Frankrijk in de ban van islamitische terreuraanslagen

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 23-11-2015) (laatste bewerking: 3 september 2017)

Opiniepeilingen in Frankrijk tonen aan dat meer dan 70% van de Fransen bang is dat Frankrijk zich aan de islam zal onderwerpen. Er wonen inmiddels meer dan 8 miljoen moslims in Frankrijk waaronder naar schatting 15.000 salafisten en dat aantal blijft gestaag toenemen. De Franse overheid publiceert al sinds 1996 een kaart waarop te zien is hoe honderden wijken in verschillende Franse steden door moslims zijn overgenomen en waar het Franse recht enkel nog op papier geld omdat verzekeraars de schade geleden in deze wijken niet meer vergoeden. Frankrijk kampt al vele jaren met moslimbendes die nauwelijks nog in de hand te houden zijn. In hun woonwijken zijn geweld en criminaliteit aan de orde van de dag. Ze proberen macht te verkrijgen door geweldpleging en angst te zaaien. De Franse politie durft nauwelijks nog tegen ze op te treden. Ze zijn bezig zichzelf totaal van de Franse maatschappij te isoleren. Hele wijken worden opgehitst door islamitische imams en kinderen bevinden zich steeds nadrukkelijker in een proces van radicalisering en terreur. Ze roepen op tot een burgeroorlog, waarbij het de verantwoordelijkheid van alle moslims is de ongelovigen uit de straten te vegen. De salafisten dagen de Franse manier van leven openlijk uit, en maken er geen geheim van de bestaande Europese orde middels geweld, terreur en fysieke intimidatie omver te willen werpen.

Op 7 januari 2015 vond een terroristische aanslag plaats op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. De aanslag werd opgeŽist door de islamitische terreurbeweging Al Qaeda. De aanslag werd gepleegd door twee gemaskerde mannen die waren uitgerust met kogelwerende vesten en kalasjnikovs. Bij de receptie werden twee mannen onmiddellijk onder vuur werden genomen. Een van hen, een onderhoudsmedewerker, bezweek aan zijn verwondingen. Vervolgens gingen de terroristen naar de tweede verdieping, waar op dat moment de wekelijkse redactievergadering aan de gang was, de enige gelegenheid waar alle redacteuren bijeen waren. De terroristen beschoten daarop de aanwezigen in de vergaderzaal. Hierbij kwamen tien personen om het leven: acht journalisten, een bezoeker en een aanwezige politieagent, die daar was ter bescherming van hoofdredacteur Stťphane Charbonnier.

Zeven slachtoffers van Charlie Hebdo

Getuigen hoorden het moordende tuig "Allahoe akbar" ("God is groot") schreeuwden. Na deze beschieting vluchtten de daders naar buiten en beschoten daar de inmiddels toegesnelde politie. Een agent te fiets werd neergeschoten. Toen hij weerloos op straat lag, beschoot een van de aanvallers hem van dichtbij en miste nog maar net zijn hoofd. De agent stierf ter plekke. Dit bracht het aantal dodelijke slachtoffers op twaalf. Op 9 januari begonnen ze een gijzeling in een drukkerij in Dammartin-en-GoŽle, waar ze bij een politiebestorming laat in de middag werden doodgeschoten. De daders waren de Frans-Algerijnse gebroeders Chťrif Kouachi (32 jaar) en SaÔd Kouachi (34 jaar), beiden geboren in Parijs. Het was de dodelijkste aanslag tot dan toe in Frankrijk sinds de Algerijnse Oorlog.

Na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo, vroeg een leraar een moment stilte door leerlingen op Franse scholen voor de slachtoffers van deze slachtpartij. Dit verzoek werd echter met hoongelach, provocaties en woede ontvangen door veel van de islamitische leerlingen. Tijdens de minuut stilte bleven moslims praten. Ze zeiden verschrikkelijke dingen terwijl anderen lachten, waarop de leraren hen de klas uit stuurden. Een moslima sprak: ďMevrouw, we laten ons niet beledigen door een tekening van de profeet. Het is normaal dat we wraak willen. Het was meer dan een grapje, het ging om belediging!Ē Andere moslims waren het hier mee eens. Toen de leraar probeerde te praten over vrijheid en vrijheid van meningsuiting werd een groepje moslims kwaad: ďWaarom gaan ze door mevrouw, we hadden ze gewaarschuwdĒ. Het argument dat Charlie Hebdo de draak steekt met ALLE godsdiensten maakte geen indruk.

Twee dagen de moordpartij aanslag op Charlie Hebdo, werden op 9 januari 20154 Joodse mensen vermoord in een koshere slagerswinkel in Parijs. Niet omdat ze een cartoon getekend hadden over Mohammed, niet omdat ze Zionist waren, niet omdat ze IsraŽlische soldaat waren, niet omdat ze in IsraŽl woonden, niet omdat ze in 'bezette gebiedení woonden, niet omdat ze anti-islam waren. Ze werden vermoord omdat ze Joods waren!

De Joodse slachtoffers

Het was voor het eerst sinds de 2e Wereld oorlog dat de synagoges in Parijs gesloten waren uit angst geweld tegen Joden. Het laat het gezicht zien van de met haat gedrogeerde moslimextremisten. Het gaat niet om een stuk land, of om een stad. Het gaat om pure haat tegen het Joodse volk. En wat ondernemen de Europese leiders hier tegen. Niets, helemaal niets! Het enige wat ze doen is Mohammeds volgelingen beschermen door op te roepen al dit soort gruwelijke moordpartijen niet in verband te brengen met de islam.

Bij de herdenking van aanslag op Charlie Hebdo en op de koshere slagerswinkel in Parijs liep ook de Palestijnse terreurleider Mahmoud Abbas mee. Wat die daar te zoeken had is een raadsel. Hij was echter niet de enige schurk die meeliep.

netan-abbas03Ook andere mensenrechtenschendende kampioenen liepen mee waaronder Turkije en het moslimterreurstaatje Qatar. De IsraŽlische premier Netanyahu was aanvankelijk niet uitgenodigd om aan de demonstratie deel te nemen. Uiteindelijk stemde Frankrijk toch in met zijn komst. De Franse president Hollande belde Netanyahu persoonlijk op om hem uit te nodigen, maar voegde eraan toe dat indien Netanjahoe de demonstratie zou bijwonen, Frankrijk tevens terreurleider Mahmoud Abbas zou uitnodigen. En zo geschiedde het. Het verschijnen van Abbas en dan nog op de eerste rij, op de massabetoging in Parijs gericht tegen de terreur en de gewelddadige onderdrukking van de persvrijheid en vrije meningsuiting, was natuurlijk niets anders dan toneelspel een om de wereld te laten denken alsof hij tegen aanslagen op Joden zou zijn terwijl zijn kliek in Ramallah op de volledige vernietiging van IsraŽl uit is. Onder druk van Obama vrijgelaten Palestijnse moordenaars, worden door hem steeds groots onthaald.

BBC-verslaggever probeerde de aanval op de Joden in Parijs te rechtvaardigen Slechts enkele dagen nadat een CNN presentator probeerde om IsraŽl bij het debat over de Parijse terreuraanslagen te betrekken, deed vervolgens BBC-verslaggever Tom Willcox een poging om de moordpartij op de 4 Joodse mensen in een koshere slagerswinkel in Parijs te rechtvaardigen. Tijdens de demonstratie interviewde Willcox een IsraŽlisch-Franse vrouw met de naam Chava, een dochter van overlevenden van de Holocaust, die waarschuwde dat de antisemitische sfeer in het Europa van vandaag gevaarlijk sterk doet denken aan de jaren 1930. Willcox viel haar in de rede, en wees erop dat 'veel critici van het beleid van IsraŽl zouden suggereren dat de Palestijnen eveneens enorm lijden door Joodse handen'. Chava, die onthutst was voor de suggestie, zei dat de twee situaties niet met elkaar in verband gebracht moeten worden, waarop Willcox antwoordde, dat iedereen de dingen 'vanuit verschillende perspectieven' ziet. Critici in zowel IsraŽl en Europa hekelden Willcox voor zijn 'schandelijke' weergave, en zeiden dat het voorval weer bewijst dat je er niet op kunt vertrouwen dat de BBC onpartijdig en objectief is in zijn berichtgeving over het Midden-Oosten conflict.

Zes moslimterreuraanslagen in Parijs

In de avond en nacht van vrijdag 13 november 2015 vonden er maar liefst zes terroristische aanslagen plaats in Parijs. Tijdens de aanslagen vielen 130 doden en meer dan 350 gewonden van wie er daags na de aanslagen nog veel in kritieke toestand verkeerden. Er waren acht aanslagplegers: zes kwamen om door eigen toedoen, een zevende door een politiekogel en een achtste vluchtte. De aanslagen zijn opgeŽist door IS(IS). Tijdens de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen het Duitse en het Franse nationale voetbalelftal bliezen drie zelfmoordterroristen zichzelf op Saint-Denis, nabij het Stade de France.

Minstens 15 mensen verloren het leven toen een man het vuur opende op bezoekers van de bar Le Carillon en het Cambodjaanse restaurant Le Petit Cambodge, aan de rue Alibert. In het Cafť Bonne BiŤre aan de rue Feaubourg Du Temple 32 bracht een schutter 5 mensen om het leven. Aan de boulevard Voltaire 253 blies een man met een bomgordel zichzelf op bij het restaurant Comptoir Voltaire. Hierbij raakten verschillende mensen gewond en kwam alleen de dader om. Aan de rue de Charonne 92 schoot een man met een automatisch geweer op terrasgasten van cafť-restaurant La Belle Equipe. Bij deze aanslag kwamen 19 mensen om het leven. Onder de doden bevond zich een politieagent.

Aanslag in het Bataclan theater in Parijs

Tijdens de aanslag in de Bataclan kwamen in totaal 89 mensen om het leven. Op het moment dat drie terroristen, onder wie de Fransman Omar Ismail Mostefai schietend het Bataclan theater in Parijs binnenkwamen was de Eagles of Death Metal Band net begonnen met een van hun oude composities, 'Kiss the Devil', van hun album Peace Love.

Het auditorium veranderde vervolgens in het domein van de duivel. Eťn getuige beschreef het als 'de hel'.Met automatische vuurwapens werd vanaf het balkon geschoten op de bezoekers. Verschillende malen herlaadden ze hun wapens en ondertussen schreeuwden ze Allahoe akbar. De schietpartij duurde ongeveer tien tot twintig minuten, sommige ooggetuigen verklaarden dat er ook met handgranaten werd gegooid. Gewonden kropen over de dode lichamen op de grond om naar buiten te vluchten. Degenen die niet weg konden komen werden ťťn voor ťťn neergeschoten. Toen het schieten ophield had er zich buiten het pand een grote politiemacht verzameld. Twee terroristen hielden zich met een twintigtal gijzelaars verschanst op de eerste verdieping. Na het schieten duurde het nog ongeveer twee uur voordat de politie het pand binnenviel. Alle drie daders kwamen vervolgens om: een werd doodgeschoten en de andere twee bliezen zich op.

IS(IS) heeft de aanslagen in Parijs opgeŽist Aanhangers van deze terreurgroep en andere extremistische groeperingen hebben de terroristische aanslagen op Twitter bejubeld. Na de Franse misdaden in Mali en de bombardementen in SyriŽ en Irak is de strijd nu begonnen, klonk het op zondagochtend 15 november in een tweed.

Aanslag in Nice

Op 14 juli 2016 reed een witte koelvrachtwagen met ongeveer 90 kilometer per uur in op de menigte die had staan kijken naar de vuurwerkshow ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag op de Promenade des Anglais in Nice. Een motorrijder die de vrachtwagen wilde stoppen en de bestuurder uit zijn cabine wilde halen, werd overreden. Nadat dit werd gezien door de aanwezige politieagenten, werd er op de vrachtwagen geschoten. Volgens de politie slingerde de chauffeur doelbewust om zoveel mogelijk mensen te raken. Tijdens de aanslag kwamen zeker 86 mensen om het leven; daarnaast raakten 434 mensen gewond. Onder de slachtoffers waren 10 kinderen. De chauffeur reed twee kilometer over de boulevard en werd nadat de vrachtwagen tot stilstand was gebracht, doodgeschoten. In de cabine vond men een 7.65 mm-pistool met een lader alsook een identiteitskaart van de dader. De dader was Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een 31-jarige TunesiŽr geboren in M'saken in Noordoost-TunesiŽ. Bouhlel woonde al jaren in Nice en werkte er als chauffeur bij een bezorgdienst; hij was getrouwd en had drie kinderen. Hij had een strafblad voor geweldsdelicten, vuurwapenbezit, en huiselijk geweld. In maart 2016 was hij veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor een vechtpartij na een verkeersongeluk.

Het zal niemand verbazen dat ook in Nederland moslimjongeren enthousiast en met leedvermaak hebben gereageerd op de aanslagen in Parijs, en deze zelfs als een grote overwinning hebben gevierd. Zo werd de minuut stilte op tal van Nederlandse scholen verstoord door moslimjongeren, die ĎAllahu Akbarí schreeuwden en zeiden dat de jihad nu eindelijk ook in Europa is gekomen. En dan de Turken! Tijdens de oefeninterland tegen Griekenland werd er een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Tienduizenden Turken begonnen echter met het zingen van het islamitische jihadlied Ď(Moslim) martelaren sterven nietí Ė kortom: ze brachten massaal een ode aan de daders. Volgens Infowars verslaggever Paul Joseph Watson is niet alleen de Ďradicaleí islam het probleem, maar de hele islam.

Op maandagmiddag 19 juni 2017 ontsnapte Parijs ternauwernood aan een aanslag toen een automobilist in de middag op de Champs-Elysťes opreed op een politiebus. De politie in de Franse hoofdstad meldde dat er geen politiemensen of leden van het publiek gewond zijn geraakt. De overleden dader was een bekende van de inlichtingendiensten en stond bekend als een geradicaliseerde moslim. De man was van plan een grote aanslag te plegen want in de auto werden een gasfles en een kalasjnikov aangetroffen.

Wat IsraŽl al tientallen jaren meemaakt, begint ook Europa en met name Frankrijk in toenemende mate aan de lijve te ondervinden. De aanslagen in Parijs zijn slechts voorbodes van gruwelijkheden waarmee de Europese bevolking te maken zal krijgen. De regerende ĎEliteí roept om beurt dat deze moordende barbaren niets met de islam van doen hebben. Zij weten kennelijk exact wat er in de Koran staat terwijl diverse imams zeggen dat hun heilige boek maar ťťn uitleg kent. Ook uit een onderzoek in Saoedi-ArabiŽ is gebleken dat 92% van de Saoediís vindt dat IS(IS) zich geheel conform de koran gedraagt. Volgens de Egyptische tv-presentator Ibrahim Issa Ė durft niemand toe te geven dat de misdaden van IS(IS) gebaseerd zijn op islamitische bronnen. Klik hier om te zien en te horen wat de Ďvredelievendeí islam verder van plan is.

Federica Mogherini, vertegenwoordiger Buitenlandse Zaken en Veiligheid namens de Europese Commissie, noemt de Ďpolitieke islamí een belangrijk onderdeel van de toekomst van Europa. Volgens haar hoort: Ďde islam bij Europa en heeft het een plek in de Europese geschiedenis, in onze cultuur, in ons voedsel, en Ėwat het belangrijkste is- in Europaís heden en toekomst.í

Volgens Federica Mogherini hoort de islam bij Europa

Mogherini vindt dus dat de islam, mede de toekomst is van Europa. Maar de islam wil geen onderdeel van de toekomst van Europa uitmaken, maar wil heel Europa onder het juk van de islam brengen. De verdwaasde leiders in Brussel weigeren te erkennen dat al die jihadisten zo nauwkeurig mogelijk alle in de Koran geschreven regels en geboden opvolgen. Klik hier maar eens wat ex-moslims over de Koran te vertellen hebben. De aanslagplegers laten er geen twijfel over bestaan wanneer ze bij de gruwelijkste slachtpartijen schreeuwen hoe groot hun god is. Het zijn extremisten binnen de islam die in naam van hun profeet en teksten uit de Koran citerend, veroveren, onderdrukken, slachten en verkrachten al ruim 1400 jaar lang. Er zijn sinds 9 september 2000 al 31583 aanslagen (stand 17 augustus 2017) door islamitische extremisten uit naam van hun geloof gepleegd.

Wat ook opvalt, is dat de wereldleiders de naam IS(IS) hebben vervangen door de term Daesh. Vooral Barack Hussein Obama en zijn trekpop John Kerry gebruikten deze term veelvuldig. Men wil kennelijk vermijden IS(IS) in verband te brengen met de islam want de terreuraanslagen hebben volgens hen immers niets met de islam van doen. Dus geen IS(IS) maar Daesh. Maar ook in Daesh komt het woord islam gewoon voor. Politici die het Beest niet bij zijn naam durven noemen dienen gewantrouwd te worden.

En natuurlijk waren er weer diverse voorbeelden van allerlei zieke geesten die IsraŽl ervan beschuldigen achter de aanslagen in Parijs te zitten. Zo staat ook Zweden al jaren bekend vanwege anti-IsraŽl activiteiten. De huidige Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallstrom vergelijkt de moordaanslagen met de nood van de Palestijnen in IsraŽl. Prompt werd zij in twitterberichten van de terreurbeweging Al Fatah en van de ďBende van RamallahĒ officieel geadopteerd voor hun politieke doeleinden. WalstrŲm bevordert dus de politieke agenda van de Palestijnen tegen IsraŽl. Ook de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Ierland, Dermot Ahern, noemde: 'ISIS het gevolg van het IsraŽlisch-Palestijns conflict. (...) Dat is de bron van de problemen in deze regio.' In IsraŽl is men al lang niet meer verbaasd over dit soort krankzinnige standpunten. Ze nemen het op voor de landrovers in Ramallah maar mocht er ooit een Palestijnse staat komen dan zal die worden geregeerd door boeven van hetzelfde soort als die verantwoordelijk zijn voor de moordaanslagen in Parijs. Klik hier voor zo maar een voorbeeld van een moordpartij op donderdag 19 november. Zie ook deze video waarin een vrouw probeert veiligheidsagent neer te steken.

Een IsraŽliŽr die undercover is gegaan onder radicale moslimgroepen in Europa, geeft in een viertal videoís een duidelijk beeld over wat er leeft binnen de islamitische gemeenschappen in Europa. Deze video is het eerste deel van IsraŽlische documentaire makers Zvi Yehezkeli en David Deryi omtrent de radicalisering van moslims in Europa. De film is Hebreeuws gesproken maar Engels ondertiteld. De filmmaker kon zich dankzij zijn vloeiende kennis van de Arabische taal, moeiteloos mengen in de moslimgemeenschappen in de zogenoemde ďno-go zonesĒ van Zweden en Frankrijk en aldus van binnenuit een blik werpen wat leeft binnen islamitische geesten. De volgende drie delen zijn hier te bekijken: Deel 2; Deel 3 en Deel 4.

De Deen Lars Faaborg-Andersen, tot 31-08-2017 de ambassadeur van de Europese Unie in IsraŽl zei op 22 augustus 2017 in Tel Aviv dat IsraŽl nog veel kan leren van Europa hoe het terrorisme effectief moet bestrijden. Hij zei dat de ďStrijd tegen het terrorisme een hele koffer instrumenten behoeft.Ē Een van die instrumenten, legde hij verder uit, is een ďsterke beveiligings dimensieí, die IsraŽl efficiŽnt gebruikt. Maar, voegde hij eraan toe, er zijn andere aspecten bij dit project betrokken, met inbegrip van ďde-radicalisering,Ē het werken met sociale diensten en onderwijs. Richard Kemp, de voormalige Britse militaire officier en fervent verdediger van IsraŽl, noemde de Faaborg-Andersen uitspraken een ďgotspeĒ. ďNiet alleen heeft IsraŽl niets te leren van de Europese UnieĒ, aldus Kemp, ďmaar de EU maakt zich schuldig aan het stimuleren van het terrorisme in IsraŽl. Ē De eerste stap die Europa zelf moet nemen is het identificeren van de vijand en begrijpen wie het is waartegen het strijdt. De vijand heeft een naam en in dit geval is er sprake van radicale islamitische terreur.

Het blijkt dat er maar liefst 271 moordende islamitische hellehonden uit Irak en SyriŽ naar Frankrijk zijn teruggekeerd waarvan slechts enkelen gevangen zijn gezet. Onder hen bevinden zich figuren dat bij herhaling hebben opgeroepen Franse burgers te vermoorden. Onbegrijpelijk dat deze monsters de mogelijkheid hebben gekregen naar Frankrijk terug te keren gezien aanslagen in 2015.Volgens de Franse veiligheidsdiensten hebben zoín 700 burgers met de Franse nationaliteit zich bij IS(IS) in Irak en SyriŽ aangesloten.

Op maandag 20 maart 2016 werd een onderzoek gepresenteerd dat na een peiling op Franse scholen liet zien dat 33% van de jonge moslims in Frankrijk het als acceptabel beschouwt om de islamitische aanspraken in de samenleving met geweld door te drukken. Van hen zou 20% de islam zelfs met wapens verdedigen. 32% van de nieuwe generatie Jihadisten sprak zich uit voor het ďreligieuze absolutismeĒ,

De Franse overheid kijkt de andere kant op alsof er niets aan de hand is. Overigens is dat in diverse andere Europese landen niet anders. Dat heeft alles te maken met het feit dat de leiders van diverse politieke partijen, weten dat ze zonder de stem van moslims, de verkiezingen niet kunnen winnen. De Franse overheid capituleert continu voor de druk vanuit islamitische hoek.

Ze zijn er niet onduidelijk over wat ze van plan zijn.

Robert Redeker, een Franse professor in de filosofie, die in een artikel op de opiniepagina van de krant Le Figaro, kritiek uitte op het moslimextremisme, werd prompt met de dood bedreigd. Op 19 september 2007 schreef hij: ,,wat moet de vrije wereld doen tegen de intimidaties van de moslimextremisten?Ē Het was een vrij gematigd stuk, geschreven naar aanleiding van de ophef in de islamitische wereld over de citaten van de voormalige paus Benedictus XVI die op 12 september 2006 Paleologus citeerde die zei: ,,Toon me wat Mohammed aan vernieuwing heeft gebracht, en alles wat u zult vinden zijn slechte en onmenselijke dingen, zoals zijn bevel zijn religie te verspreiden door het zwaard.Ē Redeker wees erop dat de islam, zeker in de begintijd, voornamelijk met het zwaard is verspreid. De dag na publicatie haalde een religieus commentator van de pro-moslimbroederschap tv-zender Al Jazeera uit naar het artikel. In TunesiŽ werd de editie van Le Figaro in beslag genomen en verboden wegens Ďvooroordelen en beledigingen tegen de profeet, de islam en de moslims.í Egypte volgde drie dagen later. Per e-mail en post werd Redeker met de dood bedreigd. Daarbij werden fotoís adresgegevens en een routebeschrijving toegevoegd.

Klik hier voor mijn artikel ďTariq en Hani Ramadan Moslimbroederschap extremistenĒ

In Parijs bezetten en blokkeren honderden moslims hele straten om er te gaan bidden, als een provocatieve demonstratie dat zij er nu de baas zijn. De Franse overheid heeft vanaf 23 september 2011 hier een verbod op ingesteld maar daar blijken de moslims zich niets van aan te trekken. Zij worden zelfs door de gevestigde politiek -ook financieel- gesteund en grijpt de politie, ondanks het feit dat de Franse wet met voeten wordt getreden, niet in. Frankrijk heeft in 2011 ook een wet aangenomen dat vrouwen die op straat of in openbare gebouwen gezichtsverhullende (Burka) kleding dragen, een boete kunnen krijgen van 150 euro. Mannen riskeren een boete van maximaal 30.000 euro als zij een vrouw dwingen om een boerka of nikab te dragen. Een Franse moslima heeft het verbod aangevochten omdat ze zich gediscrimineerd voelde maar het Europees hof voor de Rechten van de Mens heeft het verbod gehandhaafd.

Wat velen niet weten is dat de Burka afkomstig is uit de Astarte cultus uit het oude MesopotamiŽ. Alle vrouwen zonder uitzondering, moesten ťťns per jaar prostitueren in de heilige bossen die rond de tempel van de godin stonden. Om niet erkend te worden, verscholen de vrouwen zich achter de viole van de Burka. Musstapha Kemal (Ataturk), de 1ste president van Turkije, van 1923 tot 1938, werd van dit gebruik op de hoogte gesteld en kwam met de volgende maatregel: ďAlle Turkse vrouwen hebben het recht zich te kleden zoals ze willen. Doch, alle prostituees zijn verplicht een Burka te dragen.Ē Gevolg was dat de Burka binnen de kortste keren uit het straatbeeld in Turkije was verdwenen.

Terug naar: Inhoud