Uit het nieuws 08-06-2020

Door: Franklin ter Horst

De Turkse dictator Erdogan wil in 2023 het Ottomaanse rijk herinvoeren.

De Turkse dictator Recep Tayyip Erdoğan is druk doende van Turkije een regionale terreurstaat te maken. Hij droomt van een islamitische verovering van Jeruzalem en vind dat de vlag van de islam weer in Jeruzalem moet wapperen zoals tijdens de overheersing van Jeruzalem tijdens het Ottomaanse rijk. Erdoğan heeft aangegeven Israël met 5 miljoen soldaten te willen overspoelen. Het Joodse volk weet wat het is om opgejaagd en vermoord te worden. Allen die denken Jeruzalem te kunnen veroveren zullen echter vaststellen een grove fout te hebben gemaakt. Hij is van plan het Ottomaanse Rijk in 2023, na precies 100 jaar ‘dood’ te zijn geweest, weer te gaan herstellen. Hij ziet zichzelf als een sultan die klaarstaat om Turkije naar een nieuwe gouden eeuw te leiden. Iedereen die niet wenst met hem in zee te gaan, dreigt hij met uitroeiing. De handen van deze dictator zijn al bevlekt met het bloed van talloze Koerdische burgers in Turkije en Syrië. Hij is niet alleen een Joden- en Koerden hater, maar ook christenen kunnen rekenen op vervolging. Naar verluidt zijn 50 Aramese kerken, kloosters en begraafplaatsen geconfisqueerd in de zuidoostelijke Turkse stad Mardin, waar kleine minderheden Aramese en Armeense christenen wonen. Er is in Turkije duidelijk sprake van toegenomen discriminatie van christenen. 

Het lijkt er op dat de megalomane despoot Erdoğan zijn onderdanen aan het voorbereiden is op een oorlog. Zijn troepen zijn zonder enig mandaat Syrië binnengetrokken waar ze steun verlenen aan diverse islamitische terreurgroepen in de al sinds 2011 voortdurende oorlog tussen het Syrische leger en deze terreurgroepen. Een van Erdoğan's steunpilaren in Syrië is het Al-Nusra front. Deze terreurbeweging beschikt nog over ruim 10.000 volgelingen. Het heeft tijdens de oorlog in Syrië de meest gruwelijke misdaden gepleegd tegen het Syrische leger en de Syrische burgerbevolking. Ook heeft Erdoğan islamitische terroristen van onder meer ISIS van Syrië naar Libië gestuurd voor hulp aan de ‘regering’ in Tripoli die wordt bijgestaan door diverse islamitische bendes in hun strijd tegen Khalifa Haftar.

Sinds de liquidatie van Moeammer Gadhaffi in 2011 wordt Libië geteisterd door terreur van elkaar bestrijdende groepen. Barack Hoessein Obama was de stuwende kracht achter de invasie in Libië. Hij gebruikte als argument: “het is in ons nationale belang” dat wij ons niet afzijdig kunnen houden en moeten helpen deze tiran te verwijderen. Ook zegt Erdoğan dat de Griekse eilanden bij Turkije horen aangezien ze ooit deel uitmaakten van het Ottomaanse rijk. Griekenland staat al jaren in het Turkse 'Rode Boek' als vijandig te boek. Turkse gevechtsvliegtuigen schenden met regelmaat het Griekse luchtruim. 

Afbeelding overgenomen van www.wnd.com/2019/12

In eigen land gaat Erdoğan onverminderd door met hardhandig optreden tegen academici, journalisten, studenten en anderen die zich durven uit te spreken tegen wat hij in Turkije en andere landen in het Midden-Oosten doet. Zijn toespraken doen op huiveringwekkende wijze denken aan Adolf Hitler, die de Duitsers eveneens massaal wist te hypnotiseren met megalomane visioenen over een nieuw groot en machtig wereldrijk. Het Westen sluit de ogen met alle fatale gevolgen van dien. Zijn volgelingen noemen hem ‘de leider van de Ummah’.Hij maakt geen geheim meer van zijn ronduit dictatoriale plannen. Hij kondigt genoeglijk aan dat hij meer macht en invloed wil en zorgt ervoor dat de politieke critici zonder problemen opgepakt kunnen worden.

Op 25 oktober 2019 woonde Erdoğan een vrijdaggebed bij in de Grote Çamlıca-moskee in Istanbul. Na de gebeden reciteerde de hafiz van de moskee het Koranvers Al-Fath, wat in het Engels 'overwinning’ betekent. Vervolgens nam Erdoğan de microfoon en zei tegen de aanwezigen: “Wij zijn de Ummah (natie) van Mohammed en Allah gebiedt ons gewelddadig te zijn jegens de kuffar (ongelovigen). Het woord kuffar / kafir toont de algemene politieke behandeling van christenen, joden, hindoes, boeddhisten, animisten, atheïsten en humanisten. Zijn opmerking werd met gejuich ontvangen door de aanwezigen die vervolgens luidruchtig het "Allahu Akbar" ten gehore brachten. De kreet die onder meer ook klinkt wanneer islamitische koppensnellers hun tegenstanders onthoofden.

 

De politieke islam pleit niet alleen voor een religieuze superioriteit boven de kafir maar vereist ook de doctrine dat moslims de kafirs domineren op politiek gebied en cultuur. De uitspraken van Erdoğan moeten toch op zijn minst de alarmbellen doen rinkelen en een waarschuwing zijn voor alle niet-moslimnaties die het niet eens zijn met zijn wereldbeeld.

De belangrijkste adviseur van Erdoğan, generaal Adnan Tanriverdi, pleit voor een islamitisch superleger. Zijn plan houdt een confederatie van 61 islamitische staten in, die zich laten leiden door de sharia. De Turkse stad Istanboel moet de hoofdstad worden van dit enorme islamitische machtsblok. In zijn plan wordt Israel op een gegeven moment aangevallen en overwonnen door een gezamenlijke aanval van die islamitische landen. De doelstellingen van Erdoğan worden ondersteund door diverse Turkse columnisten die in recente columns Jihad, martelaarschap en kalifaat prijzen.

In een column van 10 februari schreef Mustafa Kasadar: "Deze Ummah heeft zijn waardigheid en eer gekregen van Jihad en martelaarschap". Het gaf vorm en orde aan de hele wereld. Maar toen het een natie werd die walgde van de dood, en het verlangen naar martelaarschap vergat en de voorkeur gaf aan het wereldse leven toen werd het een speelbal van de niet-moslimlanden ". Bij deze gelegenheid feliciteren we alle maatschappelijke organisaties, vooral de Anadolu Gençlik Derneği (Anatolian Youth Assocatian, AGD) die opnieuw de jihad en martelaarschap op de jongerenagenda heeft gezet.”

Muzaffer Dereli schreef op 6 maart: "Als we bang worden wanneer oorlog en jihad worden genoemd, toont dit de zwakte van ons geloof aan. Alleen hypocrieten vluchten voor oorlog. Jihad is werken en moeite doen om Allah's opperste naam naar het universum te verspreiden. Wanneer het nodig is, is het verplicht jihad te volgen.

Burhan Bozgeyik schreef op 20 maart 2020: “Er kan geen islam zijn zonder een staat. Er moet een staat zijn, een bestuurder van alle moslims. De uitspraken van Allah zullen op alle gebieden dominant zijn (de uitspraken en acties van Mohammed zijn opgenomen in deze uitspraken.) Alle moslims zullen broers zijn, zullen verenigd zijn. Jihad is een geldige uitspraak tot de dag des oordeels. Laten we het ronduit zeggen, als de moslims zich verenigen, naar de hel met alle ongelovigen die, in de taal van de koran, allemaal vuil zijn. De moslims zijn verenigd, ze zullen allemaal als honden zijn aan onze deur.”

Mustafa Çelik schreef in een column van 11 maart: "Het Rashidun-kalifaat is voor moslims een maatstaf in de regering. Het kalifaat is de aangeboren natuur, kan de aangeboren natuur worden vergeten? Het kalifaat van de Rashidun was de periode in de islam na de dood van Mohammed (632) tot aan de stichting van het rijk van de Omajjaden (661), waarin de moslims werden aangevoerd door de vier Rechtgeleide Kaliefen. Het kalifaat kwam in beeld toen de mens werd geschapen. Het kalifaat maakt deel uit van de agenda overal waar mensen zijn. Zonder het kalifaat kan de aangeboren aard van de mens niet worden bevredigd. Degenen die hun geest vervuilen met ideologieën kennen deze realiteit niet. Regeren zonder datgene wat Allah heeft bevolen, is een wreedheid die bestaat uit duisternis. Met de afschaffing van het kalifaat werd onze wereld donkerder."

 

De vijanden van het kalifaat ontnamen ons de mogelijkheid om geregeerd te worden met onze religie. Ze stalen de zon uit onze ogen en de bron uit onze neus. Bij gebrek aan een kalifaat hebben we in de lente van ons leven winters beleefd, alsof we ons leven vanaf het einde begonnen.'De afschaffing van het kalifaat is een epos van verdriet. Ze lieten moslims het kalifaat vergeten, wat de aanbeveling van de profeet is. Onze troepen gehoorzamen de oproep van onze profeet om 'de jihad te maken met je handen, je woorden en je bezittingen' en 'stop' te zeggen tegen de brutale aanval van de vijand. Dit soort preken worden elke week in de diverse moskeeën in Turkije uitgezonden. Het is allemaal “Jihad”wat de klok slaat.

 

Erdoğan dreigt onophoudelijk Israël met vernietiging en voorziet diverse islamitische terreurgroepen van logistieke, financiële en materiële hulp waaronder zijn beschamende steun aan Hamas de Baäl-doodscultuur in Gaza. Dat is niets anders dan een daad van agressie tegen Israël. In werkelijkheid geeft hij echter helemaal niets om die Palestijnen want terwijl hij lippendienst betuigt aan de Palestijnse zaak en Hamas prijst, klagen Palestijnse vluchtelingen die uit Syrië naar Turkije zijn gevlucht, over discriminatie en mishandeling door de Turkse autoriteiten. Volgens Palestijnse bronnen zijn er in Turkije ongeveer 10.000 Palestijnse vluchtelingen die gediscrimineerd worden en in erbarmelijke omstandigheden leven.

De Verenigde Naties en de Europese Unie hebben de verplichting om Erdoğan onder druk te zetten alle steun aan Hamas te staken. Maar ze doen niets. Allemaal zijn ze bang voor deze despoot. Hij verspreid ook met regelmaat leugens over Israël. Liegen, bedreigen en veroordelen is wat hem bezig houdt wanneer het om Israël gaat. Zo beschuldigde hij in december 2019 de Joodse Staat openlijk van het ‘executeren en genadeloos vermoorden van onschuldige meisjes, vaders, moeders, bejaarden, kinderen en jongeren in de straten van Palestina. En tijdens een toespraak in Turkije lasterde hij Israël met de woorden:‘Joden in Israël slaan Palestijnse vrouwen en kinderen wanneer ze op de grond liggen, maar wij zullen deze lui als moslims confronteren, en als ze ons durven tegen te werken, zullen we ze een lesje leren.’

Ook maakt hij er een gewoonte van de Israëlische premier Netanyahu te beledigen maar die reageert daar doorgaans heel gelaten op want hij schreef op Twitter: ‘Ik ben weer eens het doelwit geworden van het dagelijkse getreiter van de antisemitische dictator Erdogan.’

Hij is volledig bezeten van Israël en scheldt ons uit, terwijl zijn leger massaslachtingen aanricht onder vrouwen en kinderen in Koerdische dorpen.’Hij voert Inderdaad nog steeds een bloedige etnische zuivering tegen het Koerdische volk. Een bekende uitspraak van hem is: ‘We zullen de hoofden van de Koerden verpletteren!

Meer recentelijk heeft de Turkse dictator oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid begaan tegen de Syrische Koerden toen hij ‘Operatie Lentevrede’ lanceerde in het noorden van Syrië. Dat is de poging om etnische zuivering te gebruiken om de demografische samenstelling te veranderen van een groot deel van wat de Koerden Rojava noemen, de Koerdische autonome regio langs de Turkse grens in Syrië. Naar verluidt gebruikte hij ook chemische wapens tegen de Syrische Koerden tijdens de laatste illegale inval in Syrië. De obsessie van de Turkse leider ten aanzien van Israël, evenals wat betreft de Koerden, is goed gedocumenteerd

Zoals gezegd is het in 2023 100 jaar geleden dat het Ottomaanse Rijk definitief ten val kwam. Erdoğan heeft dat jaar in gedachten om dat rijk weer te doen herleven, of daar in ieder geval een (militair) begin mee te maken. Hij pleegt bloedbaden tegen zijn eigen volk, terwijl hij Israël ervan beschuldigt de Palestijnen af ​​te slachten. Op 3 augustus 2019 bracht het onafhankelijke Turkse nieuwsplatform T24 een video uit van een zomerkamp voor kinderen. Meer dan 50 meisjes bedekt met bloemen en hijabs stonden voor de camera en hieven hun vuisten toen een jonge vrouwelijke leider in het Turks schreeuwde: 'Joden!' De meisjes schreeuwden met: 'Dood!' en de Palestijnen zullen worden gered. Het antisemitisme is in Turkije op elk niveau aanwezig. Erdoğan’s Justice and Development Party (AKP) is verbonden met de Moslimbroederschap, wiens oprichter, Hassan al-Banna, een artikel heeft geschreven over het belang van de industrie van de dood‘. Dat is het idee, dat zijn de principes die Erdoğan volgt.

Turkse artsen van de Medische Vereniging (TMA) denken dat Erdoğan lijdt aan een ernstige psychologische stoornis en stelden de diagnose dat hij een narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPS) heeft. Mustafa Altıoklar, arts en de directeur van TMA, werd prompt gearresteerd voor deze diagnose. Een van de symptomen van NPS is het neerkijken op mensen die de patiënt als minderwaardig ervaart, terwijl een ander symptoom een overdreven gevoel van eigenbelang en superioriteit is. Woedend en minachtend reageren en ongeduldig of boos zijn als men geen speciale behandeling krijgt, zijn andere symptomen die bij een persoon met NPS optreden.

Als je kijkt naar Erdoğan’s eigen staat van dienst op het gebied van ernstige schendingen van de mensenrechten, zou je op zijn minst kunnen concluderen dat hij totaal geen zelfkennis heeft. Bovendien zeggen oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen hem helemaal niets. Hij is daarom beslist niet in de positie om Israël de les te lezen over mensenrechtenkwesties. Onder Erdoğan werd Turkije een vijand van Israël en probeert Turkije de moslimbevolking in Jeruzalem te hersenspoelen. Tegelijkertijd probeert het de controle over de Tempelberg in Jeruzalem over te nemen. De Anatolische antisemiet droomt van een nieuw Ottomaans kalifaat maar dat zijn geen zaken waar de leiders van EuroBabel zich druk over maken want het Turkije van Erdoğan is per slot van rekening onze NAVO-partner en EU-bondgenoot.

De Qatarse haatzender Al-Jazeera laat de kijkers al jaren in volle teugen meedrinken uit de door hen gepresenteerde anti-Israël gifbeker.

 

Dr. Abduljabbar Saeed, Professor Dr. Abduljabbar Saeed, hoofd van de afdeling Koran en Sunnah van de Shari'a-faculteit van de Qatar Universiteit, zei in een interview op 16 mei 2020 op de Qatarse haatzender Al-Jazeera dat Allah de moslims zal helpen elke centimeter van Palestina te bevrijden. Hij haalde daarbij een Hadith aan waarin de profeet Mohammed zei dat ‘de dag des oordeels niet zal komen voordat de moslims de joden bevechten en hen doden.’ “We vertrouwen erop dat Allah ons eerder dan later zal herstellen in onze religie en dat we Palestina zullen bevrijden van de rivier de Jordaan tot aan de Middellandse Zee, van zijn noordelijke grens met Zuid-Libanon tot Um Al-Rashrash (Eilat) in het zuiden van Palestina. Palestina omvat al zijn grond, elke korrel zand, zijn wateren, zijn bergen, zijn rivieren en zijn woestijnen. We erkennen geen andere vorm van Palestina en we zullen onder geen enkele omstandigheid het bestaan ​​van de bezetting op één centimeter ervan accepteren.”

 

Ook zei hij dat de overwinning alleen behaald kan worden door het opofferen van alles wat kostbaar is en door het "bloed van de martelaren en over de schedels van de vijanden”.Het vertrouwen dat we in Allah stellen is altijd en voor altijd groot. Dit is een belofte van Allah en zijn boodschapper. De profeet zei: 'De moslims zullen (de joden) doden, totdat de rotsen en de bomen zeggen:' Oh dienaar van Allah, er zijn joden achter mij, kom en dood hem.' Dit zijn de beloften en wetten van Allah die ons beheersen.

 

m8012d.jpgHaatprediker Abduljabbar Saeed op Al-Jazeera

 

Al-Jazeera laat de kijkers al jaren in volle teugen meedrinken uit de door hen gepresenteerde anti-Israël gifbeker. De zender zetelt in Doha de hoofdstad van Qatar en is eigendom van de Qatarse leider Tamin bin Hamad al-Thani. Onder zijn leiding heeft Qatar zich ontwikkeld tot een gevaarlijke vijand van Israël en is één van de belangrijkste sponsoren van diverse moordende islamitische terreurgroepen waaronder Hamas de Baäl-doodscultuur in Gaza. Qatar doneert met regelmaat grote sommen geld aan deze terreurbeweging. Op de Donor Conferentie voor Gaza van 12 oktober 2014 in Cairo, doneerde Qatar maar liefst 1 miljard dollar voor de reconstructie van de Gazastrook. Van die reconstructie is helemaal niets terecht gekomen want al het geld wordt besteed aan het produceren van oorlogstuig. De burgers in Gaza leven in een despotisch geleide islamitische dictatuur die maar één doel heeft: Israël vernietigen en de Joden in de zee drijven. Het gaat om een door de duivel gedreven oorlogszuchtige bende die de dood en het martelaarschap tot het hoogst haalbare beschouwd.

De kliek in Qatar is machtig geworden dank zij gas- en oliewinning en is uitgegroeid tot een van de rijkste landen ter wereld met steun van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Qatar is in heel Europa actief in het sponsoren van Moslimbroederschap-radicalisme. De kamelendrijvers uit Qatar, doneerden in 2015 11 miljoen pond aan Oxfords St. Anthony's College, waar in die tijd de moslimextremist Tariq Ramadan doceerde. Deze figuur wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste islamitische leiders in het Westen. Hij geeft de indruk een ‘gematigde’ moslim te zijn maar is verre van dat. Het gaat om een wolf in schaapskleren. Hij is de kleinzoon van Hassan al-Bana, oprichter van de Moslim Broederschap, wiens motto luidt: "Allah is ons doel; de profeet onze leider; de Koran onze wet; Jihad is onze weg; sterven voor Allah is onze hoogste hoop." Hij ontkent het bestaansrecht van Israël en rechtvaardigt het vermoorden van Israëlische burgers. Deze haatprediker kreeg in 2006 op hoge kosten van de Nederlandse gemeenschap -namelijk 200.000 euro per jaar voor één dag per week, en 400.000 euro extra voor debatten en wijkbezoeken- een gasthoogleraarschap aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook trad hij in dienst als adviseur integratie van de gemeente Rotterdam. Een regelrechte schande!!! 

Franklin ter Horst