Uit het nieuws 15-01-2018

Door: Franklin ter Horst

Duitse minister Sigmar Gabriel beschuldigd IsraŽl van apartheid

In 2012 beschuldigde de huidige Duitse minister van Buitenlandse zaken Sigmar Gabriel (SPD), op zijn Facebook pagina IsraŽl ervan in Hebron een Apartheidsregime te hebben opgericht. Gabriel ligt vanwege deze valse beschuldiging al enige tijd onder vuur. Tijdens een ontmoeting met moslimvertegenwoordigers in december 2017, rakelde Gabriel zijn uitspraak nog weer eens op en vertelde dat hij enkele jaren geleden Hebron had bezocht en zei dat wat hij zag Ďhem deed denken aan apartheidí aldus de krant Berliner Zeitung die de uitspraak publiceerde. Om uiting te geven aan zijn afkeer van IsraŽl ging Gabriel tijdens zijn bezoek in 2012 ook in gesprek met de extreemlinkse anti-IsraŽlische organisaties ďBīTselemĒ en ďBreaking the SilenceĒ, om hun leugenachtige propaganda aan te horen. De IsraŽlische premier Netanyahu had hem vooraf gevraagd van deze bezoeken af te zien maar dat weigerde Gabriel waarop Netanyahu geen trek meer had in een ontmoeting met hem. Als reactie op de beslissing van Netanyahu zei hij voor de Duitse tv door de regering in Jeruzalem gechanteerd te zijn.

De NGOīs ďBīTselemĒ en ďBreaking the SilenceĒ, hebben het vervloeken van eigen land en volk tot hun taak gemaakt door met regelmaat met manipulatieve en vervalste berichten te komen. Deze figuren deinzen er niet voor terug om zich bijvoorbeeld door de anti-IsraŽl kliek in de VN-veiligheidsraad als ďkroongetuigenĒ te laten misbruiken.

Ook ging Gabriel op bezoek in het landroversnest Ramallah voor een gesprek Rami Hamdallah, de Ďminister-presidentí die de islamitische doodscultuur Hamas en de in 1959 in Koeweit door terreurmiljardair Jasser Arafat opgerichte terreurorganisatie Fatah (letterlijk: de overwinning) onder zich verenigt. De naam Fatah is een omgekeerde afkorting van Harakat at-Tahrir al-Filastini ("Bevrijdingsbeweging van Palestina"). Niet omgekeerd zou dit namelijk "dood" betekenen in het Arabisch. Beide organisaties hebben de vernietiging van IsraŽl ten doel gesteld. Maar ook dat belemmerde Gabriel niet met deze terreurleider te praten. Ook noemde hij tijdens dat bezoek de corrupte Palestijnse leider Mahmoud Abbas zijn vriend. Een feit is dat het Sigmar Gabriel is gelukt om de schijnheiligheid van de Duitse regering ten aanzien van IsraŽl aan de hele wereld duidelijk te laten zien. Nog pijnlijker dan Gabriel kan men zich op zulke netelige diplomatieke terreinen nauwelijks nog gedragen.

Sigmar Gabriel noemt de corrupte Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas zijn vriend. Afbeelding Getty Image.

Malca Goldstein-Wolf, een Joodse vrouw uit Keulen eiste op 22 december 2017 in een open brief verontschuldigingen van Gabriel over diens valse beschuldigingen. ďIn plaats van te helpen bij het bestrijden van antisemitisme, voedt GabriŽl het vuurĒ schreef zij in haar brief. Zij prees zijn idee om moslimleiders te ontmoeten maar beschuldigde hem ervan: ďmunitie aan jongeren te verstrekken die antisemitisme met de moedermelk hebben meegekregen. Als u Joden en zelfs IsraŽl niet wilt beschermen, steun dan in elk geval hun vijanden niet. Maar als je deze gelegenheid gebruikt om je laster tegen IsraŽl te herhalen als een apartheidsstaat, dan is het niet alleen contraproductief, maar moet het ook ten sterkste worden veroordeeld.Ē

Ook heeft Malca Goldstein-Wolfmet een petitiecampagne weten te voorkomen dat de Duitse tv-zender WDR belastinggeld zou gebruiken om een ​​notoire ďJodenhaterĒ George Roger Waters te financieren voor een concert wat op 11 juni 2018 in de Lanxess Arena van Keulen gehouden zou worden. De WDR en andere stations, trokken daarna hun steun in. Deze Waters is een Britse rockmusicus en songwriter. Waters werd bekend als lid van Pink Floyd, maar sinds midden jaren 80 speelt hij solo. Wikipedia

Roger Waters is een felle anti-IsraŽl activist en een vurig supporter van de BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) van de stichter en Palestijnse extremist Omar Barghouti. Deze beweging wordt aangestuurd door een hele serie extremisten waaronder figuren die ĎHitler een held noemení. Waters is niet vies van een flinke portie antisemitisme. Ook schuwt hij de leugen niet zoals blijkt uit zijn toespraak op 29 november 2012 voor de Algemene Vergadering van de VN. Volgens Waters maakt IsraŽl zich schuldig aan een aantal internationale misdaden, zoals apartheid en etnische zuivering. Ook vertelt hij het sprookje dat de terreurbeweging Hamas uit is op vrede met IsraŽl. Ieder wiens geest niet is verduisterd voor de waarheid weet dat deze doodscultuur streeft naar totale vernietiging van IsraŽl. Dat doel staat te lezen in het zesendertig artikelen tellende handvest uit 1988. Hamas is doordrenkt van haat en racisme. Dat staat centraal in de ideologie van Hamas.

Waters tijdens zijn toespraak voor de Verenigde Naties

Tijdens een optreden in BelgiŽ choqueerde hij een deel van het publiek met antisemitische uitspraken. Onder het concertthema Ďdictatoriale regimesí liet Waters een opblaasvarken op met daarop een davidster geprojecteerd. Geschokte muziekliefhebbers merkten op dat er ook een silhouet van een man geprojecteerd werd die de nazigroet bracht. Waters zong ondertussen het lied ďIn the Fleshíí waarin hij Joden uitmaakt voor uitschot. Waters droeg zelf een dictatoroutfit die verdacht veel leek op een nazi-uniform en schoot aan het eind van het liedje het varken met een replica machinegeweer aan flarden.

Sinds Sigmar Gabriel in functie is als de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, gooit hij met regelmaat flink wat olie op het anti-IsraŽlische vuur. Hij stond al bekend als een onnozele hals die zich zonder een greintje diplomatie in het binnen- en buitenland als een olifant door de porseleinkast pleegt te sjokken. Zo noemt hij IsraŽls legaal gekozen leiders, illegaal. Het is hem ook gelukt de Duits-IsraŽlische relatie behoorlijk te vertroebelen. In eigen land worden andersdenkenden door hem afgedaan als ďtuigĒ of nazisten.

Duitsland blijkt niet alleen een IsraŽl probleem te hebben, maar ook de Jodenhaat blijkt weer hand over hand toe te nemen. ďEr is sprake van een psychologische behoefte om IsraŽl van gelijksoortige misdaden te beschuldigen als de generatie van de eigen vooroudersĒschrijft Dr. Manfred Gerstenfeld. Het Duitse weekblad ďSternĒ interviewde in december 2017 Juliane Wetzel van het Centrum voor antisemitismeonderzoek van de Technische Universiteit in Berlijn. Ze zei: ďOok in het midden van de Duitse samenleving is sprake van antisemitische geluiden, die zich presenteren in de vorm van IsraŽl-kritiek.Ē Naar buiten toe doet men zich voor als onverschrokken vriend van IsraŽl, in de realiteit echter toont men alle begrip voor de doodsvijanden van de joodse staat. Bij iedere passende en niet passende gelegenheid bezweert men dat het bestaansrecht van IsraŽl tot het Duitse openbaar belang zou behoren en veroordeelt men luidkeels en met opgezette borst iedere vorm van antisemitisme. In feite laat men echter geen gelegenheid ongebruikt om IsraŽl te grof te demoniseren.

De beschuldiging van Gabriel en anderen dat IsraŽl zich schuldig zou maken aan apartheid, zijn vals want in IsraŽl hebben alle inwoners ĖJoden en Arabieren- gelijke rechten. De IsraŽliís hebben een Joodse staat opgebouwd waarin Joden, christenen en moslims in vrijheid kunnen leven en in vrijheid van hun religie kunnen genieten. IsraŽl kent volledige, politieke, religieuze en andere mensenrechten voor de hele bevolking. In werkelijkheid is IsraŽl de enige apartheidsvrije staat in het Midden-Oosten. In IsraŽl heeft de Arabische bevolking wettelijk volledig gelijke rechten, en meer voorrechten dan de meeste etnische minderheden in de vrije wereld, van de aanwijzing van Arabisch als officiŽle taal tot de erkenning van niet-Joodse religieuze feestdagen. En dit terwijl apartheid al meer dan een millennium een integraal onderdeel is in de rest van het Midden-Oosten. Het bestaan van politieke, religieuze en andere mensenrechten kan van de islamitische Arabische landen in het Midden-Oosten bepaald niet gezegd worden. In deze landen maakt apartheid een integraal onderdeel uit van de gevoerde politiek. Deze landen handhaven nog steeds wettelijke, politieke en sociale discriminatie tegen hun minderheden. Ook Mahmoud Abbas wil de toekomstige Palestijnse staat etnisch zuiveren van alle Joden naar het voorbeeld van de apartheidswetgeving in JordaniŽ en Saoedi-ArabiŽ, waar het Joden verboden is te wonen.

In de onafhankelijksverklaring van 1948 staat dat IsraŽl gebaseerd zal zijn op vrijheid, gerechtigheid en vrede en dat het al zijn burgers sociale en politieke gelijke rechten zal garanderen, ongeacht godsdienst, ras en geslacht. Alle burgers van IsraŽl hebben, het recht op vrije meningsuiting, het recht op democratie en de gelijkheid voor het gerecht of het nu christenen, Druzen of Arabieren zijn. IsraŽl is het enige land in de regio die minderheden de ruimte geeft en profiteert van de rechten die iedere IsraŽli ten deel valt, inclusief de vrijheid om in het openbaar kritiek te uiten, zonder bang te hoeven zijn voor enige vergelding. Christenen hebben in IsraŽl veel betere leefomstandigheden dan waar dan ook in het Midden-Oosten. De wereld moet op de hoogte worden gebracht van deze feiten en moet weten dat figuren als Roger Waters, Sigmar Gabriel, Desmond Tutu, Jimmy Carter en al die anderen er een anti-IsraŽlische agenda op na houden.

VolgensDr. Qanta Achmed, een prominente islamitische schrijfster en arts in New York is IsraŽl het enige land in de regio, dat minderheden niet alleen tolereert, maar ook integreert en daarmee het meest tolerante land in de regio genoemd kan worden.

 

Dr. Qanta Ahmed

Dr. Achmed deed haar uitspraak op 22 mei 2013 in het Menachem Begin Herritage Center in Jeruzalem over de toenemende vervolging van minderheden in het hele Midden-Oosten als gevolg van de Arabische ĎLenteí. Zij is eenuitgesproken criticus van de radicale Islam en de leugens die het spreekt tegen IsraŽl en het Westen.

 

Wat dr. Achmed het meest frustreert is dat de westerse media over het algemeen weigeren om openlijk over de vervolging van minderheden te spreken, vooral als het om christenen in Arabische landen gaat. Intussen wordt de waarheid over IsraŽl genegeerd, en zelfs bedekt met schandalige leugens. Het is veelzeggend, merkte dr. Achmed op, dat IsraŽl: ďde enige plaats in de regio is waar ik deze rede kan houden en daarna naar huis gaan. Wanneer ze zeggen dat IsraŽl een bezetter is, dan is deze bezetting in contrast met andere bezetters een paradijs. Ik wil vechten voor IsraŽls zaak, en ik zou graag zien dat het land van onze voorvaders bevrijd wordt van de werkelijke bezetters.Ē

 

Ook deze video laat zien dat figuren als de sociaaldemocratische minister Sigmar Gabriel, niets anders zijn dan leugenaars en ordinaire Jodenhaters. De schandalige leugens worden met slechts ťťn doel aan de wereld gepresenteerd: IsraŽl een slechte naam te bezorgen en het bestaansrecht ervan teniet te doen. Wat trouwens ook steeds meer opvalt, is dat allerlei figuren die zich Ďchristení noemen ook aan deze hetze meedoen.

Terwijl het bewind in Ramallah, de Verenigde Naties, diverse wereldleiders en allerlei linkse anti-IsraŽl lobbyisten het leven van de Arabieren in IsraŽl proberen af te schilderen als onderdrukkend blijken de feiten hun theorie niet te steunen. Duizenden Arabieren koesteren namelijk sympathie voor de Joodse staat en vinden werk in de Joodse dorpen in Samaria en Judea en ook elders in IsraŽl. Zij zeggen dat de Joodse dorpen eerder een zegen dan een vloek voor hen zijn en vinden dat Samaria en Judea in geen geval in handen van de Mahmoud Abbas en zijn corrupte bende mag vallen en zeggen helemaal geen onafhankelijke Palestijnse staat te willen. Ze zeggen dat een dergelijke staat rampzalig zou zijn, en dat ze liever onder IsraŽlisch bestuur willen blijven. De meeste Arabische inwoners van IsraŽl beschouwen zich helemaal niet 'onderdrukt' en 'levend onder apartheid'. Uit een enquÍte van het New Wave Research Instituut onder 426 volwassen IsraŽlische Arabieren, antwoordde zestig procent van de ondervraagden een Ďzeer trotseíof Ďtamelijk trotseíIsraŽli te zijn.

In het Midden-Oosten leven ruim 350 miljoen Arabieren, onder voornamelijk dictatoriale corrupte regimes. Alleen de Arabieren in IsraŽl genieten volledige politieke en religieuze vrijheid. In de Joodse staat worden ze als volwaardige burgers beschouwd en hebben ze het recht te stemmen tijdens democratische verkiezingen.

Joden, Arabieren, Shiíitische moslims, Druzen en BedoeÔenen, allemaal samen in het IsraŽlische leger.

IsraŽl is geen Nazi-apartheid-staat zoals vele antisemieten/IsraŽl haters de wereld willen doen geloven. Voor apartheid ideologie moet men in de islamitische wereld zijn. Haat en geweld tegen christenen en Joden zijn hier aan de orde van de dag. En wat te denken van de gruwelijke moordpartijen van extremistische moslims onderling. Ze martelen, verkrachten, onthoofden en blazen zichzelf op tussen moslims in Irak, Egypte, SyriŽ, SomaliŽ, Soedan, Pakistan, en Afghanistan om zo maar een paar voorbeelden te noemen. Islam heeft een eeuwenlange bloedige geschiedenis van imperialisme, kolonialisme, slavernij en racisme, afgedwongen met het zwaard. Toch hoort men hier praktisch niets over in de media en al evenmin van de politiek correcte wereldleiders. Alleen IsraŽl moet het ontgelden. Met valse, gemene en leugenachtige beschuldigingen wordt de Joodse staat gedemoniseerd en haar bestaansrecht keer op keer ter discussie gesteld. De Jodenhaat blijkt nog steeds onverminderd te branden in de aderen van velen.

Waar zijn trouwens al die pro-Palestijnse huilebalken- waaronder Sigmar Gabriel, Jimmy Cater, Desmond Tutu, Dries van Agt, Gretta Duisenberg, en al die anderen met hun reacties, nu Irak is toegetreden tot de Arabische landen die schaamteloos de Apartheid tegen de Palestijnen in de praktijk brengen. De benarde situatie van de Palestijnen in het Arabische landen is blijkbaar geen nieuws voor al deze figuren en de rest van de IsraŽl hatende meute wanneer IsraŽl er niet bij betrokken is.Niemand in de internationale gemeenschap geeft om ze nu ze de schuld niet op IsraŽl kunnen schuiven. Ook de westerse media is niet geÔnteresseerd wanneer IsraŽl er niet bij betrokken is. De Iraakse regering heeft een nieuwe wet goedgekeurd die de rechten afschaft van de Palestijnen die daar wonen. De nieuwe wet verandert de status van de Palestijnen van onderdanen in buitenlanders en berooft de Palestijnen van hun recht op gratis onderwijs, gezondheidszorg en reisdocumenten en ontzegt hen het werken in staatsinstellingen. De wet trekt rechten en voorrechten in die aan de Palestijnen waren toegekend onder Saddam Hussein. De Palestijnen zeggen in Irak te worden geconfronteerd met een "etnische zuivering" maar de internationale gemeenschap en media zijn niet in ze geÔnteresseerd omdat IsraŽl er niet bij betrokken is.

Bovendien is ook in de rest van de Arabische wereld niemand in ze geÔnteresseerd. Ook het verhaal van de Palestijnen in SyriŽ, waarvan er ruim 3500 zijn gedood waaronder 460 vrouwen en ruim 60.000 zijn gevlucht, roept geen enkele reactie op van de wereldleiders noch van de media. Familieleden van Palestijnen die door het Syrische bewind gruwelijk zijn gefolterd, zwijgen uit angst voor vergelding van het terreurbewind van Bashar al-Assad. Duizenden zijn vermist waaronder kinderen, vrouwen, journalisten, artsen, verpleegkundigen en hulpverleners. In het Palestijns vluchtelingenkamp Daraía werd ruim veertig maanden lang de watervoorziening afgesloten maar al die eerder genoemde huilebalken doen er het zwijgen toe omdat IsraŽl er niet bij betrokken is.

 

Franklin ter Horst