Is Donald Trump een vriend van IsraŽl?

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 28 november 2016) (Laatste bewerking: 2 juni 2017)

Bijna iedereen was er van overtuigd, dat Hillary Clinton de volgende president van de VS zou worden. Ook de clowns van de internationale media vielen van hun stoel van verbazing toen bleek dat hun maandenlange anti-Trump propaganda geen enkel effect had gesorteerd. Er waren kranten die Hillary Clinton een kans van 78% gaven de verkiezingen te winnen. Pure leugenpropaganda. De staat CaliforniŽ was zo teleurgesteld in zijn verkiezing dat het heeft aangekondigd zich van de Verenigde Staten te willen afscheiden.

Donald Trumps historische verkiezingsoverwinning heeft heel wat tandengeknars opgeleverd bij onder meer de Clinton-kliek, bij multimiljardair en parasiet George Soros en Barack Hussein Obama. IsraŽl heeft acht jaar lang noodgedwongen moeten luisteren naar de IsraŽl hatende Obama. Een absoluut dieptepunt in de relaties tussen Obama en Netanyahu gebeurde in oktober 2014. Toen vertelde Martin S. Indyk die toen namens Obama optrad als vredesonderhandelaar voor de VS in de Amerikaanse krant The Atlantic, dat Obama over premier Netanjahoe minachtend had gezegd ďheís a chickenshitď (een kippendrol, een enorme lafbek of angsthaas). En dat terwijl Netanyahu van 1967 tot 1972 diende als officier bij de speciale eenheid genaamd het Matkal-commando van het IsraŽlische leger.

Terwijl velen de winst van Donald Trump niet zagen aankomen, zagen de makers van de Amerikaanse animatie serie The Simpsons in de episode ďBart to the FutureĒ hem al in het jaar 2000 ten tonele verschijnen. De serie is een satire op de Amerikaanse samenleving. De schrijver van de serie heeft de afgelopen maanden veel reacties op de aflevering gehad. Uiteraard is hij blij met de aandacht, maar hoopte niet dat zijn voorspelling uit zou komen. 

De Simpsons zagen de winst van Trump al in het jaar 2000 aankomen

In IsraŽl is enthousiast gereageerd op de verkiezing van Donald Trump. Na zijn onverwachte zege nam premier Benjamin Netanyahu onmiddellijk contact met hem op om hem te feliciteren met zijn overwinning en noemde Trump ďeen echte vriendĒ van IsraŽl. Netanyahu zei dat hij uitkeek om met hem samen te werken aan de stabiliteit en vrede Ďin ons gebiedí. Netanyahu noemde de band tussen de Verenigde Staten en IsraŽl ďironcladĒ (ijzersterk).

 

Het optimisme in IsraŽl over Trumps overwinning is in eerste instantie niet zonder reden want op 25 september 2015 zei Trump in New York dat de Verenigde Staten onder zijn presidentschap zullen instemmen met het op 24 april 1990 overeengekomen mandaat van het Amerikaanse Congres Jeruzalem te erkennen als de ongedeelde hoofdstad van IsraŽl. Daarnaast werd naar aanleiding van de ďJeruzalem Embassy Relocation Act (S.2737) in 1995 besloten, de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Trump beloofde vervolgens ook dit uit te zullen voeren. Dat is echter een herhaling van wat ook zijn voorgangers Bill Clinton, George W.Bush en Obama hebben beloofd maar nooit zijn nagekomen. George W.Bush maakte de verplaatsing van de Amerikaanse Ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, zelfs tot onderdeel van zijn verkiezingscampagne. Nauwelijks op de troon in Washington was er van zijn belofte niets meer over.

 

Kort na zijn overwinning vertelde Trumps juridisch adviseur, Jason Greenblatt, aan IsraŽls Army Radio, dat Trump 'de nederzettingen niet als een obstakel voor de vrede beschouwt.' Eerder in zijn campagne vertelde hij aan de Britse Daily Mail over de nederzettingen, dat IsraŽl 'door moet gaan'. IsraŽl zou onbeperkte goedkeuring hebben van de regering-Trump om in alle gebieden van hun Bijbelse hartland te bouwen. Ook beloofde hij een pro-IsraŽl vriend als ambassadeur bij de IsraŽl hatende Verenigde Naties aan te zullen stellen. Positief is dat hij deze belofte inmiddels is nagekomen want hij heeft op 23 november Nikki Haley, gouverneur van de staat Zuid-Carolina, benoemd tot de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Zij is ook een uitgesproken tegenstander van de BDS (Boycot, Desinvestering en Sancties) beweging. In IsraŽl is zeer enthousiast op haar benoeming gereageerd.

 

Nikky Haley, gouverneur van de staat Zuid-Carolina.

 

Half februari 2017 nam Nikki Haley deel aan de eerste vergadering van de Veiligheidsraad over het Midden-Oosten. Na afloop sprak ze in een verklaring scherpe kritiek uit op de Verenigde Naties en hun houding ten opzichte van de Staat IsraŽl. Klik hier voor haar toespraak.

Wat Trump betreft zijn er al eerste signalen dat hij gas aan het terugnemen is. Dat bleek op 16 november toen de IsraŽlische minister van Defensie Avigdor Lieberman tijdens een persconferentievertelde officiŽle berichten van Trumps team te hebben ontvangen met de opdracht dat men zich in IsraŽl ingehouden dient te gedragen met betrekking tot de eerder gedane opmerkingen van Trump. Gezien de officiŽle berichten van Trumps team, is het maar de vraag of hij zich aan zijn beloftes zal houden. Ook m.b.t. andere beloftes heeft hij al gas teruggenomen. Zo heeft hij de terugtrekking van Amerika uit het klimaatakkoord al enigszins afgezwakt net als ObamaCare.Ook zegt hij af te zien van de strafrechtelijke vervolging van Hillary Clinton. Dat was de hele verkiezingscampagne door hem toegezegd. ďLock her upĒ was de veel gehoorde kreet. Zijn besluit hier van af te zien is niets anders dan kiezersbedrog.

Sinds Trumps kandidatuur voor het presidentschap heb ik een hele serie artikelen en YouTube videoís toegestuurd gekregen over de banden die hij zou onderhouden met allerlei duistere organisaties. Videoís waarin hij een volgeling zou zijn van de "Orde der Illuminaten"en de JezuÔeten orde. Een video waarin wordt uitgelegd dat hij een zoon van Satan zou zijn. Een video waarin Trump wordt gezegend door onder meer de vrijmetselaar Kenneth Copeland en andere predikers. En verder nog een hele serie videoís waaruit zou blijken dat Trump een satanist is.

Ik laat deze videoís maar voor wat het is. Mocht Trump werkelijk zijn intrede in Washington doen dan zal de toekomst uitwijzen of hij een volgeling van de Bijbelse God is zoals veel christenen geloven, of een afgezant van de duisternis zoals anderen hem zien. Veel christenen zijn van mening dat God hem heeft uitverkoren.

Trump blijkt in ieder geval zijn verkiezing voor een deel te danken te hebben aan Evangelische en Katholieke gelovigen. Maar liefst 81 procent van de christenen blijken op hem te hebben gestemd en 16 procent op Hillary Clinton. Het blijkt dat evangelische organisaties massaal reclame voor hem hebben gemaakt via duizenden kerken en dagelijks op honderden radio stations. In onder meer de staat Florida koos 85 % voor Trump en in de staat Georgia 88 %. Natuurlijk heeft Trump ook zelf niet stilgezeten. Zo nodigde hij afgelopen zomer maar liefst 1000 Evangelische leiders uit voor een bijeenkomst op Times Square in New York City en installeerde vervolgens een evangelisch advies pennel.

Terug naar: Inhoud