GroenLinks steunt BDS-beweging die streeft naar vernietiging van IsraŽl

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt 20 februari 2019)

De Nederlandse politieke partij GroenLinks onder leiding van Jesse Feras Klaver heeft op haar congres op zaterdag 16 februari 2019 een resolutie aangenomen waarin de partij zich schaart achter de doelstellingen van de BDS-beweging. Daarmee steunt deze partij de vernietiging van de Staat Israel. Jodenhaat blijkt weer volledig toegestaan in Nederland. GroenLinks schaart zich hiermee, bewust of onbewust, in het rijtje van nazi groeperingen en Jodenhaters in Europa. Waar in Duitsland stemmen opgaan de BDS-beweging te verbieden, hebben reeds 26 Amerikaanse Staten besloten bedrijven die de BDS steunen te verbieden. De Amerikaanse regering is bezig een vergelijkbare wet op landelijk niveau voor te bereiden. Maar nu is er in Nederland dus een politieke partij die precies het tegenovergestelde doet. Advies voor iedereen die actie wil ondernemen tegen de BDS en GroenLinks; lees dit rapport ďTerroristen in pakkenď, het maakt duidelijk waar al die BDS leiders voor staan en wat ze uiteindelijk willen bereiken.Klik ook hier voor reactie GroenLinks. Klik hier voor video.

Nederlandse BDS-activist rijd op elektrische scootmobiel uit IsraŽl

Het gaat om Robert-Willem van Norren een Nederlandse supporter van de ďLandrovers in Ram-allahĒ en tevens supporter van BDS beweging.

BDS-activist Robert-Willem Norren

Driemaal per week staat hij op de Dam in Amsterdam met Palestijnse vlaggen te zwaaien en zijn afkeer te tonen van de staat IsraŽl. De door hem gebruikte scootmobiel was kennelijk aan vervanging toe want plotseling verscheen hij in februari 2019 met een gloednieuwe elektrische scootmobiel op de Dam. Natuurlijk met de Palestijnse vlag eraan vast en voorin een IsraŽlische vlag met een doorgestreepte Davidsster. Maar Van Norren lijkt iets over het hoofd gezien te hebben want zijn nieuwe elektrische scootmobiel is een 'Breeze S3' van het merk Kalnoit, gefabriceerd in IsraŽl in Kibboets Afikim in de Jordaan Vallei.

Hakenkruizen op Joodse graven in Frankrijk

In het dorp Quatzenheim in Frankrijk vlakbij de grens met Duitsland in de Elzas, zijn op een joodse begraafplaats ca. 80 graven beklad met hakenkruisen.

De nazi-symbolen zijn in blauwe verf op de graven gespoten, waarvan er ťťn de woorden "Elsassisches Schwarzen Wolfe" ("Zwarte Elzasser Wolven) draagt, een separatistische groep met links naar neo-nazi's. In de media wordt het toenemende antisemitisme in Frankrijk toegeschreven aan jonge moslims in de Banlieues rond de grote steden, maar zowel de Franse overheid als de media zijn mede schuldig aan het toenemende antisemitisme.

Al in het begin van de zesdaagse oorlog in 1967 besloot Frankrijk tot het instellen van een wapenembargo tegen IsraŽl. Het embargo werd later permanent beleid. In 1973, tijdens de Yom Kippoer Oorlog, weigerde Frankrijk landingsrechten te verlenen aan Amerikaanse bevoorradingsvluchten naar IsraŽl. De Franse leiders werden later fanatieke supporters van de Palestijnse terreurbendes onder leiding van Jasser Arafat. President FranÁois Mitterand ontving Arafat in 1988 bij een staatsbezoek aan Parijs, en verschafte hem alle egards die een staatshoofd ten deel kunnen vallen. In 1982 redde Frankrijk Arafat, die belegerd werd door IsraŽlische strijdkrachten in Beirut, en hielpen hem naar TunesiŽ te vluchten een bondgenoot van Frankrijk, opdat hij daar zijn opruiende activiteiten voort kon zetten.

Frankrijk voert al 40 jaar een pro-Palestijnse politiek. Al in 1981 genoot het PLO-kantoor in Parijs officiŽle erkenning die grensde aan het niveau van een ambassade. Diverse Franse hoogwaardigheidsbekleders behouden zich het recht voor antisemitische uitspraken te doen. Wie pro-IsraŽl is moet dat verbergen, of omgaan met dreiging en de gevolgen.

Vooral na het begin van de "Tweede intifada" in september 2000, wordt er een anti-Joodse hetze gevoerd die niet zonder gevolgen is gebleven voor de in Frankrijk wonende Joden. Ze worden voor ďsmerige JoodĒ uitgescholden, aangevallen in de bus en de metro, op weg naar school of in de trein. Naast Joodse burgers moeten ook Joodse scholen, begraafplaatsen en synagogen het ontgelden.

Negentienjarige Ori Ansbacher door Palestijn vermoord

Op 7 februari 2019 werd in Ein Yael ten zuiden van Jeruzalem het levenloze lichaam teruggevonden van de 19-jarige Ori Ansbacher, een IsraŽlische tiener afkomstig uit de IsraŽlische gemeente Tekoa, Gush Etzion in Judea.

Ori Ansbacher door Palestijn vermoord

De jonge vrouw werd met meerdere messteken om het leven gebracht. Ansbacher werkte als vrijwilliger in het jeugdcentrum Yeelim in Emek Refaim. De IsraŽlische politie berichtte op zaterdag 9 februari de Palestijn Arafat Irfayia, een 29-jarige inwoner uit Hebron die illegaal in IsraŽl was, te hebben aangehouden. Bij de zoektocht naar de moordenaar door een eenheid van de S.W.A.T. grenswacht werd de Belgisch Mechelse herdershond (Zili) ingezet. De hond slaagde er in de terrorist te lokaliseren en te grijpen. Hij heeft de moord bekend.

De minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan reageerde als volgt op de moordpartij: ďWe moeten onthouden over welke lage en moordzuchtige mensen we het hebben wanneer we (met hen) overeenkomsten en processen onderhandelen. Dit is een zeer breed fenomeen van terrorisme waarmee we te maken hebben. Dit is een volk wiens culturele codes moorddadig zijn.ĒVolgens de Shin Bet ďverliet de moordenaar zijn huis in Hebron met een mes en begaf zich naar het dorp Beit Jala,Ē net ten zuiden van Jeruzalem. Van het dorp ďliep hij naar het bos, waar hij Ori zag, haar aanviel en vermoordde

De Palestijnse Autoriteit vierde de moord op Ori Ansbacher met een muziekclip op de openbare omroep PA-TV. Het gaat om een heruitzending van een lied geschreven ter ere van terreur en het veroorzaken van verdriet aan IsraŽl. Vertalingen zijn in ondertitels, met dank aan PMW.

 

De moordenaar Arafat Irfayia verschijnt met een grijns op zijn gezicht in de rechtszaal waar hij beschuldigd wordt van de gruwelijke moordpartij opOri Ansbacher.

 

Europese Commissie drijvende kracht achter het klimaatspijbelen

Duizenden scholieren spijbelen om te protesteren tegen de klimaatverandering. Het lijkt allemaal spontaan en authentiek, maar dat is het niet. Cultuur onder Vuur doet onderzoek en stuit op flinke Europese inmenging. De organisator van het klimaatspijbelen is ďYouth for ClimateĒ. Wie deze club bestuurt en betaald is niet duidelijk want de eigen website zwijgt erover. Bij nader onderzoek blijkt de basis gelegd te zijn op een klimaatconferentie die de Verenigde Naties in 2017 hield. Daar beloofde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, om geld te steken in ďeen nieuw jeugd-klimaatinitiatiefĒ. Zijn collega-commissaris Maroö äefčovič gaf het een naam: ďEuropean Youth for Climate ActionĒ. Het ďEuropees SolidariteitskorpsĒ (geen verzinsel!), van waaruit het European Youth for Climate Action werkt, krijgt alleen al in 2018 Ė 2020 wel 340 miljoen euro subsidie van de EU, zo bericht de Europese Commissie.

Maar bij subsidie blijft het niet. De Europese Commissie schrijft veelzeggende woorden in een missieverklaring: ďDe Europese Commissie zijn Youth for Climate Action-initiatief, zal jonge mensen de macht geven om de geest van vernieuwing en regeneratie te grijpen die besloten ligt in het Akkoord van Parijs, en om samen vorm te geven aan hun toekomst, over grenzen heen.Ē Youth for Climate komt dus helemaal uit de koker van de Europese Commissie. Geen spontane jongerenprotesten ontstaan in de klaslokalen, maar propaganda-offensieven ontwikkeld en aangestuurd door spindoctors in Brussel. Het doel van Youth for Climate is ondubbelzinnig: het Akkoord van Parijs propageren. Voor wie het is vergeten: dit is het klimaatakkoord uit 2015 dat in naam van ďMoeder AardeĒ (letterlijke bewoording) de oorlog verklaarde aan fossiele brandstoffen. Daar valt aardgas ook onder. De strijd van het Nederlandse klimaatakkoord tegen aardgas is volledig conform het internationaal akkoord dat onze regering in 2015 tekende.

De missieverklaring sluit af met een zinsdeel waar je makkelijk over heen leest: ďover grenzen heenĒ. De Europese Unie houdt dus kinderen van school om ze niet alleen klimaathysterie, maar ook mťťr EU te laten propageren. Het doet denken aan de Culturele Revolutie, waarbij Mao Zedong zijn dodelijke greep op China verstevigde door de jeugd op te stoken tegen al het andere gezag dan het zijne. Youth for Climate is dus een initiatief van de Europese Commissie, bedacht en bestuurd door Brussel, gefinancierd met Europese subsidie en met als doel het propageren van klimaathysterie en meer Europese inmenging.

 

Franklin ter Horst