.í In het verleden beloofde Obama de 28 paginaís openbaar te maken, maar zoals met bijna al zijn beloftes is hij ook deze nog niet nagekomen. Amerikaanse Congresleden kunnen de 28 geheime paginaís overigens nog steeds enkel lezen (en niet meenemen of kopiŽren) in een speciaal beveiligde kamer, waar ze van tevoren toestemming voor moeten vragen aan het Inlichtingen Comitť.

De Saudische regering werd door duizenden 9/11 nabestaanden aangeklaagd omdat Saudi-ArabiŽ een belangrijke financier van Al-Qaeda zou zijn. De Saudiís namen vervolgens het advocatenkantoor van James Baker, een Bush insider, in de arm om hen te verdedigen. Die slaagde erin de aanklacht om formele redenen niet ontvankelijk te laten verklaren, omdat het niet mogelijk zou zijn om een buitenlandse regering voor het gerecht te slepen. De nabestaanden tekenden beroep aan, maar toen kregen de Saudiís de steun van de regering Obama. Ook de grootste verzekeraar ter wereld, Lloydís in Londen, klaagde de Saudiís aan voor hun rol in 9/11. Enkele dagen later werd de aanklacht echter zonder opgaaf van redenen weer ingetrokken. Na 9/11 was het echter iedereen duidelijk geworden dat Saudi ArabiŽ ťťn van de grootste sponsors van islamitische terreur ter wereld is. Inmiddels is ook bewezen dat de Saudiís samen met de Turken en weer de CIA verantwoordelijk zijn voor het ontstaan, financieren en bewapenen van ISIS.

Nabestaanden 9/11 mogen Saudi-ArabiŽ aanklagen

De leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een voorstel aangenomen dat nabestaanden van de slachtoffers van de 9/11-ramp, Saoedi-ArabiŽ mogen aanklagen voor deze aanslagen. De beslissing ging in tegen een veto van Obama. De regering zou de terreurgroep Al Qaíida financieel en logistiek hebben gesteund. Volgens Obama is het Ďzeer schadelijk voor Amerikaanse nationale belangení als de nabestaanden de regering hiervoor kunnen aanklagen. 348 leden van het Huis van Afgevaardigden stemden tegen het veto van Obama, met 77 stemmen voor. In de senaat kreeg Obama nog meer tegenstand: 97 senatoren stemden tegen het Ďneeí van Obama, terwijl hij alleen steun kreeg van de Democraat Harry Reid.

Het gaat om het wetsvoorstel Justice Against Sponsors of Terrorism Act (JASTA). Obama verzet zich tegen deze wet, omdat het op de lange termijn slecht zou zijn voor de Verenigde Staten. Het wordt dan ook gezien als een enorme nederlaag voor de Amerikaans president.

Volgens de Republikein John Lehman was er Ďzeer veel steun voor de vliegtuigkapers, en sommige steun kwam vanuit de Saudische overheid. Volgens Lehman zijn er zeker vijf vertegenwoordigers van de overheid die een rol speelden in het netwerk van Al-Qaíida.

De Saudiís zelf hebben samen met zo ongeveer alle moslimlanden jarenlang beweerd dat Ďnatuurlijkí IsraŽl en de Mossad achter 9/11 zouden zitten Ėeen complottheorie die in het Westen onmiddellijk gretig en kritiekloos werd overgenomen door alles en iedereen dat IsraŽl en/of de Joden haat-, maar daar is nog nooit een greintje bewijs van geleverd Ė in schril contrast dus met de bewezen cruciale rol van Saudi ArabiŽ.

Dore Gold, voormalig ambassadeur van IsraŽl bij de Verenigde Naties, zegt dat de oorlog tegen het terrorisme alleen gewonnen kan worden als Saoedi-ArabiŽ wordt aangepakt. In zijn boek "Het Koninkrijk van de haat" schrijft Gold dat de invloedrijke islamitische stroming in het koninkrijk, duidelijk moet worden gemaakt dat oliegeld niet gebruikt mag worden voor het vermoorden van Amerikanen en IsraŽlisch. In zijn boek toont Gold bewijzen van directe financiŽle steun van Saoedi-ArabiŽ aan terroristische organisaties.

Haat tegen Joden en de staat IsraŽl

Net als de rest van de Arabische wereld heeft ook Saoedi-ArabiŽ jarenlang voor een niet-onaanzienlijk deel bijgedragen aan het verspreiden van haat tegen IsraŽl. Saoedi-ArabiŽ heeft een racistische wetgeving op grond waarvan er geen Joden mogen wonen. Bezoekers van dit land mogen ook geen stempel van een bezoek aan IsraŽl in hun paspoort hebben staan. Het zouden dan immers Joden kunnen zijn. Het grootste obstakel om de overwinning van de islam over het Westen te bereiken zijn volgens de Saoedische koning de Joden. Joden worden al ruim veertienhonderd jaar niet getolereerd in steden als Mekka en Medina. Reeds op 23 november 1937 zei de Saoedische koning Ibn Saoed tegen de Britse kolonel Dickson: ,,Onze haat tegen de Joden heeft zijn oorsprong in de goddelijke veroordeling van de Joden, omdat zij eerst Issa (dat is niet de Bijbelse Here Jezus) en daarna Allahís profeet Mohammed hebben afgewezen.Ē Toen Hitler in 1935 de anti-Joodse Neurenberger wetten uitvaardigde, kreeg hij uit alle delen van de Arabische wereld gelukstelegrammen.

In april 2002 gaf Sjeik Sašd Al-Barak een preek in een moskee in Riyad in Saoedi-ArabiŽ, waarin hij moslims opriep om Joodse mannen te vermoorden en Joodse vrouwen tot slavin te maken. Al-Baraks woorden werden per satelliet naar alle moslims over de wereld uitgezonden. Zij werden op de band opgenomen en verspreid door instituten die door de Saoediís gefinancierd worden. De Saoedische moslimtheoloog Nasr Al-Fahd schrijft in een 26 paginaís tellende fatwa, dat het is Ď... toegestaan is om de Kafirs (ongelovigen) te verbranden en in slangen en schorpioenen te werpen. Het is tevens toegestaan hen uit te roken, te verdrinken en hun gebouwen boven hun hoofden te vernietigen.

De Saoedische ambassadeur in de Verenigde Staten prins Turki al-Faisal vertelde tijdens een bijeenkomst in Washington dat het standpunt van de Verenigde Staten betreffende het Midden Oosten alleen kan worden opgelost door IsraŽl te dwingen ,,alle gebieden, inclusief Jeruzalem, af te staan die eigendom zijn van de PalestijnenĒ. Dat is inclusief Jeruzalem, de 3000 jaar oude hoofdstad van de Kinderen van IsraŽl. Volgens Turki al-Faisal heeft Riayth geen probleem met de vriendschap van de VS met IsraŽl, maar zegt dat deze relatie gebruikt dient worden om IsraŽl Ďonder druk te zettení de eisen van de Arabieren in te willigen. Daar laat ďThe prince of WarĒ Barack Hoessein Obama in ieder geval geen gras over groeien.

Obama buigt voor de Saoedische koning

De islamitische anti-IsraŽl hetze is ook de motor die het Europese antisemitisme aandrijft. De door de staat uitgegeven kranten in o.m. Saoedi-ArabiŽ verschillen niets met deze uitgaven in het Duitsland van Hitler. Er zijn ongeveer 1.3 miljard islamieten in de wereld en zij allen worden dagelijks gevoed met Jodenhaat. In de Saoedische pers verschijnen regelmatig berichten waarin de staat IsraŽl en het Joodse volk worden gedemoniseerd. De staatskrant Al-Riyadh van 22-11-2002 schreef:

,,Men hoeft zich niet te verbazen over de haat die de meeste naties voor de zionistische entiteit voelen, vanwege de geschiedenis daarvan, die niet is gevuld met menselijke prestaties, maar met barbaarse massamoorden, bedrog en kwaad geweten. Vooral onder de Arabieren neemt de haat tegen hen toe, vanwege het leed dat zij ondergaan als gevolg van de bezetting van de Arabische staat: ĎPalestinaí, vanwege de catastrofes, de wreedheid en het onrecht dat ons allen bekend is. Daarom krijgen Arabische kinderen de haat voor de zionistische vijand met de moedermelk ingegeven. En die haat kan niet worden weggenomen, ondanks alle praat over valse vredesovereenkomsten. Dit zijn onze vijanden en onze haat tegen hen is in onze zielen geworteld en het enige dat die haat kan verwijderen is hun vertrek uit onze landen en de zuivering van de door hen veroorzaakte verontreiniging van onze heilige plaatsen.Ē

Tijdens het jaarlijkse Joodse Poerimfeest dat werd ingesteld om de verhindering van de door Haman geplande Jodenmoord te vieren (Ester 9:20-28)- verschijnen jaar na jaar in de officiŽle, door de Saoedische regering geleide pers, reportages over hoe Joden met Poerim het bloed van een volwassene nodig hebben voor de bereiding van Hamans oren, waarbij de columnisten zeer gedetailleerde beschrijvingen geven van de gevangenneming en het ombrengen van slachtoffers. Dit Ďbloedsprookjeí is een beproefd antisemitisch recept.

Hamansoren

In de Saoedische moskeeŽn zijn met regelmaat preken te horen als;

,,Oh, Palestijnse Autoriteit, zien jullie niet dat jullie steeds opnieuw getest worden? Is het niet tijd voor de Heilige Oorlog? Ik roep op, alle Joodse ambassades in de moslimlanden te sluiten en alle normale betrekkingen met IsraŽl te verbreken. Moslimbroeders in Palestina, heb geen genade en geen medelijden met de Joden, met hun bloed, hun geld en hun vlees. Hun vrouwen zijn van jullie, dat is legitiem. Allah heeft ze voor jullie gemaakt. Waarom maken jullie geen slavinnen van hun vrouwen? Waarom plunderen jullie hen niet? Mensen moeten weten dat de Joden worden gesteund door de christenen en de strijd die wij gaan voeren is dus niet tegen de Joden alleen, maar ook tegen hen die zeggen dat Jezus de Zoon van God is.Ē

Ayaan Hirsi Ali schrijft in haar boek 'Mijn vrijheid' ,,In Saoedi-Arabie werd alles wat slecht was, veroorzaakt door Joden. Als de airconditioning kapotging of er geen water meer uit de kraan kwam, gaven de Saoedische buurvrouwen daar de Joden de schuld van. Hun kinderen moesten bidden voor de gezondheid van hun ouders en de vernietiging van de Joden. Toen we na verloop van tijd naar school gingen, klaagden onze leraren eindeloos over alle duivelse dingen die de Joden al tegen moslims hadden gedaan en nog van plan waren te doen.Ē

Imam Abdul Rahman al-Sudais, betitelde de Joden al eens als het uitschot van het menselijk ras, de ratten van de wereld, de moordenaars van profeten en de kleinzonen van apen en varkens. Ook in andere teksten worden de Joden voor apen uitgemaakt en de christenen voor ďongelovigenĒ en ďvarkensĒ. Met dit soort teksten worden nieuwe terroristen gekweekt en dat niet alleen in Saoedi-ArabiŽ maar in alle landen waar Saoedische oliedollars in onder meer het onderwijs en moskeeŽn worden gestoken. Overal in het westen is deze invloed merkbaar. In Saoedi-ArabiŽ en elders in de islamitische wereld komt ook met regelmaat een nieuwe editie uit van de Protocollen van de Wijzen van Zion. Het betreft de mythe van een Joodse samenzwering om van alle christenen slaven te maken of hen te verdelgen. Joden zouden bronnen vergiftigen om christenen uit te roeien. Allerlei verhalen waarin het spookbeeld van een dergelijke samenzwering wordt opgeroepen doen al jaren de ronde.

Een uitgave van de Protocollen in het Arabisch. Op de cover staat een chanoeka die druipt van het bloed met op de achtergrond de Ster van David.

Deze protocollen worden op school onderwezen als feitelijke beschrijving van wat de Joden van plan zijn met deze wereld. In verschillende Arabische landen staat dit meest smerige antisemitische geschrift aller tijden, praktisch continu in de top 10 van best verkochte non-fictie boeken, en worden geregeld verfilmingen op de TV uitgezonden, of verschijnt zij in feuilleton in de media.

Gebruikmakend van nieuwszenders als Al Jazeera die dag en nacht de huiskamers binnenkomen, worden zelfs de meest passieve kijkers opgehitst. Een van de populairste stations is het Saoedische Iqra TV. Deze zender geldt als het propagandakanaal van de Saoedische heersers. Dit station spant de kroon als het gaat om het aanzetten tot haat tegen westerlingen, christenen en Joden. De studioís bevinden zich voor het grootste deel in Doebai, maar veel programmaís worden opgenomen in Saoedi-ArabiŽ. Voor het Saoedische moslimgebroed is Iqra het ideale middel om de boodschap van jihad wereldwijd te verkondigen. Berucht is de uitzending op Iqra van een Ďinterviewí met een Egyptisch peutermeisje, dat werd gepresenteerd als een Ďware moslimí. De drieŽnhalf jaar oude Basmallah gaf desgevraagd haar mening over de Joden: ,,Ik vind ze niet aardig, want zij zijn apen en varkens. Dat heeft onze god gezegd.Ē In diverse talkshows en debatten wordt opgeroepen tot jihad en geweld, zoals door de Saoedische geestelijke Aed al-Qarni die de kijkers Ďde weg naar de overwinningí voorhoudt: ,,Kelen moeten worden doorgesneden en schedels verbrijzeldĒ.

Volgens Saoedi-ArabiŽ kan door toedoen van IsraŽl, het hele Midden-Oosten in een oorlog geraken. ,,Als de optie van vrede faalt door IsraŽlische arrogantie, dan is de enige overgebleven keuze oorlog. En Allah alleen weet wat de regio zou meemaken in een conflict dat niemand spaart.Ē

Scholen in Saoedi-ArabiŽ vervloeken Joden en Christenen

 

De leiders in het Westen heulen al jarenlang met de intolerante gewelddadige Wahabitische apartheidsstaat Saoedi-ArabiŽ. Het heulen lijkt alleen maar toegenomen nu kroonprins Mohammed bin Salman er de dienst uitmaakt. Hij wordt door de leiders in het westen bezongen als een dynamische hervormer, die de Saoedische economie en samenleving na decennia van stagnatie beloofde te moderniseren. Hij stond vrouwen immers toe hun rijbewijs te halen en dat leverde hem internationaal veel lof op. Maar de Saoedische vrouwen die in de media vertelden hoe zij daar decennialang voor hebben gevochten, werden vervolgens door hem gevangengezet.

 

Ook Salman is niets anders dan een nietsontziende tiran. Dat was onder meer te zien aan de meedogenloze manier waarop hij zijn broers, neven en oom aan de kant heeft gezet om zelf de macht te grijpen. Die arrestaties waren vooral een manier om zijn macht te tonen, rivalen te vernederen en ze Ė zonder proces Ė miljarden aan afkoopsommen afhandig te maken. Landgenoten die kritiek op hem hebben verdwijnen steeds vaker in de cel of erger. Ook de brutale gijzeling van de Libanese premier Saad Hariri in november 2017 tijdens een bezoek aan Riad in een mislukte poging hem tot aftreden te dwingen kwam uit de koker van Bin Salman en niet te vergeten de moord op criticus Khashoggi. Het is uitgesloten, zeggen analisten, dat zoín operatie is uitgevoerd zonder instemming van kroonprins Mohammed bin Salman.

 

Mohammed bin Salman

 

Het Westen heeft Saoedi-ArabiŽ nodig. Zo stelde hij de westerse bedrijven miljardenorders in het vooruitzicht en dat klonk als muziek in de oren. Hij werd daarop met open armen ontvangen in onder meer de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk. De Amerikanen als grootafnemer voor hun wapenindustrie, en Europa voor de olie. De belangen zijn groot en daarom wordt alles door de vingers gezien.

 

Ook onder het bewind van Bin Salman blijft de racistische wetgeving van kracht dat er geen Joden in het land mogen wonen en worden schoolkinderen via schoolboeken geleerd Joden en christenen te kleineren en te vernederen.

Oproepen tot moord begint al in de laagste klassen. In een officieel leerboek voor vijfde klassers, gepubliceerd door het Saoedische ministerie van Onderwijs, stelt dat de aanpak van de ďDag der WederopstandingĒ herkenbaar zal zijn aan een reeks tekens. "Het uur zal niet komen voordat moslims tegen de joden zullen vechten, en moslims de joden zullen doden." Via de leerboeken leren de Saoedische jongeren de weg van terreur te kiezen en het zwaard tegen Joden en christenen te gebruiken. Op de lagere school krijgen Saoedische jongens onderricht in alle aspecten van de islam, waaronder hoe straffen moeten worden voltrokken m.b.t. dieven en ander gespuis. Zo leren ze hoe handen en voeten van dieven moeten worden afgehakt. In dit land bestaat geen enkele gerechtigheid. Hier zijn christenen hun leven niet zeker, worden homoseksuelen en verkrachte vrouwen gestenigd of onthoofd als misdadigers. Geen economische sancties, wapenembargo's en reis- en visumbeperkingen van de leiders in het Westen. Ze doen er het zwijgen toe bang zijnde om de leiders van deze grootste apartheidsstaat ter wereld te beledigen.

Inmiddels klinken er ook andere geluiden

Volgens de Saoedische krant al-Watan heeft de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal verbazing gewekt in Saoedische politieke kringen, toen hij zijn niet aflatende steun voor Ďde Joodse staatí aankondigde en de halsstarrige weigering van de Palestijnen om de Ďhistorische feitení te accepteren een dreun verkocht. ďHaal alstublieft geen dingen door elkaar, ik ben zelf een vurige islamitische Arabier, dus kan ik mijn mede-geloofsgenoten niet verraden, maar dit moet mij er niet van weerhouden om de waarheid te zeggen en de waarheid kan zichzelf niet aan mijn Arabische broeders bekend maken, tenzij iemand ermee begint om hen de ware geschiedenis te onderwijzen en al die totaal misleidende dogmaís uit te wissen die in hun ziel zijn gekrastĒ, citeerde al-Watan de Saoedische prins die, zoals gezegd, een mediamagnaat is.

ďIk heb ontelbare onpartijdige boeken en artikelen over het Jodendom en het joodse volk bestudeerd en ik kan geen oprechte moslim zijn als ik negeer wat God heeft geschonken aan de profeet Abraham (vrede zij met hem), toen de Almachtige alle landen die Abraham zag voor altijd aan hem en zijn nakomelingen gaf, daarom bezetten de Palestijnen in moreel opzicht het historische Joodse land in Judea en Samaria en de westelijke oever van de rivier de Jordaan onrechtmatigĒ, zei het pro-IsraŽlische Saoedische fenomeen.

Het lijkt er op dat Saoedi-ArabiŽ zijn geduld met de ďBende van RamallahĒbegint te verliezen.

Zoposteeen Saoedische jongeman enkele videoís op sociale media waarin hij de Palestijnen "honden" en "varkens" noemt . De man zegt dat Saoedi-ArabiŽ aan deze ondankbare Palestijnen "miljarden dollars" heeft verstrekt tijdens de afgelopen decennia. "De Palestijnen" leven op kosten van de Saoedi-Arabische gewone man, en "melken ons al gedurende decennia uit".Dergelijke videoís zouden niet openbaar zijn gemaakt zonder toestemming van de Saoedische autoriteiten. De voor de Palestijnen beledigende videoís lijken er op te wijzen Saoedi-ArabiŽ weinig trek meer heeft in goede betrekkingen met de fake Palestijnen Een voorbeeld is ook een uitspraak van de Saoedische ambassadeur in Algerije, Sami Saleh, die Hamas beschreef als een terreurgroep. Net als de meeste Arabische landen hebben de Saoediís kennelijk ingezien dat de Palestijnen ondankbaar en onbetrouwbaar zijn. Deze landen lijken de steeds terugkerende pogingen van de Palestijnen om hen te chanteren en geld van hen af te persen, meer dan zat te zijn.Het is geen wonder dat een groeiend aantal Saoedi's hun afkeer beginnen te uiten voor de manier waarop de Palestijnen praten en zich gedragen. Elke Arabier die de Palestijnen durft uit te dagen, wordt veroordeeld als verrader en zionist.

De Palestijnen geloven dat de beledigende video's van de Saoedische man, en ook andere geringschattende opmerkingen van Saoedische burgers in de afgelopen tijd, deel uitmaken van een grotere campagne door de Saoedische autoriteiten om de Saoedi's voor te bereiden op een vredesverdrag tussen het koninkrijk en IsraŽl.Een aantal Arabische landen lijken zich inmiddels niet echt meer druk te maken om de Palestijnse "zaak". Er zijn nog slechts enkelen in de Arabische wereld waaronder Qatar die naar de Palestijnse plunderaars en afpersers luisteren. Zo richtten de ministers van de Arabische Liga zich op Iran en Hezbollah, terwijl ze de Palestijnen meer en meer negeren.

Ook christenen moeten het ontgelden

Er wordt in dit land niet alleen haat gekweekt tegen de Joden, maar ook tegen de christenen. Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh bin Abdullah , de grootmoefti (islamitische opperleider) van Saoedi-ArabiŽ, heeft een oproep gedaan om alle christelijke kerken op het Arabische schiereiland te vernietigen. ,,Op dit schiereiland mag alleen de Islam heersen en geen andere vreemde religie.Ē. Zijn theologische stelling rechtvaardigde hij met woorden van de profeet Mohammed in de traditionele Hadith, volgens welke er geen twee godsdiensten op het Arabische schiereiland mogen bestaan. Wanneer dergelijke geestelijke leiders oproepen tot vernietiging van kerken in het Midden-Oosten, dan geldt dit als geestelijke goedkeuring.

Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh bin Abdullah

Schoolkinderen in Saoedi-ArabiŽ wordt via schoolboeken geleerd christenen te kleineren en te vernederen. Deze schoolboeken worden door het ministerie van onderwijs aan de scholen verstrekt. Heel de Westerse wereld wordt al in de boekjes voor 6-jarige leerlingen gedemoniseerd, omdat ,,Alle godsdiensten buiten de Islam vals zijn.Ē Volgens de uitleg die overal in de onderzochte schoolboeken wordt gegeven, moet elke moslim bereid zijn om te doden en gedood te worden, lijf en leden als ook zijn eigen bezittingen te offeren voor de zaak van Allah, in het diepe bewustzijn dat iedereen die in deze strijd voor de islam sterft, in het ĎParadijsí zal worden beloond. Die beloning bestaat in roem, eindeloos sexueel genot met een menigte maagdelijke vrouwen en in een gelukzalige bedwelming door eindeloze hoeveelheden alcoholische dranken, die voor moslims op aarde zijn verboden. Terwijl de linkse antisemitische kliek in Nederland en daarbuiten de staat IsraŽl beschuldigen van apartheid en het Joodse volk vervloeken en demoniseren, zwijgen ze over deze grootste apartheidsstaat ter wereld.

Saoedi-ArabiŽ hanteert een zeer strenge variant van de sharia

In Saoedi-ArabiŽ worden aan de lopende band mensen op last van rechters om het leven gebracht. Met name arbeidsmigranten en arme Saoediís worden relatief vaak het slachtoffer van de doodstraf. Het Saoedische koningshuis hanteert een zeer strenge variant van de sharia (islamitische wetgeving). Wie zich schuldig maakt aan verkrachting, moord, geloofsafvalligheid, gewapende roof of drugshandel, riskeren de doodstraf door middel van onthoofding. Doorgaans gebeurt dat publiekelijk en wordt de dader of vermeende dader onthoofd. Op 12 januari 2015 werd in Saoedi-ArabiŽ een Burmese vrouw Laila Bint Abdul Muttalib Basim met een zwaard onthoofd in de stad Mecca. Klik hier voor het Engelstalige bijbehorende artikel en bekijk via deze link de video.

De vlag van Saoedi-ArabiŽ met het zwaard en de shahada de islamitische geloofsbelijdenis: ďEr is geen god dan Allah en Mohammed is zijn profeetĒ.

Op 21 februari 2007 verscheen het bericht dat in de Saoedische hoofdstad Riyad vier Srilankanen waren onthoofd en de levensloze lichamen op een publieke plaats aan een kruis waren tentoongesteld. De vier waren aangeklaagd wegens diefstal met geweld en hiervoor veroordeeld. De Saoedische rechter, vond dood door onthoofding een gepaste straf. De beklaagden hadden geen advocaat en twee van hen wisten niet eens dat zij ter dood zouden worden gebracht. Ze hadden begrepen dat de rechter hen 15 jaar gevangenisstraf had opgelegd. Op 19 februari werd dit barbaarse vonnis in het openbaar met behulp van een zwaard op een marktplein uitgevoerd. De vier werden vervolgens een uur lang op een publieke plaats tentoongesteld op een houten kruis.Dit soort wrede straffen zijn in landen waar de Sharia wetgeving wordt gehanteerd, geen uitzondering.

Rond 20 september 2011 werd in dit sharia paradijs een Soedanese man publiekelijk onthoofd op een parkeerterrein op beschuldiging van vermeende tovenarij in 2005. De man was in maart 2007 ter dood veroordeeld. Terwijl hij geblinddoekt gehurkt op zijn knieŽn zit, wordt Abdul Hamid Hussain Bin Bin Moustafa al-Fakki onthoofd op een parkeerterrein in Medina. De beul liet alvorens toe te slaan, eerst zijn zwaard rusten op de nek van het slachtoffer. In 2014 zijn op deze manier 88 mensen publiekelijk onthoofd.

Het Saoedische bewind geeft er de voorkeur aan te onthoofden met een scherp zwaard, omdat ze denken dat het menselijker en sneller is dan elektrocutie en een dodelijke injectie.

De 75-jarige weduwe Khamisa Sawadi, een Syrische die met een SaoediŽr was getrouwd, werd veroordeeld tot veertig zweepslagen en vier maanden celstraf wegens Ďongeoorloofde contacten met mannen, die geen familieleden zijní. Een van de mannen in kwestie was een neef van haar overleden man. Deze kwam samen met een vriend zijn oude tante wat brood brengen waarom ze had gevraagd. Bij deze Ďmisdaadí werden zij betrapt door leden van de Commissie ter bevordering van de Deugd en ter voorkoming van Zedeloosheid. Dat zijn de bewakers van de goede zeden in dit land. Zij zien toe op handhaving van het verbod op contacten tussen mannen en vrouwen die geen nauwe verwantschap met elkaar hebben.

Zoals gezegd is het besturen van autoís door vrouwen in Saoedi-ArabiŽ bij wet verboden. Op 25 april 2014 melden meerdere Saoedische media dat een vrouw deze wet had overtreden. Een hof van beroep in de hoofdstad Riyad veroordeelde de aangeklaagde wegens verboden rijden en verzet tegen de staatsmacht tot 150 zweepslagen en acht maanden gevangenisstraf. Meerdere politieagenten waren in het proces als civiele partij opgetreden. Ze hadden verklaard dat ze de vrouw hadden aangehouden, die hen daarna uitgescholden en geslagen had.

Begin januari 2010 werd een 13 jarig meisje veroordeeld tot 90 zweepslagen terwijl haar klasgenoten moesten toekijken, omdat ze op school een mobieltje bij zich had en dat is op meisjesscholen in dit land verboden. Ook werd ze veroordeeld tot 2 maanden gevangenisstraf.

De Sharia in actie: stok Ėof zweepslagen als je als 13 jarig meisje het waagt een mobieltje mee naar school te nemen.

In 2007 kregen in Saoedi-ArabiŽ 16 schoolkinderen ieder 300 tot 500 zweepslagen omdat ze brutaal waren geweest tegen een leraar. Saoedi-ArabiŽ is de dubieuze recordhouder van de wereld als het aankomt op publieke martelingen, onthoofdingen en kruisigingen van veroordeelde gevangenen.

Begin mei 2014 veroordeelde een rechtbank in Saoedi-ArabiŽ de mensenrechtenactivist Raif Badawi tot 10 jaar gevangenisstraf, 1000 zweepslagen (vijftig per week) en een boete van 1 miljoen rial (191 duizend euro), wegens ďbelediging van de islamĒ Zijn misdaad: ďhij noemde Moslims, Joden, christenen en atheÔsten gelijkwaardige mensen.Ē Wat een godslastering nietwaar! Daarnaast schreef hij kritische blogs. Op 1 september 2014 werd de straf in hoger beroep door het gerechtshof in Jeddah bevestigd. De enige Ďmisdaadídie hij op zijn geweten heeft is omdat hij als blogger op vreedzame wijze gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting. Raif Badawi (1984) is medeoprichter van een van de grootste online fora van Saudi-ArabiŽ, Saudi Arabian Liberals. Dit is de werkelijke reden voor zijn veroordeling. De Saudische autoriteiten voeren een meedogenloze campagne om vreedzame activisten de mond te snoeren. Hierbij worden ernstige maatregelen, zoals zware gevangenisstraffen en lijfstraffen, niet geschuwd.

Raif Badawi ©PrivateRaif Badawi

Saoedi-ArabiŽ heeft een man tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld en 2000 zweepslagen voor het feit dat hij zich in een tweet een atheÔst noemde. Deze achterlijke religieuze, intolerante apartheidsstaat kent namelijk een wet waarin een atheÔst onder de noemer Ďterrorismeí valt. Saoedi-ArabiŽ rechtvaardigt dit soort barbaarse acties door te verwijzen naar teksten in de Koran en de Hadiths. Ze noemen de Sharia verenigbaar met de westerse democratie, maar dat is volslagen onzin natuurlijk. Ze haten democratie, ze haten vrijheid, ze haten vrouwenrechten, ze haten Joden en Christenen. Er is sprake van openlijke verachting voor onze democratische wetgeving omdat de god die ze aanbidden hen dat verbiedt. Ze accepteren op geen enkele manier wetgevingen in de Europese landen. Ze haten alles wat niet hun straatje past. Toch zijn de zich in overmoed en arrogantie wentelende leiders in Brussel en Washington druk doende het bewind in Saoedi-ArabiŽ uit de wind te houden. In de Nederlandse media lezen we trouwens ook zelden hoe barbaars het bewind in Saoedi-ArabiŽ is. Dat er bijvoorbeeld dagelijks Ďcriminelení worden onthoofd. Of de gebeurtenis dat een vrouw die op straat met een zwaard werd onthoofd, bleef roepen: ďIk heb het niet gedaan, ik heb het niet gedaan.Ē Terwijl de linkse antisemitische kliek in Nederland en daarbuiten de staat IsraŽl beschuldigen van apartheid en het Joodse volk vervloeken en demoniseren, zwijgen ze over deze grootste apartheidsstaat ter wereld.

Ook zullen we via de reguliere media nooit vernemen dat vijf onthoofde lijken aan twee kranen zijn opgehangen als waarschuwing voor wie iets verkeerds durft te doen. Op godslastering staat steniging of executie, op diefstal amputatie van de handen. Dit land wordt door 82 landen in de VN, geprezen om zijn uitstekende mensenrechtensituatie. De Saoedische Sharia-politie blijkt op verschillende sociale netwerken meer dan 600 tweets te hebben gevonden van Saoediís die zeggen niet in het bestaan van Allah te geloven en de gewelddadige verzen in de Koran te veroordelen.

Saoedi-ArabiŽ is van plan nieuwe wetten in te voeren die het mogelijk maken zware straffen uit te delen aan iedereen die kritiek levert op de islam, ook op het internet. Als deze kritiek onder 'godslastering' komt te vallen dan kan zelfs de doodstraf worden gegeven. Begin 2012 nam het parlement in Koeweit wetten aan die de doodstraf toekennen aan iedereen die Allah, Mohammed of ťťn van zijn vrouwen beledigt. Ook in islamitische landen als Pakistan en Iran wordt de doodstraf gegeven (en uitgevoerd) aan bijvoorbeeld moslims die zich bekeren tot het christendom, wat eveneens een 'godslastering' zou zijn. De 57 landen tellende Organisatie van Islamitische landen probeert al sinds 1999 de VN zover te krijgen om kritiek op de islam wereldwijd te verbieden.

De VN-commissie voor de rechten van kinderen heeft op 30 september 2016 zes landenrapporten gepubliceerd waarin ook een schrikbarend rapport over Saoedi-ArabiŽ . Daarin eisen de mensenrechtendeskundigen van de VN de onmiddellijke afschaffing van de doodstraf evenals lichamelijke straffen voor minderjarigen in Saoedi-ArabiŽ. Minderjarigen vanaf 15 jaar zouden volgens volwassenen strafrecht behandeld worden Ė inclusief foltering en doodstraf.De deskundigen roepen Riyad ertoe op de terechtstelling van slachtoffers die op dit moment in de dodencel zitten en die beschuldigd worden van misdaden die zij als minderjarige gepleegd zouden hebben, onmiddellijk op te schorten. Bovendien moeten de kinderen, die geen eerlijk proces kregen, onmiddellijk worden vrijgelaten. Wetten die steniging, afranseling of amputatie bij kinderen toestaan, zouden afgeschaft moeten worden.Maar of de middeleeuwse kamelendrijvers in Saoedi-ArabiŽ daar naar zullen luisteren lijkt uitgesloten.

80-jarige SaoediŽr trouwt met meisje van 10

Een hoogbejaarde inwoner van Saoedi-ArabiŽ kreeg in de zomer van 2009 alsnog de beschikking over zijn eerder weggelopen 10 Ėjarige bruid. Het meisje was gevlucht naar de woning van een tante. Haar vader, die haar had uitgehuwelijkt, kwam erachter en bracht het kind terug naar haar 80 Ėjarige echtgenoot. De sharia in Saoedi-ArabiŽ schrijft voor dat een huwelijk met een 10- jarige geen probleem is. Trouwen met een kind wordt in verschillende moslimlanden als de normaalste zaak van de wereld beschouwt. Daar is niks mis mee zeggen zewant de profeet Mohammedtrouwde immers ook met de zesjarige Aisha. Mohammed beperkte het aantal vrouwen dat een man mocht hebben tot vier (de slavinnen niet meegerekend). Voor hemzelf gold die regel niet, hij had een harem van minstens negen vrouwen, plus de nodige slavinnen als bijvrouwen. De jongste met wie hij trouwde was zoals gezegd Aisha van zes jaar oud die vervolgens op haar negende door hem werd ontmaagd.In het westen wordt iemand die seks heeft met een negenjarige een pedofiel genoemd en dikwijls voor lange tijd opgesloten.

Arabische sjeiks kopen Syrische vluchtelingenkinderen. Steenrijke Arabische sjeiks uit de Golfstaten kopen minderjarigen om zich seksueel aan hen te vergrijpen. De steenrijke pedofielen kopen de kinderen van Syrische gezinnen om zich seksueel aan hen te vergrijpen. De slachtoffers zijn hoofdzakelijk meisjes. Vooral schokkend is het zijn dat er vrouwencatalogi bestaan aan de hand waarvan de Arabische sjeiks hun keuze maken.In maart vorig jaar berichtte de Britse krant ďThe IndependentĒ dat er een regelrechte economische tak zou zijn ontstaan. Er zouden professionele bemiddelaars zijn die de wensen van de klanten tevreden willen stellen. Veel Syrische minderjarige meisjes stemmen vrijwillig in met de verkoop. Want de Arabische sjeiks beloven de meisjes ook hun families uit de sociale misŤre te helpen en hen naar Saoedi-ArabiŽ te brengen. Elke bemiddeling is officieel een huwelijk. Die zijn echter maar tijdelijk. Zoīn huwelijk kan 24 uur later al weer ontbonden worden. Blijkbaar moeten daardoor de seksuele daden gelegitimeerd worden. Dit soort huwelijken zijn niets anders dan een grove schending van de internationale verdragen voor de rechten van het kind. Maar de wereld doet er het zwijgen toe. De internationale gemeenschap heeft tot nu toe niets tegen de Golfstaten ondernomen. Ook kerkvertegenwoordigers uit Europa kruipen in hun schulp. Per slot van rekening onderhoudt het Westen zeer goede economische betrekkingen met de miljardairs aan de Golf.Het credo luidt: Wiens brood men eet, diens woord men spreekt!

In 2002 kwamen vijftien meisjes om het leven, omdat de religieuze politie (Mutaween) hen verbood om een brandend gebouw te verlaten omdat niemand hun gezicht mocht zien. Ze droegen namelijk geen hoofddoekjes. De brandweer mocht bovendien niet naar binnen vanwege het mannenverbod dat in meisjesscholen geldt. Meisjes die naar buiten renden werden door de Mutaween gedwongen weer naar binnen te gaan. Vanwege de uitvoerige media aandacht heeft het Saoedische bewind besloten de brandweer in het vervolg toestemmingte geven gebouwen betreden die normaal verboden zijn voor mannen, als daar levens mee gered kunnen worden.

In mei 2014 legde de strafrechter in het Saoedische Buraidah in totaal 32 jaar gevangenisstraf en 4.500 zweepslagen op aan vijf mannen die Valentijnsdag hadden gevierd met zes vrouwen. De Saoedische islamitische geestelijke Sjeik Muhammad Al-íArifi had voorafgaand aan Valentijnsdag verklaard dat het vieren hiervan volgens de islamitische religieuze wetten niet is toegestaan. De Saoedische religieuze politie controleert dan ook streng dat burgers van het Koninkrijk geen Valentijnsdag vieren en dat er die dag geen rode rozen verkocht worden.

Spanningen tussen Saoedi-ArabiŽ en Iran

Volgens het Duitse tijdschrift Cicera probeert de Saoedische regering als antwoord op de nucleaire ontwikkelingen in Iran, in snel tempo een eigen nucleaire afschrikkingsmacht op te bouwen. Strategisch analist Mark Langfan voorspelde dat zodra Iran nucleaire wapen capaciteit bereikt, het als eerste de oostelijke Saoedische olievelden zal aanvallen. Hij zei dat een Iraanse EMP kernbom de Saoedische en Amerikaanse defensie in Saoedi-ArabiŽ knock-out kan slaan. Een EMP, of elektromagnetische puls bom ontploft op grote hoogte, schakelt het elektriciteitsnet uit in een groot gebied en maakt daarmee computers en andere elektronica nutteloos. Langfan voorspelde dat de EMP kernbom Iran de controle kan geven over alle gebieden in het oostelijk deel van Saoedi-ArabiŽ, waar bijna 100% van de Saoedische olievelden liggen.

De IsraŽlische krant Yediot Aharonot publiceerde reeds op 27-3-2002 fotoís van een geheime raketbasis in Saoedi-ArabiŽ. De raketbasis is gelokaliseerd in de Al-Sulayil-oase, zoín 500 kilometer verwijdert van de hoofdstad Riyad. De basis bevat raketten van Chinese makelij met een reikwijdte van 2500 tot 3500 kilometer. Daarnaast zou Saoedi-ArabiŽ een aantal atoomwapens van Pakistan hebben gekocht. Het Saoedische bewind heeft niet de technische kennis om deze wapens zelf te ontwikkelen. Ze zijn zelfs niet in staat de olie zelf uit de grond te halen. Alles wat ze hebben komt uit het Westen. De bommen zijn al betaald en zijn op afroep leverbaar. Raketten om deze atoombommen te vervoeren hebben ze ook. Het gaat om Chinese CSS-2 raketten. Deze raketten hebben een bereik van 2500 kilometer. Saoedi-ArabiŽ heeft Washington reeds in 2009 gedreigd niet werkloos te zullen toezien dat Iran atoomwapens ontwikkeld. Pakistaanse nucleaire deskundigen zijn tussen 2003 en 2005 in het geheim afgereisd naar Saoedi-ArabiŽ, vermomd als pelgrims voor de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Saoedi-ArabiŽ is de belangrijkste sponsor van Pakistans nucleaire wapenprogramma. De afgelopen tientallen jaren heeft Saoedi ArabiŽ het Pakistaanse nucleaire programma zwaar gefinancierd en heeft het miljarden Dollars ter beschikking gesteld in de vorm van gesubsidieerde olie.

In het oosten van Saudi-ArabiŽ is op 22 mei 2015 een zelfmoordaanslag gepleegd op een sjiitische moskee waar meer dan 150 mensen bijeen waren. Volgens ooggetuigen zijn er door de enorme explosie zeker dertig slachtoffers gevallen in de Imam Alimoskee in het dorp al-Qadeeh. Saoedi-ArabiŽ heeft een bevolking van 30 miljoen zielen waarvan 12% Sjiieten. Deze Sjiieten worden als handlangers van Iran afgeschilderd.Hoewel IS(IS) de aanslag heeft opgeŽist, is het bepaald niet ondenkbaar dat de Saoedische leiders zelf achter deze aanslag zitten.

VN-chef Ban Ki-moon zwicht voor chantage van Saoedi-ArabiŽ

Secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft op 9 juni 2016 openlijk toegegeven dat hij Saoedi-ArabiŽ van de ďZwarte Lijst van KindermoordenaarsĒ heeft afgevoerd nadat de Saoediís de VN hadden gedreigd om hun donaties aan diverse hulpprogrammaís van de Verenigde Naties te stoppen. Dat gebeurde nauwelijks 72 uren nadat de lijst werd gepubliceerd. In het originele rapport van de Verenigde Naties van 2015, werd de door Saoedi-ArabiŽ geleide coalitie in Jemen op de zwarte lijst geplaatst omdat daar tijdens bombardementen 785 kinderen zijn gedood en 1.168 anderen verwond. Ban Ki-moon had de Saoediís daarna op de zwarte lijst van kindermoordenaars gezet. Onder druk van de Saoedische regering verwijderde hij deze religieuze, intolerante apartheidsstaat vervolgens weer snel van deze zwarte lijst. Saoedi-ArabiŽ schenkt jaarlijks miljoenen dollars aan de voedselprogrammaís van Verenigde Naties. In 2014 was dat een bedrag van 500 miljoen dollar , de grootste humanitaire schenking in ťťn keer aan de VN. De voorbije drie jaren is Saoedi-ArabiŽ de derde grootste donor van de UNRWA geworden, de aparte hulporganisatie van de VN speciaal voor de Palestijnen, en schonk tientallen miljoenen dollars voor de heropbouw van Gaza en voor bijstand aan de ĎPalestijnse vluchtelingení.

Donald Trump op bezoek in Mekka

 

IsraŽl was niet het enige land in het Midden-Oosten, dat Barack Hoessein Obama graag uit het Witte Huis zag vertrekken. Het bezoek van president Donald Trump aan Saudi-ArabiŽ, op 21 mei 2017 bleek een openlijke klap in het gezicht van zijn voorganger. En de klap werd uitgedeeld door de Saudi's, niet door Trump. En dat terwijl Obama bij zijn bezoek aan dit land boog als een knipmes voor de Saoedische dictators. De Saoedische kranten Okaz en Al-Madina schreven dat er veel frustratie was over Obama's defaitistische beleid (het streven naar vrede tot elke prijs) ten aanzien van Iran, en dat Saoedi-ArabiŽ Trump ziet als aankondiging van een nieuw tijdperk van kracht tegenover zulke vijanden. Al-Sharq al-Awsat, een in Londen is gepubliceerde krant met een Saoedische eigenaar, ging een stap verder, door een karikatuur te publiceren van een krans die bij een grafsteen werd gelegd, met de tekst 'Beleid van Obama'. In de dagen voorafgaand aan zijn reis, zei een aantal regionale functionarissen, zoals de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, dat Trump het Midden-Oosten veel beter begrijpt dan Obama ooit had gehoopt.

 

trump_saudi_swordLet op het zwaard vlak langs Trumps hals tijdens een Saoedische dans ter ere van zijn bezoek.

Trumps bezoek was bijzonder succesvol want hij sloot een deal voor de levering van 110 miljard dollar aan wapens. Zo levert de VS onder meer 150 Black Hawk-helikopters aan Saudi-ArabiŽ die bovendien deels daar worden gebouwd. Het defensiematerieel moet de veiligheid verhogen tegen onder meer Ąde dreiging van IranĒ. De overeenkomst bevestigt de goede relatie tussen de VS en de Golfstaten, zo zegt de VS. Ook op andere gebieden, zoals olieproductie, hebben Amerikaanse bedrijven contracten gesloten met Saudi-ArabiŽ. Trump reageerde enthousiast op de miljardencontracten. ĄDit was een geweldige dag. Geweldige investeringen in de VS en banen, banen en banenĒ, liet hij weten aan de meegereisde journalisten.

Saoedische boycot actie tegen Nederland

Wanneer de door de olie schatrijk geworden voormalige kamelendrijvers hun zin niet krijgen wordt het oliewapen gehanteerd. Dat wapen werd tegen Nederland ingezet in 1973-1974 omdat ons land ervan beschuldigd werd wapens aan IsraŽl te leveren tijdens de Yom Kippoeroorlog. Inmiddels is Saoedi-ArabiŽ begonnen met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederlandse bedrijven in reactie op de stickeractie van PVV leider Geert Wilders. De maatregelen worden op aangeven van koning Abdullah ingevoerd.

De nieuwe Saoedi-Arabische koning Salman bin Abdul Al Saud

De nieuwe Saoedische koning is Salman bin Abdul-Aziz Al Saud. Deze noemde in ongewoon harde taal de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei de Ďnieuwe Hitler van het Midden-Oostení die tegengehouden moet worden. Hij zei dit in een interview met Thomas Friedman van The New York Times, berichtte JTA op vrijdag 24 november.Salam zei daar het volgende over: ďWij hebben van Europa geleerd dat verzoening niet werkt. Wij willen niet dat de nieuwe Hitler in Iran herhaalt wat er in Europa in het Midden-Oosten is gebeurd. Schrijf niet dat we de islam Ďopnieuw interpreterení Ė we Ďherstellení de islam tot zijn oorsprong Ė en onze grootste hulpmiddelen zijn de praktijken van de profeet en (het dagelijkse leven in) Saoedi-ArabiŽ vůůr 1979.Ē Bin Salman verwees daarbij naar het jaar 1979 toen de Grote Moskee in Mekka werd overgenomen door Saoedische puriteinse extremisten die het Saoedische heersende gezin als corrupt bestempelden en het jaar dat de Islamitische Revolutie uitbrak in Iran.

Met de Europese Ďverzoeningí te vernoemen, verwees de kroonprins naar de mislukte missie van de Britse premier Neville Chamberlain, aka Europa en het Verraad van MŁnchen van 29 september 1938, toen Chamberlain om een oorlog af te wenden, Tsjecho-Slowakije weggaf aan Adolf Hitler. Chamberlain had gekozen voor ďLand voor VredeĒ maar verkeek zich op Hitler die zich nooit aan een akkoord heeft gehouden. Elf maanden later, 1 september 1939, viel Duitsland Polen binnen en op 10 mei 1940 overrompelden de naziís in een nooit geziene Blitzkrieg bijna heel Europa.

Bin Salman is verantwoordelijk voor een opschudding binnen de heersende klasse van Saoedi-ArabiŽ, waarvan hij zegt dat die gemaakt is om corruptie te bestrijden en hervormingen in te voeren die de impact van religieuze extremisten op de Saoedische samenleving zouden verzwakken, waar vrouwen voor de wet niet gelijk zijn aan mannen. Zijn regering arresteerde tientallen Saoedische prinsen en zakenmensen op beschuldiging van corruptie en wierp hen in een geÔmproviseerde, vergulde gevangenis Ė het Riyadh Ritz-Carlton Ė totdat ze erin toestemden hun onterecht verkregen winsten in te leveren.

Jongen van zes onthoofd

Zoals bekent verdragen Soenitische en Shiíitische moslims elkaar niet. Dat is tijdens de ĎArabische lenteí in SyriŽ en Irak wel duidelijk geworden waar slachters van ISIS duizenden Sjiíieten hebben afgeslacht. Ook in Saoedi-ArabiŽ verdragen ze elkaar niet. Dat ervaarde een Shiíitische moeder toen zij met haar zesjarige zoon een heiligdom voor de profeet Mohammed in Medina bezocht. Daar werd zij door iemand benaderd met de vraag of zij een Shiíitische moslim was. Zij behoorde blijkbaar tot de verkeerde tak van de islam want haar zesjarige zoontje werd bij haar weggerukt en onthoofd voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. De jongen - Zakaria Al-Jaber - werd herhaaldelijk in zijn nek gestoken met een stuk gebroken glas totdat hij werd onthoofd. Zijn hulpeloze moeder kon alleen kijken en schreeuwen toen de horror zich voltrok. De dominante tak van de islam in Saoedi-ArabiŽ zijn de Soenitische moslims, goed voor ongeveer driekwart van de bevolking.

 

De zesjarige Zakaria Al-Jaber onthoofd omdat zijn moeder een Shiíitische moslima bleek tezijn.

Godsspraak over Saoedi-ArabiŽ (Edom)

Saoedi-ArabiŽ is het Bijbelse Dedan uit EzechiŽl 38:13.Volgens de profeet EzechiŽl zal Dedan deel gaan uitmaken van Gogs horden die in toekomende tijd zullen oprukken naar de bergen van IsraŽl, en daar hun einde vinden. In de volkerenlijst van Genesis 10 is Dedan een nakomeling van Cham, ťťn van de zonen van Noach. In Jeremia 49:8 staat dat Dedan grenst aan Edom dat ligt in het zuiden van het huidige JordaniŽ.

Uiteindelijk zal Saoedi-ArabiŽ Ďverzwolgen worden door vuurí. Dat is wat de Bijbelse profetieŽn schrijven over het uiteindelijk lot van dit land. De profeet Jesaja meldt dat er een Godsspraak zal komen over ArabiŽ. (Jesaja 21:13 t/m 17).De genoemde plaats Kedar in deze Bijbeltekst heeft betrekking op Mecca. De profeet Jeremia voorzegd dat Edom zal worden zoals'Sodom en Gomorra met hun naburen ondersteboven gekeerd werden, zegt de Here, zal daar niemand wonen en geen mensenkind daar verblijf houden' (Jer.49:18).

Franklin ter Horst

Terug naar: Inhoud