Uit het nieuws 02-09-2019

Door: Franklin ter Horst

Is een oorlog tussen IsraŽl, Iran en de diverse terreurgroepen nog slechts een kwestie van tijd ?

De IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu reageerde op dinsdag 27 augustus op een toespraak van Hezbollah-terreurleider Sheik Sayyed Hassan Nasrallah die op 25 augustus IsraŽl waarschuwde rekening te houden met een spectaculaire aanval. Netanyahu riep Nasrallah op voorzichtig te zijn met zijn uitspraken en met zijn acties omdat IsraŽl heel goed weet hoe het zichzelf moet verdedigen en zijn vijanden immer terugbetaalt. De toenemende militaire dreigingen aan het adres van IsraŽl door Iran en de door Teheran gesteunde terroristische groeperingen kunnen zich gemakkelijk tot een oorlog ontwikkelen. Hezbollah parlementslid Elwalid Succariyeh zei in een interview op 13 augustus 2019 op Al-Manar TV (Libanon): ďWij zullen in een toekomstig conflict met IsraŽl SyriŽ helpen Galilea, de Hula-vallei en Palestina van vůůr 1948, helpen veroveren. We gaan oorlog voeren. (IsraŽl) zal niet binnenvallen Ė wij zullen degenen zijn die binnenvallen.Ē

 

Elwalid Succariyeh

 

Het IsraŽlische leger (IDF) bereidt zich al enige tijd voor op aanvallen vanuit Iran en van diens bondgenoten Hezbollah en Hamas. Het leger is druk doende zijn militaire aanwezigheid in de noordelijke en zuidelijke grensgebieden van IsraŽl te versterken en zegt verdere stappen te ondernemen om zich voor te bereiden op verschillende scenario's, zo vertelden IsraŽlische officieren aan Channel 12. Naast de bedreiging door directe raketaanvallen (misschien zelfs nucleaire) van de Iraanse Revolutionaire Garde, bereid IsraŽl zich voor op gevechten met Hezbollah aan het noordelijke front.

Het IDF heeft als voorbereiding op mogelijke vergeldingsacties posities nabij de grens met SyriŽ versterkt door verschillende inlichtingeneenheden, luchtmacht squadrons en luchtverdedigingbatterijen in het gebied in te zetten. Times of Israel-analist Avi Issacharoff berichtte dat Hezbollah nu het gebied langs de IsraŽlische grens op de Golan-hoogvlakte in handen heeft waar het voormalige leden van soennitische terreurgroepen rekruteert en bewapent. De soennitische terreurgroepen worden geleid door Munir Ali Naim Shaiti, beter bekend onder het pseudoniem Hajj Hashem, een Libanese Hezbollah-bevelhebber. Opmerkelijk dat het gaat om soennieten omdat door het Iraanse regime de Shiíitische versie van de islam wordt aangehangen en dat verdraagt elkaar normaal gesproken niet.

IsraŽl weet aanslag met Ďkillerdronesí te verijdelen.

IsraŽlische straaljagers hebben op 24 augustus een aanval verijdeld door Iraanse agenten van de Revolutionaire Garde en Shiíitische terreurgroepen die van plan waren om aanvallen met Ďkiller dronesí, vanuit Syrisch grondgebied op IsraŽl uit te voeren. Volgens bronnen zijn daarbij ten minste 28 door Iran gesteunde terroristen omgekomen, waaronder 15 militairen van het Syrische leger, 8 Iraanse en 4 Hezbollah-terroristen. In een interview met de Ynet-nieuwssite zei IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken Katz: ďIsraŽl handelt om op de kop van de Iraanse slang te slaan en zijn tanden uit te trekken. Iran is de kop van de slang en Qassem Soleimani, de commandant van de Quds Force van de Revolutionaire Garde, staat voor de tanden van de slang. De luchtaanvallen van IsraŽl om de drone-aanval te dwarsbomen, zijn een duidelijke boodschap aan Iran en al zijn aanhangers dat ze niet immuun zijn voor aanvallen, ongeacht waar ze zich ook bevinden.Ē

IsraŽl verklaarde het Ďkiller dronesí complot al enkele maanden te hebben gevolgd en wist dat de met explosieven geladen drones enkele weken voor de geplande aanslag vanuit Teheran naar SyriŽ werden overgevlogen, samen met Iraanse militaire ambtenaren om als adviseurs op te treden. De opdracht tot de aanslag met deze drones kwam rechtstreeks uit Teheran van Qasem Soleimani, de leider van de Al-Quds Brigade van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC). Deze terreurorganisatie is verantwoordelijk voor operaties in het buitenland. Het gaat om een leger van extremisten opgebouwd door de religieuze waanzinnige Iraanse ayatollahs.

Qasem Soleimani. Afbeelding Ynetnews.

De aanval met de ĎKiller DronesĒ werd uitgevoerd door Generaal Javad Ghaffari. Deze Ghaffari, een veteraan van de oorlog tussen Iran en Irak, fungeert als commandant van de Iraanse strijdkrachten in SyriŽ. Onder Ghaffari zijn tienduizenden Sjiíieten van verschillende naties actief in SyriŽ, waaronder in Damascus, Aleppo en Oost-SyriŽ. Ghaffari rekruteerde de terroristen die de aanval met de drones moesten uitvoeren en hield toezicht op de uitvoering ervan. Onder de terroristen die de aanslagen moesten uitvoeren waren de 23-jarige Hasan Yousif Zbib en de 22-jarige Yasir Ahmad Dahir, afkomstig uit de dorpen Nabatieh en Blida in Libanon. IsraŽl kende hun namen en publiceerde fotoís van de twee in een vliegtuig waarmee zij- in business class- naar Iran vlogen om daar getraind te worden door de Al-Quds Brigade om onbemande luchtvaartuigen te besturen om daarmee de drone-aanval op IsraŽlische doelen uit te voeren.

Zij probeerden in de nacht van 22-23 augustus 8 drones vanuit het gebied van Arneh in SyriŽ naar IsraŽlisch grondgebied te lanceren maar dat werd door de IsraŽlische luchtmacht voorkomen. Op zondag na de geflopte aanslag gaf het IDF beelden vrij van de gepoogde drone aanval. In de video zijn terroristen te zien die een van de drones dragen.

 

The two terrorists on the flight to IranDe twee terroristen op hun vlucht naar Iran.

 

Mossad-directeur zegt dat Iran liegt over kernwapens

 

Op 1 juli 2019 hield Mossad-directeur Yossi Cohen een toespraak op een veiligheidsconferentie in Herzliya, IsraŽl. Hij onthulde een reeks activiteiten die zijn organisatie in de loop van de laatste jaren ondernam en die talloze levens in de hele wereld hebben gered. Hij voegde daaraan toe dat in onze wereld Ďvele (Mossad) agentení dit doen. De Mossad-directeur beweerde dat zijn agenten erachter kwamen dat Iran van plan was geweest om terreuraanslagen uit te voeren in Nederland, Duitsland, Turkije en Frankrijk.

 

Cohen onthulde ook, dat Iran in 2018 honderd miljoen dollar betaalde aan de Palestijnse terreurgroepen in Gaza, om hen de druk op IsraŽl te doen opvoeren. Opvoering van de druk vond plaats door middel van de zogenaamde ĎGrote Mars van Terugkeerí, het georganiseerde geweld langs de IsraŽlische grens met Gaza. Verder heeft de Mossad de inlichtingen geleverd die terreuraanslagen op burgervliegtuigen over de hele wereld hebben gedwarsboomd en het leven van Joden overal ter wereld hebben gered. Zo heeft de Mossad de Britse geheime dienst MI-5 voorzien van informatie die een Hezbollah-aanval op Londen heeft voorkomen. Hetzelfde lijkt te zijn gebeurd in Frankrijk, waar een Iraans complot tegen de hoofdstad Parijs werd ontdekt. Iran gebruikte civiele vliegtuigen om een halve ton TATP-explosieven via diplomatieke post Frankrijk binnen te smokkelen.

Desondanks blijft de Franse leider Macron heulen met het genocidale bewind in Iran. Hij doet er alles aan het gesloten nucleaire nep-verdrag met de apocalyptische kliek in Teheran te handhaven. Zo werd de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif op 26 augustus tijdens de G7-top in Frankrijk met alle egards door hem ontvangen. En dat van een land waarvan de leiders met regelmaat ďDood aan AmerikaĒen ďDood aan IsraŽlĒ schreeuwen.

Mossad-directeur Yossi Cohen

De voormalige CIA-spion Reza Khalili (niet zijn echte naam), die tijdens zijn lidmaatschap van de Iraanse Revolutionaire Garde inlichtingen leverde aan de VS, beweerde in oktober 2011 dat Iran al kernwapens heeft. Volgens Khalili kocht Iran strategische kernwapens van de voormalige Sovjet-republiek Kazachstan. Khalili citeerde luitenant-kolonel Tony Shaffer, een ervaren inlichtingenofficier en ontvanger van een Bronzen Ster, die de CIA-spion vertelde dat zijn bronnen hem hadden gemeld dat Iran in 2011 twee bruikbare kernkoppen had. Eerder, in april 2006, onthulde het Russische tijdschrift Novaia Gazeta dat na de ineenstorting van de Sovjet-Unie een schokkende tweehonderdvijftig kernkoppen uit het OekraÔense kernwapenarsenaal verdwenen waren. Het Russische tijdschrift suggereerde dat de vermiste kernkoppen in Iran terecht gekomen zouden kunnen zijn.

Het idee om een Ďverdragí met de genocidale ayatollahs te sluiten kwam uit de koker van Barack Hussein Obama en zijn minister van Buitenlandse zaken John Kerry. Het gaat trouwens helemaal niet om een getekend document maar een set richtlijnen. Iran heeft evenmin getekend. Het was niet meer dan een Ďnon-binding executive agreement.í Maar Obama was hier zo blij dat hij spontaan miljarden naar Teheran overmaakte. Geld waarmee onder meer ballistische raketten worden ontwikkeld, en diverse terreurgroepen financieel worden ondersteund. Zo kreeg de Izzadin Kassam Brigade, de militaire vleugel van de terreurbeweging Hamas tientallen miljoenen dollars overgemaakt voor onder meer de bouw van ondergrondse terreurtunnels. Donald Trump heeft het Ďverdragí terecht bij het vuil gezet en sancties geÔmplementeerd om het vermogen van het regime om terreur te financieren te beteugelen. Hij noemde het akkoord de 'slechtste deal ooit' en zei de IraniŽrs niet te vertrouwen. Ook classificeerde hij de Iraanse Revolutionaire Garde als een terreurorganisatie. Europa wil het nep-verdrag echter koste wat kost in stand houden.

Terwijl Iran er alles aan gelegen is de staat IsraŽl te vernietigen, heult de Europese Unie ongestoord door met het genocidale bewind in Iran. Nergens is dat beter zichtbaar dan in de hysterische reactie van de Europese Unie op de beslissingen van Donald Trump om Washington terug te trekken uit het krakkemikkige nucleaire nep-verdrag. In een op haar blog gepubliceerde verklaring maakte Federica Mogherini, de sinds 1 november 2014 Hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en defensiebeleid van de EU, duidelijk dat zij Amerika en IsraŽl beschouwt als de echte onruststokers van het Midden-Oosten. Europa zwijgt over het schenden van de mensrechten en over de massamoorden. Homoís worden aan de lopende band opgehangen, maar niemand in Brussel protesteert. Uit een bericht van Wikileaks blijkt dat Iran sinds de revolutie van 1979 tussen de 4.000 en 6.000 homoís en lesbiennes heeft geŽxecuteerd. Iran staat ook op nummer 9 op de zwarte lijst van landen die christenen vervolgen.

De 20 jarige Iraanse activiste Saba Kord Afshari werd op 28-08-2019 door de revolutionaire rechtbank in Teheran veroordeeld tot 24 jaar celstraf voor het protesteren tegen het verplicht dragen van een hoofddoek. Ze kreeg vijftien jaar vanwege het afdoen van haar hoofddoek. Haar straf werd verhoogd omdat ze eerder gearresteerd was. Zij werd voor een camera gedwongen te bekennen, maar dat weigerde ze. Daarop zou zelfs haar moeder gearresteerd zijn om de druk verder op te voeren. 

Saba Kord Afshari. Beeld © Twitter

Maar ook in dit geval komt er geen enkel protest vanuit Brussel omdat de zakelijke belangen kennelijk zwaarder wegen. Het stilzwijgen van Europa over de barbaarse behandeling van burgers door de waanzinnige ayatollahs is schandelijk. De Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo noemde Iran 's werelds toonaangevende staatssponsor van terreur. Al meer dan 40 jaar verspreiden zij hun kwaadaardige gedrag en steun voor terroristische proxy's zich ongestoord.

Aanvallen van IsraŽl op Iraanse doelen in SyriŽ en Irak.

IsraŽl heeft vanaf 2013 honderden missies uitgevoerd op Iraanse en Hezbollah-doelen in SyriŽ en de laatste tijd ook op Irak. De onder vuur liggende Iraanse bolwerken bevinden zich in SyriŽ, Irak, Libanon en in Gaza waar de doodscultuur Hamas de dienst uitmakt. Dit heeft Iran er echter niet van weerhouden om van SyriŽ langzaam maar zeker een vazalstaat te maken, van waaruit Shiíitische milities, samen met Hezbollah en de Quds-brigade, in de toekomst een nieuw front tegen IsraŽl te openen. Twee IsraŽlische onderzoekers, kolonel Jaques Neriah en brigadegeneraal Shimon Shapira, hebben onlangs een zeer alarmerend rapport gepubliceerd over de activiteiten van Iran in SyriŽ. De twee schreven dat de eerder genoemde Qasem Soleimani, in 2013 in Iran een geheime bijeenkomst voorzat die ook werd bijgewoond door Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en hoogste Iraanse leider, Ayatollah Ali Khamenei. Tijdens die bijeenkomst werd een plan besproken om een 150.000 man sterke Shiíitische troepenmacht te vormen om de grens van IsraŽl op de Golan-hoogvlakte te bestormen.

Inmiddels lijkt de situatie steeds verder te escaleren. Volgens de Arabische media zijn er de afgelopen weken minstens drie luchtaanvallen op Iraanse doelen uitgevoerd op Iraaks grondgebied. Daarbij werden depots met raketten vernietigddie in handen zijn van de aan Iran gelieerde Shiíitische militie Al-Hashd al-Sha'bi (Popular Mobilization Forces). Vermoedelijk waren de raketten bestemd voor latere levering aan Hezbollah. Op sociale media zijn tientallen videoclips te zien over deze luchtaanvallen, waarvan sommige niet ver van Bagdad plaatsvonden.

Iran zet een wereldwijd terreurnetwerk op

Iran is druk doende zijn wereldwijde terreurnetwerk uit te breiden. De Quds-brigade van de IRGC rekruteert momenteel Afrikanen die het Afrikaanse continent zouden moeten destabiliseren en Amerikaanse doelen zouden moeten aanvallen. Hetzelfde lijkt te gebeuren in Venezuela, Zuid-Amerika, zoals onlangs werd ontdekt. Hezbollah en Iran hebben geprobeerd daar een terreurnetwerk op te zetten en zijn betrokken bij drugshandel om hun ondermijnende activiteiten te financieren.

De Quds-brigade en Hezbollah hebben nu bases in verschillende regioís in het zuiden van SyriŽ waarvan vier bases in de buurt van de IsraŽlische grens waaronder in de provincie Suweida, ook wel Har HaDruzi (Druzenberg) genoemd. Alleen al in 2018 rekruteerde Hezbollah daarnaast 3.500 Arabieren in het zuiden van SyriŽ voor de vorming van de nieuwe troepenmacht tegen IsraŽl.

Sinds eind 2018 hebben de Quds-brigade en Hezbollah radar- en afluisterposten dicht bij de IsraŽlische grens opgericht en verzamelen zij informatie over de bewegingen van de IAF op de Golan-hoogvlakte. De etnische zuivering van zuidelijk SyriŽ is een ander middel dat Iran in staat moet stellen een front tegen IsraŽl op de Golan-hoogvlakte te openen. IsraŽl bereidt zich op niet minder dan zes fronten voor op oorlog, vertelde generaal Aviv Kochavi, adjunct-stafchef van de IsraŽlische strijdkrachten bij de afstudeerceremonie voor nieuwe IsraŽlische marineofficieren. Kochavi noemde die fronten niet op, hij zei alleen dat Iran er een van is. De andere zijn ongetwijfeld: de door Hamas bestuurde Gazastrook; SyriŽ; Hezbollah in Libanon; de Egyptische SinaÔ, waar ISIS het heft in handen heeft; en wie weet ook de ďBende van RamallahĒ onder leiding van terreurleider Mahmoud Abbas. De IsraŽlische generaal Majoor-Generaal (res.) Eyal Ben-Re'uven en lid van Knesset zei dat de recente botsingen met Iraanse en andere strijdkrachten in SyriŽ erop wijzen dat oorlog in het noorden van IsraŽl slechts een kwestie van tijd is.

 

Franklin ter Horst