Barack Hussein Obama was de meest IsraŽl vijandige president ooit

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: januari 2009) (Laatste bewerking: 30 december 2018)

Een maand nadat Barack Hussein Obama op 10 februari 2007 zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen officieel had ingediend zei hij tegenover een groep activisten van de Democratische Partij: ďNiemand lijdt meer dan het Palestijnse volkĒ ("Nobody is suffering more than the Palestinian people"). Hij beweerde dat een Palestijnse staat stabiliteit, vrede en democratie in het Midden-Oosten zou brengen.

obama2Toen al kon iedereen vermoeden hoe zijn toekomstige beleid als Amerikaans president ten aanzien van het IsraŽlisch-Palestijns conflict er zou uitzien en waar zijn voorkeuren zouden liggen. Ook noemde hij IsraŽl toen al een destabiliserende factor in het Midden-Oosten. Hijzei IsraŽl te zullen dwingen alle bouwactiviteiten stop te zetten. Ook Obamaís minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton bemoeide zich regelmatig met de binnenlandse politiek van IsraŽl. Zo sprak zij openlijk haar zorg uit over wat zij 'anti-democratische' IsraŽlische wetsvoorstellen noemde. Zij haalde een aantal IsraŽlische besluiten zo uit hun verband, dat ministers en parlementariŽrs opmerkten dat ze zich voortaan maar met haar eigen zaken en volk moet bezig houden

Een van Obamaís eerste eisen aan IsraŽl was om een reeks controleposten te verwijderen wat onmiddellijk resulteerde in een paar terroristische aanslagen. Zo werd rabbijn Meir Avshalom Chai, de 45 jarige vader van 7 kinderen door drie leden van de Al-Aqsa Martelaren Brigade -onderdeel van de Fatah beweging-in de buurt van Sichem klem gereden en met kogels doorzeeft. De drie terroristen waren lid van de door de Amerikaan Keith Dayton getrainde Ďveiligheidstroepení. Deze troepen moeten in Sichem de orde handhavenen de terreurinfrastructuur ontmantelen maar daar komt niets van terecht. Obama noemde Sichem vlak voor de aanslag Ďnog een oase van rustí sinds Daytons troepen daar de dienst uitmaken. Het IsraŽlische leger bestormde het huis in Sichem waarbij de terroristen in een vuurgevecht werden gedood.Het Amerikaanse Ďvredeswonderkindí eiste ogenblikkelijk opheldering van IsraŽl over deze actie entoonde geen enkel medeleven met de familie van de vermoorde rabbijn. PLO-minister Salam Fayyad bezocht de families van de gedode terroristen en noemde hen helden en ďheilige martelaarsĒ.

Tijdens het bezoek van IsraŽls premier Benjamin Netanyahoe aan Washington werd hij door Obama gedwongen eerst bij Hillary Clinton langs te gaan die Ďpijnlijke concessiesí van hem eiste ten gunste van de ďBende van Ram-allahĒ. Zij eistevan Netanyahu onmiddellijk alle bouwactiviteiten, in wat zij- de bezette Palestijnse gebieden noemde- stop te zetten. Deze brutale eisen van Clinton vielen in het verkeerde keelgat van maar liefst 327 van de in totaal 435 afgevaardigden van het Amerikaanse Congres in het Huis van Afgevaardigden. Dus ook door leden van haar eigen Democratische partij.Zijstuurden Clinton een brief waarin ze hunonvoorwaardelijke steun voor IsraŽl uitspraken. ,,Wij onderstrepen met deze brief onze onverbrekelijke band tussen ons land en de staat IsraŽl, en willen hiermee onze diepe zorg uitspreken over de recent ontstane spanningen.Ē

Op bezoek bij Obama eiste deze van Netanyahoe schriftelijke toezeggingen te doen inzake het stopzetten van alle bouwactiviteiten en het PLO-bewind tegemoet te komen in hun eisen. Hij was zelfs zo brutaal te zeggen: ďVolgend jaar (2011) mogen jullie weer bouwen en alleen maar met onze toestemming en alleen in het westelijk deel van JeruzalemĒ. Ook dreigde hij IsraŽl de schuld te geven van het eventueel mislukken van de gesprekken met het PLO-bewind. De minachting voor Netanyahu droop ervan af.

Het gesprek met Netanyahoe in het Witte Huis liep bepaald niet naar wens van Obama. De Washington Post omschreef het gesprek als ďijzigĒ en legde de schuld van het mislukken volledig bij wat het noemde Ďeen rancuneuzeí Obama. ,,Hij behandelde Netanyahoe alsof het een smerige Derde Wereld dictator was die alleen nodig is om strategische redenen, maar verder op afstand gehouden moet wordenĒ aldus de krant. IsraŽlische kranten spraken van ďvernederingĒ en een door Obama gelegdeďhinderlaag Ē. Er was geen staatsdiner, zoals gebruikelijk wanneer gasten het Witte Huis bezoeken. Er werden geen fotoís genomen na de bijeenkomst en geen contacten met de pers.

De lichaamstaal van de moslimbroederschap extremist Obama sprak boekdelen tijdens die conferentie. In VS werd die lichaamstaal na de persconferentie tot in detail geanalyseerd.

Obama is niet echt blij zo te zien

Hoogleraar buitenlandse betrekkingen Walter Russell Mead schreef in ĎAmerican Interestí, onder de titel ĎDe dromer gaat neer in de boksring, uitgeteldí: ,,Obama laat keer op keer zien als de minst vaardige manager van de Amerikaanse Midden-Oosten politiek in zeer lange tijd. Hij heeft woede en frustratie opgeroepen bij oude vrienden, maar maakte toch geen vooruitgang bij het verzoenen van vijanden.Zijn groteske, vernederende en volledige diplomatieke mislukking in zijn omgang met premier Netanjahoe is vrij uniek in de Amerikaanse geschiedenis.Drie keer is hij ingegaan tegen Netanjahoe; drie keer heeft hij roemloos gefaald. De laatste nederlaag Ė de dodelijke, vernietigende toespraak van Netanjahoe tot het Congres, waarin hij het buitenlands beleid van president Obama aan stukken scheurde onder voortdurende staande ovaties door de parlementsleden van beide politieke partijen Ė is mogelijk de meest opzienbarende en doeltreffende openbare terechtwijzing aan een Amerikaanse president dat ooit door een buitenlandse staatsman is gegeven. Netanjahoe versloeg Obama alsof het een roodharig weeskindje betrof; hij speelde met hem als met een kuikentje, hij hamerde op hem in of het een grote koperen trommel was. De premier van IsraŽl draaide kringetjes om zijn tegenstander.Ē

ďHet was alsof je keek naar Bambi die het opneemt tegen Godzilla. Obama zette zichzelf weg als een clown. Netanyahu veegde de vloer aan met onze man Obama.Ē Bibi scheurde hem aan flarden. Obama hieldt vervolgens enkele dagen later nog een toespraak, nerveus, onzeker, weifelachtig. De hele wereld kon zien dat de premier van IsraŽl aanzienlijk meer steun had in zowel het Huis van Afgevaardigden als in de Senaat dan Obama. De toespraak van Netanyahu raakte de Amerikaanse ziel in het hart, en zelfs daarbuiten. Obama had duidelijk geen idee waar hij het tegen op nam, toen Netanyahu het woord nam.

De voormalige Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates verdedigde Obama en gaf op 6 september 2011 ongezouten kritiek op Netanyahoe en noemde hem een ondankbare bondgenoot. Een artikel van Jeffery Goldberg in het Amerikaanse blad The Atlantic van dinsdag 28 oktober 2014 deed de gemoederen in IsraŽl hoog oplaaien. Volgens Goldberg zou een niet bij naam genoemd regeringslid van Obama premier Netanjahoe voor (ďchickenshitĒ ) hebben uigemaakt. Dat is het platte Nederlandse equivalent voor het woord Ďschijtlijsterí In feite betekend het niets anders dan Ďlafaardí of Ďangsthaasí. Goldberg beschuldigde Netanyahoe van ďschaamteloosheidĒ door zijn principes kenbaar te maken in een openbare discussie met Obama. Hij noemde het een ďde les lezenĒ wat niet alleen de president bijzonder ergerde maar ook de minister Hillary Clinton en andere leiders van de Obama-administratie. Men was zeer verstoord over het feit dat Netanyahoe weigerde de Amerikaanse politiek voor IsraŽl te accepteren en dat terwijl de Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas een kaart had getoond van ďhunĒ Palestina aan pers en publiek waarop IsraŽl nergens meer te bespeuren valt. Ook Gaza, Samaria en Judea zijn verdwenen. Het is allemaal ĎPalestinaí wat de klok slaat.

De machtswellusteling Obama was de meest IsraŽl vijandige Amerikaanse president ooit! Hij is vanaf het begin van zijn presidentschap bezig geweest IsraŽl als een pariastaat neer te zetten en wektte de indruk dat IsraŽl de steun van de VS niet langer verdiende. Ook beweerde hij bij herhaling dat: ,,Het IsraŽlisch-Palestijnse conflict er schuldig aan is dat bloed van Amerikaanse soldaten in Afghanistan wordt vergoten.Ē Maar wat heeft Afghanistan met IsraŽl te maken? Beide landen hebben noch politiek, noch geografisch iets met elkaar te maken. De man was in staat IsraŽl te verraden als hij zijn zin niet kon krijgen. In de hoop hem te behagen was IsraŽl zelfs bereid woningen van Joodse burgers in Samaria en Judea te vernietigen. De voormalige burgemeester van New York Ed Koch zei bijzonder teleurgesteld te zijn in Obama voor de manier waarop hij IsraŽl behandelt. ,,Ik was een fan van Obama en ging voor hem naar Florida, om de Joden in deze staat op te roepen op hem te stemmen omdat ik dacht dat de veiligheid van IsraŽl bij hem net zo goed gewaarborgd was dan bij zijn Republikeinse rivaal John McCain. Maar ik heb mij vergistĒ aldus Koch.

Hoewel Obama IsraŽl regelmatig ťťn van Amerikaís belangrijkste bondgenoten noemde, zette hij in werkelijkheid de relatie met IsraŽl steeds verder onder druk door zich met allerlei interne IsraŽlische aangelegenheden te bemoeien. Hij deed geen enkele moeite zijn afkeer van de Joodse staat te verbergen en stuurde regelmatig aan op een frontale botsing met de regering van Benjamin Netanyahoe. In het begin van zijn regeerperiode maakte hij al bekend dat er Ďdiplomatieke afstand moest worden gecreŽerdí tussen de VS en IsraŽl om het Ďvredesprocesí een kans te geven. ,,Wanneer de Arabieren hun wapens neerleggen, dan is er vandaag vrede. Wanneer IsraŽl zijn wapens neerlegt is er morgen geen IsraŽl meer!Ē

Steeds opnieuw leidde IsraŽls aankondiging nieuwe woningen te willen bouwen in onder meer Jeruzalem tot felle afkeurende reacties van de Obama-administratie. Dat was ook het geval tijdens het bezoek van de Amerikaanse vice-president, de JezuÔet Joe Biden aan IsraŽl om het in het slop geraakte Ďvredesprocesí nieuw leven in te blazen. Biden sprong bijna uit zijn vel van woede toen hij hoorde over IsraŽls bouwplannen en kwam onmiddellijk met een felle veroordeling door IsraŽl te beschuldigen van het ,,ondergraven van het nodige onderlinge vertrouwenĒ. In dit geval ging het om Ramat Shlomo dat zich binnen de gemeentegrenzen van Jeruzalem bevindt en door IsraŽl volkomen terecht wordt beschouwd als hun ongedeelde hoofdstad. Het gebied valt niet onder de Ďbevriezingí van de nederzettingen waartoe de IsraŽlische regering van Benjamin Netanyahoe in december 2009 besloot, om de vastgelopen vredesbesprekingen met het PLO-bewind vlot te trekken. De toenmalige burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat, zei tegenover het Britse Sky News dat hij geen enkele door Amerika opgelegde bouwstop in Jeruzalem zou accepteren.

 

Vice president Biden in gesprek met Netanyahu tijdens zijn bezoek aan IsraŽl.

 

Biden was van 1973 tot 2009 senator in de staat Delaware. Hij stelde zich tweemaal kandidaat voor het presidentschap, in 1988 en 2008. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 werd hij door Obama gevraagd als diens running mate op te treden. Biden werd de 47e vicepresident. Na het winnen door Obama van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012 kreeg hij een tweede termijn als vicepresident. In 1972 kwamen zijn vrouw en dochter om het leven bij een auto-ongeluk, waarbij ook de beide zonen zwaargewond raakten. Op 30 mei 2015 is zijn zoon Beau Biden op 46-jarige leeftijd overleden. Beau Biden overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Na zijn bezoek aan IsraŽl arriveerde Biden in Ramallah waar hij PLO-leider Abu Mazen (Mahmoud Abbas) knuffelde alsof het een oude liefde betrof. Ook gaf hij tot groot genoegen van het bewind IsraŽl nog even een flinke veeg uit de pan. Abbas maakte onmiddellijk van de gespannen situatie gebruik door te eisen dat alle bouwplannen met onmiddellijke ingang worden gestaakt. Hij kreeg voor deze eis niet alleen de handen op elkaar van Biden maar ook van Hillary Clinton en George Mitchell, Obamaís Midden -Oosten afgezant. Volgens de Arabische krant Al-Quds Al-Arabi beloofde Mitchell aan Mahmoud Abbas, dat de VS zullen zorgen voor een algehele bouwstop in ieder geval gedurende de periode dat er onderhandeld wordt over vrede. Biden sprak met geen woord over de provocatie van Abbasí en premier Fayyadís deelname aan een ceremonie, waarbij de vrouwelijke terrorist Dalal Mughrabi werd geŽerd die verantwoordelijk was voor de moordpartij op 37 IsraŽlische buspassagiers, waaronder 11 kinderen in 1978. Ook sprak hij met geen woord over de dagelijkse haatuitzendingen aan het adres van IsraŽl op de PLO-televisie in de kranten en de haateducatie in de schoolboeken.

Biden op bezoek bij terreurbaas Mahmoud Abbasin Ram-allah.

Biden verzekerde het PLO-bewind dat het doel van Washington ,,de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staatis, en dat iedere partij die dit doel in de weg staat, aangepakt zal worden.Ē De uitspraken van Biden, net als die van Hillary Clinton en George Mitchell, lieten ondubbelzinnig zien, dat de regering Obama de uitkomst van deze onderhandelingen al lang had bepaald, namelijk dat IsraŽl alle eisen van de PLO zou moeten inwilligen, en afstand zou moeten doen van het oostelijk deel van Jeruzalem.

Het noemen van straten, pleinen en sportaangelegenheden, naar wandelende zelfmoordbommen die dood en verderf in IsraŽl hebben gezaaid, vond Biden geen onderwerp van bespreking.Ook sprak hij met geen woord over het feit dat het PLO handvest ongewijzigd streeft naar de vernietiging van IsraŽl. Al op 24 april 1994 werd de aanpassing van het Handvest via een amendement verworpen. Tot op de dag van vandaag circuleert nog altijd de leugen in het Westen en in het Midden-Oosten dat het PLO-bewind toen het bestaansrecht van IsraŽl erkend zou hebben en het geweld en terrorisme zouden hebben afgezworen. Maar het is niets anders dan ťťn grote leugen geweest geÔntroduceerd door de vliegtuigkaper en aartsterrorist Yasser Arafat. Niets is er van PLO kant veranderd na de Oslo-akkoorden. Terreur op terreur is wat de IsraŽlische burgers te verduren hebben gekregen. Toch leggen de wereldleiders de schuldvraag over het stagnerende vredesproces bij IsraŽl neer.

De Joodse Young IsraŽl beweging veroordeelde de uitlatingen van Biden, en riep hem op zijn woorden in te trekken en Jeruzalem met rust te laten. ,,De realiteit is dat er helemaal geen Oost Jeruzalem bestaat. Er is maar ťťn Jeruzalem, en dat is de ongedeelde hoofdstad van IsraŽlĒ verklaarde Shlomo Mostofsky, de president van Young IsraŽl. ,,Alleen IsraŽl mag besluiten nemen over de toekomstige uitbreiding en ontwikkeling van Jeruzalem. Biden negeert de Amerikaanse waarden van gelijkheid en rechtvaardigheid door te eisen dat de Joden weg moeten uit bepaalde wijken in Jeruzalem, alleen vanwege het feit dat ze Joods zijn.Ē Volgens Mostofsky heeft Biden de fout gemaakt het PLO-bewind de indruk te geven dat Amerika IsraŽl zal dwingen om te onderhandelen over de status van Jeruzalem. In werkelijkheid is een overweldigende IsraŽlische meerderheid -zowel rechts als links- hier absoluut op tegen. Mort Klein, president van de Zionist Organization of America noemde de druk van Obama ,,een schandelijke racistische politiekĒ. Historisch gezien is er nooit een scheiding geweest tussen oost en west Jeruzalem. De benaming Oost Jeruzalem is ontstaan tijdens de bezetting van dit deel van de stad door JordaniŽ van 1947 tot 1967.

 

Obamaís valse belofte de Ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen

 

In 2008 bracht Obama als presidentskandidaat een bezoek aan IsraŽl. Toen zei hij: 'Jeruzalem zal de hoofdstad van IsraŽl zijn en zei eveneens te overwegen de ambassade te verplaatsen indien hij tot president mocht worden gekozen. Tijdens zijn verkiezingscampagne in 2008 herhaalde hij deze uitspraken nogmaals in een toespraak gericht aan het ďAmerican Israel Public Affairs CommitteeĒ (AIPAC), Washingtons meest machtige pro-IsraŽl lobby. Direct na zijn aanstelling besloot hij echter deze verplaatsing van Tel Aviv naar Jeruzalem uit te stellen met als argument dat de: Ďerkenning de veiligheid van de VS in gevaar zou kunnen brengen en dat de beslissing over de status van Jeruzalem pas genomen wordt tezamen met een alomvattende vredesregeling met de Palestijnen en de Arabische wereld.í Een woordvoerder van het Witte Huis noemde als argument dat de beslissing over de status van Jeruzalem pas genomen zou worden tezamen met een alomvattende vredesregeling met het PLO-bewind en de Arabische wereld.

Tijdens een Nationale Conventie Jeruzalem van de Democratische Partij werd Jeruzalem zelfs als hoofdstad van IsraŽl geschrapt maar na een storm van kritiek werd deze beslissing weer haastig ongedaan gemaakt. Op 24 april 1990 besloot met 93 tegen 5 stemmen in de Amerikaanse Senaat en met 347 tegen 37 in het Huis van Afgevaardigden Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van IsraŽl.Daarnaast werd naar aanleiding van de ďJeruzalem Embassy Relocation Act (S.2737) in 1995 besloten, de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Obama en trawanten wensten daar niet aan herinnerd te worden. IsraŽls historische recht op de stad is onder Obama met voeten getreden en de eeuwenoude band met de stad bewust genegeerd. Alle aandacht richtte zich op de installering van een Palestijnse terreurstaat.

Op woensdag 3 juni 2015 nam Obama opnieuw de beslissing om de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jerusalem met nog minstens zes maanden uit te stellen. Netanyahu bracht deze kwestie onder de aandacht bij Obama maar deze gafbrutaalweg te kennen dat IsraŽl Jeruzalem dient op te geven. Het officiŽle standpunt van de VS is dat het oostelijk deel van Jeruzalem als Ďbezet gebiedí beschouwd wordt, zo zei hij.Zeven Amerikaanse senatoren waaronder zes Republikeinen en een onafhankelijke senator, dienden vervolgens een wetsvoorstel in om een einde te maken aan dit theater, maar Obama weigerde daar uitvoering aan te geven.Ook Bill Clinton en George W.Bush weigerden de wet uit te voeren onder vermelding van ďnationale veiligheidsbelangenĒ. Ook onder deze twee presidenten werd Jeruzalem niet erkend als de hoofdstad van IsraŽl, en diende haar status te worden onderhandeld in de gesprekken tussen IsraŽl en de Palestijnen. Zoals te verwachten, waren de ďLandrovers in Ram-allahĒ bijzonder blij met de uitspraak. 'De beslissing laat een duidelijke boodschap horen, dat IsraŽl een bezettende macht is in Oost-al-Quds (Oost-Jeruzalem), de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook', zei woordvoerder Nabil Abu Rudeineh van de Palestijnse Autoriteit.

Presidentskandidaat Mitt Romney, 33ste graad vrijmetselaar haalde zich in 2011 de woede van de Arabische wereld en allerlei andere tegenstanders van IsraŽl op de hals door net als het Amerikaanse Congres eveneens Jeruzalem Ďde hoofdstad van IsraŽlíte noemen. Ook beloofde hij de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te zullen verplaatsen wanneer hij tot president gekozen mocht worden.

Obama: Jeruzalem is geen deel van IsraŽl

 

Op aanbeveling van Obama nam het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten de beslissing, dat een Amerikaanse Jood en staatsburger die in Jeruzalem werd geboren, in zijn paspoort wel Jeruzalem als geboorteplaats vermeld mag hebben, maar niet het land IsraŽl. Jeruzalem behoort niet bij IsraŽl. De IsraŽlische jurist en procureur Nitzana Darshan-Leitner noemde de uitspraak 'een echte klap in het gezicht van elke IsraŽlische burger is.'

Obama herhaalde met regelmaat zijn standpunt, dat de Joden niet mochten bouwen en wonen op hun oude Bijbelse grondgebied omwille van de vrede in de regio. Voor de VN-Veiligheidsraad verklaarde de Amerikaanse ambassadeur Susan Rice dat het Witte Huis ,,de legitimiteit van IsraŽlische nederzettingen (sic) niet aanvaardt, en zich zal blijven verzetten tegen alle inspanningen om (Joodse) buitenposten te legaliseren.Ē Rice stelde voorts ,,dat de Joodse aanwezigheid in de Westbank schadelijk is voor het plan van de internationale gemeenschap om het conflict op te lossen door het oprichten van een Palestijns-Arabische Staat.Ē Maar IsraŽl kan niet worden beschouwd als een buitenlandse macht in Judea en Samaria, maar als de historische stichters van het gebied als een verenigde natie-staat. Joodse archeologische vondsten van duizenden jaren oud zijn daar de bewijzen van. IsraŽl heeft het wettelijke recht om zich te vestigen in Judea en Samaria en de oprichting van nederzettingen kan op geen enkele wijze worden beschouwd als illegaal.

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Susan Rice

Toen Hillary Clinton Senator was van de staat New York noemde zij om de Joodse bevolking te paaien ,,Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad van IsraŽl.Ē Van 2001 tot 2009, verklaarde zij herhaaldelijk in toespaken ,,dat IsraŽls recht van bestaan veilig is, met verdedigbare grenzen en een ongedeelde hoofdstad Jeruzalem en dat dit nooit ter discussie zal staan.Ē Toen zij vervolgens door Obama als minister van BuZo werd aangesteld, noemde zij het oostelijk deel van Jeruzalem plotseling bezet gebied. Dit is een beleid wat thuishoort bij corrupte regiems die de massa manipuleren.

 

De vice-voorzitter van de Knesset Danny Dalon noemde de opmerking van Hillary Clinton ďpure onbeschaamdheidĒ:ĎDit is wťťr zoín voorval in een lange serie contra-productieve verklaringen van de regering Obama. Het waren nodeloze en eerlijk gezegd ook irritante opmerkingení aldus Dalon. De Joodse leiders in Samaria en Judea legden in een brief aan Hillary Clinton uit dat deze Bijbelse gebieden en heel Jeruzalem onlosmakelijk met IsraŽl verbonden zijn: ĎJeruzalem is onze heilige stad sinds koning David 3000 jaar geleden. Niemand heeft sindsdien onze relatie met Jeruzalem kunnen vernietigen. De Romeinen en de Grieken niet, de Kruisvaarders en de Arabieren niet, de Ottomanen en de Britten niet. Wanneer u zegt dat wij geen huizen in onze hoofdstad mogen bouwen dan bemoeit u zich op onacceptabele manier met onze interne aangelegenheden. Wij zullen niet onderhandelen over Jeruzalem en het Joodse volk staat wereldwijd achter onze premier Netanyahoe.í

 

Obamaís grenzen voor IsraŽl en die van een toekomstige PLO-staat als het aan hem ligt.

 

Steeds meer IsraŽlische politici vonden dat de IsraŽlische regering zich niets meer moest aantrekken van de ongehoorde bemoeienis van de Obama-administratie met IsraŽls interne aangelegenheden. Likud parlementslid Yariv Levin zei daar het volgende ober:,,We hebben het absolute recht om overal in IsraŽl te bouwen, vooral in Jeruzalem.Om het probleem te verhelpen moet IsraŽl alle bouwactiviteiten onmiddellijk hervatten, en stoppen met het toestaan van buitenlandse inmenging in onze interne zaken. We moeten de nadruk leggen op de ťťnheid van Jeruzalem. Waarom hebben we iedere keer de toestemming van Amerika nodig als we een wijk of een huis in Jeruzalem willen bouwen?Ē Buitenlandse pogingen om de IsraŽlische politiek ten aanzien van Jeruzalem te dicteren noemt Levin 'schaamteloze bemoeizucht.í Geen enkele resolutie verbiedt IsraŽl echter te bouwen in de Ďbetwiste gebiedení.

 

Volgens Netanyahoe zal IsraŽl gewoon doorgaan met het bouwen van nieuwe huizenin en rond Jeruzalem. ,,De afgelopen jaren is er geen enkele IsraŽlische regering geweest die de bouw van wijken in en rondom Jeruzalem heeft beperktĒ, aldus Netanyahoe voor het IsraŽlische parlement. De Joodse wijken in en rond Jeruzalem zullen altijd onderdeel van IsraŽl moeten blijven. Washington heeft herhaaldelijk gezegd dat de voortdurende bouwplannen een groot struikelblok voor duurzame vrede in het Midden-Oosten creŽert. Isi Leibler, analist bij de Jerusalem Post concludeerde dat Obama te ver is gegaan door felle kritiek te leveren op IsraŽls bouwplannen in Ramat Shlomo.

 

Deze kritiek staat volgens Leibler niet op zichzelf maar moet worden gezien in de context van de steeds vijandiger wordende houding van het Witte Huis sinds Obama aan de macht is. Daarnaast is Obamaís toenadering tot islamitische schurkenstaten rampzalig gebleken. Volgens Leibner nemen de strategieŽn in het Witte Huis op deze cynische manier afstand van IsraŽl, omdat ze door het uitbuiten van de haat tegen IsraŽl die de wereld heeft overspoeld, weer populairder proberen te worden.De pro-PLO en pro-islamitische politiek van Obama is dan ook overduidelijk. Daar waar IsraŽl op werkelijk ieder besluit fel bekritiseerd wordt, heeft Obamaís regering sinds zijn aantreden nog niet ťťnmaal publiekelijk kritiek geleverd op het PLO-bewind.

 

Ramat Shlomo

Politieke leiders door heel de VS hebben Obama opgeroepen zijn toon t.a.v. IsraŽl drastisch te matigen en een meer evenwichtige politiek te voeren door ook Abbas enconsorten op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Leiders van de Republikeinse partij in het Congres noemen de bemoeienis van Obama met IsraŽls bouwplannen "onverantwoordelijk". De kritiek werd geleid door Eric Cantor die Obama ervan beschuldigde Amerikaís vriend IsraŽl een steek in de rug te hebben gegeven om punten te scoren bij Amerikaís vijanden. De buitenland politiek van Obama kan worden uitgelegd als ďStraf uw vrienden en slijm met uw vijandenĒ. Ook beschuldigde Cantor Obama ervan disproportionele aandacht aan IsraŽl te geven maar de PLO-terreur te negeren. ,,Waar blijft Obamaís kritiek op de door het regiem veroorzaakte gewelddadigheden op het Tempelplein? Waarom reageert Obama niet als het bewind terroristen eert die dodelijke aanslagen op onschuldige IsraŽlische burgers hebben gepleegd?Ē De Obama administratie hanteert een Ďdubbele standaardí aldus Cantor.De broer van Netanyahoe Dr. Hagi Ben-Artzi, noemde Obama zelfs een antisemiet door zich te bemoeien met IsraŽls interne aangelegenheden. Hij noemde dat echter geen verrassing omdat Obama lange tijd onder invloed van de antisemiet en anti-IsraŽl lobbyist Rev. Jeremiah Wright heeft gestaan.

Ook Amerikaanse burgers beginnen zich te schamen voor de manier waarop Obama en zijn ďSchaduw regeringĒ van pro-Arabieren met IsraŽl omspringt. Hoe hij Iran toestaat atoomwapens te ontwikkelen wetend dat de Ayatollahs regelmatig roepen dat de vernietiging van IsraŽl nabij is. Hoe hij van IsraŽl eist niet tegen Iran op te treden omdat dat zijn belangen in het Midden-Oosten kan schaden en gevolgen kan hebben voor zijn militairen in Irak en Afghanistan. Hij is druk bezig de moslimlanden en de linkse media te vertroetelen. De media die al zijn duistere kontakten en feiten over hem verborgen houden. Hij boog als een knipmes voor de Saoedische dictator Abdullah, de man die bekend staat als de grootste financier van het islamterrorisme en heult met andere moslimdictaturen en niet te vergeten het PLO-bewind.

 

Hier buigt Obama voor de Saoedische dictator Abdullah

 

De gezaghebbende Amerikaanse krant de Wallstreet Journal vatte het buitenlandse beleid van Obama als volgt samen: ,,Onze vijanden worden het hof gemaakt, onze vrienden afgeperst. Het overkwam Polen, TsjechiŽ, Honduras en Colombia. Nu is IsraŽl aan de beurt.Ē

 

Luitenant-Colonel Ralph Peters, militaire analist en auteur van het boek over de politiek in het Midden-Oosten, noemt Obamaís politiek inzake IsraŽl ďdramatischĒ. Peters spreekt van een vendetta van het Witte Huis tegen IsraŽl en dat allemaal om het PLO-bewind en de Arabische landen te behagen. Dit is geen vredesproces maar eenrichtingverkeer met alleen IsraŽl als degene die consessies moet doen.Het PLO-bewind hoeft daar niets tegenover te stellen.

 

Voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, heeft onlangs president Obama ďde minst ondersteunende president voor IsraŽlĒ in de geschiedenis genoemd en beweerde dat het idee dat Obama een vriend van de Joodse staat zou zijn ďde grootste grapĒ is die hij ooit heeft gehoord. In een video die op YouTube is geplaatst, wordt Giuliani een aantal vragen gesteld met betrekking tot het verleden van de president over IsraŽl, met inbegrip van Obama's opmerkingen dat de onderhandelingen tussen IsraŽl en de PLO moeten worden gebaseerd op pre-1967 grenslijnen. ,,Dat zou belachelijk zijn als ze moeten teruggaan naar deze territoriale lijnenĒ, zei Giuliani. ,,Ze zouden in een onverantwoord gevaar komen met wat er gebeurt in de vluchtige Midden-Oosten op dit moment. Als Minister President van IsraŽl kun je onmogelijk instemmen met waar president Obama het over heeft.ĒOp de vraag wat hij vindt dat de betekenis is dat Obama tijdens zijn gehele ambtstermijn niet is afgereisd naar IsraŽl, reageerde Giuliani met te zeggen: ,,Het is niet alleen dat hij niet naar IsraŽl is gereisd, maar het is dat hij een beleid heeft gevoerd dat tegen het belang van de inwoners van de staat IsraŽl is. Ik denk dat hij de minst ondersteunende president voor de staat IsraŽl is die we ooit hebben gehad, sinds de staat IsraŽl bestaat, Republikein of Democraat.Ē

 

Na Hillary Clinton werd John Kerry door Obama op Buitenlandse zaken gezet. Voor meer informatie over de rol van deze Kerry ten aanzien van IsraŽl klik hier. Hij kreeg van Obama de opdracht het al lang gestorven Ďvredesprocesí tussen IsraŽl en het PLO-bewind nieuw leven in te blazen.

 

Obama noemde vrede tussen IsraŽl en het PLO-bewind de sleutel voor vrede in het hele Midden-Oosten. In een vlaag van totale verstandverbijstering noemde hij Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas een echte vredespartner en dat terwijl de ďBende van Ram-allahĒ helemaal geen vrede met IsraŽl wil. ďWij voeren hetzelfde beleid als HamasĒ aldus Abbas. En wat zegt Hamas: Het vermoorden van Joden brengt ons dicht bij Allah. Op 27 april 2009 toonde Mazen zelfs een kaart van ďhunĒ Palestina aan pers en publiek waarop IsraŽl volkomen is verdwenen. Zijn uiteindelijke doel is hetzelfde als dat van de Arabieren tijdens de oorlogen van 1948-1967 en 1973, het wegvagen IsraŽl en alle Joden de Middellandse zee in.

De Ďeisení van Obama aan het PLO-bewind in Ramallah

Obama heeft nimmer voorwaarden vooraf gesteld aan de ďLandrovers in Ramallah. Ze mochtenwat hem betreft gewoon doorgaan met hun dagelijkse haatuitzendingen op de televisie, met haateducatie op hun scholen, met het eren van moordenaars die onschuldig IsraŽlisch bloed hebben vergoten, met hun oproepen de staat IsraŽl te willen vernietigen. Hij gaf de corrupte bende in Ram-allah zelfs 148 miljoen dollar smeergeld om ze weer aan de onderhandelingstafel te krijgen?

Terreurleider Mahmoud Abbas hoefde helemaal niets van Obama en Kerry!

De Palestijnse minister van Religieuze Zaken Mahmoud Al-Habbasch stelde de bevolking gerust met de opmerking dat het politieke vredesproces met IsraŽl slechts een onderdeel is van een groter plan om hun vijand te verslaan. In een op Palestijnse-televisie uitgezonden toespraak haalde Habbasch het Hudaybiyyah Vredesverdrag aan tussen Mohammed en de Quraish stam van Mekka. In 626 n.Chr, tekende Mohammed het Hudaibiya verdrag met de Quraish leider van Mekka. Hij verbrak de overeenkomst twee jaar later toen zijn leger sterk genoeg was om Quraish te verslaan en te vermoorden. ďDit is het voorbeeld en dit is het model die de Palestijnse leiders volgen ten aanzien van IsraŽlĒ, erkende Al-Habbasch. Ook dat was voor Obama geen reden om zijn beleid te wijzigen.

De IsraŽlische krant Yediot Acharonot citeerde een uitspraak van de voormalige Chef Staf van het Witte Huis Rahm Emanuel waarin deze zei ,,dat een Palestijnse staat door IsraŽls strot geduwd zal worden binnen Obamaís regeerperiode.Ē Kijk eens naar het filmpje waarin Jon Voight Obama een valse profeet noemt, een leugenaar en een bedrieger en zijn dreigementen aan het adres van IsraŽl om onmiddellijk met de uitbreiding van nederzettingen te stoppen.

Rahm Emanuel en zijn voormalige baas Barack Hoessein Obama.

Vrijlating moordenaars in opdracht Obama.

Steeds opnieuw eiste de Obama-administratie als gebaar van goede wil van IsraŽl de vrijlating van een serie moordenaars met bloed aan hun handen van onschuldige IsraŽlische burgers, in ruil voor niets! Een misselijkmakende klap in het gezicht van de nabestaanden van de slachtoffers. Om Obama ter wille te zijn zegde IsraŽl hem toe de eis over de vrijlating te zullen inwilligen en in totaal 104 gevangenen vrij te zullen laten. Uit peilingen bleek maar liefst 84 procent van de IsraŽlische bevolking tegen deze beslissing te zijn. Het parlementslid Ayelet Shaked (Joods Huis-Habayit Hayehudi) noemde de eis van Washington om terroristen vrij te letten compleet absurd . Minister voor Huisvesting en Constructie Uri Ariel (Joods Huispartij) wond er geen doekjes om. ďDe plaats voor terroristen is in de gevangenis anders maakt de staat een schertsvertoning van zijn justitie apparaat dat deze verachtelijke moordenaars tot langdurige straffen had veroordeeld.ĒBovendien gaat het vrijlaten van dit soort geboefte lijnrecht in tegen Gods Woord.

Numeri: 35-31 En gij zult voor het leven van een doodslager, die des doods schuldig is, geen losgeld aannemen, maar hij zal zeker gedood worden.

Wat de Bijbel hierover zegt, valt niet mis te verstaan. Een moordenaar die met voorbedachten rade een mensenleven heeft genomen, mag nooit worden vrijgelatenÖ om nog maar te zwijgen over de vrijlating van iemand die Joodse mensen heeft vermoord, met als enige motief angst te willen zaaien en terreur uit te oefenen om het leven in het land IsraŽl onmogelijk te maken.

Onder de vrijgelatenen was ook een terrorist die een Amerikaan heeft vermoord. Dat viel helemaal verkeerd bij Obama en trawanten. ĎTerroristen vrijlaten die IsraŽlische burgers hebben vermoord dat is tot daar aan toe, maar een terrorist die een Amerikaan heeft vermoord vrijlatení. De betrokken terrorist Al-Haaj Othman Amar Mustafa was veroordeeld voor de moord op Frederick Steven Rosenfeld, een voormalig Amerikaans burger. Nu is het al jaren zo dat de Verenigde Staten buitenlandse regeringen oproept geen gevangenen vrij te laten die Amerikanen hebben vermoord. Deze vrijlating van Mustafa had dus volgens Washington nooit mogen gebeuren. Voor terroristen die Amerikanen vermoorden gelden, dus wat de Obama-adminstratie betreft, andere normen dan voor terroristen die IsraŽliís vermoorden!!!

Ondanks het bloedige strafblad van de vrijgelaten terroristen heeft Mahmoud Abbas een richtlijn aan zijn ambassadeurs over de hele wereld gestuurd om deze mannen aan te duiden met de titel 'vrijheidsstrijders'. De vreugde over de vrijlating was groot bij Abbas. Hij vierde het feest uitbundig mee en knuffelde de terroristen bij thuiskomst en noemde hen ďverzetsheldenĒ. Het publiek brak in luid gejuich uit. De overige 15 vrijgelaten terroristen werden door het IDF met de bus afgezet aan de grenspost tussen IsraŽl en Gaza. Bij wijze van een ďbedankjeĒ, schoot de terreurbeweging Hamas diezelfde nacht nog twee raketten af op IsraŽl. Het PLO-bewind en de terreurbeweging Hamas in Gaza, houden van de geur van de dood. Niets is hun heiliger dan dood en vernietiging. Ze juichen bij het zien van bloedige taferelen, van doden, zoveel mogelijk doden, maakt niet uit of daar kinderen en ouderen bij zijn.

Het maakte Obama niet uit dat IsraŽlís Ďvredespartnerí een plein in Ramallah naar Dalal Mughrabi, noemde, de vrouwelijke terrorist die op 11 maart 1978 verantwoordelijk was voor de gruwelijke terreuraanslag waarbij in totaal 38 IsraŽlische burgers om het leven kwamen waaronder 13 kinderen. Daarnaast vielen er ook nog eens 71 gewonden. Naast het plein in Ramallah zijn zomerkampen, een meisjesschool in Hebron, en sportevenementen naar haar genoemd. PLO-minister van cultuur Siham Barghouti zei: ,,het ons goed recht Palestijnen te eren door publieke plaatsen naar hen te noemen. Dat is het minst wat wij voor onze helden kunnen doen. Het is ons recht verzet (lees terreur) te plegen in het kader van de alsmaar voortschrijdende bezetting van ons land. Wij zijn trots op onze Shahids (Martelaren).ĒOndanks dit soort uitspraken, prijst Obama dit bewind de hemel in.Hij noemde Salam Fayyad een "fantastisch leider" en Mahmoud Abbaseen ,,sterk en effectief leiderĒ.

Obama ziet IsraŽl als een obstakel

Obama beschouwde Netanyahoe als een obstakel, die zijn smerige bedoelingen met IsraŽl blokkeerde. Hij zag Netanyahoe het liefst van het toneel verdwijnen om plaats te maken voor een regering die wel bereid zou zijn eisen op te volgen. Het feit dat Netanyahoe weigerde aan zijn eisen te voldoen, ergerde hem bovenmatig.Hij de dag niet vergeten dat Netanyahu op 24 mei 2011 met gejuich in Washington werd ontvangen. Daar viel hem de bijzondere, zeldzame eer te beurt om een gezamenlijke bijeenkomst van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat toe te spreken. Netanyahoeís toespraak werd maar liefst 29 maal door applaus onderbroken, waarvan 26 maal als staande ovatie, van de parlementsleden, hoewel men zag dat hij de Amerikaanse president niet alleen trotseerde maar eveneens te kijk zette. Het langste applaus, dat bijna vier minuten duurde, viel hem reeds te beurt toen hij de historische zaal betrad. Hij herhaalde dat IsraŽl niet zal terugkeren naar de grenzen van 1967, waarop Obama had aangedrongen.

Ook zei hij dat Jeruzalem nooit meer verdeeld zal worden en de verenigde hoofdstad van IsraŽl zal blijven. Hij verklaarde dat de oorzaak van het voortdurende conflict lag in het feit dat de Palestijnen niet bereid waren een Joodse staat te accepteren. Zijn toespraak moet veel kwaad bloed hebben gezet bij de Ďgrote baasí in Washington.

Netanyahoe tijdens zijn toespraak voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

"George Mitchell go home!" schreeuwden 2000 demonstranten voor het Amerikaanse consulaat tijdens een betoging in Jeruzalem in de zomer van 2009. Obama's politiek ten aanzien van IsraŽls bouwactiviteiten in Oost Jeruzalem en Samaria en Judea, werd door de betogers als ďracistischĒ aangemerkt. Het was het zoveelste bezoek van Obamaís Midden-Oosten afgezant Mitchell aan de Joodse staat om de druk op te voeren en IsraŽl te dwingen allebouwactiviteiten in het oostelijk deel van Jeruzalem en Samaria en Judea te stoppen. Rabbi Eliezer Waldman, die leiding geeftaan de prestigieuze "Nir" Torah seminary in Kiryat Arba, noemde Obama zelfs en "racist." ,,Waar haalt hij de brutaliteit vandaan om de Joden te vertellen waar ze mogen wonen! De tijd dat Joden over de wereld zijn verstrooid ligt achter ons. Dit beleid zal zijn regering doen ineenstorten. Iedereen die meent IsraŽl orders te kunnen geven over Jeruzalem of waar dan ook in IsraŽl, zal daar de consequenties van moeten dragen.Ē zo sprak Waldman

Mitchell dreigde in januari 2010 in een interview IsraŽl met het blokkeren of gedeeltelijk blokkeren van bankgaranties voor leningen aan de Joodse staat als IsraŽl blijft weigeren aan de eisen van Washington te voldoen inzake het Ďvredesprocesí met het bewind in Ramallah. Mitchell probeerde later zijn opmerkingen af te zwakken maar in het gewraakte interview zei hij wel degelijk dat de Amerikaanse wetgeving de mogelijkheid open laat leningen bestemt voor IsraŽl te weigeren. IsraŽl verzocht daarop Washington om ophelderingen voegde eraan toe dat het gebrek aan voortgang in de vredesbesprekingen niet bij IsraŽl gezocht moet worden. Mitchellís dreiging kwam kort nadat de IsraŽlische Ambassadeur in de VS Michael Oren Washingtonís plan afwees om binnen twee jaar een Palestijnse-staat te willen installeren. De IsraŽlische minister van FinanciŽn Yuval Steinitz reageerde op Mitchells dreigementen met de woorden dat de Obama administratie hun geld mogen houden. ĎIsraŽl is de Amerikaanse garanties voor leningen in de nabije toekomst niet nodig omdat wij erin geslaagd zijn fondsen te verwerven zonder garanties.톆†

De IsraŽlische minister Yuval Steinitz

Ook was Obama van plan de soevereiniteit van de Tempelberg aan de moslims over te dragen en drong hij aan op de stationering van een internationale troepenmacht in de Bijbelsegebieden Samaria en Judea. Ook vond hij dat IsraŽl de controle van Jeruzalem diende over te dragen aan een internationale organisatie.

Er bestaan wereldwijd 56 moslimlanden waarvan 21 Arabische dictaturen. Er bestaat slechts 1 piepkleine Joodse democratie op maar een klein deel van het door God aan de kinderen van IsraŽl beloofde land.

Een aan premier Netanyahoe overhandigd beoordelingsrapport van de IsraŽlische inlichtingendiensten, bevestigde de openlijke afkeer van Obama ten aanzien van IsraŽl. Zelfs de over het algemeen zeer negatieve New York Times en de Washington Post ten aanzien van IsraŽl, noemden Obamaís politiek een totale mislukking, zowel in nieuwsberichten als in hun commentaren. Zij noemden Hillary Clinton en George Mitchell een totale mislukking op alle fronten.

Opiniepeilingen in IsraŽl maakten duidelijk dat de IsraŽlische bevolking zich in grote meerderheid bewust was geworden van Obama's grote vijandigheid tegenover de Joodse staat. De bevolking vroeg zich af waar Obama de brutaliteit vandaan haalde het aloude Bijbelse land en een deel van Jeruzalem aan de ďBende van RamallahĒ toe te wijzen. Het land waar Joodse vorsten in totaal 466 jaar hebben geregeerd? Deze stad Jeruzalem die maar liefst 669 keer in het Oude testament wordt genoemd! En wie zou deze staat bestaande uit een stel terroristen dan moeten gaan leiden? Het PLO-bewind of de terreurbeweging Hamas die beide streven naar vernietiging van IsraŽl De Bijbel zegt niets over een Palestijnse staat.Het Oude noch het Nieuwe testament maken melding van een dergelijke staat in IsraŽls aloude thuisland.

De veelbekroonde columnist Charles Krauthammer schreef m.b.t. de eis van Obama aan IsraŽl zich tot de grenzen van 1967 terug te trekken, in de kwaliteitskrant van Amerika, de Washington Post, onder de titel ĎWat Obama IsraŽl heeft aangedaaní: ,,Alle Arabisch-IsraŽlische onderhandelingen bevatten een fundamentele asymmetrie: IsraŽl geeft land, dat is tastbaar, de Arabieren doen beloften, die vluchtig zijn. De gebruikelijke Amerikaanse oplossing is om IsraŽl te vragen om toch risico's te nemen voor de vrede, die Amerika dan compenseert door het geven van veiligheidsgaranties voor IsraŽl.Bijvoorbeeld op basis van een dergelijke plechtige garantie heeft IsraŽl zich teruggetrokken uit Gaza. Om het risico daarvan te beperken gaf president George W. Bush een schriftelijke garantie dat Amerika het behoud van de grote nederzettingenblokken zou ondersteunen in een vredesakkoord, tegen een terugkeer naar de grenzen van 1967 zou zijn en het zogenaamde recht op terugkeer naar IsraŽl zou afwijzen. In zijn toespraak van president Obama heeft hij deze toezeggingen verscheurd. Hij verklaarde dat het Arabisch-IsraŽlische conflict wel zou moeten worden opgelost op basis van "de 1967 lijnen met wederzijds overeengekomen uitruilen van gebied."

Caroline Glick columnist van de Jerusalem Post,schreef in een analyse van Obamaís toespraak in CaÔro, hoe hij op een voor IsraŽl intens gemene manier impliciet de aloude Arabische doelstellingen om de Joodse staat totaal te vernietigen, min of meer ondersteunde. Voorafgaand aan zijn reis naar Saoedi-ArabiŽ en Egypte verklaarde Obama in interviews, om mensen de 'harde waarheid' te vertellen. Daarbij citeerde hij verzen uit de Koran en voegde daar nog aan toe: ďWees gericht op god (allah) en spreek altijd de waarheidí. Zijn poging om de waarheid te vertellen mislukte echter jammerlijk Al zijn 'harde waarheden' over Islamitische extremisten, gelijke rechten voor vrouwen, vrijheid van religie en de noodzaak van de democratie bestonden slechts uit niets zeggende theoretische verklaringen. Hij negeerde kompleet het feit dat in vrijwel de hele Islamitische wereld aan moslimvrouwen fundamentele wettelijke- en mensenrechten onthouden worden. Vervolgens rechtvaardigde hij deze uitspraken door op een leugenachtige manier te stellen dat Amerikaanse vrouwen op vergelijkbare manier aan ongelijkheid worden blootgesteld. Verder sprak hij weliswaar over de noodzaak van vrijheid van religie, maar negeerde hij de bestaande religieuze apartheid in onder meer Saoedi -ArabiŽ. Hij benadrukte de zegeningen van de democratie, maar verzuimde de islamitische landen te noemen waar dictators de bevolking tiranniseren.

Obama's 'waarheden' over IsraŽl werden gekenmerkt door feitelijke en morele oneerlijkheid, die slechts in dienst stonden van zijn eigen politieke doelstellingen. Ook liet hij zien het Arabische gezichtspunt te omarmen dat IsraŽl een 'vreemde' -en daarom niet te rechtvaardigen- indringer is in de Arabische wereld. Sterker nog: in plaats van de Arabische afwijzing van IsraŽl aan te vallen, legitimeerde hij deze juist. Hij legitimeerde deze leugens door foutief te stellen dat 'het streven naar een Joods thuisland geworteld is in een tragische geschiedenisí waarmee hij de oprichting van IsraŽl verbond aan de Holocaust. ĎZoals het verdriet en de traumaís in de geschiedenis van de Joden hebben geleid tot een staat, zo hebben de Palestijnen, die nu veel moeten lijden, eveneens recht op een staat. Al ruim zestig jaar ondergaan ze de pijn van het ontheemd zijní aldus Obama. Historisch gezien klopt hier natuurlijk helemaal niets van, aangezien de Volkerenbond al in 1922 besloot tot de heroprichting van de Joodse staat en er in die tijd helemaal geen ĎPalestijns volkí bestond. Nog erger dan zijn doelbewuste blindheid voor de historische, legale en morele rechtvaardigingen voor IsraŽls wedergeboorte was Obama's omschrijving van IsraŽl zelf. Op een brutale, valse en aanstootgevende wijze vergeleek hij IsraŽls behandeling van het PLO-bewind met de behandeling van zwarte slaven door hun blanke meesters in het Amerikaanse slaventijdperk. Zo plaatste hij PLO-terroristen in dezelfde moreel zuivere categorie als slaven. Het meest walgelijk was misschien nog wel, dat Obama het PLO-terrorisme verhief tot het morele niveau van de slavenrebellen en de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, door hier naar te verwijzen met het Arabische eufemisme hiervoor: 'verzet'.

Tijdens de toespraak in CaÔro noemde hij de islam een ďReligie van VredeĒ en dat terwijl de islam in werkelijkheid de eerste plaats inneemt op de lijst van de grootste volkerenmoordenaars in de geschiedenis der mensheid met naar schatting 300 miljoen in naam van Allah vermoorde ďongelovigenĒ. Ook sprak hij over ďfantastische wetenschappelijke verworvenhedenĒ van de islam. Maar de waarheid is dat de moslims zelden iets van enig belang hebben uitgevonden. Alle uitvindingen, waarop de islam voor zichzelf aanspraak maakt, heeft het gestolen van de door hen veroverde volkeren en deze tot zijn verworvenheden verklaard:Zoals het getal nul. Dit hadden de moslims uit IndiŽ meegebracht Ė en beweren tot op heden dat zij  het belangrijkste getal van de wiskunde zelf uitgevonden zouden hebben. Ook de overige ďuitvindingenĒ werden bijna voor 100% gedaan door onder dwang bekeerde Griekse wetenschappers. Obamaís toespraak in CaÔro was een totale overgave aan de islam en een dramatische aanval op IsraŽl.

Uitspraken Leon Panetta en Hillary Clinton

Obamaís waakhond, de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta meende net als zijn baas, IsraŽl eens flink te moeten schofferen. Hij eiste van IsraŽl aan de onderhandelingstafel met het PLO-bewind terug te keren. Ook zei hij ,,dat IsraŽl het niet in zijn hoofd moet halen om Iran aan te vallen zonder Washington daar van tevoren in te kennen.Ē Daarnaast riep hij IsraŽl op ,,zichzelf uit het isolement te halen en opnieuw de banden aan te halen met landen zoals Turkije, Egypte, JordaniŽ en het PLO-bewind Hij negeerde hiermee niet alleen de voortdurende weigeringen van Mahmoud Abbas om directe onderhandelingen met IsraŽl aan te gaan, maar ook de talloze extremistische anti-IsraŽl uitspraken van de islamitische leiders in Egypte die regelmatig roepen alle Joden te zullen doden. Panetta vond dat IsraŽl niet moest zeuren over de overname van SyriŽ en Irak door de slachters van ISIS en andere terreurgroepen en ook niet moest zeuren over het feit dat Iran druk doende was met het ontwikkelen van kernwapens. Overal grijpen radicale antidemocratische islamieten de kans om via de schijn van democratie aan de macht te komen en de ontluikende democratische tendensen met harde hand de kop in te drukken, maar de leiders in Washington zien dit gevaar niet als een probleem. Obama liet zich zelfs adviseren door leden van de Moslimbroederschap betreffende zijn Midden-Oosten politiek. Hij heeft heel bewust de kant van de islamfascisten gekozen. Geen wonder dus dat Panetta zegt dat IsraŽl niet moet zeuren over de toenemende macht van de moslimextremisten.

Leon Panetta

De Moslimbroederschap is de 'peetvader' is van het islamitisch extremisme in het Midden-Oosten en de belangrijkste leverancier van de wijdverbreide samenzweringstheorieŽn over de Joden in de islamitische wereld. Ze hebben de belofte afgelegd, dat wanneer ze aan de macht komen, een van hun eerste acties zal zijn het vredesverdrag met IsraŽl nietig te verklaren en Egypte terug te brengen tot een staat van oorlog met de Joodse staat. Panettaís bemoeienis met IsraŽls interne aangelegenheden was typisch het beleid van de Amerikaanse buitenlandse politiek waarbij de vijandigheid van IsraŽls tegenstanders volkomen werd genegeerd. Panetta vergat te zeggen dat IsraŽls premier Benjamin Netanyahu nog steeds zit te wachten op een antwoord van Mahmoud Abbasen trawanten op zijn herhaaldelijk geuite oproep de onderhandelingen te hervatten. Maar het bewind in Ram-allah weigert al jaren met IsraŽl te onderhandelen. Niet de moslimextremisten moeten de hand reiken naar IsraŽl, maar IsraŽl, de enige echte democratie van het hele Midden-Oosten, moet zich Ďaanpassení aan de gruwel die in de buurlanden van de Joodse staat om zich heen grijpt, aldus de mening van Panetta.

IsraŽls minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman herinnerde er aan dat het land-voor-vrede proces al vele jaren duurde en dat de verschillende IsraŽlische regeringen hun goede wil hebben getoond om delen van hun eigen aloude thuisland op te geven. Maar dat al deze handreikingen geen enkel resultaat opgeleverd hadden vanwege de voortdurende onwil van de Ďvredespartnerí. De jarenlange diplomatieke pogingen van IsraŽl om iets met het PLO-bewind af te spreken, zijn allemaal stuk gelopen.

Nog steeds zijn er door de media gehersenspoelde mensen die van mening zijn dat Obama het beste met IsraŽl voorhad. Maar in werkelijkheid is hij continu bezig geweest zich met de interne aangelegenheden van IsraŽl te bemoeien en moslimextremisten die massamoorden plegen, van wapens te voorzien om onder meer de christenen uit te roeien. De man was duidelijk uit op de vernietiging van IsraŽl.

Op dinsdag 1 oktober 2014 had de IsraŽlische premier Benjamin Netanjahoe een ontmoeting met Barack Hussein Obama in het Witte Huis in Washington en leek het opnieuw niet erg te boteren tussen beide leiders. Obamaís gelaatsuitdrukking liet er weer geen enkele twijfel over bestaan een bloedhekel aan Netanyahu te hebben, om nog maar niet te spreken van zijn haat tegen de staat IsraŽl. Slechts enkele uren nadat Netanyahu met hem had gesproken, kwam de stoom al weer uit zijn oren en begon hij als een klein kind te jammeren over door Israťl aangekondigde bouw van een serie nieuwe huizen in de wijk Silwan en in Givat Hamatos in het zuiden van de stad, huizen voor zowel Joden als Arabieren. Alsof er geen andere conflicten in de wereld bestaan, beschuldigde hij IsraŽl ervan de atmosfeer te vergiftigen onder het bewind in Ram-allah en gematigde moslimlanden. Er bestaan geen gematigde moslimlanden als het om IsraŽl gaat. De ďBende van RamallahĒ, de Arabische dictaturen en niet te vergeten, de Ayatollahís in Iran, vinden de uitspraken van Obama allemaal prachtig want ze zien daar een aanmoediging in verder te gaan met hun plannen de staat IsraŽl uit het Midden-Oosten te verwijderen. Netanyahu noemde de kritiek op de bouwplannen bijzonder misplaatst gezien het feit dat een belangrijk deel ervan voor de Arabieren bestemd was.

Ook de andere IsraŽlische leiders sloten zich volmondig aan bij deze kritiek van Netanyahu. IsraŽlís minister van Defensie, Moshe Yaíalon, verduidelijkte dat IsraŽl zal doorgaan met bouwen in Jeruzalem, ondanks de internationale kritiek en dat de Joodse staat zich hiervoor bij niemand hoeft te verontschuldigen.En precies zo is het! IsraŽl is geen toestemming van Obama nodig, nog van de rest van de wereldgemeenschap.

Ook Nir Barkat, sinds 3 december 2008 de burgemeester van Jeruzalem, reageerde bijzonder scherp op de Amerikaanse kritiek ďIk zeg dit klaar en duidelijk: bouwen in Jeruzalem is niet giftig en schadelijk Ė integendeel, het is essentieel, belangrijk en zal op volle kracht blijven doorgaan. Ik zal de woningbouw voor eender wie niet bevriezen in IsraŽls hoofdstad. Discriminatie op grond van religie, ras of geslacht is illegaal in de Verenigde Staten en in elk ander beschaafd land; 2.600 appartementen in Givat HaMatos die wij reeds twee jaar geleden goedkeurden, kunnen meer jonge mensen uit alle sectoren en alle religies aanmoedigen om hier in Jeruzalem te komen wonen en hun toekomst opbouwen, waardoor de hoofdstad van IsraŽl verder versterkt wordt. Wij zullen ons daarvoor niet verontschuldigen.ĒOver de uniciteit van Jeruzalem sprak burgemeester Nir Barkat zich eerder kort en duidelijk uit:ďJeruzalem is ťťn en ondeelbaar. Jeruzalem is de hoofdstad van IsraŽl en al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse Volk.Ē

Om zijn haat tegen IsraŽl nog maar eens duidelijk te onderstrepen, maakte Obama op 10 mei 2016 bekend een bedrag van 50 miljoen dollar aan zijn moslimterroristische Hamas-vriendjes in Gaza over te maken zodat deze Bašl-doodscultuur nog wat extra tunnels richting IsraŽl konnden bouwen en de nodige dodelijke aanvallen plegen op onschuldige IsraŽlische burgers.

Obama wil terreurstaat Palestina erkennen

Het erkennen van een Palestijnse staat is niets anders dan het erkennen van een terreurbeweging, een doodscultuur, een haat predikende bende. Een cultuur die in de 2e wereldoorlog oorlog collaboreerde met de naziís en later met de Russen. Een bende die eerst koning Hoessein van de troon probeerde te stoten om JordaniŽ te veranderen in een Palestijnse staat. Een bende die Libanon in een woestenij en een begraafplaats veranderde. Een bende die zelfmoordenaars naar IsraŽl stuurde om zoveel mogelijk onschuldige IsraŽlische burgers op te blazen. Een bende die door Brussel en Washington jaarlijks van honderden miljoenen euroís en dollars wordt voorzien om hun terreur te contininueren. Een bende die door de Verenigde Naties als een stel troetelkinderen wordt behandeld. Een bende die de christenen al jaren confronteert met geweld en doodslag. Een bende die hun burgers dagelijks volpompen met Jodenhaat georkestreerd vanuit scholen, kranten, moskeeŽn en televisie-uitzendingen. Een islamitisch hoogleraar verklaarde in een televisie-uitzending van de Palestijnse Autoriteit dat de Joden de schuld hebben aan echt alles wat maar fout gaat in de wereld: ďzelfs als vissen vechten, zitten de Joden er achterĒ.

Deze bende moest van Obama een eigen staat krijgen in IsraŽls hartland, de Bijbelse gebieden Samaria en Judea. Ook wilde hij het oostelijk deel van Jeruzalem aan hen verkwanselen. Om zijn haat tegen IsraŽl verder te onderstrepen verleende Obama finaciŽle steun aan diverse NGO-organisaties waarvan er maar liefst 170 zich bezighielden met een politieke oorlog tegen IsraŽl. Bijna al deze ngoís ontvangen trouwens ook financiŽle financiŽle steun van andere wseters landen waaronder van de kliek in Brussel.

Netanyahu: Jeruzalem blijft onverdeeld onder IsraŽlische soevereiniteit:

Jerusalem is van oudsher de enige hoofdstad van het Joodse volk geweest, en dat zal het blijven, verklaarde Netanyahu zondag 17 mei 2015 op de officiŽle Jerusalem Dag ceremonie. ďWe moeten de waarheid vertellen, zonder angst. Dit is waar we onze weg begonnen als een natie, dit is ons huis en dit is waar we zullen verblijven. Alleen onder IsraŽlisch bestuur zal er vrijheid van godsdienst zijn voor alle religies in Jerusalem. Gelovigen bidden op hun heilige plaatsen, niet ondanks ons bestuur in de stad, maar vanwege ons bestuur. We zullen voor altijd een onverdeeld Jerusalem onder IsraŽlische soevereiniteit behouden.

Volgens de IsraŽlische wet moet: ďJerusalem geheel en verenigd blijven als hoofdstad van IsraŽl. Daarnaast is er geen deel van de stad dat kan worden afgestaan aan de controle van een buitenlandse entiteitĒ. Dit zijn clausules in een IsraŽlische Basiswet die is aangenomen in 1980. Het document stelt bovendien dat de bepalingen ervan alleen kunnen worden gewijzigd door een nieuwe grondwet die moet worden aangenomen door een meerderheid van de IsraŽlische Knesset. Voor alle landen die druk blijven uitoefenen op IsraŽl om hun hoofdstad te verdelen en land op te geven voor een valse vrede met terroristische entiteiten, is Gods waarschuwing heel duidelijk.

Obama gaf IsraŽl op de valreep nog dolksteek in de rug.

Op 23 december 2016 nam de VN-veiligheidsraad een anti-IsraŽl resolutie aan waarin de IsraŽlische nederzettingen scherp werden veroordeeld. Israel werd in resolutie 2334 opgedragen te stoppen met het bouwen van nederzettingen in de Bijbelse gebieden Judea en Samaria en het oostelijk deel van Jeruzalem. Met andere woorden: de klaagmuur blijkt volgens de VN dus een illegale nederzetting. De bouw van IsraŽlische nederzettingen werd veroordeeld als een flagrante schending van het internationale recht. Volgens de resolutie hebben de IsraŽlische nederzettingen in de genoemde gebieden geen wettelijke basis. Ze zouden gebouwd zijn in bezet gebied. Het tegen IsraŽl gerichte haatfeest was aanvankelijk gepland op donderdag 22 december maar ging op het laatste moment niet door omdat de Egyptische delegatie zijn resolutie introk.

De aanleiding was een telefoontje van de Egyptische president Al-Sisi aan Donald Trump. Maar ogenblikkelijk daarna besloten Nieuw-Zeeland, Venezuela, MaleisiŽ en Senegal, en alle andere leden van de Veiligheidsraad snel een soortgelijke ​​resolutie op te stellen, en werd deze resolutie alsnog een dag later in stemming gebracht en aangenomen. Veertien landen waaronder Frankrijk. OekraÔne, Groot-BrittanniŽ, Spanje. China en Rusland stemden voor de resolutie. Amerika onthield zich van stemming. Israel en aankomend president Trump hadden Obama tot op het laatste moment dringend gevraagd een veto uit te spreken over deze resolutie. Maar Obama zag zijn kans schoon om IsraŽl op de valreep nog even een flinke dolksteek in de rug te geven door zich van stemming te onthouden. Het was te verwachten dat de IsraŽl-hatende Obama nog een gemene aanval op de Joodse staat zou ondernemen.

Afbeelding afkomstig van israeltoday 25 december.

De OekraÔne besloot vůůr de resolutie te stemmen na aandringen van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden. Obama was bang dat de OekraÔne tegen zou stemmen omdat de OekraÔnse minister Groysman van Joodse afkomst is en bekend staat als een supporter van IsraŽl. Zijn familie woont in de IsraŽlische plaats Ashdod. De druk op hem om vůůr de resolutie te stemmen, moet met grof geschut gebeurt zijn, dat kan niet anders.

Volgens een Egyptisch nieuwsverslag heeft Washington met de Palestijnen samengewerkt deze resolutie tot een succes te maken. John Kerry bleek een week voor het passeren van de resolutie, nog een gesprek met Saeb Erekat de woordvoerder van de landrovers van Ramallah te hebben gehad. Daarnaast bleek Kerry ook een gesprek met Nieuw-Zeeland te hebben gevoerd om ook dit land over de streep te trekken.

Volgens Richard Grenell, die van 2001 tot 2008 de langst zittende Amerikaanse topdiplomaat ooit bij de VN was, bestaat er geen enkele twijfel dat de regering Obama achter de anti-IsraŽl resolutie in de VN Veiligheidsraad zat. Het Witte Huis heeft volgens hem opzettelijk de IsraŽlische premier Netanyahu een flinke trap na willen geven. Eerder probeerde Obama al vergeefs om Netanyahu ten val te brengen. Grenell hoorde persoonlijk van de Franse ambassadeur dat de regering Obama al wekenlang in het geheim aan de VN-resolutie werkte, en John Kerry in dat kader tal van gesprekken voerde met zijn Nieuw Zeelandse collega, met de bedoeling om dit land zover te krijgen de resolutie (mede) in te dienen, waarbij werd beloofd dat de VS deze vervolgens niet met een veto zou treffen.

Het plan voor de resolutie zou van Obama zelf afkomstig zijn. ĎZe hebben geprobeerd om hier Nieuw Zeeland of Egypte de schuld van te geven, terwijl ze zelf over de tekst hebben onderhandeld. Zij zijn degenen geweest die op hun weg naar de uitgang heimelijk een manier hebben bedacht om Bibi Netanyahu een slag toe te brengen.í ĎVergeet niet dat Barack Hoessein Obama probeerde Netanyahu te verslaan,í vervolgde Grenell. ĎDit probleem speelde al geruime tijd, van de CaÔro toespraak aan het begin van zijn ambtstermijn, tot nu deze poging om IsraŽl te raken.íVolgens een bron binnen de IsraŽlische regering ging het om een (diplomatieke) klap van Obama tegen premier Benjamin Netanyahu. Het kantoor van Netanyahu reageerde meteen:De regering Obama heeft niet enkel gefaald om IsraŽl tegen de laster te verdedigen in de Verenigde Naties, zij werkt er achter de schermen mee samen.Ē

Blijkbaar is de met regelmaat terugkerende weigering van de IsraŽlische regering om Obama en trawanten te gehoorzamen de aanleiding geweest om zich van de stemming van VN resolutie 2334 te onthouden. Witte Huis-adviseur Ben Rhodes haalde dit  argument aan in een interview met Judy Woodruff van PBS op 23 december 2016 meteen nadat resolutie 2334 in de VN werd goedgekeurd. Rhodes kwam met de leugen dat de IsraŽlische Ďnederzettingení steeds verder oprukten, zelfs voorbij de door hebzelf aangelegde scheidingsmuur. Er zouden volgens hem ďduizenden nieuwe nederzettingen zijn gebouwd.Ē Hij noemde Obama niet de schurk maar IsraŽl omdat het een eigenzinnige ďserie nederzettingen bouwerĒ was geworden. ďDe Amerikanen konden gewoon niet toestaan dat dit vrede-dodend gedrag nog langer kon blijven doorgaan.Ē De redering van Rhodes was schandalig en leugenachtig want hier is het ware verhaal van Netanyahuís ďnederzettingenĒ beleid. Sinds 2012 heeft de regering Netanyahu geen duizenden nederzettingen gebouwd, zoals Rhodes ten onrechte beweert maar slechts drie. Blijkbaar zijn voor de VS deze drie Ďnederzettingení datgene wat Netanyahu tot de meest extreme leider in de geschiedenis van IsraŽl maakt. In feite is Netanyahuís ďnederzettingenĒ beleid het meest bescheiden onder de recente IsraŽlische premiers. De uitlatingen zijn gebouwd op leugens. Het is niets anders dan fraude.

In IsraŽl noemde men dit de laatste steek in de rug van Netanyahu door de narcist Obama. Een daad die het ware gezicht van de regering-Obama onthulde,' zei de IsraŽlische functionaris tegen lokale media. 'Nu kan de wereld zien waarmee we de afgelopen acht jaar te kampen hadden.' "Er bestaat geen twijfel dat de regering-Obama dit heeft bedacht, erachter staat, de precieze tekst heeft gecoŲrdineerd en heeft geŽist dat de resolutie erdoor zou komen", aldus de IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu. De beslissing van Obama heeft trouwens heel wat negatieve reacties opgeroepen in zijn eigen Democratische partij. Diverse partijleden hadden geen goed woord over zijn beslissing om zich van stemming te onthouden.

Resolutie 2334 was meer dan alleen maar een zorgvuldig georkestreerde messteek in de rug van IsraŽl door Obama. Diverse Palestijnse organisaties zien in zijn beslissing een erkenning voor hun terreurcampagne tegen de bevolking van IsraŽl. De terreurbeweging Fatah zei, dat als resultaat van de VN-resolutie, Ďmeer IsraŽli's met hun leven zullen betalen', zo verklaarde Palestinian Media Watch, een IsraŽlische NGO die de lokale Arabische media volgt en analyseert.

Deze resolutie is niets anders dan diplomatiek terrorisme tegen IsraŽl. De voorstemmers zijn supporters van een terreurbeweging. 3000 jaar geschiedenis van het volk van IsraŽl totaal genegeerd. De resolutie is een overwinning voor de landrovers in Ramallah en de terreurbeweging Hamas in Gaza die beide uit zijn op de vernietiging van IsraŽl. Het geeft ze bovendien het recht door te gaan met het vermoorden van onschuldige IsraŽlische burgers. De resolutie benadrukt volledig ten onrechte dat de Joodse nederzettingen illegaal zijn en een obstakel vormen voor een tweestaten oplossing, een oplossing - die zoals inmiddels genoegzaam bekend- de Palestijnen helemaal niet willen. Steeds opnieuw wordt duidelijk dat de anti-IsraŽl bende de VN volledig in haar zak heeft. Nu is het niet zo dat deze resolutie directe gevolgen heeft, maar hij kan wel leiden tot een nieuwe golf van rechtszaken en sancties tegen IsraŽl en de IsraŽli's die in het Bijbelse hartland Judea en Samaria wonen. Resolutie sponsors MaleisiŽ en Nieuw-Zeeland noemen de nederzettingen in deze gebieden de ďgrootste bedreiging voor vredeĒ.Dit is niet alleen een grove leugen, dit is niets anders dan Jodenhaat, het is antisemitisme.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het besluit van de regering Obama om deze anti-IsraŽlische VN-resolutie niet te vetoŽn, sterk veroordeeld. Maar liefst 342 afgevaardigden stemden voor de veroordeling van deze anti-IsraŽlische acti en slechts 80 stemden tegen. Zo keurde zelfs Obamaís eigen Democratische partij de actie van zijn regering in ruime meerderheid (60%) af. De actie van de regering Obama om alle bebouwing voorbij de ĎGroene lijní te veroordelen is namelijk strijdig met het eerdere Amerikaanse beleid. Want in 2004 steunde het Amerikaanse Congres al met ruime meerderheid de rechtmatigheid van bebouwing in bepaalde delen van Samaria,Judea en het oorstelijk deel van Jeruzalem. Plaatsen met grote Joodse bevolkingspopulaties.

Barack Hussein Obama, John Kerry en een groot aantal andere antisemieten in de regering-Obama hebben gelogen over IsraŽl. Zij hebben trouweloos gehandeld jegens IsraŽl. Gelukkig is het bewind van Obama en trawanten op 20 januari 2017 aan hun eind gekomen. Obamaís handelen ten aanzien van IsraŽl is ronduit desastreus geweest en met hem allen die hem hierin hebben gesteund.

 

Wat alle tegenstanders van IsraŽl ook proberen, ze kunnen Gods plannen niet ongedaan maken en zullen voor hun handelen een zware rekening gepresenteerd krijgen. Zij die menen ongestraft het Bijbelse land te kunnen verdelen, en de kinderen van IsraŽl uit hun huizen te kunnen verdrijven, zullen zich deerlijk vergissen. IsraŽl heeft de hele geschiedenis een aparte plaats in de wereld ingenomenen dat zal straks wanneer de Here Jezus op aarde is teruggekeerd, niet anders zijn. Het is daarom voor ieder mens van cruciaal belang zich achter de Joodse staat en de God van Abraham, Isašk en Jakob op te stellen. Sinds IsraŽl land heeft weggegeven dat God voor eeuwig aan hen heeft beloofd, heeft de bevolking van IsraŽl geen rust meer gehad. Iedere keer dat IsraŽl rekening met de ďBende in RamallahĒ houdt, verslechterdt de situatie. Toen de Joodse bewoners door hun eigen regering uit Gaza werden verwijderd, voorspelden religieuze Joden dat daar een geestelijk conflict op zou volgen. Het concept land-voor-vrede gaat niet alleen lijnrecht in tegen Gods wil, maar heeft op geen enkele manier gewerkt. De wereld heeft IsraŽl aangewezen als zondebok voor alle problemen maar dat zal deze wereld nog zwaar bezuren.

Micha: 4:11-12-13 Wel zijn nu vele volkeren tegen u vergaderd, die zeggen: Zij worde ontwijd; en mogen onze ogen zich aan Sion verlustigen! Maar zij kennen de gedachten des Heren niet en verstaan zijn raadslag niet, dat Hij hen verzamelt als schoven op de dorsvloer. Sta op en dors, gij dochters Sions; want Ik zal uw hoorn van ijzer maken en uw hoeven van koper, en gij zult vele volkeren verbrijzelen en gij zult hun onrechtmatig gewin door de ban van de Here wijdenÖ

Er zijn steeds meer geluiden in IsraŽl te horen die vinden dat IsraŽl in de eerste plaats God moet gehoorzamen en een Bijbelse weg moet bewandelen. Volgens diverse IsraŽlische rabbijnen moet IsraŽl de Almachtige boven alles gehoorzaam zijn. God is IsraŽls geheime wapen.

Jesaja 41:10 -14vrees niet, want Ik ben met u, zie niet angstig rond, want Ik ben uw God Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke Rechterhand. Vrees niet, gij wormpje Jakob, gij volkje IsraŽl! Ik ben het, die u help; luidt het woord des Heren, en uw Verlosser is de Heilige Israels.

Jozua 21:43-45Zo heeft de Here aan IsraŽl het gehele land gegeven, dat Hij gezworen had hun vaderen te zullen geven; zij namen het in bezit en gingen er wonen. En de Here gaf hun aan alle zijde rust, geheel zoals Hij hun vaderen gezworen had; niet ťťn van al hun vijanden heeft voor hen kunnen standhouden; al hun vijanden gaf de Here in hun macht. Niet ťťn van alle goede beloften, die de Here aan het huis van IsraŽl had toegezegd, is onvervuld gebleven; alles is uitgekomen.

En zo zullen ook de eindtijdprofetieŽn in vervulling gaan en zal de wereld gaan ervaren wat het is om de God van IsraŽl te negeren en Zijn volk te vervloeken.

Terug naar: Inhoud