Josep Borrell Fontelles sympathisant van de landrovers in Ramallah

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 23 december 2019)

 

De Spanjaard Josep Borrell Fontelles, is op 11-12-2019 benoemd tot buitenlandcoŲrdinator van de Europese Unie. Hij is de opvolger van Federica Mogherini die IsraŽl 5 jaar lang heeft neergezet als de slechterik in het Midden-Oosten omdat de Joodse staat haar smerige spelletjes niet wilde meespelen. In een op haar blog gepubliceerde verklaring maakte Mogherini bekend dat zij IsraŽl beschouwde als de echte onruststoker van het Midden-Oosten. Wel was zij dikke maatjes met de genocidale Iraanse ayatollahs, de Bašl-doodsculturen in Ramallah en Gaza. Zij was naast Barack Hoessein Obama en zijn loopjongen John Kerry, ook de meest uitgesproken voorstander van het gesloten nucleaire nep-verdrag met Iran. Ook verklaarde zij publiekelijk dat de radicale politieke islam een legitieme politieke kracht binnen Europa is.

Gedurende de jaren dat zij de buitenlandse politiek van de EU bepaalde, hielp zij de landrovers in Ramallah 15.000 hectare grond om te toveren tot Palestijns bezit in de zogenaamde C-gebieden. Deze gebieden worden sinds de Oslo akkoorden bestuurd door IsraŽl en bevatten alle Joodse dorpen en steden in Judea en Samaria. Er werden daar duizenden illegale bouwsels opgetrokken met financiŽle hulp van de Europese Unie. Mogheriniís anti-IsraŽl leidde er toe dat zij niet langer welkom was voor officiŽle bezoeken aan de Joodse staat.

De daden van Mogherini zullen net als van al die anderen die de Joodse staat hebben gedemoniseerd, in de hemelse boeken worden bijgeschreven en als de tijd daar rijp voor is, voor de grote witte troon moeten verschijnen en geoordeeld worden op grond van hetgeen in de boeken over hen geschreven staat. Openbaring 20:11 t/m15.

Maar nu is er na de drie voorgaande anti-IsraŽl activisten, Javier Solana, Catharine Ashton en Mogherini een volgende Ďanti-IsraŽl activistí verschenen want de benoeming van Josep Borrell Fontelles belooft bij voorbaad al niet veel goeds voor IsraŽl want hij staat bekend als een vriend van Iran en de ďBende van RamallahĒ. De slechte relatie tussen IsraŽl en de Europese Unie onder Mogherini zal zich voortzetten onder Borrell.

 

Joseph Borell Fontelles, de nieuwe EU-buitenlandchef. - Foto: Ministro de Asuntos Exteriores, Spanje

Fontelles is van 2004 tot 2007 voorzitter geweest van het Europees Parlement en sinds juni 2018 minister van Buitenlandse Zaken van Spanje. Hij wilde al in oktober 2018 dat de Europese Unie eenzijdig een Palestijnse staat zou gaan erkennen. ďHet is duidelijk dat de situatie in Palestina niet kan voortduren zoals het isĒ, aldus Fontelles.

Hij zegt zelfs desnoods tot erkenning te willen overgaan zonder IsraŽl daarbij te betrekken. Hoewel de Europese Unie nog steeds zegt te streven naar een tweestaten-oplossing, vind hij dat er nu eindelijk beslissingen genomen dienen te worden. Ook deze figuur gaat er weer volledig aan voorbij dat de Bašl-aanhangers in Ramallah en Gaza geen enkele intentie hebben om tot vrede met IsraŽl te komen. In de Spaanse digitale krant Republica.com van mei 2018 schreef hij een vernietigend artikel over IsraŽls reactie op de zogenaamde Ďgrote mars van de terugkeerí, het door Hamas georganiseerde geweld langs de grens met IsraŽl in Gaza. Hij sprak van ďvreselijke bombardementenĒ en ďontmenselijking van de PalestijnenĒ in Gaza door een groot deel van de IsraŽlische politieke klasse en samenleving. Ook schreef hij dat Trump 'de oorlogszuchtige arrogantie van Netanyahu aanmoedigde'. In februari 2019, zei Fontelles dat IsraŽl maar moet leren leven met de Iraanse dreiging om het land van de kaart te willen vegen. Zijn uitspraak riep vanzelfsprekend heel wat irritatie op onder de IsraŽlische leiders.

Ook beschuldigde hij Trump ervan de nucleaire deal met Iran om zeep te hebben geholpen zonder rekening te houden met de belangen van de Europeanen en gaf aan te zullen blijven samenwerken met Iran. Fontelles kwam in 2012, in opspraak en werd gedwongen om ontslag te nemen als de president van het Europese Universiteit Instituut vanwege corruptiepraktijken. Een corrupte leider meer of minder maakt Brussel kennelijk niet uit. IsraŽl zal er verstandig aan doen deze figuur van meet af aan de toegang tot het Heilige land te ontzeggen. Het anti-IsraŽl beleid zal Europa uiteindelijk in het gezicht ontploffen. Met de benoeming van Fontelles werkt de Europese Unie gestaag door aan de eigen ondergang. Brussel wenst er geen rekening mee te houden dat ze met hun haat tegen de staat IsraŽl en het Joodse volk de strijdbijl hebben opgenomen tegen de God van IsraŽl en dat kan niet goed aflopen.

Terug naar: Inhoud