Israël onder bedreiging van 170.000 raketten

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 6 februari 2014)

Tijdens een conferentie over veiligheid in Tel Aviv, waarschuwde de Israëlische Maj.-Gen. Aviv Kochavi dat Israël bedreigd wordt door 170.000 raketten en andere projectielen. 'We zijn aan alle kanten omringd door actieve vijanden en zien dat hun wapenarsenaal steeds groter wordt en dat daardoor het gevaar voor Israëls grote steden toeneemt'. De generaal sprak ook over de islamitische terreurorganisaties zoals Al Qaeda, die zich steeds meer concentreren aan de grenzen van Israël, vooral in de Sinaï, in Syrië en Libanon, en sinds kort ook in Jordanië. Israëls achterland wordt daardoor in de volgende oorlog tot frontgebied. Daar moet het land zich op voorbereiden, benadrukte Kochavi. Over de inspanningen van Iran, om een atoombom te verkrijgen, legde Kochavi uit dat deze ondanks de overeenkomsten met het Westen ongestoord worden voortgezet.

Volgens Uzi Rubin, de voormalige leider van het Chetz-raketafweerprogramma, wordt Israël tegenwoordig door ongeveer 1000 lange afstandsraketten met elk 500 kilo explosieven bedreigd. Zij kunnen elk gebied van de staat Israël bereiken. Hoewel Israël beschikt over het antiraketsysteem 'Iron Dome' (IJzeren Koepel) en binnenkort over een ander systeem, genaamd 'Davids Slinger' of 'Magic Wand' (Toverstaf), betekenen al die raketten een enorm gevaar voor de Israëlische burgers. Het Iron Dome is voortdurend paraat om raketten te onderscheppen en is daar inmiddels zeer succesvol in gebleken.

Israëls raketafweer systeem ‘Iron Dome’(IJzeren koepel)

Raketvoorraad Syrië

Ook Syrië beschikt nog steeds over een enorme voorraad raketten waaronder enkele honderden met massavernietigingswapens. Deze wapens zijn erop gericht om dood en verderf te zaaien in grote bevolkingscentra zoals Tel Aviv. Israël houdt de huidige situatie in Syrië nauwlettend in de gaten want er blijft van het bewind van Bashar al-Assad een genocidale dreiging uitgaan. Hoe goed Israël op de hoogte is bleek op 5 juli 2013 toen de Israëlische luchtmacht een Syrisch wapendepot in de havenstad Latakia vernietigde. In dit depot bevonden zich naar schatting 50 Russische Yakhont (SS-N-26) kruisraketten en hun radarsystemen. De raketten vormden een ernstige bedreiging voor de Israëlische marine. Ze hebben een bereik van 300 kilometer en dragen een explosieve lading van 250 kilo. Inmiddels heeft Israël al vier van deze aanvallen op doelen in Syrië uitgevoerd. Bij een aanval eind oktober 2013 waren volgens de berichten zowel gevechtsvliegtuigen als Israëlische onderzeeërs van de Dolphin klasse betrokken, die in Duitsland werden gebouwd. De Israëlische regering heeft geen reactie gegeven op de berichten. De Russen staan keer op keer voor een raadsel hoe Israël er in slaagt onopgemerkt het Syrische luchtruim binnen te dringen.

Het raketarsenaal van de Libanese terreurbeweging Hezbollah

De religieusfascistische organisatie Hezbollah in Libanon bezit naar schatting 60.000 inzetbare raketten. Hieronder bevinden zich duizenden Katjoesja raketten waarvan sommige een bereik hebben van 70 kilometer. Enkele duizenden raketten zouden Tel Aviv en Jeruzalem kunnen bereiken, een paar honderd zelfs de woestijnstad Be'er Sheva. Hezbollah heeft met hulp van Iran drie versterkte linies gebouwd die lopen van de Middellandse zee tot de berg Hermon, parallel aan de Libanees-Israëlische frontlijn. In deze linie staan naar schatting 30.000 raketten compleet met lanceerinrichtingen opgesteld. Dankzij de aanvoer uit Iran en Syrië heeft Hezbollah nu de beschikking over het op twee na grootste operationele arsenaal aan raketten in het Midden Oosten. In een toespraak op 15 januari 2010, zei Hezbollahleider Hassan Nasrallah dat de volgende oorlog ‘het aangezicht van de regio drastisch zal veranderen’.

Overal in het zuiden van Libanon, in steden en dorpen, in valleien, bossen of in de nabijheid van rivieren, heeft de terreurbeweging zijn stellingen uitgebouwd. De Israëlische geheime Dienst heeft een gedetailleerde kaart gepubliceerd met daarop meer dan 1000 markeringen van onder meer wapenopslagplaatsen,en waarnemingsposten en bunkers.  Bij de meeste markeringen (in totaal 550) gaat het om bunkers, die deels diep onder de grond zijn aangelegd. Sommige moeten niet alleen bescherming tegen eventuele luchtaanvallen bieden, maar dienen tegelijk ook als goed beschermde wapendepots.

Hezbollah verbergt bij voorkeur zijn wapenvoorraden op kinderspeelplaatsen, woonhuizen en ziekenhuizen.

Verder staan er op deze kaart ongeveer 300 zogenaamde waarnemingsposten. Vooral deze posten die vlakbij de grens met Israël zijn aangelegd dienen ook als afluisterposten. Behalve deze kaart gaf het Israëlische leger ook een luchtopname vrij waarop het Libanese dorp Al Khayim te zien is. Op deze luchtfoto kan men zien dat veel wapenopslagplaatsen vlakbij openbare instellingen zijn aangelegd, zoals scholen en medische hulpcentra. Maar ook de andere wapenarsenalen bevinden zich vlak in de buurt van dorpen en dus van particuliere woonhuizen. Ook diverse PLO-terreurgroepen hebben een basis in Zuid –Libanon.

De Israëlische luchtmacht chef generaal-majoor Amir Eshel dreigde de “duizenden” bases van Hezbollah in woongebouwen te zullen vernietigen in een toekomstig conflict, zelfs als dat ten koste van burgers gaat. De ongewoon expliciete dreiging leek onderdeel van een poging van Israëlische ambtenaren om de wereldopinie voor te bereiden voor hoge aantallen burgerslachtoffers in een nieuwe confrontatie met Hezbollah in Libanon. “We moeten agressief afrekenen met duizenden Hezbollah bases die de staat Israël bedreigen en vooral ons binnenland”, zei Eshel, daarbij verwijzend naar Beiroet, de Bekaa-vallei en Zuid-Libanon als de locaties van de bases. Hij wees erop dat terroristen soms hele verdiepingen van residentiële woongebouwen achter slot en grendel klaar hebben om gebruikt te worden in de strijd.  

Raketvoorraad Hamas

De terreurbeweging Hamas beschikt naar schatting over 12.000 raketten waaronder Qassam-of Grad raketten die een strook van 25 kilometer in het zuiden van Israël kunnen treffen en zodoende een bedreiging vormen onder meer plaatsen als Ashdod (200.000 bewoners), Ashkelon (113.000 bewoners) en Gan Yavne (19.000 bewoners). Bij aanvallen uit de Gazastrook liggen tussen het alarmsignaal en de inslag slechts een paar seconden. Op 29 december 2008 was voor Israël na 5000 raketten vanuit Gaza de maat vol en besloot de toenmalige minister van Defensie Ehud Barak, terug te slaan. Een aanval onder de naam Cast Lead was het gevolg. Op het eerste gezicht lijken deze raket en mortier beschietingen niet zo erg maar de realiteit is dat de Israëlische bevolking rondom Gaza een ondergedoken leven moeten leiden met alle traumatische gevolgen van dien. De constante dreiging van raketaanvallen is voor geen enkel land in de wereld aanvaardbaar maar in de uiterst bedenkelijke wereld van de Verenigde Naties waar dwazen rechtspreken, barste na Cast Lead de hetze tegen Israël weer in volle hevigheid los. De anti-Israël goeroes op het VN podium beschuldigden Israël van ‘onbeheerste agressie’ ’monsterachtige moordpartijen’ ’massaslachtingen’ en ‘misdaden tegen de menselijkheid’. Ook de hypocriete wereldleiders deden volop mee en de media trakteerde de wereldburgers weer op een hele serie smerige leugens.

Het afvuren van raketten vanuit het dichtbevolkte Gaza is niets anders dan een oorlogsmisdaad maar de wereldleiders zwijgen hierover, zoals ze altijd zwijgen wanneer Israël onder vuur ligt en honderdduizenden burgers genoodzaakt zijn zich in schuilkelders te begeven. Inmiddels bereid Hamas zich voor op een volgende terreurronde en heeft testen uitgevoerd met de M-75 raket, die Tel Aviv en Jeruzalem kan bereiken. Het gaat hen maar om één ding: oorlog en terreur tot de staat Israel vernietigd is en alle Joden zijn gedood. Om dit bereiken wordt geen enkel middel geschuwd. Hamas roept met regelmaat op dat Israel van de kaart moet worden geveegd, en dat alle Joden dienen te worden uitgeroeid

De Ballistische raketten van terreurstaat Iran

Iran beschikt over ongeveer 500 ballistische raketten met een bereik van 1300 km. Deze zogeheten Shihab raketten hebben vanaf de lanceerinstallaties in Iran ongeveer tien minuten nodig om hun doelen in Israël te bereiken en kunnen bommen van 1000 kilo vervoeren. Shihab is het Perzische woord voor meteoor. De raket is afgeleid van de Noord Koreaanse Nodong-1 raket en gemoderniseerd met Russische technologie. Tijdens de laatste militaire parade in Teheran trok een hele serie raketten aan het publiek voorbij waarvan sommige met het opschrift ,,Israël moet van de kaart verdwijnen” en  ,,Wij zullen Israël verpletteren.“

Iran test raketten.

Israëlische experts gaan ervan uit dat Iran met de Shihab raket ook atomaire springladingen transporteren kan. Israëlische defensiespecialisten kijken daarom met zorg naar de ontwikkelingen in Iran. Ook bouwt Teheran met hulp van Rusland aan een raket met een bereik van zelfs 5000 kilometer. De leider van het Iraanse raketontwikkelingsproject, generaal Ached Wahid zei enige tijd geleden dat vanuit zijn land lange afstandsraketten op Israël afgevuurd zullen worden, wanneer Israël mocht besluiten Iran aan te vallen. “Wij zullen alle registers opentrekken en ons met alle ter beschikking staande middelen verdedigen”, aldus de generaal. De Amerikaanse pers meldde onlangs dat Iran langeafstandsraketten van de Oekraïne heeft gekocht. Het gaat om de “AS-15”, van oorsprong afkomstig uit de voormalige Sovjet-Unie. De Russen ontwikkelden deze raket als antwoord op de Amerikaanse “Tomahawkraketten”. De reikwijdte bedraagt 3000 kilometer. Bovendien zijn raketten van dit type met atomaire kernkoppen uit te rusten. De vliegsnelheid bedraagt ongeveer 4000 km per uur, en de doelgerichtheid is tot op 50 meter nauwkeurig.

Ook vanuit de Sinaï dreigt gevaar

De door Egypte bestuurde Sinaï woestijn is de thuisbasis geworden van allerlei islamitische terreurgroepen die dit woestijngebied gebruiken voor het plegen van laafhartige moordpartijen en raketbeschietingen op onder meer Eilat. Op 12 oktober 2013 vuurden terroristen een Russische strela-2 raket op Eilat af, één van velen die vanuit Libië via de Sinaï Gaza zijn binnen gesmokkeld sinds de val van het regime van Moeammer Gaddhafi in Libië. De Israëlische inlichtingendienst schat dat ongeveer 1.000 van zulke raketten afkomstig uit het arsenaal van het Libische leger hun weg vonden in de handen van terroristen in Gaza en Sinaï. Op de avond van 31 januari 2014 onderschepte het Israëlische raketafweersysteem Iron Dome een op Eilat afgevuurde raket. De raket werd in de lucht vernietigd waardoor er geen gewonden of schade was. Het Iron Dome raketafweersysteem is in juli 2013 in de zuidelijke punt van Israël opgesteld, nadat islamitische terreurgroepen steeds actiever werden langs de Egyptische grens.

Iedere dag lijken de gevaren voor Israëls veiligheid toe te nemen. Diverse militaire deskundigen geloven dat een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten onafwendbaar is geworden. De acties en uitspraken van Israëls vijanden doen vermoeden dat ze een nieuwe poging zullen doen Israël een vernietigende slag toe te brengen. De wereld haat dit land! Men haat de bevolking! Men haat de God van Israël!

Psalm 129:5-6 Beschaamd zullen worden en terugdeinsen alle die Sion haten; zij zullen zijn als gras op de daken, dat verdort, eer men het uittrekt.

Terug naar: Inhoud