Uit het nieuws 14-08-2017

Door: Franklin ter Horst

IsraŽl lasteraar Saeb Erekat vraagt om longtransplantatie in IsraŽl.

Na vele jaren IsraŽl te hebben beschuldigd van 'volkenmoord', oorlogsmisdaden en andere kwaadaardige beschuldigingen wil de Palestijnse haatprediker Saeb Erekat nu door IsraŽl aan een nieuwe long geholpen worden. Hij lijdt aan longfibrose. Erekat staat al jaren bekend om zijn typische Palestijnse leiderskwaliteiten: onbetrouwbaar, woordbreker, liegen & bedriegen, achterbaksheid, misleiding, hypocrisie, schijnheilig. Maar nu heeft hij de medische hulp van IsraŽl nodig omdat hij ziek is en wil blijven leven.

Na vele jaren van kwaadaardige beschuldigingen van genocide en oorlogsmisdaden aan het adres IsraŽl, wil de haatprediker Saeb Erekat nu door IsraŽl aan een nieuwe long geholpen worden.

Hij is al in een IsraŽlisch ziekenhuis onderzocht waar doktoren hem hebben verteld dat zijn situatie terminaal is. Is het niet ironisch dat juist deze figuur die het land en het volk van IsraŽl jarenlang heeft gedemoniseerd, nu hoopt dat IsraŽlische chirurgen zijn leven zullen redden door hem met succes een vervangende long te geven. Een long die waarschijnlijk uit een Joodse IsraŽlische donor wordt weggenomen. Erekat staat al enige tijd op een lijst van mensen die wachten op een nieuwe long. IsraŽlische ziekenhuizen accepteren regelmatig Palestijnen, ongeacht wie ze zijn. Zelfs terroristen die IsraŽli's hebben gedood, krijgen levensreddende behandelingen in IsraŽlische ziekenhuizen. Medische zorg is trouwens slechts een van de vele voordelen die Palestijnen uit IsraŽl ontvangen.

Zowel in de tijd dat hij dienst deed als woordvoerder van Jasser Arafat, als onder dat van de huidige leider Mahmoud Abbas, heeft Erekat de leugen en ophitsing tegen IsraŽl en het Joodse volk, tot ťťn van zijn belangrijkste eigenschappen gemaakt. Tijdens IsraŽls ďOperation Defensive ShieldĒ in de terreurstad Jenin in april 2002, vertelde hij aan de toegesnelde verslaggevers waaronder Bill Hemmer van CNN, dat IsraŽl bezig was een massaslachting aan te richten onder de bewoners van het Ďvluchtelingenkampí in de stad. Hij vertelde dat er 1500 mensen werden vermist en er tenminste 500 lichamen onder het puin bedolven lagen. Ook sprak hij van openbare executies om zo de haat tegen IsraŽl verder aan te wakkeren. De internationale media sprak zonder ook maar enige controle te hebben uitgevoerd, van een door IsraŽlische militairen aangerichte Ďmassamoordí. Een golf van verontwaardiging en anti-IsraŽlische hetze overspoelde de wereld. Later gaf hij aan CNN toe geen bewijzen te hebben voor het aantal door hem genoemde doden. Hij beloofde Bill Hemmer van CNN de zaak verder te onderzoeken en met antwoorden te komen maar is daar vanzelfsprekend nooit meer op terug gekomen. In werkelijkheid zijn er in Jenin in totaal 56 doden gevallen waaronder 3 kinderen en 4 vrouwen, de rest waren gewapende PLO-terroristen.

In april 2010 noemde Erekat de beleidslijnen van IsraŽl erger dan die van het blanke Apartheidsregime in Zuid Afrika. Daarmee trad hij in de voetsporen van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter, de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu en vele andere IsraŽl haters. Ook beschuldigde hij IsraŽl van ďoorlogsmisdadenĒ. In mei 2013 herhaalde Erekat zijn beschuldigingen van Ďapartheidí:ďWat er vandaag op de West Bank en in Oost-Jeruzalem gebeurt, kan ik in ťťn woord samenvatten: Apartheid. Vandaag rechtvaardigt IsraŽl zijn apartheidsbeleid met de term veiligheid.Ē Dat zei hij op een bijeenkomst van het VN Comitť voor de Onvervreemdbare Rechten van het Palestijnse Volk. De IsraŽlische afgevaardigde in de Verenigde Naties, Ron Prosor, beschuldigde hem vervolgens van het verspreiden van leugens en ophitsing. Prosor: ďSaeb Erekat zal nooit een kans laten liggen om op de internationale tribune uit te halen naar IsraŽl. Men zou toch mogen verwachten dat een man die belast is om te onderhandelen over vrede, de vredeswil zou aanmoedigen en niet ophitsing tot haat,Ē voegde hij eraan toe.

De westerse media houdt van Erekat en hangen aan zijn lippen wanneer hij weer eens zijn specifieke ďdiplomatiekeĒ kwaliteiten ten gehore brengt.

Erekat, nooit gebrek aan internationale persbureaus die graag de Ďwaarheidí uit zijn mond willen horen

Na al die jaren, weet Erekat dat de westerse media zijn verbazingwekkende staat van dienst omtrent leugens en bedrog, zullen blijven publiceren. Zo ook zijn fabel dat het Palestijnse volk in 1948 door IsraŽl met geweld uit hun huizen zijn verdreven en verbannen uit hun thuisland. In 1948 bestonden er echter nog geen Palestijnen en was er geen thuisland met de naam Palestina. Het ging om Arabieren die niet door IsraŽl uit hun huizen zijn verdreven maar in opdracht van de Arabische leiders.

In november 2010 prees hij de moordenaar van de IsraŽlische minister van toerisme Rechavam Ze'evi. Zeíevi werd op 17 oktober 2001 in het Hyatt Hotel in Jeruzalem door Majdi Al-Rimawi een volgeling van Arafat in zijn hotelkamer vermoord. De moordenaar werd door een IsraŽlische rechtbank tot levenslange gevangenisstraf plus 80 jaar veroordeeld omdat hij als bevelhebber van de ďgewapende armĒ van de PLO meerdere zelfmoordterroristen naar Jeruzalem had gestuurd.

Tijdens de militaire operatie ďProtective EdgeĒ (Beschermende Rand) in 2014 van het IsraŽlische leger tegen de terreurbeweging Hamas beweerde hij in een radio-interview, dat 96 procent van de slachtoffers in Gaza burgers zouden zijn. Hij sprak van 12.000 doden en 12.000 gewonden. In werkelijkheid lag het aantal slachtoffers op 2.140 waarvan 52 procent terroristen van Hamas en andere terreurgroepen. Een deel van de burgers zijn omgekomen omdat ze door Hamas als menselijke schilden werden gebruikt. Ook gebruikte Erekat de woorden ďgenocideĒ en ďoorlogsmisdadenĒ terwijl IsraŽl zich verdedigde tegen de golf aan raketaanvallen op onschuldige IsraŽlische burgers. Ook deed hij het voorkomen alsof het bij Hamas om een stel vredelievende knaapjes gaat want op de Arabische radiozender A-shams Radio zei hij in het Arabisch: ďHamas is een politieke Palestijnse beweging, die geen terroristische beweging is.Ē Maar Hamas houdt er zelf een heel andere mening op na want op 11 mei 2011 zei een parlementslid van Hamas op Hamas-TV "Palestijnen komt de eer toe om de Joden uit te roeien."

Er waren gedurende ďProtective EdgeĒ maar liefst 705 extra journalisten afkomstig uit 42 landen speciaal naar IsraŽl vertrokken om verslag van deze oorlog te doen en dat bovenop het aantal van 750 journalisten die al op regelmatige basis in IsraŽl gestationeerd waren.

Alan Baker, IsraŽls voormalige ambassadeur in Canada, die betrokken was bij de vredesonderhandelingen met de Palestijnen, noemde in deze video Saeb Erekat ďeen volleerde leugenaar.Ē Zo zag hij op een keer Erekat ďletterlijk in tranenĒ op CNN, sprekend over wat alleen maar kan worden omschreven als doortrapte leugens over de manier waarop de IsraŽlische strijdkrachten zijn Palestijnen aanvielen en afspraken schenden. Naar aanleiding van deze uitzending belde Baker hem op met de vraag ĎSaeb, hoe kunt je zoiets zeggen? Jij weet dat dit niet juist is! Erekats reactie was: ĎAlan, jij doet jouw job en ik doe mijn job.í Met andere woorden, zijn job is al jaren liegen over alles en nog wat, en de internationale media vind het allemaal prachtig.

Saeb Erekat: wat zal ik nu weer eens verzinnen

Naast alle leugens ontkent hij ook het recht op zelfbeschikking van de Joden. Volgens hem is vrede onmogelijk zolang de Westelijke Jordaanoever (de Bijbelse gebieden Samaria en Judea) en ook Jeruzalem niet etnisch wordt gezuiverd van Joden. Erekat is een leugenaar die zonder blikken of blozen de geschiedenis vervalst. De mainstream media vind het allemaal prachtig want die geven hem steeds opnieuw een platform om zijn nepnieuws te verkondigen.

Tijdens een conferentie in MŁnchen verkondigde hij dat zijn familie al 8800 jaar geleden in Palestina leefde en dat terwijl de naam Palestina pas in 135 n.Chr. is geÔntroduceerd door de Romeinse keizer Hadrianus. Hij noemde zichzelf Ďde trotse zoon van de Kanašnietení. Deze leugen wordt zelfs onderwezen in de scholen van het PLO-bewind. De Times of Israel was erbij toen Erekat zijn fabels verkondigde: Hij zei letterlijk het volgende: ďIk ben de trotse zoon van de Kanašnieten die daar 5500 jaar geleden leefden totdat Jozua Bin-Nun de stad Jericho in de as legde.Ē Volgens Erekat heeft Jozua Bin-Nun bekend van het ĎBoek Jozuaí uit het Oude Testament, dus in 3500 v.Chr. de stad Jericho in de as gelegd. Maar de Bijbelse Jozua leefde pas 2200 jaar later en wel rond 1300 v.Chr. De Kanašnieten zijn trouwens geen Arabieren maar nazaten van Cham. Toch beweert Erekat wel degelijk een Arabier te zijn dus kan zijn verhaal Ďeen trotse zoon van de Kanašnieten te zijní, op de mesthoop. Erekats familie komt van oorsprong uit het Huwaitat gebied, het grensgebied van JordaniŽ en Saoedi-ArabiŽ in de noordwestelijke Arabische Peninsula. De media wacht nog steeds met spanning op het moment dat Erekat, in Jericho de grot zal aanwijzen waar volgens hem zijn voorouders 8800 jaar geleden leefden.

Een jaar geleden werd bij Erekat longfibrose vastgesteld en kreeg daarvoor medicijnen die hem enige tijd hebben geholpen maar zijn conditie is de laatste tijd dramatisch achteruit gegaan. Opeens lijken hem IsraŽls goederen en diensten toch niet zo verschrikkelijk meer als tijdens zijn frequente oproepen de BDS-beweging (Boycott, Divestment and Sanctions) te steunen. Deze beweging voert wereldwijd campagnes met het doel de IsraŽl te isoleren door het boycotten van producten uit de Bijbelse gebieden Samaria en Judea. Joden worden door deze kliek ďZionistische varkensĒgenoemd. Zionisme noemt men racisme en terrorisme. De BDS-beweging is er niet om de Palestijnen te helpen, maar heeft slechts ten doel IsraŽl te demoniseren.

Erekat zou ook naar Europa, Amerika of een ander Arabisch land kunnen gaan om de transplantatie en behandeling te krijgen. Maar nee hoor, hij wil het beste hebben voor zich. En dus, koos hij voor IsraŽl het land en het volk dat hij jarenlang heeft vervloekt en veracht. Hij wil de beste medische zorg voor zichzelf en dat is in IsraŽl te vinden. Het is voor velen binnen de IsraŽlische samenleving ondenkbaar dat deze figuur die Israel jarenlang heeft beschuldigd van oorlogsmisdaden en genocide, hulp van IsraŽl zou krijgen.

Maar IsraŽlische artsen zien het als hun plicht om levens te redden. Terwijl het aan de frontlijn van het terrorisme ligt, heeft IsraŽl er geen enkele moeite mee om anderen te hulp te komen, zelfs niet waar het gaat om burgers van een bewind dat de vernietiging van IsraŽl in haar handvest heeft staan. Terwijl Hamas terreurleider Haniyeh IsraŽl bedreigde met totale vernietiging, kreeg uitgerekend zijn kleindochter Amal Haniyeh een medische behandeling in IsraŽl. De toestand van het een jaar oude meisje was door een acute infectie van haar spijsverteringskanaal zo verslechterd dat Haniyeh het meisje naar IsraŽl stuurde waar zij in kritieke toestand werd opgenomen. Zonder te aarzelen opende de Joodse Staat zijn armen om het kind te helpen. Zij werd onderzocht in het Schneider Kinderziekenhuis in Petach Tikwah maar de IsraŽlische artsen slaagden er helaas niet in om de oorzaken van de plotselinge vergiftiging van het meisje te achterhalen waarna het meisje in kritieke toestand naar Gaza is teruggekeerd. Berichten over de gebeurtenis zijn verwijderd van alle officiŽle websites van Hamas.

Haniyeh bij zijn kleindochter

Ook de Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas stuurde in 2015 zijn zwager naar een privťkliniek in Tel Aviv voor een levensreddende hartoperatie. Eerder stuurde hij ook zijn vrouw naar hetzelfde ziekenhuis. Dit verschijnsel herhaalde zich begin april 2016, toen bij Aboe Lavi, de broer van Abbas, kanker was vastgesteld en hij voor behandeling naar IsraŽl ging. Deze steenrijke Aboe woont in Qatar. Hij zou overal ter wereld terecht kunnen, maar Aboe koos ervoor om in het luxe Medisch Centrum Assoeta in Tel Aviv door Joden te worden behandeld. Stof om over na te denken, voor mensen die veel te gemakkelijk de beweringen over ĎIsraŽlische apartheidí accepteren zonder naar de feiten te kijken.

De artsen in IsraŽl maken geen verschil tussen Joden, Arabieren, terroristen of christenen. De artsen kijken evenmin naar religie of wat hun politieke achtergrond ook is. Ze helpen iedereen, zelfs Palestijnse terroristen die gewond zijn geraakt bij een aanslag op onschuldige IsraŽlische burgers. Ze doen dat uit liefde voor het leven en uit liefde voor de Schepper. In IsraŽlische ziekenhuizen worden patiŽnten met een menselijke eigenschap geconfronteerd die zeldzaam is het Midden-Oosten. En daarom zal ook Erekat niet geweigerd worden.

Franklin ter Horst