Uit het nieuws 06-02-2017

Door: Franklin ter Horst

 

De erfenis van Barack Hussein Obama (deel 5)

Obama’s betrokkenheid bij de oorlog in Irak en de ‘revolutie’ in de Oekraïne en het nucleaire nep-verdrag met Iran

Voor velen is het nog steeds een volslagen raadsel waarom Barack Hussein Obama de moslimjihadist en terreurleider Abu Bakr al-Baghdadi in 2009 heeft vrijgelaten. Hij werd gevangen gehouden in Camp Bucca een detentie faciliteit in Irak. Na zijn vrijlating splitste Baghdadi zich af van Al-Qaeda en formeerde IS(IS) later omgedoopt tot simpelweg, “Islamitische Staat” (IS) waarbij hij zichzelf tot Kalief Ibrahim uitriep. Er waren van meet af aan al aanwijzingen dat IS(IS) net als de terreurbeweging Al-Qaeda producten zijn van de CIA en dat Obama mede betrokken is geweest bij de creatie van IS(IS) en bij de financiering van deze barbaren. In een programma The Common Sense Show zei Scott Bennett van leden van IS(IS) gehoord te hebben dat ze door de Amerikaanse overheid gefinancierd worden via Zwitserse bankrekeningen. Zelfs Henry Kissinger bevestigde tegenover Fox News dat IS(IS) bewapend werd door Amerika. Ook Poetin beweerde in een toespraak dat IS(IS) een creatie is van Obama.

Dit moet hem zijn, de van de duivel bezeten Abu Bakr al Baghdadi.

Na de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley, beweerde Obama dat IS(IS) niets te maken had met de islam om zodoende deze goed geoliede moordmachine van alle blaam te zuiveren. Maar wat Obama beweerde is niets anders dan ontkenning van de ware feiten want IS(IS) is wel degelijk islam net als al die andere terreurgroepen zoals Al-Qaeda, de Palestijnse terreurbeweging Hamas, de Moslimbroederschap, Al-Shabab, Boko Haram in Nigeria, Hezbollah in Libanon, de Afghaanse en Pakistaanse Taliban en Al Nusra in Syrië.  Allemaal islamitische terreurgroepen die Koranteksten citerend de meest gruwelijke moordpartijen plegen. Uit een onderzoek in Saoedi-Arabië is gebleken dat 92% van de Saoedi’s zegt dat IS(IS) zich geheel conform de koran gedraagt.

Obama voerde zuivere islamitische politiek in het hele Midden-Oosten. Toen Abu Bakr al-Baghdadi halverwege 2013 zijn complete strijdmacht van Syrië naar Irak verplaatste, deed het Witte Huis helemaal niets. Toen IS(IS) de Iraakse provincie Anbar en een aantal belangrijke steden zoals Falluja, Mosoel en Tikrit overnamen, zag Obama geen enkele reden daar op te reageren.

Obama en de staatsgreep in de Oekraïne

De zogenaamde 'revolutie' in Oekraïne is niets anders dan een door Washington georganiseerde en door de NAVO gesteunde fascistische coup om het land binnen de Westerse invloedssfeer te brengen. En natuurlijk deed Brussel ook mee. De democratisch gekozen regering in Kiev werd omver geworpen, zodat die kon worden vervangen door een anti-Russisch, pro-globalistisch marionettenregime. Snipers schoten vanaf de daken op het Maidanplein op zowel demonstranten als politie. Dat werd bevestigd door de ambassade van Estland maar is nooit door de massamedia openbaar gemaakt. Verschillende artsen hebben bekend gemaakt dat zowel demonstranten als politieagenten exact dezelfde wonden hadden, veroorzaakt door Amerikaanse munitie! Volgens Pro-Russische activisten waren er ook complete ‘doodsploegen’ van de CIA in het Oosten van Oekraïne actief.

De illegaal aan de macht gekomen interim- premier Areniy Yatsenyuk was niets anders dan een trekpop van het Westen. Deze ex centrale bankier werd zonder aarzelen door de leiders in Washington en Brussel erkend. Vanaf dat moment stond de regering in Kiev onder volledige controle van de Amerikaanse regering.

Obama met zijn trekpop Areniy Yatsenyuk.

Op de top van Malta (2 en 3 dec. 1989), na de val van Berlijnse muur (9 nov 1989) beloofde George W.Bush Sr. geen landen van het voormalige Warschau-pakt toe te laten tot de NATO. Maar vervolgens begon Washington het ene land na het andere los te wringen van de Sovjet-Unie en op te nemen in de NATO.

 

De brutaliteit van Obama ging zover dat hij van plan was Rusland te beroven van zijn marinebasis aan de Zwarte Zee. Als reactie daarop besloot Poetin de Krim (Crimea) onmiddellijk onder Russische beheer te plaatsen. Obama reageerde daarop door Amerikaanse raketten in Oekraïne op te stellen en deze te richten op Moskou. Ook stuurde hij Amerikaanse jachtbommenwerpers naar de Baltische landen en naar Polen en slagschepen naar de Zwarte Zee om de druk op Poetin op te voeren! Brussel en Washington beschuldigden Rusland ervan verantwoordelijk te zijn voor de crisis in de Oekraïne en voerden een scala aan sancties in tegen Rusland om Poetin daar eens flink mee te treffen. Deze sancties kwamen trouwens allemaal uit de koker van Obama. De Amerikaanse vicepresident Joe Biden zei tijdens een toespraak aan de Harvard universiteit dat de Europese Unie eigenlijk niets zag in sancties tegen Rusland, maar dat de regering Obama de Europeanen heeft gedwongen die toch in te stellen.

Uit de woorden van Biden bleek dat de Amerikanen enorme politieke druk op Europa hebben uitgeoefend om ze zover te krijgen sancties tegen Rusland in te stellen – sancties, die nog steeds schade aan de Europese economie toebrengen, maar nauwelijks aan de Amerikaanse. Biden gaf als belangrijke reden voor het invoeren van sancties, ‘het neerschieten van (vlucht MH17 uit Amsterdam) door de Russische separatisten’, een beschuldiging waar nog steeds geen enkel bewijs voor geleverd is.

Dat Washington overduidelijk bij dit conflict betrokken is blijkt uit deze reportage waarin zwaar bewapende huurlingen zijn gefilmd in de stad Donetsk, in het pro-Russische zuiden en oosten van het land. Volgens een verklaring van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn deze huurlingen van Academi (voormalig Blackwater) ook actief in de regio Slovjansk. Academi weerspreekt de berichten maar uitgerekend de Amerikaanse geheime diensten hebben zelf de geheime inzet van Blackwater soldaten in Oekraïne bevestigd.

 

Door de propaganda geloven velen in het Westen dat Rusland de agressor is, en president Vladimir Poetin hoe dan ook moet worden gestopt, omdat hij een ‘gevaar’ vormt voor de ‘vrije’ wereld. De anti-Russische propaganda liep zelfs zo hoog op, dat de voormalige Oekraïense president Yulia Tymoshenko, het lievelingetje van het Westen, vrijwel zonder aandacht en protest kon pleiten voor het met kernwapens vernietigen van de 8 miljoen Russen in de Oekraïne, en Rusland zelf. Ook zei ze Poetin persoonlijk een kogel door zijn hoofd te zullen schieten.

 

Obama’s nucleaire overeenkomst met Iran

Barack Hussein Obama maakte in een toespraak van een kwartier triomfantelijk de nucleaire overeenkomst met Iran bekend. Een overeenkomst met leiders van een land die met regelmaat “Dood aan Amerika”en “Dood aan Israël” schreeuwen. De bij de onderhandelingen betrokken wereldmachten hebben het lot van het Midden-Oosten in handen gelegd van de volkomen onbetrouwbare middeleeuwse ayatollahs in Teheran. De overeenkomst houdt Iran niet tegen om een kernmacht te worden, en het beteugeld zijn nucleaire infrastructuur niet. Dat wist Obama ook en ook dat Iran zijn atoomwapens tegen Israël zal gebruiken. Volgens het Iraande bewind zou Obama gedurende de nucleaire onderhandelingen, Iran hebben toegezegd geen problemen te hebben met Iraanse raketten die Israël kunnen raken. Dat zou onderdeel hebben uitgemaakt van de nucleaire deal. Velen reageerden met verbijstering over het gesloten nucleaire verdrag met de apocalyptische kliek in Teheran. Deze deal zal het nucleaire programma van Iran niet beperken maar juist legitimeren en de economie van dit terroristische monster versterken. Obama was zo blij met de overeenkomst dat hij de ayatollahs ook nog verraste met een presentje van 150 miljard dollar.

In het midden Mohammad Javed Zarif breed lachend om het nucleaire nep-verdrag en de 150 miljard dollar met naast hem links de naïeve Federica Mogherini van de Europese Unie en rechts het hoofd van de Iraanse Atoom Energie organisatie Ali Akbar Salehi.

 

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier stelde dat in de nabije toekomst elke Iraanse poging tot het ontwikkelen van een atoombom betrouwbaar en controleerbaar uitgesloten is. 'Ik kan met volle overtuiging zeggen, dat dit een overeenkomst is die veiligheid brengt aan de wereld, aan de regio en zelfs aan de buren van Iran', zei Steinmeier. Deze man blijkt in sprookjes te geloven evenals een groot deel van de internationale media die de overeenkomst zagen als een historische doorbraak.

De overeenkomst geeft internationale legitimiteit aan het nucleaire programma van Iran, waarvan het enige doel is om een nucleaire bom te produceren. Het zal de risico's van nucleaire proliferatie in de regio en de risico's van een gruwelijke oorlog verhogen. Reeds in 2008 liet Obama de ayatollahs al in het geheim weten een vriend te zijn van de fascistische kliek in Teheran. Het is voor ieder normaal denkend mens wel duidelijk dat de wereld te maken heeft met van de duivel bezeten Iraanse leiders.

De ayatollahs zijn al sinds 2004, onder de neus van de wereldleiders bezig de boel te belazeren. Het Iraanse Atoom Agentschap heeft in 2012 in een interview met de Arabische krant Al-Hayat toegegeven dat de regering in Teheran meerdere malen doelbewust heeft gelogen over het nucleaire programma van het land. 'Om onze nucleaire faciliteiten en onze successen te verdedigen hebben we hen (de inspecteurs van het IAEA) soms valse informatie gegeven. We hadden geen andere keus dan het IAEA en andere spionnen te misleiden.'

Desondanks sloot Obama een nucleaire overeenkomst met deze terreurstaat. Land-en volksverraders zijn het schrijft Daniël Greenfield daarmee doelend op Obama en John Kerry. Met de volkomen waardeloze nucleaire deal met Iran hebben zij en de bij de onderhandelingen betrokken wereldleiders, de veiligheid van Israël verkwanselt en wie weet van het hele Midden-Oosten en zelfs ver daarbuiten. Het kan echter nog gekker! Het Internationale Atoomenergiebureau (IAEA) gaf Iran namelijk toestemming hun nucleaire programma zelf te controleren. De westerse toezichthouders van de groep 5+1, de VS, China, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland, accepteerden deze overeenkomst zonder enig bezwaar als deel van het totale nucleaire verdrag met Iran. Volgens de internationale energiedeskundige dr. Olli Heinonen is het in het verleden nog nooit eerder voorgekomen dat een Staat die onder nucleair toezicht staat zonder vreemde controleurs zichzelf mag controleren. De waanzin druipt ervan af. Op allerlei fronten is te zien dat de gekte in deze wereld steeds verder toeslaat.

Tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse senaat bleek het Witte Huis zo ongeveer alle eisen van Teheran te hebben ingewilligd. Dat Iran de leidende staat is in het financieren, bewapenen en trainen van terroristische groeperingen die actief zijn over de hele wereld, is voor Obama geen beletsel geweest een deal met dit terreurbewind te sluiten. Ook was hij totaal niet van plan het Iraanse kernprogramma te stoppen. Tijdens de hoorzitting kwam Kerry zelfs met de opmerking Iran te zullen verdedigen  bij een aanval op de kerninstallaties van het land.

De nucleaire deal verandert Amerika van een tegenstander van het Iraanse expansionisme, terrorisme en zijn nucleaire wapenprogramma in een belangrijke voorstander. De internationale coalitie, die opgebouwd werd om Iraans kernwapens te stoppen, zal in plaats daarvan zijn programma beschermen. Zonder Obama zou dit alles niet gebeurd zijn. Obama is nooit van plan geweest om Iran van het ontwikkelen van kernwapens af te houden. Alle waarschuwingen van Israël zijn door hem genegeerd en zelfs belachelijk gemaakt. Terwijl Obama zijn grootste miskleun van zijn ambtstermijn vierde, voelden diverse Arabische staten en Israël zich door Obama en Kerry verraden.

Barack Obama en John Kerry de beide initiatief nemers van de verraderlijke nucleaire overeenkomst met Iran

Donald Trump heeft bij herhaling aangegeven tegen het nucleaire verdrag met Iran te zijn en er het liefst vanaf te willen. Hij is direct na de proef van Iran met een nieuwe ballistische raket op 29 januari 2017 begonnen het land te straffen met nieuwe sancties. De test met een ballistische raket was in strijd met de VN-resolutie 2231, waarin Iran zich ertoe verbonden heeft om acht jaar lang geen testen uit te voeren met ballistische raketten De strafmaatregelen die Trump heeft afgekondigd zijn gericht tegen dertien personen en twaalf bedrijven, die betrokken zijn bij het raketprogramma van Iran of die de elitemacht van de Iraanse Revolutionaire Garde financieren. Trump ziet het Shiitische Iran als een destabiliserende factor in het Midden-Oosten en zegt dat het land met vuur speelt.

 

De nieuwe Amerikaanse minister van Defensie James Mattis haalde op 4 februari scherp uit naar het bewind in Iran. Hij  beschreef het land als de grootste overheidssponsor van het wereldwijde terrorisme.” Iran’s  “wanbeleid en wangedrag” zou moeten aangepakt worden, zei Mattis, die deze uitspraken deed een dag nadat Trump de nieuwe sancties heeft opgelegd aan Iran.

 

Obama’s internationale beleid heeft geleidt tot chaos en grote aantallen doden. Hij wilde de hele wereld zijn wil opleggen. Het maakte hem totaal niet uit dat zijn acties illegaal waren. Hij participeerde in het omverwerpen van buitenlandse regeringen in naam van de verspreiding van de democratie. De bevolking van het Westen werd op grote schaal misleid met pure propaganda en regelrechte leugens. In diverse landen werden drones door hem ingezet in naam van het verdedigen van mensenrechten. Lindsay Graham, een van de leidinggevende Republikeinse senatoren, schatte dat de drones van Obama ongeveer 4700 mensen het leven hebben gekost in landen als Afghanistan, Pakistan, Irak, Somalië en Jemen. Daarnaast stuurde hij speciale militaire eenheden naar landen die hun eigen soevereiniteit en territoriale integriteit probeerden te verdedigen. Wie weet hoeveel duizenden onschuldigen daarbij het leven hebben verloren. 

 

Hij deed net alsof Rusland slechts een regionale grootmacht was maar dit land beschikt over een nucleaire capaciteit waarmee men de Verenigde Staten in een klap volledig kan vernietigen. Obama dacht dat de oplossing voor terrorisme was het zonder voorwaarden vooraf gaan praten met terroristen en terreurlanden waaronder Iran. Toen Rusland Georgië binnenviel was alles wat het wonderkind kon bedenken, een oproep aan beide partijen tot 'terughoudendheid'. Amerikanen die een beroep deden op hun grondwettelijke rechten, werden beschouwd als een bedreiging, en door de regering Obama gekenmerkt als potentiële 'binnenlandse terroristen'.

Zoals eerder opgemerkt liet Obama de laatste weken van zijn regeerperiode regelmatig horen hoe fantastisch hij het allemaal gedaan had. Bij zijn afscheid bewierookte hij zichzelf maar liefst 86 maal. De leiders in Brussel, de internationale media en vele anderen hebben 8 jaar lang zijn narcistische lofzang luidruchtig meegezongen. In werkelijkheid heeft hij zijn eigen land in een diepe chaos gestort en ook internationaal een enorme puinhoop achtergelaten.

Klik hier voor mijn artikel “Barack Hussein Obama de meest Israël vijandige president ooit”

Franklin ter Horst