Antionio Guterres de nieuwe leider van de Verenigde Naties

 

Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt16 januari 2017) (Laatste bewerking: 6juni 2017)

 

Sinds 1 januari 2017 is de Portugese oud-premier Antonio Guterres de nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Hij is benoemd voor een periode van vijf jaar. De vijftien leden van de Veiligheidsraad stemden begin oktober 2016 unaniem voor de Portugees. Tot verbazing van velen klonk er plotseling een ander geluid uit de Verenigde Naties. Guterres zei namelijk in een interview met Israel Radio op vrijdag 27 januari 2017 onder meer dat het "compleet duidelijk is dat de Tempel die door de Romeinen in het jaar 70 in Jeruzalem is vernietigd een Joodse Tempel is geweestĒ.Palestijnse diplomaten reageerden onmiddelijk als door een wesp gestoken. Fayez Abu Eitah, de secretaris-generaal van de Fatah-terreurgroep noemde ď(de uitlatingenĒ) een directe aanval op het recht van het Palestijnse volk op de heilige stad Jeruzalem, en dat er sprake is van illegale bezetting maar door de uitspraak van Guterres wordt gelegitimeerd. Maar wat de positieve kant op leek te gaan is inmiddels al weer totaal veranderd. Zo beschuldigde hij IsraŽl ervan verantwoordelijk te zijn voor de armoede van de Palestijnen. Ook riep hij ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Zesdaagse Oorlog IsraŽl op de sinds 1967 durende bezetting te beŽindigen.

 

Antonio Guterres pro-Palestina propagandist

 

IsraŽl is niet verantwoordelijk is voor de armoede van de Palestijnen. Dat zijn de Palestijnse leiders. De wereld zit opgescheept met een corrupt, autoritair regime, dat als een baby de fles krijgt van de internationale gemeenschap.Honderden miljoenen stromen er jaarlijks binnen van de gulle donoren in het Westen. De enorme geldstromen die naar Ramallah vloeien, tarten al vele jaren het gezond verstand. Niemand vraagt wat ze al dat geld hebben gedaan omdat men kennelijk een rotsvast vertrouwen heeft in de inspanningen van het bewind in Ramallah om economische stabiliteit op te bouwen. Arafat behoorde tot de meest succesvolle dieven aller tijden. De IsraŽlische inlichtingendienst heeft het eigen vermogen van hem op 1.3 miljard dollar geschat. Geld dat bestemd was voor het volk in eigen zak gestoken. Na de dood van Arafat is onder leiding van Mahmoud Abbas de diefstal gewoon door gegaan. Hij bezit paleizen en landerijen, verspreid over het hele Midden-Oosten. Zijn vermogen wordt geschat op een half miljard dollar. Tijdens politieke uitstapjes wereldwijd laten ze zich verwennen in de duurste hotels in de duurste hoofdsteden van de wereld.

De dieven en criminelen in Ramallah kunnen geen vrede sluiten, ze streven naar vernietiging van IsraŽl. Maar ze kunnen ook geen regelrechte oorlog voeren, want dat zou een deel van de donoren het mogelijk laten afweten. Om er voor te zorgen dat de dollars, euroīs, dirhams en riyals blijven binnenstromen, moeten ze de balans tussen oorlog en vrede in stand houden. Het bewind is dit spel nu al bijna twintig jaar aan het spelen en het heeft haar leiders zeer rijk gemaakt en de bevolking kan barsten. De nieuwe VN-baasAntonio Guterres verspreid leugens.

Ook beschuldigde Guterres IsraŽl van bezetting van de Westbank (in werkelijkheid Samaria en Judea) , Oost-Jeruzalem en de Syrische Golanhoogten. Hij riep IsraŽl op de controle over deze gebieden op te geven. Verder riep hijIsraŽl en de Palestijnen op om samen in vrede te leven en onderhandelingen te beginnen over een tweestatenoplossing. Guterres heeft kennelijk nooit de moeite genomen het handvest van de PLO te bestuderen. Abbas en consorten willen geen vrede en willen geen tweestatenoplossing. Guterres veroordeeld net als zijn voorgangers Kofi Annan en Ban ki-Moon de enige stabiele democratische staat in het hele Midden-Oosten. Er is sprake van ernstige ongerechtigheid indien men het bewind in Ramallah eigenaar maakt van een deel van het "Beloofde land". Men maakt een grote vergissing te denken dat de grenzen van dit land die door de Here God zijn vastgelegd, kan veranderen.

 

Terug naar: Inhoud