Ahed Tamini heldin van de Palestijnen

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 15 januari 2018) (Laatste bewerking: 15 augustus 2019)

Ahed Tamini heeft sinds haar kinderjaren de ‘hobby’ ontwikkeld om Israëlische militairen, grenspolitie en politieagenten te provoceren waarbij zij dikwijls rake klappen en schoppen uitdeelt in de hoop een reactie uit te lokken om aan te tonen “hoe vreselijk boosaardig die Israëliërs wel zijn”. Zij wordt daarbij geholpen door derden, waaronder haar vader, die de videobeelden maakt, deze nadien bewerkt en via sociale media verspreid. Ahed Tamimi is inmiddels wereldberoemd om haar aanvallen op Israëlische soldaten en heeft de bijnaam Shirley Temper gekregen, omdat ze bij deze provocaties ook haar acteertalent laat zien. Ook is zij inmiddels de lieveling van de internationale anti-Israël meute en de verschillende nieuwsagentschappen noemen haar een ‘vrijheidsstrijder’ een “icoon van het Palestijnse verzet” tegen de Joodse staat terwijl ze door de Palestijnse media en leiders wordt opgehitst en bewust wordt ingezet als anti-Israél propagandamiddel.

Als icoon van het Palestijns verzet werd Ahed Tamini er in het najaar van 2017 door haar familie opnieuw op  uitgestuurd om Israëlische militairen te provoceren hopend op een gewelddadige reactie. Israëlische militairen zijn er op getraind om zich in dergelijke situaties niet te laten provoceren want ze weten dat wanneer ze een klap uitdelen, ze internationaal aan de schandpaal genageld zullen worden. Deze provocaties zijn een regelmatig terugkerend fenomeen en ook in dit geval werd alles weer gefilmd door onder meer haar vader Bassem. Deze Bassem is ook met regelmaat op Facebook te vinden waar hij Israël ervan beschuldigd organen van Palestijnen te stelen en meer van dit soort smeerlapperij.

Tamini provoceert al vanaf haar achtste jaar  Israëlische soldaten en politieagenten, acties die ze laat filmen door haar familieleden en na wat knip- en plakwerk op Youtube en Facebook plaatst om Israél te demoniseren (beeldbron: ABC)

 

Het beeldmateriaal van de vader werd zoals gewoonlijk weer gretig overgenomen door de Qatarse zender Al-Jazeera en  de anti-Israëlische linkse pers in het westen. Dat het meisje uit een Israël/Jodenhatende familie komt die al jaren terreur verheerlijkt, wordt natuurlijk verzwegen. Zo schreef haar moeder Nariman, nadat de 23-jarige agente Hadas Malka van de grenspolitie op 16 juni 2017 bij de Damascus poort in Jeruzalem werd vermoord, en vier anderen gewond raakten over de drie daders: ‘Zij waren helden die de dood hebben getart. Mogen hun voeten rusten op de nek van de dictator.’

 

De laffe moordpartij werd door de Palestijnse terreurbeweging Hamas en Fatah, waarvan Mahmoud Abbas de grote baas is, als een heldendaad geprezen. Elke Palestijn die een gruwelijke moordpartij heeft gepleegd is in de ogen van de “Bende van Ramallah” een held, een verzetsstrijder en een martelaar en een voorbeeld voor anderen.

De familie van Ahed Tamini schuwen het terrorisme ook niet. Zo plande Ahlam Tamimi, een tante van Ahed, een zelfmoordaanslag in Jeruzalem in 2001, met 15 doden.

Hadas Malka vermoord bij de Damascuspoort

De heldin van de “Bende van Ramallah” werd in de vroege ochtend van dinsdag 19 december 2017 van haar bed gelicht en voor onbepaalde tijd opgesloten. Ook haar moeder werd gearresteerd. Zij zit nu vast vanwege een serie aanklachten. Op de militaire rechtbank diste Ahed een broodje-aap verhaal op waarin ze beweerde dat ze een soldaat had aangevallen omdat die leek op een soldaat die haar neef had beschoten met een rubberen kogel. “Ik zag dezelfde soldaten die mijn neef raakten, deze keer voor mijn huis. Ik kon niet zwijgen en ik reageerde zoals ik deed,” vertelde Tamini op de rechtbank. Zij zal vervolgd worden voor het slaan en het toebrengen van verwondingen aan militairen tijdens het vervullen van hun dienst, evenals het aanzetten tot haat en andere klachten.

Het is bekend dat de Tamini-familie in het verleden op soortgelijke wijze soldaten heeft lastiggevallen, maar er is nooit enige actie tegen hen ondernomen. Sinds haar elfjarige leeftijd is er een soort cultus rond Ahed Tamini ontstaan. Als beloning voor haar provocerende optreden tegen Israëlische militairen kreeg zij van de Turkse dictator Recep Tayyip Erdoğan in 2012 de Handala Courage Award.

 

Op deze video is het resultaat te zien van een jarenlange haatcampagne georkestreerd door het bewind in Ramallah. Dat provoceren gebeurt doorgaans ook vaak in het bijzijn van buitenlandse activisten en fotografen die worden opgetrommeld en hopen op een gewelddadige reactie van de militairen. Op de video is te zien dat zij militairen schopt en ze overal voor uitmaakt. “Ik sla je hoofd in” zegt ze terwijl haar moeder druk aan het filmen is en de fotograven plaatjes schieten. Het komt trouwens niet zelden voor dat figuren van de media en buitenlandse activisten, de kinderen betalen voor dit soort acties.

De Palestijnse ‘president’ Mahmoud Abbas die mede verantwoordelijk is, voor de ophitsingcampagnes, in scholen, moskeeën en de media,  vierde  op 9 januari 2018 het begin van zijn 14e ambtsperiode, als leider van de islamitisch geïnspireerde corrupte autocratische nepstaat. Hij werd begin 2005, voor vier jaar gekozen als opvolger van terreurmiljardair Jasser Arafat. Nieuwe verkiezingen stonden gepland voor januari 2009 maar die zijn nooit meer gehouden. Dus zit de corrupte landrover nog steeds op zijn troon als de zichzelf gekroonde keizer van de zogenaamde Palestijnse Autoriteit en de hele wereld noemt hem nog steeds meneer de president.

In december 2017 is zij samen met haar ‘terreurmoeder’ Nariman gearresteerd. en op woensdag 21 maart 2018 door militaire rechtbank in Judea veroordeeld. Het proces werd achter gesloten deuren gevoerd om de Palestijnse leugenmachine een stap voor te blijven. Beide werden elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, plus een voorwaardelijke straf en een boete. De slaande en schoppende Ahed Tamimi riskeerde 14 jaar cel maar kwam er uiteindelijk relatief goedkoop van af. In totaal waren 12 aanklachten tegen haar opgenomen verspreid over 6 verschillende incidenten. De aanklacht omvatte zware mishandeling, ingrijpen in legeroperaties, ophitsing, het uiten van bedreigingen en het gooien van stenen. Ahed Tamimi kreeg een boete van NIS 5.000 (ca. €1200). Haar moeder werd veroordeeld voor ophitsing, het aanvallen van een soldaat en hulp bij een aanval tegen een soldaat. Nariman Tamimi kreeg een boete van NIS 6.000 (ca. € 1400).

Op 29 juli 2018 is zij en haar moeder voortijdig vrijgelaten uit de gevangenis. De ‘Heldin van Palestina’ wordt op de sociale media uitgebreid door de Palestijnse media verheerlijkt met een aantal antisemitische cartoons die haar “vrienden” van de “Bende van Ramallah” daarop hebben geplaatst. Iedereen kan met eigen ogen vaststellen dat de kwestie ‘Ahed Tamimi’ niet gaat over “haat jegens de Zionistische bezetter”, noch over land, noch over een soevereine staat Palestina, maar louter geïnspireerd wordt door pure Jodenhaat uit de oude doos, met alle afgezaagde clichés over Joden erbij.Klik hier maar eens. Na hun vrijlating uit de gevangenis gingen ze bloemen leggen op het graf van de megalomane schurk Arafat. De Turkse moslimextremist en dictator Erdogan noemt haar een heldin en belde haar na haar vrijlating om haar ‘moed’te prijzen.Op de veiligheidsmuur bij Bethlehem is een groot portret van Tamimi geschilderd.

Op 1 augustus 2018 gaf Tamini na haar vrijlating uit een Israëlische gevangenis een interview op de Russische RT TV waarin ze de dagelijkse routine beschrijft voor zichzelf en de hele vleugel van de gevangenis. Uit het interview met Tamimi, die zichtbaar 6 tot 7 kilo was aangekomen in de gevangenis, blijkt dat het allemaal nogal meeviel: feesten, dansen, zingen, TV kijken, boeken lezen zelfs studeren voor een diploma en examens afleggen …. de ‘hel op aarde’ dus…

Over het gevangenissregime in Israëlische gevangenissen van Palestijnen circuleren immers al jaren de wildste verhalen: foltering, uithongering, mishandeling, isolatie enz. Allemaal pure onzin, leugens en misleiding.

Op 28 september 2018 was het provocerende etterbakje te gast bij voetbalclub Real Madrid. Zij was in Spanje om er deel te nemen aan een aantal politieke evenementen.Zij bezocht daarbij ook het Santiago Bernabéu Stadium als eregast van Real Madrid. Een paar uur voor de voetbalderby van Madrid tegen Atletico op zaterdagavond, ontving zij uit handen van oud-voetballer Emilio Butragenio van Real Madrid een officiële T-shirt met haar naam erop en nummer 9.

Real Madrid ontvangt Ahed Tamimi en schenkt haar T-shirt met haar naam

Overigens was nummer 9 het nummer dat gedragen werd door Cristiano Ronaldo toen die nog voor Real Madrid voetbalde. Woordvoerder Emanuel Nachshon van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken twitterde: “Wat een schande, Real Madrid ontvangt een terrorist die aanzet tot haat en geweld, wat is de relatie tussen dit en voetbalwaarden?”. Geen enkele connectie dus. Het hosten van een Arabische terrorist komt voort uit dezelfde waarden die hebben geleid tot de verdrijving van de Joden in Spanje in 1492.

Terug naar: Inhoud